- 31 Aralık 2014
- 1.930
- 3.340
- 133
- Konu Sahibi birgaripyazar
-
Ben de anlamadım niye o kadar üstüne gittiler. Herkes sanki konu sahibi oh kaynanamın evine gideyim uzun uzun kalaym da o bana baksın, bedavaya yemeğim kalacak yerim olur demiş gibi davranıyor. Oysa mecburiyetten gidilir oraya yani tatillerde. Dediğiniz gibi bir çok kültürde ayıptır büyükler varken tatili aşka yerde geçirmek. Ayrıca gitmeseler kalmasalar o kaynana neler yapar kim bilir.Ben mi anlamadım burdaki arkadaşlar mı bilemedim bizde doğudayız ve eşimle memlekete gidince 4 5 gün kendimize ayırırız adam anasının ewinde 18 gün kalıyo die market görmek zorunda değil zaten tahminimce ilk giderken bişeyler alıyolardur ayrıca bizim bi gidiş dönüşümüz 1000 lirayı geçiyo bu aradaa kira ödeniyo yakıt parası veriliyo izinde olunca maaş kesiliyo insanlar otele para ayıramayabilir son olarakta ben burda kaç kişiden duydum erkek anneleri ısrarla tüm tatili yanımızda geçirin diyo tatil diyince küsüyolar büyükleri bırakıp tatilemi gideceksiniz die nie bu kadar yargıladınız
Siz olayı cok karıştırmışsınız bence ne alakası var yaşlı olupta gidemese sizin gibi ondan yakınsa neyse adam tatile gidiyor ya 5 gününü ona ayirdiysa kendinede ayırmaya hakkı var sizin kv iyi diye herkesinkini oyle sanmayinAyrıca size cevap yazanlara da çok saygısızsınız altındaki evi biz ödüyoruz ne demek? zamanında eşin kabul etmiş durumunuz da var ki ödeniyor? elinizle yaptığınız iyiliği dilinizle haram ediyorsunuz farkındaysanız kadının size bir kötülüğü yaptığı birşey yok ki? siz kendi annenizin yanındasınız aynı şehirdesinizdir herhalde hiç mi annenize bir şey almadınız senede bir kere yahu market üst baş nedir? ne kadar mala düşkünsünüz. Benim eşimin ailesinin durumu çok iyi hiçbir beklentileri de yok ama kayınvalideme her zaman bir hediye alırdım. Çarşıya çıkamazlardı yaşlılar pazarlarını yapardım her hafta aman durumları var banane demezdim.
Arkadaşım o sıkıntıyı yaşamayan boyle şeyler yazar belli ki o konuda rahat bi insanÖyle laflara böyle cevap canim.Siz beni iki bluze laf eden aç gözlü bir insanmisim givi laflari edin yok belese kal laf et belese ye.Bunlar cok saygili kurulmus cumleler dimi?Cevabini alinca da yok efendim saygisiz.He canimm
Bugün de eşim dedi seni yeralti carsisina götüreceğim diye.O da diyor çocuğu(torunu) okuldan alayim da gidelim diye.Eşim dedi bizle gelmeyi düşünmüyorsun heralde diye.Oda gelcem dedi.Esim de biz hic bas basa kalmayalim ozaman dedi.Kaynana da diyor siz gezin ben yaninizda dururum istediğiniz yere gidin zararim olmaz geleceğim diye.
ay ben bu ayrıntıyı kaçırmışım.. oha diyorum. eşi daha nasıl anlatmalıymış acaba yalnız gitmek istediklerini , bilemedim. beynim yandı şuanYüzsüzlüğün kitabı yazılmış burada. Bir daha gitmeyin siz de izinde falan. Oğlunu, gelinini görünce mi aklına geliyormuş eteğinin olmadığı? Oğlu gelince mi kendi memleketini gezesi tutuyor? Resmen kuyruk gibi peşinizde kadın.
