- 29 Nisan 2013
- 1.719
- 2.482
- 333
- Konu Sahibi Adimbenlesakli
-
Cok iyi anlıyorum sizi.Size tavsiye edebilecegim tek şey, cocugunuzla ilgili konularda sinirlarinizi cizin.Annesi benim ben boyle istiyorum deyin.Aman kirilmasinlar,uzulmesinler diye cocugumuzun gelisimine ve kendi psikolojimize olumsuz etki etmeye hakki yok kimsenin.Hele ki soz konusu evladimizsa.Diger konularda ise,yok sayin,umursamayin.Polemige girmek psikolojinizi olumsuz olarak daha fazla etkileyecektir.Aksamlari odaniza cekilin,cok fazla ayni ortamda kalmayin.Kesinlikle evde oturma taraftarı değilim anlamışsınızdır zaten çocuğum ufak Yaşta. İş olsa kreş masrafı da olacak .(keşke olsa da oda olsun) ama her halükarda annemin evi sığınacağım tek liman. O yüzden bu süreçte nasıl davranmalıyım bu konuda ne tavsiye edersiniz?
İş aramaya devam edeceğim asla pes etmicem. Ama ayrı ev yakın zaman içinde mümkün görünmüyor. Ve de boşanıp baba evine geri dönmüşken onlara saygısızlık yapmak istemiyorum .Annenizde kendi babamı gördüm. Ben artık yaranmaya çalışmıyorum. Size tavsiyem sadece tahsiliniz ile ilgili değil ne iş olursa yapın gerekirse bulaşık yıkayın annenizin kahrını çekeceğinize elin adamının kahrını çekin daha iyi en azından maaş veriyor. Bedavaya bu eziyet çekilmez
Sırf üstüme gelmesinler diye evin işini temizliğini yapıp misafir varsa ağırlayıp arta kalan bütün zamanlarda çocuğumla odamda vakit geçiriyorum . Bu sefer de ininden çıkmıyorsun çocuğu hapsetmişsin gibi ithamlarda bulunuyorlar oysa tek istediğim sorun çıkmasın sesler yükselmesin evde çünkü biliyorum benim damarım da evladım anneliğime biri dil uzatınca altta kalamam.Ne onlarla oluyor anlıcagınız,ne onlarsız ..Cok iyi anlıyorum sizi.Size tavsiye edebilecegim tek şey, cocugunuzla ilgili konularda sinirlarinizi cizin.Annesi benim ben boyle istiyorum deyin.Aman kirilmasinlar,uzulmesinler diye cocugumuzun gelisimine ve kendi psikolojimize olumsuz etki etmeye hakki yok kimsenin.Hele ki soz konusu evladimizsa.Diger konularda ise,yok sayin,umursamayin.Polemige girmek psikolojinizi olumsuz olarak daha fazla etkileyecektir.Aksamlari odaniza cekilin,cok fazla ayni ortamda kalmayin.
Geç olsun güç olmasın siz çalışıp paranızı biriktirin en azından bi umudunuz olur kendinizi hazır hissedince de ayrı ev tutarsınızİş aramaya devam edeceğim asla pes etmicem. Ama ayrı ev yakın zaman içinde mümkün görünmüyor. Ve de boşanıp baba evine geri dönmüşken onlara saygısızlık yapmak istemiyorum .
