• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

NEREDE YANLIŞ YAPIYORUM?

Bir başkasının evine hayatına saygı duymak neden bu kadar zor geliyor insanlara , neyse hayat bu şekilde öğretir .

ablana gıcık oldum. ben ablama gitme planı yapıcam, beraber balık yiyelim diye, balık alıcam. o da gelme mutfağı yeni temizledim diyecek. valla ablamla gelip benden özür dilemedikçe konuşmam. eşin çok haklı. gelmeyin de ne demek ya? hem balık istemiyorsa bile, başla sebeple reddetsin, midem pek iyi değil, balık yerine şunu yapalım ama siz gelin desin. yola çıkmış adama hele ki kardeşe denir mi böyle? yani reddetmek için de uygun bahane bulunur. eşine yapacağına o tavrı ablana yapsan iyi edersin? aynı şeyi eltin yapsa sizin için ne düşünürsün eltin hakkında? ya ablana sen böyle "gelmeyin" diyebilir misin? yani ben balık evde kendim yapmam ama misafirim isterse yaparım valla. kalp kırmaktan iyidir evin kokması.

ben şunu anlamadım açıklarmısın
madem canınız balık istiyor alıp kendi evinizde yapıp yeseydiniz hatta ablanızı da davet etseydiniz ne olurdu
siz cumartesi akşamı için ablanız ile sözleşmişsiniz yemek işin içine dahil miydi yoksa akşam çayına mı anlaştınız
zaten yemek için sözleştiyseniz o kadın bişiler yapmış hazırlamıştır yada çaya dediyseniz ona göre hazırlanmıştır balık diyerek emrivaki yaparak siz hatalısınız
yok öyle değilde ablanız ile sözleşirken c.tesi akşamı geliriz gelirken balıkta alırız yapar birlikte yeriz diye anlaştıysanızda ablanız hata yapmış eşşeklik etmiş
durum tam olarak nedir acaba

ben şunu anlamadım açıklarmısın
madem canınız balık istiyor alıp kendi evinizde yapıp yeseydiniz hatta ablanızı da davet etseydiniz ne olurdu
siz cumartesi akşamı için ablanız ile sözleşmişsiniz yemek işin içine dahil miydi yoksa akşam çayına mı anlaştınız
zaten yemek için sözleştiyseniz o kadın bişiler yapmış hazırlamıştır yada çaya dediyseniz ona göre hazırlanmıştır balık diyerek emrivaki yaparak siz hatalısınız
yok öyle değilde ablanız ile sözleşirken c.tesi akşamı geliriz gelirken balıkta alırız yapar birlikte yeriz diye anlaştıysanızda ablanız hata yapmış eşşeklik etmiş
durum tam olarak nedir acaba
Ablam la baya mesafe var aramızda.Araç olmadığı için gelemediler.Özel araçla 1 saati buluyor mesafe.Otobüsle 3 vasıta oluyor bu sebeple gelemediler.
Yemek için anlaştık Cumadan lakin sen gelince beraber hazırlarız durumu oldu.
Bende de hata varki o anda söylemeyi unuttum balık yapalımmı diye?

Nerde yanlış yapıyorum, yeni temizlenmiş eve 1kg balık götürmek istedik:KK70: Şakamısınız siz hanfendi , çevremde bir sürü insan var kocası istediği halde balık yapmayan . Eşinizi aratmışsınız birde ? Eşim şuana kadar hiç ablamı aramadı , 1 hafta 3 beşgün evvel siz arayıp abla balık yapalım vs. Desenizde ablanız çevirse siz haklısınız ! Peki eşiniz tamam ya atarız buzluğa deyip geçmek yerine kendi evi kendi eşine naz yapar gibi davranırsa , abla az bile yapmış . Nerede hata yapıyorsunuz , kendi isteklerinizi fazla önemsiyorsunuz .. Burada yazmışlar yok gönüller bir olsun eşya dağınıklık ne önemi var , aynen gönüller bir olacaksa yiyip içip döküp saçıp köle gibi insanları kullanmayverirsiniz olur biter .

