Merhaba haziran 15.Dr. bana hiperoskopi yaparak ilk tedavimin neden tutmadığını anlamaya çalışdı.Rahimde herhangi bir anormallik yok.Başka bir şey yapılmadı.Gerçi 1 defa olumsuz sonuç aldım .Şimdi de dondurulmuşları transfer için tedaviye başladık.
merhaba haziran 15 negatif sonuçlardan sonra genelde ilk önce hem eşinden hem senden kan alınarak kromozom testi ve yine sana (bana da yapılmıştı) fosfolipid profili (bazen annenin vücudu bebeği yabancı bir cisim gibi görüp atmaya çalışır gebelik olmaz veya erken dönemde sonlanırmış) ve diğer rutinler hemoglobin ,bulaşıcı hastalıklarla ilgili testler hbsag,hcv, toxoplasma,rubella,cmv vb gibi tahlillerin bakılması lazım...bunların bazılarının sonuçları hemen çıkıyor ama bazıları 15-20 günü bulabiliyor insallah hayırlı sonuçlar alırsın canım sonuçlarını alınca haberleşelim...
Yağmurcum çok teşekkürler biraz paniklik yaptım daha önceden özelde başıma gelmedik kalmadığı için para uğruna biraz temkinli şüpheci yaklaşıyorum galiba. Sadece benden aldılar belki daha sonra kromozom araştırması yaparlar bilemiyorum ama merkezle bu konuda görüşeceğim çünkü dr konuşurken genetik tarama diye konuşmuştu sağlık güvencemiz olduğu için başka bir dr yönlendirilip muayene ücreti karşılığı gerekli işlemleri testleri yapmak için kan verdim. sonuçlarını bekliyoruz. rahimiçi eğer bu kamera ile bakılması ise onada bakıldı ofis dedikleri ve herhangi bir anormallik görülmedi gayet iyi olduğunuda belirttiler. Hayırlısı genetik taramayı nerede yaptırdınız özel demi devlet hastanesindemi ücreti çok tuttumu. Gerçi dr embriyo oluşumu sırasında genetik tanı yapılacağını ve her embriyo için yanılmıyorsam 185 euro olduğunu söylemişti. acaba aynı şey mi
cnm senin dediğin pgd denilen genetik tanı yani tüp bebek işlemi tamamlanıyor embriyo oluşuyor ve oluşan embriyolardan 3. güne gelince kabuğu açılıp bir hücre alınıyor ve genetik bir anomali var mı yok mu dye bakılıyor ve dediğin gibi embriyo başına bir fiyat veriliyor ama bu test yapılır ve sen gebe kalırsan insallah gebelik esnasında yapılan şu tarama testlerine de gerek kalmaz ve insallah sağlıklı bir gebelik geçirirsin...rahim içine o histereskopiyle bakılmış eğer polip falan olsaydı çıkardı merak etme .ben özelde yaptırmıştım ve tabii tutuyor bayağı ama sonuç iyi olunca insan bakmıyor inan .. sosyal güvenceden ne kadar yararlanabilirsek kar tabiii ama bazı işlemler kurumlarda yapılmıyor
arkadaşım yapılan testler genetik değil gibi gözüksede önemli değil.genetik test de alınan kanla yapılıyor. hemen pes etme bu konuda ümidini kaybetmemek çok önemli genetik taramadan sonra hamile kalsanda bu dönemde yapılan testleri yine yapıyorlar. biz 6 defa denedik ümidimiz yitirmemeye çalışıyoruz allah yardımcın olsun
bende aynen senin gibi 1 kez tüp bebek 1 kezde dondurulmuşlarla denedim ikiside negatif.ümidimi kaybettim ve 1 kez daha denemeye ne halim var ne de maddi durumum.çok yoruldum artık.psikolojim iyice bozuldu.çok ümitliydim ilkinde sanırım ondan çok büyük hayal kırıklığına uğradım.artık hayattan hiç zevk almıyorum.hiçbirşey beni mutlu etmiyo.sanki hiç amacım kalmadı boş yaşıyorum.bide kistten ameliyat olmuştum tüplerim tıkanmış.normal yolla hamile kalma şansımda yok.tüp bebeği bir kere daha denemeye halimde yok.işin kötüsü mutlaka hamile kalmam gerekiyo.kistlerin tekrarlamaması için tek şansım bu.tekrarlarsa yine ameliyat olabilirim.rapor çıkartıp ii bi hastane bulup tekrar denemem lazım zaman kaybetmeden.ama ben istemiyorum artık aynı şeyleri yaşamak o stresi çekmek ve negatif sonuçtan sonra o yıkımı yaşamak.ne yapacağımı bilmiyorum uğraşmak istemiyorum yorgun ve bitkinim.kistlerin tekrarlama ihtimali olmasa 1-2 sene ara vericem ama korkuyorum ya tekrarlarsa diye.yine ameliyat olmak istemiyorum çünkü çok acı çektim.2 kere tutmayınca banada genetik testi yaptır dediler ama bilmiyorum.rapor içinde uğraşmam lazım oda 1-2 ayda çıkıyomuş birsürüde şey istiyorlarmış.nasıl güç bulucam kendimde bunlar için.bu kadar uğraşıp tekrar negatif sonuç alırsam napıcam buna nasıl katlanıcam bu sefer dayanabilcekmiyim hiç bilmiyorum.Allah hepimizin yardımcısı olsun ve hepimize dayanma gücü ve sabır versin.
ben pakize tarzi tüp bebek merkezinde yaptırdım.bendede bi sorun gözükmüyordu bide beni çok ümitlendirdiler ilkinde olur diye.ve olmayınca yıkıldım tabi ben.raporu nasıl çıkartıcam bilmiyorumki.daha öncekileri raporsuz yaptık uğraşmak istemedik raporla.kesin tutacak sandık.ama 5-6 milyar para boşuna gitti.şimdi mecburum rapor çıkarmaya.ama nasıl olacak onuda bilmiyorum.ii bi hastane araştırmam lazım.amerikan hastanesiyle umut tüp bebek iyi diyorlar ama bilmiyorum karar veremiyorum.
arkadaşlar yaşadığımız şeyler ne kadarda benziyor.Allahım hepimize yardımcı olsun.
bugün 2.mikro sonucumu öğrendim.malesef olumsuz...
çok ağladım,başımda çok ağrıyor.
henüz kanamam olmadı,doktorum ilaçlardandır dedi.ilaçları kesersen kanaman başlar dedi.
bir daha denemeye gücü kalmadı.korkuyorum ya hiç bir zaman olmazsa....
işe bile gidecek gücüm yok,inşallah en kısa zamanda toparlanırım.
doktorum15 gün sonra tekrar bizi çağırdı.
bakalım gelecek günler neler gösterecek
inşallah rabbim hepimize kolaylıklar ihsan eder...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?