• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

NEREDE YANLIŞ YAPIYORUM?

ablanız ayıp etmiş kim olsa bozulurdu. o anda yanında siz olunca haliyle size patlamıştır. ki sonradan özür dilemiş zaten . uzatmamakta fayda var :)

Ablanız belli ki titiz biri ve yeni temizlenmiş mutfakta balık gerçekten kötü oluyor benim en uğraştığım yerdir mutfak kolay mı sanki işi herkes içinde öyledir ama yeni temizlemişken de balık yağı ve kokusuyla kirlenmesini istememesi doğal ha bana kalsa kabul ederdim severim balığı ama ablan öyle olmayabilir. Başka bir şey teklif edebilirdiniz. Ablanız da balık için gelmediler demiş olabilir. O da hoş olmamış balık istemiyorsan gelmeyiz diye. Eşiniz kızmış belli ki o anlık bir şey. Tavır almayın yani o an sinirlenmiş direkt size değil aslında tavrı.

Baligi pisirtip goturmeliydiniz, abla da olsa mutfaginda balikla ugrasmak zorunda degil, hem o da bozulmustur kendi evinde pisirmiyor gelip benimkinde pisiriyor diye. Bu arada yanlis anlasilmasin ben haftada 2 kere balik yaparim evimde ama herkes hoslanmayabilir, emirvaki gelmis olabilir. Esiniz cocukluk etmis bence esinizin hem size hem ablaniza ozur borcu var.

Misafir bekleniyorsa eğer evin temizliği düşünülmez.
Çocuk bu dökebilir, dağıtabilir.
Tabi saldım çayıra da bırakılmamalı ama misafire de kötü hissettirmek doğru değil.
Kanına, canına, kardeşine bunu yapıyorsa ablan diğer misafirlerine nasıl davranıyor bilemedim.
Çok tuhaf buldum.

Ancak eşinin de balık yoksa gelmeyiz gibi bir cümle kurması hoş değil.

İkisi de hoş değil kısacası..

Bir de balığı kendi evinde pişirip yemek daha mantıklı diye düşünüyorum.

Şahsen ben balık sevmem, ne kokusunu ne yemesini. Herkes sevmeyebilir.

Misafirlikte de teklif etmezdim bunu hesap ederek.

hayır gelmeyin dedi.
O zaman ayri tabi.
Ama siz olayi benim anladigim sekilde anlatmssiniz.
Ablaniz once balik almayin deyince esiniz gelmiyorum o zmn demis sanirim.
İste ben burda kizdim esinize.
Neden balik alma meselesinde direk boyle bir cevap verdi ki?
Sanki oraya sadece balik yemeye gidiyormussunuz gibi bir anlam cikti burdan

Balık almayın dediğinde tamam deseydiniz sorun olmayacaktı sanırım.Eşinizin iyi o zaman gelmeyiz demesi yanlış olmuş.Ablanız da kısasa kısas yaparak gelmeyin demiş.

İnsan misafirliğe gideceği yerde ne yeneceğine karar vermemeli bence. Siz yanınızda pasta, kurabiye, meyve va götürürsünüz. Ama bunları bile ikram edip etmemek ev sahibine kalmış. Bence ablanız dahi olsa, böyle pimpirikli biri olmasa bile böyle teklifsizce davranmamalı...

Asıl konunuza gelince, eşiniz özür de dilemiş. Çok ağır hakaretler ya da küfürler etmediyse uzatmanın anlamı yok. Pek çok erkek özür dileme zahmetinde bile bulunmaz...

Siz pişirin balığı ? Eşiniz sizden istemediği birşeyi neden ablanızdan talep ediyor ? Eşiniz bu rahatlığı sergilediğine göre , sanırım ablada bir yetti artık durumu oluşmuş .. İyi sizin eviniz batmayacak , kokusu pisliği ablaya hop eve , çok uyanıkmışsınız ... Titizmiş , çocuğu yok diye anlamıyormuş vs.vs. Yeğeni , yapma vs. Demesine neden alınıyorsunuz ? Rahatsızlık verdiğinizi düşünüyorsanız siz evinize davet edin ?

