nerden başlamalıyım:(

desenoz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2009
92
274
103
kızlar 1,60 boyum var ve tam 70 kiloyum:43
defalarca ufak ufak denedim spor yapmayı diyet yapmayı sanki iştahım dahada açılıyor yeemekten başka bişi geçmiyor aklımdan nereye gitsem önce nesi meşhur burda ne yenir diye düşünüyorum
ve henüz bebeğimde yok bide hamile kalsam or
eşim Allahtan takılmıyor belki üzülürüm die bişi demiyordur
yine form çaylarına sarıldım..
üniversiteden arkadaşımın düğünü var 2 ay sonra ufff

Canım form çaylarının bu konuda etkili olacağını düşünmüyorum...
Spor yaparak birazda acıktığında meyve yiyerek midenin küçülmesini sağlayabilirsin.. Sonuçta iştah kontrol işi yani kendini tutunca sorun olmaz

Ilk baslarda zor olur ama sonra alisirsiniz. Ayrica herseyi kendiniz icin yapin. Dusunun ne guzel elbiseler giyeceksiniz. Esiniz icin yada dugun icin olmaz, bu sizin hayatiniz icin olmali. O zaman sabretmek daha kolay olur hem.

Son düzenleme:
diyet yapmanın en kolay yolu (en azından benım ıcın) be yıyorsanız yazmanız , yazınca anlıyorsunuz yememeniz gerektiğini .

denemediyseniz deneyin derim.

1 senede 14 kilo verdim.Şu an 44 kiloyum
Diyet yapmadım.Diyet diye şartlandırırsan kendini yapamazsın.
Ne yaptın sadece yeme alışkanlıklarımı değiştirdim.Ekmeği çıkardım hayatımdan.Pilav,makarna,hamur,börek bunlara belli kısıtlamalar geldi.
Akşam en geç 8 o saatten sonra hiç bir şey yemedim bi kahvem var sadece.Ki ben gece 2 ye kadar oturan biriyim.Ölsem de açlıktan yemedim.Zamanla vücut alışıyor ve istemiyor zaten.

Mesela bir gün kaçırdım mı fazla.Börekte yedim cipste.Bak mesela bugün sabah annam börek yapmıştı yedim.Öğlen yemek yemedim ama büyük boy cips yedim.
Yarın hemen bunu dengeleyeceğim sabah yumurta peynir zeytin ekmeksiz kahvaltı.Öğlen bi bardak süt akşam bir porsiyon sebze yemeği.

Ara öğün felan bunlar yok.

Tatlılardan yiyorum ama 10 kaşıkda aynı 3 kaşıkda aynı mantığı ile.

Sonuç olarak her şeyden yiyorum ama dengelemeyi yapıyorum

merhaba
bende 1.60 ım senden tek farkım çocuğum var bir ay önce rejime girdim (öncesinde denemediğim ilaç ...vs kalmadı ve çok pişman oldum çünki bunların metobolizmamı tembelleştirdiğini düşünüyorum ayrıca hiçbir faydasını da görmedim inan bana şuan nette ne varsa kullandım zayıflama ilaçlarına harcadığım geçen sene bütcem 500 tl yı buldu) neyse dedim gibi 1 ay önce 74.50 tl rejime girdim sıkı bir kahvaltı öğlenler sütlü gevrek akşamlarıda mutlaka bir kase çorba ve öğünlerime dikkat ettim o kadar kafaya koymuşum ki herakşam 40 dk da spor yapıyorum (uzay yürüyüşü) ve 1 ay sonra geldiğim nokta 71 önceleri bu çabamın çeyreği ile çok daha hızlı kilo veriyordum öncelikle tavsiyem doğal olmayan hiçbirşeyi kullanma sonrada malesef ağzını tut umarım sen benden daha hızlı yol katedersin bu arada yaşım 31 etkisi olduğunu düşünüyorum 1 aydır aç geziyorum ama şu metobolizmamı birtürlü hızlandıramadım neyse 3 kilo 3 kilodur bakalım bidahaki ay da en azından 3 kilo verebilcekmiyim

