Nene sorunsalı

O evden çıkmadığın sürece bunu yaşayacaksın. Onları bu yaştan sonra değiştiremezsin ki. Daha kendine bile sahip çıkamamışın ki çocuğuna çıkacaksın. Laf yemek istemiyorsan iş bulup gitmelisin. Çocuğunun babası nafaka vermiyor mu? Onla da kreşe falan koysan.

Siz de babasına vermekle tehdit edin. Seviyorlar anladığım kadarıyla. Belki o zaman susarlar.
Ya işin kötüsü onlar beni bınunla tehdit ediyorşar?Diyorum ki neden boş tehditler savurasınız ki bana? Amacınız ne? Eski Eşim bile anneliğine laf edersem taş olurum demiş bir insan.siz neden Çocuğumla olan bağıma zarar vermeye çalışıyorsunuz? Diyorlar ki onun seni dinlemesini istiyorsan sen de anneni dinle . Dinliyorum diyorum yok dinlemiyorsun diyorlar. Neyi mesela diyorum . 'İşte çocuğuna şöyle yap dediğin zaman annen de araya girip yapmasın diyor ya onu'diuor babam "eee o zaman bu çocuğumu annemin istediğine göre yetiştirmek olmuyor mu diyorum?" Susuyorlar .. sessizlik.. sonra başlıyor bu adam olamadı zaten bu özürlü , evlat değil ki köpek , saygısız şu bu...offf

E

Sık sık şiddet görüyordum .. çocuğum da alenen görüyordu olan biteni .. öyle bir ortamda büyütmek istemedim.yani bitirmem en doğru karardı.
Haklısınız öyle bir ortamda durulmaz ama baba evi de size piskolojik şiddet olmuş yani. Iskurda güzel işler oluyor. Bir baksaniz

Ben bunu neye bağlıyorum biliyor musun Allah istediklerinde de evlat vermiş istemediklerinde de vermiş. O yüzden bol bol harcıyorlar bizi. Biri olmazsa öteki olur diye. Allah yardımcınız olsun. Bir an önce iş bulmanız dileğiyle.....

Tam da bu yüzden boşanma kararı vermeden önce milyon kez düşünüyorum. Muhtemelen ben de boşanır ailemin yanına gidersem benzer şeyler yaşayacağım.

Gelelim size. Yaşınız kaç ne mezunusunuz bilmiyorum. Şayet tahsiliniz iş bulmak için yetersiz ise mutlaka ikinci bir üniversite okuyun. Artık üniversitelerin uzaktan eğitim programları var. Üniversite mezunu iseniz ikinci üniversite kapsamında kayıt alıyorlar. Çocuğunuzun vaktinden de çalmazsınız. Ben hobi olarak okuyorum mesela bu sene de farklı bir bölüme kayıt yaptırmayı planlıyorum.

Bunun dışında çalışmıyor iseniz iş ayrımı yapmadan acilen herhangi bir işe girin. Asgari ücret alsanız bile kenara bir miktar ayırma şansınız olur. En basiti marketlerde kasiyerlik bile yapabilirsiniz. Boş durmayın, kenara para atabilmek için her işe eyvallah deyin. En azından geçici bir süre. Bu sürede birikim yapar, bir yandan da iş arayışlarına devam edersiniz. Hem bu süreçte kabul ederse anneniz bakarsa çocuğa, bir çatışma olmaz aranızda. Akşam eve geldiğinizde odanıza çekilir çocuğunuzla ilgilenirsiniz. Yaz geliyor akşam yürüyüşüne de çıkabilirsiniz çocuğunuzla. Böylelikle annenizle diyaloğunuz da çatışmanız da azalır.

Çocuğunuz kaç yaşında? Durumu biraz toparlayıp düzgün bir iş bulur bulmaz ayrı eve çıkarsınız. Bunlar benim aklıma gelenler. Enerjinizi ailenizle çatışma ve sorgulamaya değil, daha çok çalışmak ve bir gelecek kurmak için harcayın.

Ailemin desteği olmasa çocuğa bağlanan nafakayla İnanın çocuk aç kalırdı . Ayda iki yüz lira neyine yetecek çocuğun..Zaten düzenli de yatırmıyor icraya verince ancak.bir iş bulsam asgari ücret çocukta bende rahat edicez . Geçicek diyorum bugünler de geçecek inşallah

İş aramaya devam edeceğim asla pes etmicem. Ama ayrı ev yakın zaman içinde mümkün görünmüyor. Ve de boşanıp baba evine geri dönmüşken onlara saygısızlık yapmak istemiyorum .

Ben ortada saygıya dair bir şey göremiyorum. Siz neden hala saygı gözetiyorsunuz ki?
Ayrıca hayatınızla ilgili kararlar ailenize saygısızlık olmaz.
Mesafeli olmanız gereken insanlar sizin aileniz..

