Nefret ettiğin yerde tek çocukla sıkıntıdan patlayarak yaşamak

Ne yapardım söyleyim , gün batımına doğru güzel bi sofra kurar eşimle yemek yer ,kahve sohpet muhhsbet , ondan sonra parka giderdim ,yada hep beraber ilçe de varsa gezilecek yer misss , yanlızlık + huzur

Ne yapardım söyleyim , gün batımına doğru güzel bi sofra kurar eşimle yemek yer ,kahve sohpet muhhsbet , ondan sonra parka giderdim ,yada hep beraber ilçe de varsa gezilecek yer misss , yanlızlık + huzur
İnanın kendim için zaten yalnızlık huzur ama işin içine tek çocuk girince onu da düşünmek kalıyo yalnızlığın tadını çıkaramıyosun

İkinci çocuğa çok istememe rağmen cesaretim yok zaten ama çevrem yok yabancıyım artı özgüven sorunum var kim benden ders alsın ki sözel bölüm çoğu insan yapıyo zaten

Atanamayan öğretmenim bölümüm sözel olduğu için işe yarar bi bölüm de bulamıyorum meslek sahibi olabilcem
Çok üzuldüm adinıza..uniberste okuyan heleki ögretmenlik gibi bir meslegi okuyup cocuk yetistirmek yerine evde körelen hanımlara üzuluyorum..ama yorumlarınıza dayanarak yazıyorum sizin ozgüven sorununuz var.
Ben istanbul gibi bi yerde buyudum...ve sosyal hayati bol olan merkez bi sehirde unv okudum..okudugum sehirde esimle evlendim..atanamamistim henuz ama kaderime razi gelmedim..bolumumde cok az atama yapiliyordu..ve artik cevrenin alay konusu olmustum bu komuda..her sene kpss illeti ile ugrasiyordum.
Evliligimin il 3 yili sinava hazirlanmak ve ders stresi ile gecti...ve ben bu yol ugruna anneligi bile ertelemistim.
Ne oldu biliyormusun...kendime aon sans verdigim kpss doneminde atandim ve atandigimda 7 aylik hamileydim..
Sonra dogunun köy denilebilecek bir ilcesinde suan ogretmenim...sosyallik cok az.esinde tayin isteyip yanina geldi...
Yani aramizdaki tek fark benim calisiyor olmam...
Yazin ailelerin yanina gidip geziyoruz..tatil yapiyoruz..ilcedeysek eger haftasonlari kizimizla merkeze inip dolasiyoruz..haftaici kizimla zaman geciyor zaten..yemejti oyundu derken geciyor.
Alip kizimi geziyorunda..arkadasliklar edindim onlara gidiyorum onlar geliyor.
Tamam sizin dediginiz gibi insanlarda var ama iyi kafa dengi insanlar da var..ama sizin bu insanlari kesfetmeme sebebiniz surekli evde olmaniz..bi cocuk parki dami yok? Yada ailedestek merkezi..ilce kutuphaneye gidin mesela oradaki calisanlarla sohpet edersiniz..ben mesela arkadas oldum o sekilde..
Eger hicbiri sizi sarmiyorsa oturun kpss ye hazirlanin tek cozum ordan kurtulmak.
Bu hayat sizin kumanda sizde..siz neye basarsaniz onu yasar yada izlersiniz.

Hayatinda bir takim degisikliklere uyum saglayan insan basarili olur bu hayatta,yeni yerinde uyum sorunu yasiyorsun,cokda memnun degilsin tamam ama ahlanip vahlanarak ancak o bunalimdan otekine girer cikarsin.Simdilik elindeki kosullari kabullen ve bu kosulllarda ne yapabilirsin ona bak,insaniz kimsenin hayati hayat boyu mukemmel gitmiyor guzel gecen senelerde sikintili senelerde elbette oluyor olucakta...Suan senin yerinde olsam oturdugum yerden bile kendimi gelirtirmeye bakarim,kitaplar oku hobi edin imkanin varsa bir is bul calis,akmasa da damlar,pasta yapiyormususun kendini bu konuda daha cok gelistir mesela,kisacasi kendini cocugunu oyala bosta kaldigin an sikilmaya baslarsin,illaki yapicak birseyler bulursun yeterki karamsar olma zaman cok degerli mutsuz gecirme hicbir anini

Yahu kendinizi niye bu kadar konu komsuya baglamissiniz neden bu kadar eksik hissediyosunuz.cocugu krese yada anaokuluna yollayin sizde bi spor salonuna yazilin ne biliyim hobi ugras bulun .esinizle hic bisey yapmiyomusunuz gezme tozma eglenme.valla kocamla cocugum bana yeter kimseye ihtiyacm yok

Söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız ama ben öğretmenliğe uygun biri değilim öğretmen olsam öğrenciler beni dinlemez ki

Yani kreş imkanım yok spor salonu da hem uzak hem maddi açıdan sıkıntılıyız

Çok hakverdim cevabınıza. Tek çocukla bile çıkıp bişeyler yapamıyosunuz sosyalleşemiyosunuz birde bebekle çok zor.
Etrafınıza karşıda biraz daha pozitif olmayı deneyin. Anladığım kadarıyla durumunuzu değiştirme şansınız yok. Tek çare siz uyum sağlayacaksınız. Çocuk anaokuluna başlarsa velilerle kaynaşırsınız.
Komşulara siz selam vermeyi deneyin belki onlarda yabancısınız birazda farklısınız onlardan diye çekiniyo olabilirler. İçlerinde illaki iyi insanlar vardır. Kapı önünde iki dakika konuşmak bile bazen çok iyi geliyo insana. Hem siz girmezseniz aralarına çocuğunuzda kaynaşmakta zorlanır.
İnstagramda birçok sayfa var örnek etkinlikler vs.
Bu arada üç çocukla günün nasıl geçtiğini anlayamıyorum inanın biraz olsun yerinizde olmak isterdim

Bende oturduğum yere İstanbul'dan geldim. Hem iş değişikliği için hem de ev aldım.