Merhabalar Hanımlar;
Uzun olursa kusuruma bakmayın.Durumu özetlemeye çalışacağım.
Cuma akşamından ablamı aradım müsaitseniz c.tesi geleceğiz diye.Tamam dedi.
C.tesi arabadayken ihtiyaç için aradığımda gelirken balık alacağız dedim.Ablam mutfağı yeni temizledim alma dedi.Eşimde gelmeyiz o zaman dedi.
Ablam tamam gelmeyin dedi.
Haliyle eşim bozuldu.Ablamı anlıyorum lakin biraz pimpiriklidir.21 aylık kızım var ve onlara gittiğimizde aman dökme,aman çizme,aman kırma durumu oluyor ve inanın 1dk.oturmadan kızımın peşinde dolanıyorum.Çocuğu olmadığı için beni anlamadığını düşünüyorum ve hoş karşılıyorum.
Lakin temizlenen mutfakta hiçmi yemek pişmeyecek?Eşimede kızdım gitmediğimiz için sanki sadece balık yemek için gidiyormuşuz gibi izlenim bıraktı.
Ablama gitmekten vazgeçip doğum yapan arkadaşıma gideyim dedim.Evden hediyemle çıkmıştım ama hediye paketsizdi.Eşime müsait yerde duralım hediye paketi alalım dedim.Israrla kırtasiyeyi sordu bende milyoncu da da vardır dedim.(durduğumuz yer milyoncu önü).Arabadan çıktı kapıyı çarptı söylenerek gitti.(kendisi kaliteli bir resim fırçası alacakmış ve benim bundan haberim yoktu.Nebileyim kırtasiyeyi bu sebeple sorduğunu)
Bebeği gördükten sonra eltime geçtik.(Çıkmışken gidelim diye.)
Arabada hiç konuşmadım.Ablanlara gitmediğimiz için kızdınmı bana dedi.Ben ilk önce bana karşı olan tavrına kızdım benim suçum ne dedim.Özür diledi.Birde ailemin huzuru kaçacaksa ben bidaha biyere gitmem gelen bana gelsin dedi kestirip attı.Lakin halen konuşmuyorum.
Sadece kızımla ilgili bişey olursa konuşuyorum.
Yaptığım tavrım yanlış mı Allah aşkına?

İş yerindeyim ara ara cevap verebilirim.
Benimde ablam var tam tersi ben titizimdir abla relax .. Böyle birşey demeye eşim cesaret edemez , herhalde eşimi aratsam aynı tepkiyi ablamda verirdi .. Bu yüzden eşimi böyle bir durumun içine sokmazdım , sokmamda . Bende titizim ama gelen misafirler saatlerce oturur du. Huyumu zaten bilirler hatta arkadaşım kafa yapardı aaaaa fayansa leke yaptım o yoo tez bez getirin yere yapışır beni güldürmeye çalışırdı . Ama art niyetli insanlar temiz olmak suçmuş gibi inatla kendi evimdeki gibi rahat davranacağım tavrı sergilerler , çirkin bir inat yinede birşey demem ... Titiz biri olarak netice ;Karşındaki insanın niyeti önemli olan , iyi niyetli insanlar rahatsız etmeye imtina eder zaten böyle olunca isterse evi yıksın gözüm görmez ama art niyetle bencilce faşitçe pisliğini dayatırsa , negatiflikten huzursuz olurum pislikten değil yani .

Olayın başı sizde başlamış bana göre balık bir mutfağa girdi mi herşey yeniden deterjanlı sudan geçirilir ki kokusunu çıkmıyor bir kaç gün o evden o yüzden ablanız yeni temizlik yaptım getirmeyin demiş o sırada başka bir şey olsa olur diyebilirdi ama sanırım evden bir şey yapabileceğini düşünmüş size belirtmemiş olabilir :)Eşiniz gelmiyoruz o zaman diye belirtince ablanızda alınmıştır alıngansa eğer balık için mi geliyorsunuz gelmeyin tarzında trip atmış olabilir:KK39:Baştan ablanıza belirtmeliydiniz direk giderken söylenmez ki balık bence ablanız sonradan aradı mı peki sizi ? Eşiniz de sinirlenmiş olanlara insan en yakınından çıkarır acısına size çatmış sonra özrünü dilemiş hatasını anlamış bence büyütmeyin derim ablanızı da o aramadıysa siz arayın anlatın onuda anlamaya çalışın bazen insan gergin olabiliyor kardeşler arasında olur birbirlerine yüklenmeler :KK68:

Nerde yanlış yapıyorum, yeni temizlenmiş eve 1kg balık götürmek istedik:KK70: Şakamısınız siz hanfendi , çevremde bir sürü insan var kocası istediği halde balık yapmayan . Eşinizi aratmışsınız birde ? Eşim şuana kadar hiç ablamı aramadı , 1 hafta 3 beşgün evvel siz arayıp abla balık yapalım vs. Desenizde ablanız çevirse siz haklısınız ! Peki eşiniz tamam ya atarız buzluğa deyip geçmek yerine kendi evi kendi eşine naz yapar gibi davranırsa , abla az bile yapmış . Nerede hata yapıyorsunuz , kendi isteklerinizi fazla önemsiyorsunuz .. Burada yazmışlar yok gönüller bir olsun eşya dağınıklık ne önemi var , aynen gönüller bir olacaksa yiyip içip döküp saçıp köle gibi insanları kullanmayverirsiniz olur biter .
Pardonda eşime arattığımı hangi kelimemden çıkardınız?Telefonu ben açtım ve kzımla ilgilendiğim için hoparlördeydi.Eşim bu şekilde dahil oldu konuşmaya.
Köle gibi insanları kullanmak aklımın ucundan geçmez.

