Nene sorunsalı

Bosanmanizin üzerinden ne kadar süre geçti ?
inşallah çalışmaya başlarsanız,bu psikolojiden kurtulacaginiza inanıyorum,iyi gelecek,sizi iyi hissettirecek çalışmak eminim.aileniz içinizin yangınını bilse böyle davranır mi aceba,çok yanlış yahu ne için doğurmuş ki sizi anneniz o zmn,sizi de Allah yarattı kardeşlerinizi de

biliyorum çok dolusunuz,yazdiklarinizdan belli zaten, ama inşallah karşınıza içinde Allah korkusu olan, sizi sevecek, kıymet verecek, gözünden esirgeyecek ve en önemlisi saygılı bir adam çıkar,kalbinizi fetheder de hakettiginiz o güzel hayatı yaşarsınızeminim çok güzel bir kadinsinizdir ki çokta gencsiniz üstelik.
Hayat sürprizlerle dolu eminim mutlu olacaksınız...

Sizi o kadar iyi anliyorum ki ayni sekilde boşandım ve 3 yil annemlerle kaldim.Annemin temizlik takıntısı vardir bir de tansiyon hastasi oldugu icin cok sinirli.Biz 3 kardeşiz eve gelen giden olsa da olmasa da kabus her sabah yataktan kalkma/kaldırılma ile baslar.(ki ben 1 yasinda bebekli emziren ve gece uyumayan bir kadindim o zamanlar)..Gece cocuk uyumadi diye bir cumleyr giriş yapsam (kendisi 40 yaşında),Ben senin kadarken 1 hafta uyumasam da ayakta zombi gibi de olsam duruyordum sen bir de genc olacaksın genc yorulmaz genc hasta olmaz genc halsiz dusmez kolu bacagi basıagrimaz sen miskinsin yatmak istiyorsun saat 10 olmus daha kalkıp sen kahvalti hazir dicegne oda a dalıpben uyandiriyorum"vs gibi atismalar 3 sene boyunca het temizlik misafirkahvalti emzirme oncesi sonrasi hepyasandi.Uykusuzum cocugu emzirirken ya da sallarken uyuya kalsam sen kendin dinlenmek icin cocugu bahane edip odaya cekiiyorsun vs diye baslar ben ama anne yorgunluktan farkinda degildim, emzirirken anney temas kurmaya cocugun ihtiyacı var igilenemiyorum vs diye aciklama yaptigimda bahane olduğunu tekrarlar ve babamin olaya sahit olmasi ile annemin tansiyonun 17_18olup annemin kizarip ağlayıp ayyyy ölüyorum zaten senim evliligin bosanman yuzunden tansiy mon hastasi oldum.(24 yasindayim) sizin yasitlariniz annesini yerinden kaldirmaz fir fir kosturur siz anca cocugunla koseye çekilin is guc yaparken yuzun gulmuyo ,isteksiz yapiyosun, laneten temizlim yemek yapiyosun,bi yemekyapinnn ben ölsem kim bakcak eve herkes bi alemde daha ben tansiyonu olan yasli hasta insanim siz bana kosturup beni yerimden kaldirmicagniza ben gelipsize sunu yapin bunu yapın diye söylüyorum vs diye bas bas bagrir ara ara titrer aglar biz o ara sakinlestirip limon falan verirke bir yandan babamdan miskinlik,annemin kiymetini bilmeme,onlarin bana sahip cikmis olmasi ile ilgili bir cok azar isitirdim..sizi o kadar iyi anlıyorum ki.3 sene boyle yasadim sonunda nasip oldu iyi biri denk geldi evlendim.kizim annemin evinde buyudugu icin anneme yakin bir yer tuttuk gene annemdeyi, sık sık..Ama hakikaten ayri ev cok farkediyor.Gittigimde biraz daha is guc yapilacKken rica ederek soyluyor yaptigim isi gene begenmez ama ben gitmedigimxe gel bize kahvalti yapalim demesinden bana ihtiyaci oldugnu biraz da kiymetimi anladigni cozuyorum.imkan varsa ayrı ev ya da nasip olursa güvenebilcegniz biri cikarsa evlilik cok ise yariyor..