Benim Kaynanam hergün gezen biri kocasiyla birlikte veya tek cok gezer hic Durmaz abartısız birlikte Oturuyoruz giderken bide sipariş verir su yemeği yap bunu yap diye biz eşimle çıkmak istediğimz zaman kayinbabam ya is çıkartır ya da Kaynanam birden hastalanır gecen günde isyan ettim artık evden çıkmıyorum bi yere gitmiyorum bunaldım çıkalım dedim havada cok güzeldi tamam bende oyle dusunuyodum dedi sonra Kaynanam geldi odamıza hadi kalk oğlum beni gezmeye götür diye o da anne ben sana söyledim biz gidecez dedi nerden çıktı simdi bu dedi birden niye benim bacagam kicinizami batıyor dedi tabi kıç değil diğer ismini kullandı şok oldum eşimde ne biçim konusuyosun anne dedi ben ağzımı bile açmadım sonra uzun uzun baktı trip atarak çıktı odadan tabi Biz çıkamadık evden çünkü kayinbabamin aklına yine bsy gelmişti onu yapmak zorundaydı sinirden saatlerce ağladım ağladım anca akşam çıktık ve biz bunu sürekli yaşıyoruz arkadaşlar gerçekten artık pskolojimizde bozuldu eşimle herseyimize karışıyorlar evlenmedn önce boyle değildi eşimde cok şaşırıyor bu hallerine Kaynanam sonradan görme gibi ben evlendikten sonra genclesmeye çalışıyor borcumuz var diyorlar bize para vermiyorlar sürekli kendileri eve bsyler alıyorlar geziyorlar orda burda bizim cok harcayıp gezdigimizi konuşuyorlar bıktık artık eşimle odamda beş dakka oturamiyorm geldiği anda iki dakka arayla kayinvabam bsy soylicem diye sesliyor odadan odaya Kaynanam arıyor esimede kizmiyorm bsy diyemiyorum iyi biseyde söylese evde cingar kopartiyolar demem o ki sabır sabır kac gün daha sabredecn boşver bsy deme esinide üzme onada kızma bence... biraz uzun oldu ama kusura bakmayin
Ayrilamiyoruz herşeye karıştıkları icin borcumuz var diyorlar az kaldi ama eşim tek çalışıyor o yuzden hemen olmuyor esimde çabalıyor bu yaz veya kışın çıkacağız inşallah planlarımız oyle o günleri iple çekiyorum vallahNiye ayrilmiyorsunuz o evden?
Ayrilamiyoruz herşeye karıştıkları icin borcumuz var diyorlar az kaldi ama eşim tek çalışıyor o yuzden hemen olmuyor esimde çabalıyor bu yaz veya kışın çıkacağız inşallah planlarımız oyle o günleri iple çekiyorum vallah
Ne biçim konuşuyorsunuz ben sozluyken çalışıyordum zaten eşim istemiyor çalışmamı nasl bi insansınız siz ya? İki sene ertelemisim zaten bu sizi ne ilgilendirir borçları bendenmi kaynaklanıyor kendileri yapıyor üstelik ben ve ailem onları insan sanarak bi sene kalmayı kabul ettik vallaha boyle konuşanlara vermiyo allah iste yinede o duruma dusmessiniz inşallah ne diyim sizeNe diyeyinm yasadiklarinizi hak ediyosunuz o zaman, evlenmeyi erteleyebilirdiniz, siz iste girebilirdiniz. iyi olmus ne diyeyim
Ne biçim konuşuyorsunuz ben sozluyken çalışıyordum zaten eşim istemiyor çalışmamı nasl bi insansınız siz ya? İki sene ertelemisim zaten bu sizi ne ilgilendirir borçları bendenmi kaynaklanıyor kendileri yapıyor üstelik ben ve ailem onları insan sanarak bi sene kalmayı kabul ettik vallaha boyle konuşanlara vermiyo allah iste yinede o duruma dusmessiniz inşallah ne diyim size
Oohh buyuk konuş sen buyuk konuş inşallah birgün bsy yasarsinda buyuk konusmasaydim dersin baba evindede sultandim kendi evimdede sultan olurum sen canını fazka sıkma herkesin aklı ver dünyanın akıllısın sen değilsin bu Allah'ın bana verdiği bir sınav iste sen bu kadar akillisinki bunu bu olgunlukla dusunemiyorsun insanlara boyle konuşurken ve büyük konuşurken bence iki kere düşün sende boyle bi duruma düşebilirsin allah sana da verirse aklınla geri ceviremezsin ve kızın varsa olursa o da dusebilir neyse senin gibilerle muhattap olmak istemiyorum rica ediyorm yazmayın benm konum hakkında saygımı bozmamaya çalışıyorum ama sinirleniyormBen zaten o duruma düsmem canim, kafam var benim aklim var, kaynana evinde sultan olacagima baba evinde köpek olurum daha iyi.
