Nerde dostluk arkadaslik ?

Umutsuzay

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2018
57
38
3
31
Iyi geceler. Son zamanlarda buraya yazip sizin goruslerinizle rahatliyorum . Uzun suredir aklima takilan bi konu var . Benim 4 tane yakin arkadasim var liseden beri gorusuyoruz . Biri evlendi ve bizle gorusmeyi kesti . Hepimiz toplandik ve onun gorusmeyi kestik bizde .
Simdi biri okuyo arkadaslarimdan biri bana yarim saat mesafede oturuyo biride 1 bucuk saat uzaklikta bi ilcede . Hepimiz bekar ve musait insanlariz.Bi dertleri olsa beni ararlar ben yon gosteririm hep musait olurum ve onun ustune 10 kere ararim nasil oldunuz diye . Benim eski nisanlim nisanlanmis . Destek bekledim konusup rahatlamak icin . Biri sadece bi mesajla uzulme ya kismet degilmis dedi biri 2 gun sonra aradi benim 10 tane mesajimdan sonra birinede olayi soylemeden mesaj attim ama cevap bile vermedi ve bugun mesaj atmis bi isi dusmus . Sorun önemli degil yani sadec bu bi ornek . Bulusmak icin hepimize yakin bi yer var orda toplaniyoruz . Ve kendileri canlari ne zaman isterse ozaman bulusurz ben evime davet ettim dun ve gelmediler gece konustuk gelicez dediler ama sabah erkenden uyandim gelemiycez dediler . Yarin bulusuruz belki dediler gece ariyorum haber veririm sana diyo ama sabah oluncada arayan soran yok .onlarin cani isteyince bulusan olmaktan sıkıldım baska arkadasimda yok . Benmi yanlis anliyorum ?

Kimseye oldugundan fazla deger verme uzulen sen olursun:KK66:

Kendine ugraslar edin kendinle mutlu olmaya bak.

Okuluna devam et en onemlisi..

Iyi geceler. Son zamanlarda buraya yazip sizin goruslerinizle rahatliyorum . Uzun suredir aklima takilan bi konu var . Benim 4 tane yakin arkadasim var liseden beri gorusuyoruz . Biri evlendi ve bizle gorusmeyi kesti . Hepimiz toplandik ve onun gorusmeyi kestik bizde .
Simdi biri okuyo arkadaslarimdan biri bana yarim saat mesafede oturuyo biride 1 bucuk saat uzaklikta bi ilcede . Hepimiz bekar ve musait insanlariz.Bi dertleri olsa beni ararlar ben yon gosteririm hep musait olurum ve onun ustune 10 kere ararim nasil oldunuz diye . Benim eski nisanlim nisanlanmis . Destek bekledim konusup rahatlamak icin . Biri sadece bi mesajla uzulme ya kismet degilmis dedi biri 2 gun sonra aradi benim 10 tane mesajimdan sonra birinede olayi soylemeden mesaj attim ama cevap bile vermedi ve bugun mesaj atmis bi isi dusmus . Sorun önemli degil yani sadec bu bi ornek . Bulusmak icin hepimize yakin bi yer var orda toplaniyoruz . Ve kendileri canlari ne zaman isterse ozaman bulusurz ben evime davet ettim dun ve gelmediler gece konustuk gelicez dediler ama sabah erkenden uyandim gelemiycez dediler . Yarin bulusuruz belki dediler gece ariyorum haber veririm sana diyo ama sabah oluncada arayan soran yok .onlarin cani isteyince bulusan olmaktan sıkıldım baska arkadasimda yok . Benmi yanlis anliyorum ?

senin bu arkadaşların, bana bi arkadaşımı hatırlattılar...
bence de yakın arkadaşlık, dostluk bu değil
ama artık devir değişiyor galiba
insanlara normal geliyor böyle şeyler
bu saatten sonra kimseyi değiştiremezsin
ya onları böyle kabul edip, görüştükçe hoş vakit geçirdiğin insanlar olarak hayatında tutacaksın
ya da ben böyle mutlu değilim, kafama takarım, üzülürüm deyip arkadaşlığı minimuma indireceksin

not: açık açık konuşmanın bir işe yarayacağını zannetmiyorum, zaten açık açık konuşulacak şeyler de değil bunlar bence. kimseye benimle niye buluşmuyorsun vs denmez.