Sorununuz hiçte basit değil ayrılıp anne baba evine gelen kadınlar maalesef bunu yaşıyor karşıdaki anne baba evlenince sorumluluk bitti sanıyor oysaki anne baba olmak bı ömür degilmidir? Size aman sakınır alınr diye daha hassas davranmaları gerekirken hiç hoş olmayan sözler söylenmiş iş konusunda söyleyebileceğim şey Allah tez zamanda bu işsizlikte güzel bı iş nasip etsin size yavrunuzn rızkı için bı arkadaşım vardı ailesi destekti 21 yaşında 2 yaşında oğlu ile geldi ailesinin yanına duramadi ortaöğretim kpss den orta halli bir puan alıp yüksek bı torpille Yargıtay'a girdi çocuklu ve yalnz olmasında etkili olmuştu alınmasında. Yüksek puanlı rakipleri olmasına rağmen ya böyle bı torpilinz olacak ya da orda oraya koşturup ısrarcı olup belediyelerden isteyecksnz iş konusu maalesef sıkıntıMerhabalar ,
Size biraz annemden bahsetmek istiyorum. Çocukluğumdan beri kardeşlerimle aynı tutmadı beni.Hep bir kıyaslama vardı.Neden diye çok sordum kendime?Mesela hergün temizlik yapılsın çok sever sürekli misafir gelsin ocakta yemek bulunsun.Yani bunları zaten yapıyorum ama bir türlü yaranamıyorum beğenmiyor hiç birşeyi . Ellili yaşlarda. Herseye amenna annemdir deyip susuyorum bi çocuğum var boşandım maddi açıdan ayrı evede çıkamam.Tek katlanamadıgım konu çocuğuma en ufak birşey desem hemen araya girip tam tersini söylüyor beni dinleyecekken neneyi dinliyor ve olumsuz sonuçlar çıkıyor ortaya.örnek vereyim terlik giy diyorum yok giymesin güneş görsün diyor ve çocuk o dakkada düşüyor.hep aynı şey aynı tarz olaylar.. ne zaman bişey söylesem ve o müdehale etse çocuğun başına ya bişey geliyor ya da onunla olan bağımı zedeliyor.çocuk bebeye sığınıyor beni dinlemiyor.Çok şey var sineye çektiğim ama çocuğum söz konusu olunca tahammül edemiyorum .en sonunda tartıştık oğlumu kendim yetiştirmek istediğimi söyledim asla kabul etmediler senin üstün biziz biz varsak bu evde bizi dinleyecek diyorlar ve etmedikleri hakaret kalmadı.otuz beş yaşında 'keşke ölseydim de seni doğurmasaydım diyen annemden sonra 'her ailede bir tane özürlü vardır ya bizdeki özürlü de bu' dedi babam . Ve ben gerçekten çok acılara katlandım. Neticede onlar benim ailem . Hani derler ya bir zihniyeti değiştirmek atomu parçalamaktan zordur diye. Ne yapıcagımı bilmiyorum benim gibi annesi veya babası hayatına çok müdehale eden arkadaşlar varsa bana yazabilirler mi? Alttan almak susmak çare değil , değişmeleri de imkansız . Basit gibi görünsede mucizeye ihtiyacım varuzun oldu biraz umarım sıkmamışımdır...
Fazlasında gözüm Yok ki zaten ama piyasa o kadar kötü ki bu zamanda asgari ücret veren çok nadir(genelde kurumsal olanlar) keşke olsa asgari kurtarır beni . Hayır bi de kimseye bahsedemiyorum bu durumdan dışardan eee boşandın geldin ailende arkanda daha Ne istiyorsun şeklinde tepkiler alacağımı biliyorum anne de kimseye kötülenmez onu da biliyorum içime ata ata patlamaktan korktumcok uzuldum adiniza,
baba kres masrafini karsilamaz mi?
siz de asgari ucretle bile olsa bir is bulup ayrilabilirsiniz belki o zaman.
Teşekkür ederim ama KPSS benim kanayan yaram ... çok denedim yeterli bir puanım hiç olmadı torpil desen o da Yok ... özel sektörde bile torpil istiyorlarSorununuz hiçte basit değil ayrılıp anne baba evine gelen kadınlar maalesef bunu yaşıyor karşıdaki anne baba evlenince sorumluluk bitti sanıyor oysaki anne baba olmak bı ömür degilmidir? Size aman sakınır alınr diye daha hassas davranmaları gerekirken hiç hoş olmayan sözler söylenmiş iş konusunda söyleyebileceğim şey Allah tez zamanda bu işsizlikte güzel bı iş nasip etsin size yavrunuzn rızkı için bı arkadaşım vardı ailesi destekti 21 yaşında 2 yaşında oğlu ile geldi ailesinin yanına duramadi ortaöğretim kpss den orta halli bir puan alıp yüksek bı torpille Yargıtay'a girdi çocuklu ve yalnz olmasında etkili olmuştu alınmasında. Yüksek puanlı rakipleri olmasına rağmen ya böyle bı torpilinz olacak ya da orda oraya koşturup ısrarcı olup belediyelerden isteyecksnz iş konusu maalesef sıkıntıtez zamanda sıkıntılarınz son bulur umarm.
Fazlasında gözüm Yok ki zaten ama piyasa o kadar kötü ki bu zamanda asgari ücret veren çok nadir(genelde kurumsal olanlar) keşke olsa asgari kurtarır beni . Hayır bi de kimseye bahsedemiyorum bu durumdan dışardan eee boşandın geldin ailende arkanda daha Ne istiyorsun şeklinde tepkiler alacağımı biliyorum anne de kimseye kötülenmez onu da biliyorum içime ata ata patlamaktan korktumbir bilseler nasıl çekiyorum.
