Negatif enerji veriyormuşum!

İyi de herkes yanında pozitif, güleryüzlü arkadaş ister. Şahsen ben suratsız, sürekli negatif, söylenen insanlardan kaçıyorum çünkü beni de negatif yapıyor öyle insanlar.

Neşeli pozitif insanlarla vakit geçirmek yerine neden enerjimi alan insanlarla görüşeyim ki? Belki de haklılık payı vardır arkadaşının söylediklerinin. Biraz öz eleştiri yap bence.
Siz kaçıyormuşsunuz ama arkadaşım dibime giriyor. Haklılık payı var biliyorum ama sorun bunlaeı acımasızca yüzüme vurması. Şimdi görüşmeyelim desem karşı çıkıcak. Belkide beni sevdiğinden değil sebep olmamak için.

Kendi çok sosyal biri. Başka kızlarla konuşmasına ben engel değilim. Kız arkadaşlarının çoğunuda ben tanıyorum. Benim kadar kimseyle samimi olduğunu görmedim. İstese başkasını arardı hergün. Sosyalleşme konusunda size katılıyorum. Sorunlarımın üstesinden gelmeye ve hayatımı düzenlemeye çalışıyorum zaten. Bir insanın asosyal olması nefret sebebi değil bence

Sizin başkalarıyla görüşmesine engel olmadığınız ve başkalarıyla görüştüğü net zaten, kimse üç yıl boyunca sadece telefonla bir kızla konuşmaz, ya ileri gider o iletişim ya geri yani onun sosyal olduğuna katılıyorum.

İstese başkasını arardı diyorsunuz ya, arıyordur zaten emin olun, sizinki sanal bir iletişim, sadece telefonla konuşuyorsunuz, ne yaşadığını bilmiyorsunuz yani onun her şeyini bildiğinizden ve en çok size yakın olduğundan, sizin tabirinizle en çok sizinle samimi olduğundan o kadar emin olmayın.

Sizin kadar kimseyle samimi olmadığına katılmıyorum o denli sosyal olduğunu söylediğiniz biri tek en yüksek mertebede samimi olduğu kızla sadece telefonla konuşmakla yetinmez.

Bir de sosyal olmadığınız için nefret etmiyor sizden, sıkılmış bu halinizden ve bunu ifade etmiş, belki çok net söylediği için size ağır gelmiş ama durum bu.

Özür diliyerek soruyorum. Çok mu mızmızsın acaba?
Est. Tam aksine bir sorunum olsa bile yansıtmıyorum. Mızmız olarak görünmemek için sıkmamak için. Buna özellikle çok dikkat ettiğime eminim. Onun dışında sosyal biri değilim bu da benim tercihim neden onu bu kadar rahatsız etti bu denli anlamadım.

Farkli sehirlerde olup her gun konusacak konu bulmak zor oluyordur,siz de konu olsun diye onemsiz seyleri bile konusup dert gibi anlatiyo olabilir misiniz?

Est. Tam aksine bir sorunum olsa bile yansıtmıyorum. Mızmız olarak görünmemek için sıkmamak için. Buna özellikle çok dikkat ettiğime eminim. Onun dışında sosyal biri değilim bu da benim tercihim neden onu bu kadar rahatsız etti bu denli anlamadım.
Ben de anlamadım o Zaman. Hem de başka şehirde ise. Gezsin o. Niye asosyalleşiyor anlamadım.

Farkli sehirlerde olup her gun konusacak konu bulmak zor oluyordur,siz de konu olsun diye onemsiz seyleri bile konusup dert gibi anlatiyo olabilir misiniz?
En çok o konuşur konusuz kalmadık hiç ya da konu düşünmedik konuşma akıyordu hep. Ama dert anlatmadığıma eminim çünkü sıkılır diye çok özen gösteriyordum

Yani bilemedim...
Belki de sadece bahane ve git gide iletişimi kesmek istiyor. Sonuçta hayatına bir kız da girebilir ve doğal olarak rahatsız olacaktır bu durumdan, ee bunu da size samimiyetinizden ötürü laaak diye söyleyemiyordur.