Diyet yapıyorum değil sağlıklı besleniyorum diyeceksin.
Öncelikle düşünce şeklini, beslenme şeklini değiştirmelisin.

sorun bu sanırım ağzımı tutamıyorum dudak tiryakisi gibiyim acıkmasam bile yemek istiyorum ama vericem çok üzülüyorum halime göbeğim çok fazla artık dur demenin zamanı geldi.. tavsiyeler için çok sağol kilo verirsen haber ver

Merhaba..ben size dukan diyetini önermek istiyorum.çok hızlı ve hüzel kilo verdiriyor.tabi doğru uygulama ve tüm evreleri tamamlama koşuluyla.ben geçtiğiz nisanda 64 kilo ile başladım diyete şimdi 50 kiloyum.tüm evreleri tamamladım.koruma evresindeyim artık.dikkatli ve azimli davranırsanız sonuç alırsınız diye düşünüyorum.bu arada yaşım 39.

ekmeği ve hamur işlerini hayatınızdan çıkarın
günde bir diş sarımsak yutun ve bi diyetisyen eşliğinde diyete başlayın
en kısa zamanda sonuç alacaksınız

ismini duydum ama hiç incelemedim genel hatları ile anlatabilrmisin

170 cm boyum 18 aydır 83-85 kgyum ne zaman niyet etsem illa bişeyler istiyo canım neyse diyorum allah kısmet ederse yakında başlıyciim bende tekrar 1 çocuğum var ... doğum kilosu filanda değil doğumda aldığım 25 kgyu 40ım çıkmadan vermiştim 70 kg olsam yeter diyorum ama bu boğazla zor

O diyet bu diyet boş, bende diyetle 22 kilo verdim, üç yılda 10 kilosunu geri aldım. Neden çünkü o yeme sistemimi değiştiremedim. Kilo verince zamanla eski yeme şeklime geri döndüm, şu anda 76 kiloyum boyum 1,63

Ekmeği, şekeri,tuzu kaldırmak çok önemli. Canının çektiği şeyleri küçük porsiyonlar halinde yemeye gayret et, önemli olan az yemeye alışmak. Bir de ara öğünleri asla atlama, tembelleşiyor metabolizma, hafif ara öğünler önemli.

Kilo probleminin çok çabuk önüne geçmek gerek, çünkü yaş ilerledikçe verilmiyor, eskiden bir ay sıksam tüm vücudumun şekli değişirdi, çok rahat 4-5 kilo verebilirdim ama şimdi veremiyorum, yaşım 36. Bir de tabi asıl olan hareket etmek. Ne kadar hareketli olursan kilonu o kadar kolay dengelersin.

o değilde kızlar geçen biri bana sen doğum yaptın mı dedi beni nerde gördüyse hamile sanmış uff nasıl üzüldüm

karbonatlı su, sirkeli su, form çayı, maydanoz suyu, ananas, aç karna yoğurt, buzlu su, limonlu kaynar su, mate çayı, yeşilçay........................ Allah ne verdiyse kızlar dönüş yok gayri ya istiklal ya ölüm

Aslında çok fazla bir kilonuz yok 10-15kg verseniz yeterli...
Bunu da zamana yayarak ve sabrederek verebilirsiniz.
Kimse yazmamış sanırım - kkda herşey mevcut :) diyet günlüklerine bir günlük de siz açın, yediklerinizi yazın, biraz spor yapın ya da günde yarım saat yürüyüş yapın emin olun çok faydasını görürsünüz.
Hem günlüğünüze yazanlar olur hesap verme içgüdüsüyle daha bi dikkat edersiniz
bu olaya ben diyet yapıyorum eyvah aç kalacağım diye değil de, beslenme şeklimi güzelleştireceğim gözüyle bakın
2 aya düğün varmış o zamana kadar eğer iradeli giderseniz 8-10kg rahat verirsinz
Bir de diyet listelerinden Ayça Kaya'yı takip ediyorum ben size de tavsiye ederim, bi göz atın bence diyet topiklerine...