Kim sana nasıl davranıyorsa sende öyle davranıcaksin.
Gerçek dost sen demeden senin derdini hisseder zaten yanında olur.
Sizin arkadaşlarınız yakın falan değil.
Valla keyfi gelince yanımda olanın mesajıma cvp verenin keyfim gelince yanında olur msjima cvp veririm.

Evet diyemiyorum ama ornek veriyorum davet edilince ya gelirim denir ya gelmem bende ona gore hareket ederim . Ama oyalamalari sinirimi bozuyo . Aynen soyle tamam kanka bi konusuyumda annemgille ayarlariz gelirim sonra ertesi gun haber vermeye bile tenezzul etmiyolar
senin bu arkadaşların, bana bi arkadaşımı hatırlattılar...
bence de yakın arkadaşlık, dostluk bu değil
ama artık devir değişiyor galiba
insanlara normal geliyor böyle şeyler
bu saatten sonra kimseyi değiştiremezsin
ya onları böyle kabul edip, görüştükçe hoş vakit geçirdiğin insanlar olarak hayatında tutacaksın
ya da ben böyle mutlu değilim, kafama takarım, üzülürüm deyip arkadaşlığı minimuma indireceksin

not: açık açık konuşmanın bir işe yarayacağını zannetmiyorum, zaten açık açık konuşulacak şeyler de değil bunlar bence. kimseye benimle niye buluşmuyorsun vs denmez.

Eet haklisin baslarina bisey gelince sana cok ihtiyacim var diye ariyolar . Ve gorusmeyi kestigimiz arkadaşımla bu sebepten iletisimi kestik hepimiz ama onlar kendilerine bakmiyolar son sıkıntımda beni hic arayip sormamalari cok zoruma gitti
Kim sana nasıl davranıyorsa sende öyle davranıcaksin.
Gerçek dost sen demeden senin derdini hisseder zaten yanında olur.
Sizin arkadaşlarınız yakın falan değil.
Valla keyfi gelince yanımda olanın mesajıma cvp verenin keyfim gelince yanında olur msjima cvp veririm.

Evet diyemiyorum ama ornek veriyorum davet edilince ya gelirim denir ya gelmem bende ona gore hareket ederim . Ama oyalamalari sinirimi bozuyo . Aynen soyle tamam kanka bi konusuyumda annemgille ayarlariz gelirim sonra ertesi gun haber vermeye bile tenezzul etmiyolar

biliyorum öyle insanları
hatta şu anda bir tanesini hayatımdan çıkarmak üzereyim ben de
çok yorucu insanlar
dediğim gibi ya takmayacaksın, görüştüğünüzde hoş sohbet insanı olacaklar sizin için
ya da arkadaşlığını minimuma indireceksin
ben de karar aşamasındayım şu an

Bende ortak grubumuz var oraya agzima geleni saymamak icin zor tutuyorum . O zor gunumde sadece olayi bile anlatmadan nasilsin diye mesaj atip cevap aladigim arkadasim bugun mesaj atmis kanka bana şop yaparmisin bende yaptim salakliga doymuyorum yoruldum artik samimiyetsiz arkadasliklardan
Ben de benzer durumlar yasadim.

Cunku insanlar artik duygu uzerine degil cikar uzerine hareket ediyor.

Isleri dusunce akillarina gelirsin ha bir de dertleri olunca kabul edince uzulmezsin.

biliyorum öyle insanları
hatta şu anda bir tanesini hayatımdan çıkarmak üzereyim ben de
çok yorucu insanlar
dediğim gibi ya takmayacaksın, görüştüğünüzde hoş sohbet insanı olacaklar sizin için
ya da arkadaşlığını minimuma indireceksin
ben de karar aşamasındayım şu an

Eet haklisin baslarina bisey gelince sana cok ihtiyacim var diye ariyolar . Ve gorusmeyi kestigimiz arkadaşımla bu sebepten iletisimi kestik hepimiz ama onlar kendilerine bakmiyolar son sıkıntımda beni hic arayip sormamalari cok zoruma gitti
Bence hiç zorunuza gitmesin gözlerinizi açın ve bu insanların gerçek dostunuz olmadığını farkedin.
Bu devirde dostluk diye bi kavram kalmadı, O yüzden kendinizin dostu olun hiç kimse sizden daha değerli değil.