Ben de anlamadım o Zaman. Hem de başka şehirde ise. Gezsin o. Niye asosyalleşiyor anlamadım.
GeziYordu zaten annesini kaybettikten sonra durulmuştu biraz olgunlaşmıştı. Ama hala gezer. Benimle hiç alakası yok onun gezmesinin

Yani bilemedim...
Belki de sadece bahane ve git gide iletişimi kesmek istiyor. Sonuçta hayatına bir kız da girebilir ve doğal olarak rahatsız olacaktır bu durumdan, ee bunu da size samimiyetinizden ötürü laaak diye söyleyemiyordur.
Eğer öyleyse bu yaptığı çok daha kötü. Gerçektende lak diye söylemez bana şimdi sorsamda tuhaf olur sanki sevgilisiyim. Aklımda izimi kaybettirmek var çünkü bende çok kırıldım ve unutmam artık bu yaptığını beni istemeyen biriyle ne konuşucam ki zaten

Negatif olmak iyi değildir, insanları kaçırır. Ben hayatımda negatif insan tutmuyorum. Oda arkadaşlarım negatiftir, her şeye söylenirler, hep şikayet halindeler ve hiç mutlu olmazlar. Artık onları duymamak için yanlarından kaçıyorum, yeter diye bağırasım geliyor.

Eğer öyleyse bu yaptığı çok daha kötü. Gerçektende lak diye söylemez bana şimdi sorsamda tuhaf olur sanki sevgilisiyim. Aklımda izimi kaybettirmek var çünkü bende çok kırıldım ve unutmam artık bu yaptığını beni istemeyen biriyle ne konuşucam ki zaten

Bu saatten sonra en doğrusu o olur zaten.
Bir iki defa daha arar ondan sonra o da vazgeçer zaten.
Dediğim gibi aklıma mantıklı birtek sevgilisi olabileceği geldi.
Her halükarda çok ileri gitmiş ne olursa olsun, asıl siz bırakın negatif enerjinizi böyle küstah birini barındırmayın hayatınızda.

En çok o konuşur konusuz kalmadık hiç ya da konu düşünmedik konuşma akıyordu hep. Ama dert anlatmadığıma eminim çünkü sıkılır diye çok özen gösteriyordum

O sizi dertlesmek icin ariyo o zaman,iyi bi dinleyicisiniz bence onun icin surekli ariyo.Bence eskisi gibi samimi olmayin hemen,biraz mesafeli davranin onun davranislarini gozlemleyip ona gore sonrasina karar verirsiniz.

O sizi dertlesmek icin ariyo o zaman,iyi bi dinleyicisiniz bence onun icin surekli ariyo.Bence eskisi gibi samimi olmayin hemen,biraz mesafeli davranin onun davranislarini gozlemleyip ona gore sonrasina karar verirsiniz.
Kaç defa aradı açmak bile istemiyorum. Çünkü açarsam kendi söylediklerini aklamak için beni suçlayacak ve ben buna gelemem artık. Numaramı bile değiştirmek istiyorum ama bir yandan da ya yanlış anladıysam diyorum

Bence de birbirinizin ciğerine kadar biliyorsanız, belki gerçekten de arkadaşlık ilişkilerinizde sizin de hatalarınız vardır.
Bir de bir insanla çok yakın olmak o kişiye sürekli dert yanmak değildir bence. İnsan bazen kötüyken kimsenin canını sıkmasın diye zorluyor kendisini. Bunu yapamıyorsanız insanların, hele ki en yakınlarınızın arada kızması normal olabilir.
Bu bakımlardan insan kardeşini bile hoş göremiyor bazen. Söylediğinde haklı yanlar var mı tarafsız bakmaya çalışın. Sizinle üç yıl hemen her gün iletişim kuran o, bizler değiliz neticede.
Üç yıldır gerçekten de çoğunlukla mutsuz ve depresif iseniz, arkadaşlıklarınız ardı ardına bozuluyorsa, haklılık payı varsa da üzmeyin kendinizi, kendi başınıza bir şeylerle baş edemiyor olabilirsiniz, hepimiz insanız neticede, insanın kötü dönemleri olabilir ama 3 yıl biraz uzun, bu nedenle tarafsız bakınca arkadaşınıza hak verebiliyorsanız bir destek almanızda fayda var.

