Negatif enerji veriyormuşum!

Bence bugünde sakinleştikten sonra yarın ararsa aç telefonu kırıldığını söyle ama hemen iletişimi kesme arkadaşlıklar değerlidir.

Gerçekten çok çok dikkat ediyorum dert yanma konusunda çünkü bende farkındayım dert dinlemenin insanları sıkıcağını. Haklı olduğu taraf mutlu biri değilim ve asosyalim. Şen şakrar biri istiyorduysa ben sonradan değişmedim hep böyleydim. Uzun süreli hafif depresyon geçiriyorum psikiyatriste gittim tekrar gidicem ama inanın bunu ona kesinlikle belli bile etmedim. Hem öyle olayım olmayayım bu kadar kırıcı konuşması üzdü beni ve çok hırsla konuştu. Şimdi ne yapıcağımı bilemiyorum tekrar aradı dün kaç defa ama konuşmak gelmiyor içimden konuşmasam ya hatalıysam diyorum

Bir de aklınıza kurt düşürmek istemem ama size karşı duyguları da olabilir gibi geldi bana. Benim de yıllar önce böyle bir arkadaşım vardı, sadece arkadaş olarak gördüğüm, bunun için gerçekten çok haklı nedenlerimin olduğu. 3-4 yıllık tanışıklığımız vardı. Bir dönem çok sık aramaya başladı, bazen haftada 1, bazen ayda bir görüşürdük ama hemen her gün arardı. Görüşmek ister de uygun değilim dersem ya da telefonu kısa kesip kapatırsam, onu dinleyemeyecek durumda olursam da küsmeye, terslenmeye başladı bir süre sonra. Bir noktadan sonra ben tavır ve mesafe koydum, o da sonunda özür diledi ve bana karşı duyguları olduğunu, ondan tutarsız davrandığını falan söyledi... Neyse, uzatmayayım, bu yüzden bu fevriliğin altında başka şeyler de olabilir belki gibi geldi bana, sizden farklı bir sıcaklık falan bekliyor da alamadığından bu tavra girmiş olabilir mi :110:ama tabi hiç tanımadığımdan, iletişiminize hiç şahit olmadığımdan tamamen yanılıyor da olabilirim, en doğru siz değerlendirirsiniz.

Durum böyle değilse bile bu kadar sıkı fıkılık bir noktada sorunlar getirir zaten bence. Yine de hatanız olsun olmasın kırılma hakkınız da var elbette. Konuştuğunuzda haklılığından çok üslubuna çok kırıldığınızı da söylemeniz gerekir sanki. Konuşmak içinizden gelmiyorsa, şuan konuşmak istemiyorum da deme hakkınız da var bana kalırsa. Biraz uzaklaşın, sonrasında da yeniden bu kadar sıklaşmayın derim..

Son düzenleme:
muzurtilki muzurtilki
Peki aynı durumlarda olan biri olarak sormak istiyorum. Bizi seven ama acıyan, derdimize ortak olan ama sıkılan biriyle görüşmek mi gerekir uzak durmak mı? Siz o arkadaşınızın ne yapmasını isterdiniz?

Maha, aynı arkadaşım gibisin işte
ben "seni arıyor çünkü seni üzdüğünü düşünüyor" yazdım sen onu "acımak" olarak adlandırdın
ne kadar yanlış
ben arkadaşım adına üzülüyorum, ona acımıyorum ikisi farklı şeyler
kim bilir onun söylediği neleri de yanlış adlandırdın
çocuk evet seni eleştirmiş hatta çemkirmiş belki
ama burada nefret yok, onu da öyle adlandırdın

bence sorun görüşüp görüşmemek değil ( yine de cevabı soruyorsan bence kesinlikle görüşmelisin)
ben arkadaşımın iyi bir psikoloğa gitmesini isterdim ki götürdüm de
gönüllü idi başta
sonra doktorun verdiği ilaçları düzenli 15 gün kullanması gerekirken 2 gün içti 3 gün içmedi falan
ve bir sonraki randevu kısmet olmadı

ben o arkadaşımın, benim için değil, kendisi için uzman yardımı almasını isterdim çünkü gerçekten depresyonda
depresyona bağlı alınganlık hat safhada dedi doktor, alttan alın dedi, üzerine gitmeyin dedi
belki sen de alıngansın, belki bu yüzden yürütemiyorsun arkadaşlık ilişkilerini

bence sen de önce depresyonda olup olmadığını tespit ettirmelisin
depresyonda isen tedavisini olmalısın
yok depresyon değil ise uzmandan biraz daha sosyal olabilmek için yardım isteyebilirsin

Back
X