Sizi oyle iyi anlıyorumki ...

kendi düzenini kurman lazım yoksa sana daha çok karışırlar.hiç normal değil bu yaptıkları.çocuk olmasa idare et derdim bir yere kadar ama çocuğunda kafası karışır böyle biran önce ayrılmaya bak.

Ki her ise guce kosturdugum halde bu laflari yiyordum yan gelip yatan ergen tipli bir insan da degildim tansiyonu var diye zaten agir is yapamiyordu kardesimin nisan temizliği soz temizliği vs ne var ne yok market pazar hepsine kosturmustum

Ama simdi kizim gidip geldikce annem bazen gene bana sert konussa anne anneannem niye hep bagriyo niye hep sinirli o kizgin bir anneanne diyor annemin yaninda annem bisey diyemiyor nasil bir izlenim birakmis goruyor bana kiyamiuor anneme is yaptirma hep annem yapiyo biraz da sen yap vs diye bagriyo annrm gülüp geciyo gibi yapiyo ama etkileniyor hakikaten

Sizin anneniz benim anneannem olabilir mi acaba? Yaş harici herşey tutuyor çünkü :) şaka bir tarafı bazı insanlar gerçekten zor oluyorlar anneannemden bildiğim için söylüyorum ağzınızla kuş tutsanız yaranamazsınız. Anneannem 70li yaşların sonunda annem 60 yaşında ve şeker hastası. Anneanneme bakıyor annem ama söylediklerini bi görseniz sanki anneme o bakıyor gibi konuşur yapılanları hep görmezden gelir hiçbir şeyden memnun olmaz... arada çocuklarla gidiyorum hepimizi de bir güzel haşlıyor. Dinlemeden herşeye karışıyor sanki olumsuzluk için yaratılmış kadın. Halbuki babaanne sevgisi görmedim anneannem benim için bir taneydi çok çok severdim. Açıkcası anneme eziyetvari davranışlarını görünce çok üzülüyorum ve içten içe soğuyorum ama anlıyorum ki anneannem zaten böyle bir insanmış sadece benim yaşım küçük olduğu için anlayamamışım tanıyamamışım onu. Yaşlılık filan da değil onunki annem anlatıyor da gençken de öyle imiş . İnsan değişmiyor zaten yedisinde neyse yetmişinde de o.çok hastalandı annem bebek gibi baktı anneanneme , sonra biraz düzeldi ama hala daha banyosunu filan annem yaptırır, diyor ki herkes bi köşeye çekildi Allah yardım etti de kalktım ayağa. Tabi Rabbim ol der olur orası ayrı ama her birimiz de ayrı uğraştık özellikle annem 1 ay hastanede kaldı anneannemle. Ayağındaki ayakkabıyı çıkarmadığı için annemin parmaklarında yara oluştu, biliyorsunuz şeker hastalarında çok dikkat edilmesi gereken bir konu,Allah korusun kangrene filan dönüşebiliyor yaralar çok zor iyileşiyor çünkü. Sanki bi köşeye atılmış da kendisi iyileşmiş gibi bahsediyor dese ki sağol kızım Allah razı olsun senden , o kadarı bile yeter. Siz yazınca şimdi tüylerim diken diken oldu annemin yemeklerinden tutun da temizliğine hiçbir şeyini beğenmez. Annem çok titiz bir kadındır eli de maharetlidir. Doktor salça yemeyeceksin demiş yemekleri salçalı tuzlu yapmıyor annem , anneannem kızıyor salçasız tuzsuz diye. Geçen bayram da ziyaret edenler olur diye annem fazladan yemek yapmış e tabi salçasız tuzsuz olmaz diye azıcık katmış. Bu sefer de anneme bilerek yaptın değil mi diye söylenmeye başlamış. Dediğim gibi ne yapsanız yaranılmıyor. İnşallah güzel bir iş bulup kendi hayatınızı kurarsınız.

Torpil tavsiye edip iyi bir şey yaptığınızı mı sanıyorsunuz? Emek verenlerin hakkı ne olacak o zaman? Kendinize yazık ediyorsunuz. Aklını çeldiğiniz insanlara da yazık ediyorsunuz, bunda iyilik yok, kul hakkı var.