Son düzenleme:
Dediği kısmen doğru. 3 yıldan fazladır düşük seyirli depresyon gibi bir şey yaşıyorum. Ama çevde dediği konusunda bilerek öyle söyledi. Eleştirisi doğru bile olsa bu kadar nefretle ve kırıcı bir şekilde konuşmasına takıldım
Bunu okumadan yorum yapmıştım, siz de böyle diyorsanız mutlaka destek alın derim. Kronikleşmeye doğru gidiyordur, hatta belki de artık kişiliğiniz gibi yapışmıştır üzerinize, 3 yıl çok uzun süre. Yineleyici olsa bile bu zamana kadar çok atak atlatmış olabilirsiniz. Belki sadece distimik bozukluğunuz vardır, bilemiyorum, ama bu da hafif sanılsa da çok yıpratıcı bir durumdur aslında. Bunları en iyi doktor bilebilir. Muhakkak yardım alın derim.
Derdinizi anlatmıyor olsanız bile o depresyon durumu yansıyor insanlara gerçekten. En yakınlara en çok da. Siz de onun hep derdini dinliyormuşsunuz. Bence yersiz yere yük almışsınız karşılıklı oalrak. Bu kadar sıkı fıkı olmayı her ilişki kaldıramaz bana kalırsa. Bu ilişkiler ancak yıllar içinde sıklaştırılıp, haftada bir iki defa iletişimde kalma ile sınırlandırılsa sanki daha sağlıklı oluyor.
Canınızı da sıkmayın. Kişisel algılamayın size söylemiş olmasına karşın. Onun da ters zamanı olabilir. Ama bu noktada arkadaşlığınıza biraz mesafe getirmek sanırım yerinde olur. Siz ondan bağımsız olarak kendinizi onarmak için bir uzman desteği alın, sizin için yeterli olur sanırım.

Bence de birbirinizin ciğerine kadar biliyorsanız, belki gerçekten de arkadaşlık ilişkilerinizde sizin de hatalarınız vardır.
Bir de bir insanla çok yakın olmak o kişiye sürekli dert yanmak değildir bence. İnsan bazen kötüyken kimsenin canını sıkmasın diye zorluyor kendisini. Bunu yapamıyorsanız insanların, hele ki en yakınlarınızın kızması normal olur.
Bu bakımlardan insan kardeşini bile hoş göremez bence. Söylediğinde haklı yanlar var mı tarafsız bakmaya çalışın. Sizinle üç yıl hemen her gün iletişim kuran o, bizler değiliz neticede.
Üç yıldır gerçekten de çoğunlukla mutsuz ve depresif iseniz, arkadaşlıklarınız ardı ardına bozuluyorsa, haklılık payı varsa da üzmeyin kendinizi, kendi başınıza bir şeylerle baş edemiyor olabilirsiniz, hepimiz insanız neticede, insanın kötü dönemleri olabilir ama 3 yıl biraz uzun, bu nedenle tarafsız bakınca arkadaşınıza hak verebiliyorsanız bir destek almanızda fayda var.
Gerçekten çok çok dikkat ediyorum dert yanma konusunda çünkü bende farkındayım dert dinlemenin insanları sıkıcağını. Haklı olduğu taraf mutlu biri değilim ve asosyalim. Şen şakrar biri istiyorduysa ben sonradan değişmedim hep böyleydim. Uzun süreli hafif depresyon geçiriyorum psikiyatriste gittim tekrar gidicem ama inanın bunu ona kesinlikle belli bile etmedim. Hem öyle olayım olmayayım bu kadar kırıcı konuşması üzdü beni ve çok hırsla konuştu. Şimdi ne yapıcağımı bilemiyorum tekrar aradı dün kaç defa ama konuşmak gelmiyor içimden konuşmasam ya hatalıysam diyorum

zey_tin zey_tin bu kişiliğe yapışmış şey distim,k bozukluk veya kronik depresyon tamamen düzelebiliyor mu peki? Şimdi doktorada sorarım ama belki beni umutsuzluğa sürüklememek için söylemez

zey_tin zey_tin bu kişiliğe yapışmış şey distim,k bozukluk veya kronik depresyon tamamen düzelebiliyor mu peki? Şimdi doktorada sorarım ama belki beni umutsuzluğa sürüklememek için söylemez
Düzeliyor elbette, tedavisi var, olmaz mı hiç... Kişiliğe yapışmış olmuyor zaten, ama kişi kişiliğinin bir parçası sanıyor karamsarlığını, çok uzun süredir yaşadığı için, oysa aslında bir rahatsızlık mevcut oluyor, o eşik altı depresyon hali tedavi edilince çıkıyor gerçek kişilik yeniden ortaya. Ama ilaç tedavisi ve bazen terapi gerekiyor tabi ki.
Doktorunuzun teşhisi ne oldu bu arada? Depresyon mu dedi distimik bozukluk mu? Terapi önerdi mi?

Biriyle çok sık görüşmek iyi bir şey değil
Kız erkek, akraba, dost fark etmez
Biraz mesafe olacak bacım
O ne öyle her Allah'ın günü

Back
X