canım karatay diyeti yap kesinlikle
ben 54 kiloyum ama 50 olmak istiyorum
bi ara 57 olmuştum hemen bu diyete başladım ve 54e indim ve ben spor yürüyüş filan da yapamıyorum gün içinde hep masabaşı çalışıyorum arabayla eve dönüyorum filan
zaten bu diyet değil bi beslenme şekli

ben buna başlayınca hemen ekmeği kestim hiç yemedim ve şimdi annem zorla ekmek yedirmeye çalışıyo
ben normalde günde 1 ekmek bitirirdim şimdi görünce hiç canım çekmiyo
ekmek direk vücuda girince şekere dönüşüyo o yüzden ekmek yersen kilo veremezsin hamurişide yeme zaten acıkmıyosun kuruyemiş ye kahvaltıda

ayrıca ara öğün de kesinlikle yemek yeme çünkü yemek yiyince insülin salgılanıyo yani kilo vermeni sağlayacak hormon devreye giremiyo
öğünler arasında 5 saat filan olması lazım
sen o günde 6 öğün yiyin diyen uzmanlara hiç bakma ben öyle yaptım gram kilo veremedim çok fazla kilom olmadığı halde
aralarda bitki çayı limonlu su şekersiz çay filan içebilirsin istediğin kadar

ben çikolataya düşkün olmasam ve yürüyüş yapsam şimdiye eriyip biterdim heralde
fazla kilom olmadığı için tam uygulamıyorum ama yine de kilo veriyorum

Son düzenleme:
Kizlar yesil cay cok faydali kilo verdiriyooo ben bilincsiz iciyodum hani siyah cay disleri sarartiyo diye gunde 3,4 bardak icerdim kilo verdiydimmm sonra tv felanda cikti kilo verdiriyo diye bol bol ic derim bide yediklerine dikkat et hayatim boyunca hic diyet yapmadim..

Evliyim ikitanede cocugum var dogum kilolaro verdim 1ci dogumdanda 10 kilo fazlaligim vardi onuda ins veririm biran once 3,5 ay oldu dogum yapali 2 ayda 15 kilo verdim zaten 15 kilo aldiydim emziriyorum brnce onunda baya bi faydasi var kilo vermekte

Ahh ben calismasam neler yaparim.en guzel spor acik havada tempolu yurumek. Hava soguk olmus onemli degil.giyin sikica al muzigini at kendini disari.hem temiz hava al,hem desarj ol sinir stres yonunden,hem kendi muhasebeni yap kendinle kalinca.her attigin adin bazen icini bosaltmak icin sifa gibi gelir.gunde bir saat yurursen kendine yapabilecegin en guzel yatirimi yaparsin.tam techizatli spor salonuna da gidebilirsin tabi.ama once beynini sartlandirmalisin.yuruyusten sonra gun boyu kalori patlamasi yaparsan bu macera da elinde patlar.

hedefin ayda 3 kg vermek olsun. hem gözünde büyümez kiloların hemde daha sağlıklı verirsin.
birde platese başla derim zayıflarken de vücudun formunu korumuş olur.

altını çizdiğim yere çok güldüm,
inan ben de aynıyım.

hatta dün akşam olan olayı anlatayım;
son günlerde eşimle çok sıkıldık,
bir şeyler yapalım diye konuşuyorduk,
dün akşam bir fırsat sitesinde bir yer gösterdi,
açık büfe kahvaltı(çok fenaydı off off...)
ben de şuanda diyetteyim,
geri çevirmek zorunda kaldım.
sonra da güldük "nezaman bunalsak, yemekle ilgili fikirler geliyor aklımıza" diye:)

bir arkadaş yazmış,
diyetle ilgili bölüme takıl biraz,
başarı hikayelerini falan oku,
motive olursun ve kendine göre bir yöntem bulursun diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…