Ne zaman boşanmayı düşünsem bunları yasayacagimi düşünür geri otururum kicimin üstüne allah yardimciniz olsun ne diyeyim

Burdaki yazımda nerede torpil yaptırın demişim acaba çok merak ettim arkadsim öyle girdi ise ya torpille ya da oraya buraya koşturarak iş bualcaksnz dedim aynı ülkede yaşamıyoruz heralde yazdıklarımın hangisi doğru değil çok acı bı gerçek bu başka seçeneği varmı bakın bakalım kaç bintane insan işinden oldu niye hepsi bı takım cemaatlern sayesinde bitakim adamların sayesinde ise girdi torpille teşvik eden biri olsam önce kendim denerdim atanamayan bı öğretmenim özelde iş bulamadm istesem torpilde bulurdum sizin degiminzle ama yapmadm o vebali almam kismeyefe al demem ben gerçek biseyi söyledim seçim kişiye kalmis. Allah aşkına okuyun sonra okuduğunuzu anlayın yorumlayın bişey yapın kimsenin karakterinde bilmeden yorum yapmayın.

Oya bu nasıl ana ya?
Ana mı gidip öpğcem heryerlerinden.
Kurban olduğum ben ergenken benden az çekmedi.
Valla temizlik yapardım yarım yamalak ağzını açıp tek kelime etmezdi.

Ben olsam hayatı zindan ederim.
Bana ne yapıyorlarsa aynısını yaparım.
Ota b*Ka karışıyorlar mı ben de onlara karışırım

Çok zor gerçekten ailem dediğiniz insanların böle davranması daha da koyar. Siz heryere başvuru yapın inşallah rabbim gönlünüze göre verir. Eski eşinizle konuşsanız çocugun kreş masrafını karşılasa olmaz mı sizde kira yemek faturadır onları karşılarsınız. Bir süre para biriktirin atıyorum maaşınız 4 milyarsa 2 milyar deyin ki geri kalanı biriktirin kesinlikle gerçek maaşınızı sölemeyin. İkinci el eşya satan yerler var idare edebiliceğiniz kadar alın gerisi tamamlanır. İnşallah en yakın zaman da çocugunuzla kendinize mutlu bir yuva kurarsınız. Birde sölemeden edemicem olurda kendi evinize cıkarsanız annenizle babanızla görüşmeyin birdaha iyilikten cok zararları dokunuyor. Benim bi arkadaşımda eşinden ayrıldı ev tuttu ikinci elden 4 milyara bütün evi düzmüştü durumu toparlayınca yavas yavas yenilerini aldı

Ailenin yapısını inanılmaz iyi biliyorum. İzin verdiğimde aynı davranan annem var. Çevremde hatta o kadar çok ki bu durum sizi izliyormuşcasına yorum yapabilirim. Öncelikle saygı göstermem lazım, onlar anne babam, onlara muhtacım, bak işsizim, or durumdayım demeyi hemen bırakıyorsun. Ailen senin saygını saygı olarak değil, eziklik olarak algılayıp sonuna kadar zorluyor. Taviz verdikçe arttıracaklar dozunu. Laf söyleyin, karşı çıkın, bağırın çağırın. Delirttiniz beni deyip gerekirse birşeyleri devirip gidin, şaşırsın ve sizden korksunlar. Malasef ben başka yolunu bulamadım çünkü konuşunca anlayan insanlar değil bunlar. Sorun çıkmasından siz korkacağınıza onlar korksun. Evladını anlamayıp hakaret etmeyi normal boyuta getiren anne babaya biraz göz dağı vermeniz lazım.

Gerçekten çok saygısız ve düşüncesiz bir ailen var.. Evet evlerini açmışlar maddi destek oluyorlar ama manen seni bitiriyorlar. Tavsiyem sadece çocuğun biraz büyüyene kadar sabir göster. Sonra muhakkak bir iş bul ve ordan ayrıl çocuğuna kendine yeni bir hayat kurun. Ev ev ustune olmuyor.

Çalışma ımkanin varmı.. keşke bi iş bulsan ve kendi hayatını kurabilsen .. allah yardımcın olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…