• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neler yapıyorsunuz ?

benim tepeme çığ düştü galiba bir türlü kalkamıyorum yerimden :)
müzik aç böyle oynak kokulu deterjan al mesela evinin mis gibi kokacağını tertemiz olacağını düşün
sana ne diycem ben de eskiden senin giiydim bayram temizliğine başladım anam bir baktımki çöplükmüş bizim ev belediye basacakmış ya resmen bir daha bu kadar iş biriktirmeyeceğim dedim uyguluyorum ama olduğu kadar :)

bence de yawww iki ayda 10 kilo vermek istiyorum popo yayarak olmuyor tabi tam iki haftadır bilgisayarda leslie yazıp spor yapmayı düşünüyorum :KK45:Düşünce çok güzel bende icraat yok :KK69:

Psikolojik iyiysen tembellik kolay iş kuzum. .
Kışın bende biraz daha yatış mod ..
Yaz daha güzel. .

Anladım.. Ben çok severim yemek yapmayı o yüzden o hiç mesele olmadı bana :)
Ben sınav zamanları yaptığımı söyleyeyim bir plan yapardım . Su saat kalkış. Su saat su derse çalışılacak su saat bitir yarım saat dinlen gibi ve alarm kurardim telefona bu saatlerde. O çalınca katiyen 2 dk daha bekleyeyim yapmaz hemen uyardim. Bu plana sadık kaldığım zamanlar hakikaten başarılı olurdum . Ha kaç kere yaptım 5 olmamıştır ama neyse :-)
yok ev süpürüp silmek bir şey değil onu ben yapmıyorum zaten ama mesela yemek yapıcam böyle gözüm kararana kadar bekliyorum aptal gibi ,günde bir öğün yiyorum çünkü sabah yatıp akşama doğru kalkıyorum ilk sorunum bu sanırım ...Kıçımı kaldıramamak en büyük problemim ,ders mi çalışıcam öööööööyyyyle bekliyorum iki gün kalana kadar ...falan filan .

Selam hanımlar bir şeyi merak ediyorum ,gününüzü nasıl programlıyorsunuz ? Programınız var mı ya da ,bende her şeyi son ana kadar erteleme problemi var sanırım heee ev mi temizlencek biraz daha beklesin kadını çağırırım,yemek mi yapıcam acıkmaktan mideye ağrı girene kadar saf saf dolanıyorum,dışarı mı çıkıcam son dk ya kadar bekliyorum falan filan ..
Günlük programınızı ve ona nasıl uyum sağladığınızı merak ediyorum ya da nasıl programlanabilirim onu düşünüyorum diyelim ...
Ve sıkılınca neler yapıyorsunuz sanırım ben yapacak bir şey bulamıyorum :KK43:
Teşekkürler ..
Aynı ben.:KK45:
Akşama kadar keyif yapıp, eşimin gelmesine son 1 saat kala evi toparlama, yemek yapma modundayım.
Dışarıda programım yoksa, evde en önce gazeteleri tararım çayım eşliğinde.
Sonra internette 1-2 saat geçiririm.
Takip ettiğim yabancı dizilerin yeni bölümlerini izler, akşama doğru kahvemi yaparım.
Derken zaten zaman geçmiş, akşam yemeği vakti geliyor.
Koştur koştur yemek, masa hazırlama, bulaşık 1 saat sürüyor.

Dışarıda programım var ise, uyanır uyanmaz hemen hazırlanır çıkarım, eve hiç bakmam.
Eğer akşam evde olacaksak, yemeği bir gece önce hazırlamış olurum ya da pratik bir şey düşünürüm.

Bu arada bu kadar geniş geniş yayılmamın sebebi, her gece yatmadan önce mutlaka evi toparlarım.
Mutfağı, oturma odasını, banyoları derli toplu bırakır, ertesi güne iş çıkarmam kendime.
Sadece kendi yatak odamızı toplamıyorum, oraya da zaten giren biz oluyoruz.
Böylelikle en azından uzun zamanlar ayırmadan, sıkışmadan bir şekilde evi çekip çevirebiliyorum.

müzik aç böyle oynak kokulu deterjan al mesela evinin mis gibi kokacağını tertemiz olacağını düşün
sana ne diycem ben de eskiden senin giiydim bayram temizliğine başladım anam bir baktımki çöplükmüş bizim ev belediye basacakmış ya resmen bir daha bu kadar iş biriktirmeyeceğim dedim uyguluyorum ama olduğu kadar :)

dedim ya üç kişiyle birlikte bir evde kalıyorum eve temizliğe bir yardımcı abla geliyor aslında çözüm şu galiba sonra değil şimdi sloganını benimsemek ..Ertelemek istediğimde sonra değil şimdi demek ..Başka bir çözüm gelmiyor aklıma :(

Aynı ben.:KK45:
Akşama kadar keyif yapıp, eşimin gelmesine son 1 saat kala evi toparlama, yemek yapma modundayım.
Dışarıda programım yoksa, evde en önce gazeteleri tararım çayım eşliğinde.
Sonra internette 1-2 saat geçiririm.
Takip ettiğim yabancı dizilerin yeni bölümlerini izler, akşama doğru kahvemi yaparım.
Derken zaten zaman geçmiş, akşam yemeği vakti geliyor.
Koştur koştur yemek, masa hazırlama, bulaşık 1 saat sürüyor.