Siz pişirin balığı ? Eşiniz sizden istemediği birşeyi neden ablanızdan talep ediyor ? Eşiniz bu rahatlığı sergilediğine göre , sanırım ablada bir yetti artık durumu oluşmuş .. İyi sizin eviniz batmayacak , kokusu pisliği ablaya hop eve , çok uyanıkmışsınız ... Titizmiş , çocuğu yok diye anlamıyormuş vs.vs. Yeğeni , yapma vs. Demesine neden alınıyorsunuz ? Rahatsızlık verdiğinizi düşünüyorsanız siz evinize davet edin ?
eşi şakayla aa o zaman gelmeyiiz demiş.. ayrıca hep ablada değiller.. konu sahibinin sayfalardaki yorumlarını okursanız...

Kusura bakmayın da bunu hangi yazımdan çıkardınız?Ben zaten haftada 2 gün yaparım.Eniştemle ablam bana geldiğinde çok beğenmişti.Eşimde eniştemin çok sevdiğini bildiği için giderken alalım dedi.Çok uyanıklık neresinde bunun?
Ayrıca gittiğim heryerde çoçuğumu sandelyeyemi bağlayayım.Çocuk bu sonuçta ne kadar desemde uyarsamda merak ediyor bişeyleri.
Evime davet konusunda da herzaman davet ederim.Elimden geleni de yaparım hanımefendi.Davet etmediğimi hangi cümlemden çıkardınız?

eşi şakayla aa o zaman gelmeyiiz demiş.. ayrıca hep ablada değiller.. konu sahibinin sayfalardaki yorumlarını okursanız...
yani hep ablamda olamam zaten.Ayda 1 yada 1,5 ayda 1 gidiyorum.
Bir arkadaşta kapı kapı gezdiğimi söylemiş bunuda nerden çıkarmış anlamadım.Sıla-i rahimin adı 2014 te kapı kapı gezmek olmuşta haberim yok.

Merhabalar Hanımlar;
Uzun olursa kusuruma bakmayın.Durumu özetlemeye çalışacağım.
Cuma akşamından ablamı aradım müsaitseniz c.tesi geleceğiz diye.Tamam dedi.
C.tesi arabadayken ihtiyaç için aradığımda gelirken balık alacağız dedim.Ablam mutfağı yeni temizledim alma dedi.Eşimde gelmeyiz o zaman dedi.
Ablam tamam gelmeyin dedi.
Haliyle eşim bozuldu.Ablamı anlıyorum lakin biraz pimpiriklidir.21 aylık kızım var ve onlara gittiğimizde aman dökme,aman çizme,aman kırma durumu oluyor ve inanın 1dk.oturmadan kızımın peşinde dolanıyorum.Çocuğu olmadığı için beni anlamadığını düşünüyorum ve hoş karşılıyorum.
Lakin temizlenen mutfakta hiçmi yemek pişmeyecek?Eşimede kızdım gitmediğimiz için sanki sadece balık yemek için gidiyormuşuz gibi izlenim bıraktı.
Ablama gitmekten vazgeçip doğum yapan arkadaşıma gideyim dedim.Evden hediyemle çıkmıştım ama hediye paketsizdi.Eşime müsait yerde duralım hediye paketi alalım dedim.Israrla kırtasiyeyi sordu bende milyoncu da da vardır dedim.(durduğumuz yer milyoncu önü).Arabadan çıktı kapıyı çarptı söylenerek gitti.(kendisi kaliteli bir resim fırçası alacakmış ve benim bundan haberim yoktu.Nebileyim kırtasiyeyi bu sebeple sorduğunu)
Bebeği gördükten sonra eltime geçtik.(Çıkmışken gidelim diye.)
Arabada hiç konuşmadım.Ablanlara gitmediğimiz için kızdınmı bana dedi.Ben ilk önce bana karşı olan tavrına kızdım benim suçum ne dedim.Özür diledi.Birde ailemin huzuru kaçacaksa ben bidaha biyere gitmem gelen bana gelsin dedi kestirip attı.Lakin halen konuşmuyorum.
Sadece kızımla ilgili bişey olursa konuşuyorum.
Yaptığım tavrım yanlış mı Allah aşkına?

İş yerindeyim ara ara cevap verebilirim.

eşine kızacağına ablanla konuş bence..eve misafir geliyo o gelmeyin diyor.bence eşine olan tavrını düzelt hemen.haklı...

Ablanız ayıp etmiş.. en azından şunu demeliydi.. "ya balığı boşverin şunu yapar yeriz siz gelinde bi" gibi bişey denir... bu eşya temizlik takıntısı bazı kadınlarda had safhada... gönüller bir olsun yüzler gülsün, ne önemi var ev pislenmiş.. kalp kırınca dahamı iyi, eşinize üzüldüm nasıl bozulmuştur adam..

Back
X