Milletin peşinde koşup değerlendirmeyin sonra burunları kaf dağına çıkıyor.

Bende ortak grubumuz var oraya agzima geleni saymamak icin zor tutuyorum . O zor gunumde sadece olayi bile anlatmadan nasilsin diye mesaj atip cevap aladigim arkadasim bugun mesaj atmis kanka bana şop yaparmisin bende yaptim salakliga doymuyorum yoruldum artik samimiyetsiz arkadasliklardan

Seni hep el altinda goruyorlar ondan yapiyorlar sen de destekliyorsun yaptiklarinla.

çok eski 2 dostum haricinde tanıştığım insanlarla günümü gün eder yokluklarına da hiç üzülmem gidene bye bye gelene hay hay yani.ben üzüleceğime onlar üzülsün

Peki ne yapmam lazim zaten zor zamanim haricinde ikisini aramayi biraktim hic arayip sormuyodum . Bi arkadasimla sık konusuyoduk oda beni ariyodu sık sık ama oda kesti artik. Sizce iyi bi konusma yapmalimiyim ?
Seni hep el altinda goruyorlar ondan yapiyorlar sen de destekliyorsun yaptiklarinla.

çok eski 2 dostum haricinde tanıştığım insanlarla günümü gün eder yokluklarına da hiç üzülmem gidene bye bye gelene hay hay yani.ben üzüleceğime onlar üzülsün

Hepsini birak bosver. Aramazlarsa arama bile.

Dertlerini anlatip enerjini emecekler.
Dertleri olmadigi zaman ortada olmaz bu tipler. Bende de var bunlardan. Dinlemiyorum artik. Mecbur kalırsam dinleyip sonra ne yaptin diye sormuyorum hicbirine.
Hak etmeyene dostluk yapmak cok yorucu..

Ilgilenmiyorsa sende onunla ilgilenme
Demekki birsey oldu sogudu senden
Yada daha iyi anlastigi bir arkadasi var
uzuldugune degmez

Peki ne yapmam lazim zaten zor zamanim haricinde ikisini aramayi biraktim hic arayip sormuyodum . Bi arkadasimla sık konusuyoduk oda beni ariyodu sık sık ama oda kesti artik. Sizce iyi bi konusma yapmalimiyim ?
arkadaşlığınızı kesmeyin yalnız yaşanmaz ama üstlerine düşmeyin bu birrr.sık sık aramayın bırakın onlar arasın aradıklarında ara sıra uygun değilim deyin ya da teli ilk çalışta açmayın.ha bir de onlarla birlikteyken yeni arkadaşlar uydurun ve onlarla geçirdığiniz güzel zamanlardan gezmelerınizden sohbetlerinizin güzelliğinden bahsedin biraz da kıskandırın yani.onlar sizin derdinizi dınlemıyorsa sız de aynısını yapın dert anlatırken onlar başka konulara geçin hemen

Senden bugun yardim isteyen arkadasina bir dahakine yapma yardim mesafe koy.
O zaman taviri degisebilir.

Ya yalniz kalicaksin ya bu tavirlarla devam ettireceksin kabul ediceksin.

Mesafe koyup yardimini kestiginde degisirlerse devam et ama arkadas olarak gor dost olarak degil.

Dost olarak görmuyorum dost olsalar yanimda olurlardi . Ama hic mi dost olan bi insan yok ya herkes mi kendi çıkarında

Çok günümüz ilişkileri tadında bir arkadaşlığınız var. Kısaca; çıkara dayalı, menfaatsel bi arkadaşlık ilişkisi... Açıkçası evlenip de bağını kopartan arkadaş sanırım olayı çözmüş. Arkadaşlarınızın sizi, sizin onları önemsediğiniz kadar önemsediğini düşünmüyorum. :(

Ben de bu tip yakın arkadaşlarımla, bağımı koparttım. Onlar da sizin grubunuz gibi benle konuşmama kararı almışlardı. Bu tarz arkadaşlarım olacağına hiç olmasın demiştim ben :D Arkadaşsızlık kötü bir şey değil, kursa gidin falan derdim ama belli bi yaştan sonra arkadaş edinmek çok zorlaşıyor. İlişkiler de çıkara dayanıyor maalesef. Siz en iyisi kendinizin arkadaşı olun.

Back
X