Dışarıda programım var ise, uyanır uyanmaz hemen hazırlanır çıkarım, eve hiç bakmam.
Eğer akşam evde olacaksak, yemeği bir gece önce hazırlamış olurum ya da pratik bir şey düşünürüm.

Bu arada bu kadar geniş geniş yayılmamın sebebi, her gece yatmadan önce mutlaka evi toparlarım.
Mutfağı, oturma odasını, banyoları derli toplu bırakır, ertesi güne iş çıkarmam kendime.
Sadece kendi yatak odamızı toplamıyorum, oraya da zaten giren biz oluyoruz.
Böylelikle en azından uzun zamanlar ayırmadan, sıkışmadan bir şekilde evi çekip çevirebiliyorum.

işte aynı ben :( Ama ben artık programlı bir kadın olmak istiyorum sıkıcı olmak pahasına olsa bile ..Mesela yatıp kıçımı devirmek değil ohooooo kalk bakalım daha bir saat yürüyeceksin demek ve yürümek istiyorum ..

dedim ya üç kişiyle birlikte bir evde kalıyorum eve temizliğe bir yardımcı abla geliyor aslında çözüm şu galiba sonra değil şimdi sloganını benimsemek ..Ertelemek istediğimde sonra değil şimdi demek ..Başka bir çözüm gelmiyor aklıma :KK43:
diğer kişilerde uyum sağlamalı tek başınıza olmaz sonucta ortak alanlar var

en büyük temizliği yapmışsınız ev temizliği sizi hiç korkkutmasın o zamanEn Büyük KK

hımmm hala yazıyor şöyle olcak böyle olcak zart zurt ...Engellemiyorum da iyi oluyor böyle yazsın bakalım ,katipmiş haberim yokmuş 10 senedir :D

Anladım.. Ben çok severim yemek yapmayı o yüzden o hiç mesele olmadı bana :)
Ben sınav zamanları yaptığımı söyleyeyim bir plan yapardım . Su saat kalkış. Su saat su derse çalışılacak su saat bitir yarım saat dinlen gibi ve alarm kurardim telefona bu saatlerde. O çalınca katiyen 2 dk daha bekleyeyim yapmaz hemen uyardim. Bu plana sadık kaldığım zamanlar hakikaten başarılı olurdum . Ha kaç kere yaptım 5 olmamıştır ama neyse :-)

haha güzel fikirmiş tuttum bunu ...

Psikolojik iyiysen tembellik kolay iş kuzum. .
Kışın bende biraz daha yatış mod ..
Yaz daha güzel. .

ben hep böyleyim :) Neyse bir şeyler yanmaya başladı kafamda deli miyim neyim buraya yazınca düşündüm aklıma geldi ;)

Telefonunuzun hatırlatmasına saat başı yapılacakları not edin, her saat başı alarm çalıp, sizi uyarsın böylece tembellik etmez, zamanla yarışırsınız, bu da size meşgale olur :)

Telefonunuzun hatırlatmasına saat başı yapılacakları not edin, her saat başı alarm çalıp, sizi uyarsın böylece tembellik etmez, zamanla yarışırsınız, bu da size meşgale olur :)

vayy güzelmiş tabii alarmı ertelemezsem :KK51:

işte aynı ben :KK43: Ama ben artık programlı bir kadın olmak istiyorum sıkıcı olmak pahasına olsa bile ..Mesela yatıp kıçımı devirmek değil ohooooo kalk bakalım daha bir saat yürüyeceksin demek ve yürümek istiyorum ..
Bunu yapmak için kendinize bir çizelge ayarlayabilirsiniz.
Ben sevmediğim şeyleri bir düzene oturttum mecburen.
Mesela perşembe günleri evde temizlik günü.
Ne olursa olsun perşembe yapılıyor.
Aynı şekilde kuaför, bakım vs gibi işleri de cumartesi yapıyorum.
Hafta içi hiçbir şekilde gitmiyorum ihtiyacım olsa bile ama cumartesi saat 2 de gidilecek oraya.

Yürüyüş için haftanın 3 gününü ve belirli bir saat dilimini daha önceden belirlerseniz, ha şimdi ha 1 saat sonra demek fırsatınız kalmaz.
Bunun gibi diğer yapmanız gereken işleri de düzene koyun.
İnanın belirli bir gün ve saat belirlemeyle önce kafanıza yerleşiyor, sonra istemsiz bedeniniz de buna uyuyor.

Back
X