Ayrilamiyoruz herşeye karıştıkları icin borcumuz var diyorlar az kaldi ama eşim tek çalışıyor o yuzden hemen olmuyor esimde çabalıyor bu yaz veya kışın çıkacağız inşallah planlarımız oyle o günleri iple çekiyorum vallah
Eşimin babası ve amcaları ortakti yani kese birdi biz evlenince keseyi ayırdılar tartışıp zaten eltiler arasında sürekli bir tartışma oluyormuş bizim düğün olacagi zamanda bizim düğünü bahane edip ayırdılar ayirinca kv yaptığı ilk şey evini yaptırmak oldu oysaki bizim dugunumz vardı sırada onun icin bir sene daha bekledik evlenmeden ilin işine karışamam yaptırma evini diyemem beni ne alakadar ederki oyle değilmi? Sonra düğün oldu felan filan aslında herkesin borcu var borçsuz kimse yok bunlar alışmış bolluğu cok fazla abartıyorlar borç diyeborç ne borcu onu anlamadım eşinizden başkası düşünmüyor sanırım borcu yazık etmeyin kendinize çıkın başka eve kendi borçlarınızı ödeyin en azından hizmetçilik yapıp üzerinede laf yemezsin
Eşimin babası ve amcaları ortakti yani kese birdi biz evlenince keseyi ayırdılar tartışıp zaten eltiler arasında sürekli bir tartışma oluyormuş bizim düğün olacagi zamanda bizim düğünü bahane edip ayırdılar ayirinca kv yaptığı ilk şey evini yaptırmak oldu oysaki bizim dugunumz vardı sırada onun icin bir sene daha bekledik evlenmeden ilin işine karışamam yaptırma evini diyemem beni ne alakadar ederki oyle değilmi? Sonra düğün oldu felan filan aslında herkesin borcu var borçsuz kimse yok bunlar alışmış bolluğu cok fazla abartıyorlar borç diye
Cok teşekkür ederim inanın bizde oyle boş boş oturmuyoruz diğer insanların düşündüğü gibi bir sürü is yapıyorum evde eşim çalışmamı istemiyor ben sozluyken caliaiyordum markette cok sıkıntı yaşıyorduk ve cok yorgun olduğum icin istemiyor calistiracaksam niye evlendik diyor bende evde yapıyorm o da fazla çalıştığı zaman kenara koyuyoruz az kaldi zaten eşimin boynunu eydirmemk ailemi rezil etmemek icin sabrediyorum susuyorum yoksa ailemde geldi konuştu ama nafile dediğim gibi bizde elimizden geleni yapıyoruz teşekkür ederim umarım her sıkıntı çeken icin herşey iyi olur insallahkendi kv mi gördüm seninkinde oda düğün zamanı kalktı oğlunun masraf yapma demesine rağmen inatla evi dayadı döşedi eşimi tırktıkladığı kadar tırtıkladı zamanında ses etmedim bana düşmez diye ,şimdi borç var deyip duruyor hiçte umursamıyom eşimede bişey ödetmiyorum ,senin yapacağın en güzel şey çok beklemeden ayrı eve çık,daha ne kadar sabredicen kafayı yedikten sonra kendine faydan olmaz , biriktirebildiğin kadar para biriktir ,gençliğini borç ödemekle geçirme umarım herşey güzel olur senin için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?