Ben ortada saygıya dair bir şey göremiyorum. Siz neden hala saygı gözetiyorsunuz ki?
Ayrıca hayatınızla ilgili kararlar ailenize saygısızlık olmaz.
Mesafeli olmanız gereken insanlar sizin aileniz..
Küçük bir örnekle anlatayım.Ben mutfakla çok ilgiliyim.annemde de hiç araç gereç Yok hala çeyizde ne kalma şeyleri.Geçenlerde bakliyatları koymak için kavanozlar aldım.Daha öncede benzer şeyler almıştım eve.Babama söyle şuna parasını böyle ıvır zıvıra harcamasın veriyoruz sonda bitti diyor deyip günlerce bunu konuştu.Burası benim ben evimde çar çaput istemiyorum dedi.kalbim kırıla kırıla bi hal oldu. Gene bi gün mutfak dolaplarını temizledim içlerine de Yeni şu yapışkanlı kağıtlardan ölçtüm biçtim yapıştırdım yoruldum ama degdi. Sonra annem bunu gördü çılgına döndü.sen kimsin de benim dolabıma bunu yapıştırıyosun?sana bunu yap desek yapmazsın.eyvah eyvah gitti bütün dolaplarım diye bağırıp çağırmaya durumu da babama izah etmeye çalıştı . Annemin eltisi geldi birkaç gün sonra annem söylendi gene bu yaptığıma.allah için yenge söyle bana ben suç mı işledim? Neden böyle davranıyor? Aman bırak annen rahatsız diye bu aralar Ne dediğini bilmiyor insanın sevinmesi laxım bunu bana yapsan çok hoşuma giderdi annen de bi acayip dedi . (Tabi ki çogu zaman annemin önünde benimle çekmez o ayrı) uzun lafın kısası her fırsatta "BURASI BENİM EVİM HADDİNİ BİL" mesajını çok güzel veriyor bana :|

Canım sen ne mezunusun? Nasıl bir işte çalışabilirsin? Buralardan yardım edebilecek biri çıkmaz mı acaba?

Maliye mezunuyum.Ben iş ayırt etmiyorum sadece kalıcı olsun istiyorum. Ve çoğu yer asgari veriyoruz diye yalan söylüyor sigorta da yapmıyor . Özel sektör bile iş bulmak çok zor oldu

Maliye mezunuyum.Ben iş ayırt etmiyorum sadece kalıcı olsun istiyorum. Ve çoğu yer asgari veriyoruz diye yalan söylüyor sigorta da yapmıyor . Özel sektör bile iş bulmak çok zor oldu
Evlenmeden once de size karsi davranislari boyle miydi? Kacinci cocuksunuz? Diger kardeslerinize de boyle mi ?

Ahh ah gidicek yeri olmamasını çaresizliği seni en iyi ben anlarım.... Ne yap et para biriktir... Ailen bile olsa elin evinde yaşamak çekilmez

Evlenmeden once de size karsi davranislari boyle miydi? Kacinci cocuksunuz? Diger kardeslerinize de boyle mi ?

Diğer kardeşlerim biri okuyor diğeri evli. Evli olana çok saygı duyuyorlar. Çünkü meslek sahibi .Okuyana da aylık ortalama üç milyar masraf koyuyorlar.hatta bende bana verdikleri harçlıktan biriktirip destek oluyorum her zaman..Benim derdim kardeşlerimle olmadı evvelden beridir annemle sorun yaşadım yaşıyorum ... ben onların yükselişleriyle gururlanırlarken onlar beni sürekli bi baltaya sap olamadın ailemizin en aptalı oldun şeklinde sadece söylemiyor hareketleriyle de ima ediyorlar.. annem ve babam sağ olsun etiketi kazıdılar alnıma.

Ahh ah gidicek yeri olmamasını çaresizliği seni en iyi ben anlarım.... Ne yap et para biriktir... Ailen bile olsa elin evinde yaşamak çekilmez
Öyle bir anneye sahibim ki hayalini bile kurdurmuyor ayrı eve çıkmanın. sen çok beklersin dul kadın bi başına oturcan kirada öyle mi ben bilmiyor muyum sanıyorsun param olsun ayrılırım hayallerini çok beklersin gene bize muhtaç kalacaksın diyor.

Yahu tüm mesajları okudum o kadar üzüldüm ki, nerdeyse ağlıycam yemin ederim, Allah içinize ferahlık versin ya gercekten,33 yaşında yetişkin kadına,herşeyden önce annesiniz siz bu nasıl bir psikolojik baskıdır Allah'ım yaa,ne kadar acımasızlar ıslah etsin rabbim inşallah onları, dilerim güzel bir iş bulup kurtulursunuz baba evi olacak psikolojik baskı yuvasından çok çok üzüldüm...

Amin teşekkür ederim. Gene de hiç bir zaman kötü olmalarını istemiyorum ve de hep yaranmaya çalışıyorum bir arkadaşın da dediği gibi . Belki de bu yüzden çekiyorum... çünkü düştüm çünkü başka kapım Yok.Şimdi sorsanız diğer kardeşlerim dünya iyisi (ki aksini düşünmüyorum) ama ben lanet kadın keske doğurmasaydım dediği .. çekinmez hiç bu yaşıma geldim diğer kardeşlerime 'en sevdiğim yavrum gelmiş bi sen bi kardeşin var zaten hayırlı evlatlarım benim sen de olmasan yüzüm gülmez kimse bakmaz bana' der ve ona tek bakan evladı benim ben gerçekten çok doluyum. Çogu bayanda daha çok eş ve kaynana sorunları var. Kendimi çok yalnız hissediyorum...

Merhaba, hangi şehirde oturuyorsunuz? Bence iş ayırt etmeden bir an önce bir yere girip çalışın. Eşinden boşanıp iki çocuğuyla ayrı bir eve çıkanlar olabiliyor. Bence siz kendinize güvenemiyorsunuz ama içinizde bunu yapabilecek gücü bulamıyorsunuz. Hayatınız bu mızırdanmalarla mı geçecek? Gerçekten kendinizin bu kadar güçsüz olduğuna inanıyor musunuz? Hemen aklınızı başınıza toplayıp girebileceğiniz ilk yere girip kendi evinize çıkın. Kendi ayaklarınızın üzerinde durun.

Beni düşünerek böyle konuştuğunuzun farkındayım teşekkür ederim . Hiç mızmız bir yapım Yok çok şükür şimdi buraya yazarken bile bir arkadaşım vasıtasıyla şirket sahibi bi tanıdığına benim içim rica etmesini istiyordum işe alınmak için.İnş bir iş bulursam herşey rayına oturacak inanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…