Nefret ettiğin yerde tek çocukla sıkıntıdan patlayarak yaşamak

Oğluma şimdi kek yaptım inanılmaz sevindi teşekkürler

Öncelikle tüm umutsuzluğunuzu ve kibirli tutumunuzu bir kenara atarak insanlarla kaynaşmayı deneyin öyle hemen sıkı fıkı olamazsınız tabii, sabredin. Pozitif, hayat dolu olun, umut edin, şükredin her şey yoluna girecektir.

Reactions: KV_
İnanın ki kibirli bi insan değilim umutsuzluğum önceden ve sonradan yaşadıklarım yaşıyor olduklarım ve benim hatalarım yüzünden gerçekleşti ben kendime hep şöyle diyorum eğer böyle böyle yapmasaydın şimdi çok Mutlu olabilirdin kendi ellerinle kendini mahvettin anlatıcak çok şey var aslında ama bu sadece sorunlarımın bikaçı

İnanın bana sizi çok iyi anlıyorum ama hayat bu insan neler neler yaşıyor önemli olan pes etmemek. Bulunduğunuz yerde mutlaka komşularınız vardır insanlara bir şans verin, kaynaşmayı deneyin derim. Olmadı hafta sonları yeniden yakın illere gider gezersiniz. Daha önce hiç yapmadığınız etkinlikler, hiç okumadığınız kitaplar, hiç izlemediğiniz filmler izleyin. Yürüyüş, spor yapın. Benim çok dümdüz bir hayatım var mesela arkadaş çevremde çok azdır ama inanın bana 24 saat yetmiyor. Okuduğum bölüme göre oldukça az bir ücretle part time çalışıyorum iş dışında kalan zamanda kitap, müzik, yürüyüş, spor yapıyorum. Bulunduğumuz mahalleye yeni taşındık mesela ama hemen alt komşuyla kaynaştım sürekli görüşüp kahve içiyoruz. Çok can ciğer miyiz, tabiki değiliz ama mahsat sohpet, muhabbet o yüzden çok seçici olmaya da gerek yok zannımca :)

Bizim buralar komşuluk açısından çok sıkıntılı çünkü insanlar sıkıntılı bu yüzden komşuları iyi olanlara çok özeniyorum

Canım ildeyim,merkezi bi yerdeyim,iki cocugum var,dört duvar arasındayım,sıkılmaya fırsatım bile olmuyo,bi bakıyorum akşam olmuş.suan bebegi uyuttum.bi koşu kaş bıyık aldırmaya gidicem.ewe gelip akşam yemegi hazırlıgına baslıycam,yemekti caydı bulasıktı oyundu derken cocukları dokuzda odalarına götürüyorum.sonrası allah kerim

Aslında bizim sorunumuz tek çocuk belki bizim de bi kardeşi olsa bu kadar benim üzerimde kalıp çocuk aramıycak yalnızlık zor oluyo çoğu zaman

Benim yasadigim yerde hic komsuluk yok, sadece merhabalasiriz o kadar.
Balkonunuz yok mu ?
Sisme havuz resmen hayat kurtariyor.
Ben sabah kalkip cocuklara sutlerini verdigim gibi firliyorum disari, en gec 8 de disaridayiz sicaga kalmayalim diye.
10 a kadar parkta oynatiyorum eve gelip kahvalti ediyoruz.
Balkona sisme havuz attim.
Kahvalti sonrasi suya sokuyorum ikisini de.
1-2 saat suda oynayip yemek yiyip uykuya yatiriyorum.
Uyandiklarinda yemekti biraz cizgi filmdi 4 oluyor zaten.
Sonra ya disari cikiyoruz ya evde takiliyoruz.
Kimseye takilmayin bnce, cocugunuzla lego yapabilirsiniz, resim cizebilirsiniz.
Ve bnce eylulde acilen krese baslatin, sosyallessin.

Galiba sorun bizim tek çocuk olmamız ve monotonluktan Bi de kreş maddi olarak bizi zorlar gibi

Galiba sorun bizim tek çocuk olmamız ve monotonluktan Bi de kreş maddi olarak bizi zorlar gibi

Cok cocukta da kavga eksik olmuyor ama yinede guzel :)
Balkon varsa kesinlikle uygun bi havuz atin, oyuncaklarini yuzdurur, kendi girer en az 1-2 saat oynar.
Yuz boyama yapabilirsiniz.
Ben bizim oglani ivedikten korsana her kiliga sokuyorum :)
Korsan olunca korsancilik oynuyorlar, kaplan olunca orman oynunlari.
Silince yada yikayinca cikan yuz boyalari var,en kotu internetten temin edersiniz.

Çok teşekkür ederim güzel fikirleriniz için

Lütfen bir süre ikinci çocuk düşünmeyin. Bu psikolojiyle doğumdan sonra ağır depresyona girersiniz.

Sizi bu sıkıntıdan kurtaracak tek şey iş. Özel ders veremez misiniz? Özel sektörde farklı bir alan da düşünebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…