Cok üzüldüm gerçekten.Cocugunuzun babasi nafaka veriyor mu cocuk icin? Sizin bir mesleğiniz var mi? Cocugum kucuk dediniz nerde yasiyorsunuz bilmiyorum ama mutlaka ve mutlaka bir is bulun para biriktirin.Boyle hayat gecmez zira.Sırf üstüme gelmesinler diye evin işini temizliğini yapıp misafir varsa ağırlayıp arta kalan bütün zamanlarda çocuğumla odamda vakit geçiriyorum . Bu sefer de ininden çıkmıyorsun çocuğu hapsetmişsin gibi ithamlarda bulunuyorlar oysa tek istediğim sorun çıkmasın sesler yükselmesin evde çünkü biliyorum benim damarım da evladım anneliğime biri dil uzatınca altta kalamam.Ne onlarla oluyor anlıcagınız,ne onlarsız ..
çalışmaya başlaMerhabalar ,
Size biraz annemden bahsetmek istiyorum. Çocukluğumdan beri kardeşlerimle aynı tutmadı beni.Hep bir kıyaslama vardı.Neden diye çok sordum kendime?Mesela hergün temizlik yapılsın çok sever sürekli misafir gelsin ocakta yemek bulunsun.Yani bunları zaten yapıyorum ama bir türlü yaranamıyorum beğenmiyor hiç birşeyi . Ellili yaşlarda. Herseye amenna annemdir deyip susuyorum bi çocuğum var boşandım maddi açıdan ayrı evede çıkamam.Tek katlanamadıgım konu çocuğuma en ufak birşey desem hemen araya girip tam tersini söylüyor beni dinleyecekken neneyi dinliyor ve olumsuz sonuçlar çıkıyor ortaya.örnek vereyim terlik giy diyorum yok giymesin güneş görsün diyor ve çocuk o dakkada düşüyor.hep aynı şey aynı tarz olaylar.. ne zaman bişey söylesem ve o müdehale etse çocuğun başına ya bişey geliyor ya da onunla olan bağımı zedeliyor.çocuk bebeye sığınıyor beni dinlemiyor.Çok şey var sineye çektiğim ama çocuğum söz konusu olunca tahammül edemiyorum .en sonunda tartıştık oğlumu kendim yetiştirmek istediğimi söyledim asla kabul etmediler senin üstün biziz biz varsak bu evde bizi dinleyecek diyorlar ve etmedikleri hakaret kalmadı.otuz beş yaşında 'keşke ölseydim de seni doğurmasaydım diyen annemden sonra 'her ailede bir tane özürlü vardır ya bizdeki özürlü de bu' dedi babam . Ve ben gerçekten çok acılara katlandım. Neticede onlar benim ailem . Hani derler ya bir zihniyeti değiştirmek atomu parçalamaktan zordur diye. Ne yapıcagımı bilmiyorum benim gibi annesi veya babası hayatına çok müdehale eden arkadaşlar varsa bana yazabilirler mi? Alttan almak susmak çare değil , değişmeleri de imkansız . Basit gibi görünsede mucizeye ihtiyacım varuzun oldu biraz umarım sıkmamışımdır...
Ama çok üzülüyorum bu duruma . Ben annemi bildim bileli bir kere bile birinden özür dilediğini duymadım ömrüm boyunca.. Ben mükemmelim diye yer etmiş kafasında. Ben otuz beş yaşındayım mesela Çocuğumun kazağını giydirirken atıyorum kafasından zor girdi anne acıdı dese özür dilerim diyorum özür dilemenin bir erdem olduğunu her fırsatta vurguluyorum.ama nereye kalsa dilemesin o daha küçük önemli değil hata yapmış yapmamış ... babam da desteklemese iyi olacak ama işte bir değil iki kişi var enerjimi tüketensiz annenizi artik hasta kabul edin, cocugunuza da oyle ogretin,
nene hasta o yuzden sinirli, o yuzden boyle konusuyor deyin surekli.
Neden boşandınız? Evli kalsanız bu durumdan daha mı kötü olacaktınız? Çünkü anneye saygısı olmayan bir torun yetiştirmeye çalışıyorlar anladığım kadarıyla.
Siz de babasına vermekle tehdit edin. Seviyorlar anladığım kadarıyla. Belki o zaman susarlar.İşte bu sebeple çoçuğum bana olan saygısını yitirecek diye endişe ediyorum . Sürekli uyarıyorum ama karşılığında tehdit alıyorum .
Teşekkür ederim pes etmedim etmicem de bende böyle değerli bir varlık varken ..çalışmaya başla
ve kendi evinin annesi ol lütfen
kimse kimseye katlanmak zorunda değil
bu ailen bile olsa
o evden bi kere çıkmışsın
Iyi kotu bir iş bulup ayrılmamız şart. Ileride oglunuzla iliskiniz cok daha fazla etkilenecek ve anne ogul bağıyok olacak yoksa.Merhabalar ,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?