Ama senin orası gibi burası da. 10 ay oldu. İki çocukla daraldım. Çocuklar burayı seviyor ama ben sevmiyorum.

Ne olursa olsun birgün burdan gidicem. En fazla 5 yıl biçtim kendime. Saticam da evi.

İnşallah kurtuluruz ikimizde....

Siz kendinizi sallmısınız isteseniz yaparsınız illa spor yapmak icin spor salonuna gitmeye gerek yok ogulunuzla birlikte evde spor yapın birlikte oyunlar oynayın kitap okuyun dışarı cıkın bide siz ögretmensiniz cocugunuzu egitin yani yapabilicek okadar çok şeyleriniz var ki bir yeterki aya kalkın yapmak isteyin durumunuzdan herzaman iyi yönle bakın calışın oglunuz kreşe verince calışmak istemiyorsanız devam okuyun koşamıyorsanız bile yürüyün ama durmayın yerinizde

Teşekkür ederim yazdıklarınızda haklısınız fakat dediklerinizi denedim bişey değişmiyo

İnşallah sizin en azından çocuklar seviyo ve tek değiller o yüzden bile şanslısınız aslında ...

Çok haklısınız kendimi toplamak istiyorum yaşama enerjim yok resmen

Ben de cocugunuzun babasi hayatta degil sandim. Ayol hepimiz yalniziz. Herkesin bir esi bir cocugu var,ne saniyorsunuz ki cumbur cemaat bir kamyon insanla mi bakilip buyutuluyor o cocuklar? Valla ilgincsiniz.

Hayatinizi sevmeye calisin,ha sevmiyorsaniz da degistirmeye calisin,degistiremediklerinizi de kabullenmeye calisin. Eliniz ayaginiz tutuyor,agac degilsiniz ki kipirdayamayasiniz.

ogretmen atanırsanız koykokenlı cocuklara nasıl egıtım verirdiniz..merak ettım...koykokenlı nedemek...bu kelımeye takıldım....buyuk sehırde yetıstım...baskentte..sonra kucukmu kucuk bir ılçeye sadece oglumla ben gıttım...eşim gelemedi..sizin tarıf ettınız koykokenlı degildi bizzat koylu ınsanlarla ıkı yıl kaldım...gelırken okadar guzel anılar bırakarak geldimki....bırıncısı ıstanbul gibi biryere gitseydim oglumla rahatca kalabılırmıydım..bilmiyorum...evt bıraz kucuk yerler lafcı olur derler dedikodu...sankı buyuk yerlerde yok....ben rotamı durusumu oyle bir çizdimki...eşim olmadıgı halde ne tek bir soz ne bır ıma ne bir dedikodu hiçbirşey duymadım yasamadım....artı yonlerınden sadece birkacı mesela cuzdanım dusurdum ıkı gun sonra ıcınde en ufak bırlıra eksiksiz bulup verdiler...aynı seyı buyuk sehirde yasarmıydım bilmem...korkusuzca evımde oglumla kalabıldım...kucuk yer oldugu ıcın heryere yurume mesafesı oldugu ıcın zmaandan tasarruf bir suru kıtap okudum...cocuguma dogal seyler yedirebildim....guzel komsuluklar edindim...ama hiçbir onyargıyla yaklasarak gıtmedim...hatta sen okumussun buyuk sehirden gelmişsin diye hep ayrı bir saygı duydular...ha bu saygıya gerek yok yanlıs anlasılmasın...anadolu ınsanı okumusa ayrı bir saygısı sevgisi var...cok şey ogrendim onlardan....

Bulunduğunuz ilçedeki kreşlere iş başvurusunda bulunun. Fazla maaş talep etmeyin ne iş verirlerse yapın ayrıca. Hem çocuğunuz ücretsiz kreşe başlar hem siz işe başlamış olursunuz birlikte sosyalleşirsiniz mis gibi.

Oğlunuzu yarım gün kreşe gönderin. Her sabah siz götürün, öğlen dönerken bi parka, markete uğrayın. Okullar açılana kadar eşinize uygun vakitte yürüyüşler yapın. Kendinizi ve çocuğunuzu eve kapatmanın hiçbir yararı yok. İlçeden yakın zamanda ayrılma imkanınız yoksa şartları kendiniz düzeltmeye çalışın bence. Ben burdayım, iyi vakit geçirmeliyim deyip kendinizi motive edin çocuğunuz bir daha bu yaşa geri dönmeyecek. Komşuların bakışlarını takmayın siz de bakın, selam verin, tebessüm edin.

siz boyle boyle depresyona girersiniz, çocuğunuzla beraber evde ve disarda oynanan zeka aktiviteleri satılıyor nette, onlardan alin, eglenceli oyunlar oynayın, arada parka goturun, hem ona arkadas hem size. dünyanın her yerinde iyi insan da var kotu insan da, belki iyi bir komsu vs çıkar karsiniza..bolca kitap sipariş edip yeni farklı yemekler öğrenmeyi deneyin, bol kitap okuyun, evde pilates vs yapiyormuş cogu kadın, siz neden yapamayacaksınız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…