Olayın başı sizde başlamış bana göre balık bir mutfağa girdi mi herşey yeniden deterjanlı sudan geçirilir ki kokusunu çıkmıyor bir kaç gün o evden o yüzden ablanız yeni temizlik yaptım getirmeyin demiş o sırada başka bir şey olsa olur diyebilirdi ama sanırım evden bir şey yapabileceğini düşünmüş siz belirtmemiş olabilir :)Eşiniz gelmiyoruz o zaman diye belirtince ablanızda alınmıştır alıngansa eğer balık için mi geliyorsunuz gelmeyin tarzında trip atmış olabilir:KK39:Baştan ablanıza belirtmeliydiniz direk giderken söylenmez ki balık bence ablanız sonradan aradı mı peki sizi ? Eşiniz de sinirlenmiş olanlara insan en yakınından çıkarır acısına size çatmış sonra özrünü dilemiş hatasını anlamış bence büyütmeyin derim ablanızı da o aramadıysa siz arayın anlatın onuda anlamaya çalışın bazen insan gergin olabiliyor kardeşler arasında olur birbirlerine yüklenmeler :KK68:
Evet baştan müsaitmisin diye sorduğumda söyleseydim güzel olurdu.Ablam aramadı.Ben arayacağım.

Evet baştan müsaitmisin diye sorduğumda söyleseydim güzel olurdu.Ablam aramadı.Ben arayacağım.

Sizinde aklınıza sonradan balık gelmiş demek ki aslında kızartılmış hazır şekilde götürseydiniz büyük ihtimal bu olaylar meydana gelmeyecekti :)Siz arayın kimin hatası varsa öyle kalsın herkesin anlık sinirleri olduğunu düşünüyorum:KK68:

Benim annem de sevmez evde balık pişmesini. Ama gerçekten o koku uzun süre çıkmıyor. İnsan dışarıdan eve gelince rahatsız oluyo. Herkes sevmez, buna saygı duymak lazım. Ablanız siz geliyosunuz diye temizlemiş olabilir mutfağını. Yani bide emrivaki hoş bir şey değil. Ama mesela size aynı şey olsa siz kabul ederdiniz anladığım kadarıyla. Çünkü siz sizsiniz. Yani herkes aynı olmak zorunda değil. Bi de misafirliğe giderken balık götüren de ilk sizi gördüm. Canları istese zaten geçen sizde yaptık çok güzeldi bi daha yapalım derlerdi. Vs vs. Bi çok şey söylenebilir. Ama o sizin ablanız olsun. Tek derdiniz bu olsun. Eşinizle de barışmışsınız. Allah bozmasın sevindim.

Benim annem de sevmez evde balık pişmesini. Ama gerçekten o koku uzun süre çıkmıyor. İnsan dışarıdan eve gelince rahatsız oluyo. Herkes sevmez, buna saygı duymak lazım. Ablanız siz geliyosunuz diye temizlemiş olabilir mutfağını. Yani bide emrivaki hoş bir şey değil. Ama mesela size aynı şey olsa siz kabul ederdiniz anladığım kadarıyla. Çünkü siz sizsiniz. Yani herkes aynı olmak zorunda değil. Bi de misafirliğe giderken balık götüren de ilk sizi gördüm. Canları istese zaten geçen sizde yaptık çok güzeldi bi daha yapalım derlerdi. Vs vs. Bi çok şey söylenebilir. Ama o sizin ablanız olsun. Tek derdiniz bu olsun. Eşinizle de barışmışsınız. Allah bozmasın sevindim.
Teşekkür ederim yorumunuz için.

Ay canım ablan haklı kadın mutfağını yeni temizlemiş sizde keşke ablanızla eşiniz yokken sorsaydınız ablanıazın yerinde ben olsam bende istemezdim ama gelmeyin o zaman demek çok ayıp olmuş eşinize benim eşim olsa bide ablamla görüşmezdi bile

Merhabalar Hanımlar;
C.tesi arabadayken ihtiyaç için aradığımda gelirken balık alacağız dedim.Ablam mutfağı yeni temizledim alma dedi.Eşimde gelmeyiz o zaman dedi.
Haliyle eşim bozuldu.Ablamı anlıyorum lakin biraz pimpiriklidir.21 aylık kızım var ve onlara gittiğimizde aman dökme,aman çizme,aman kırma durumu oluyor ve inanın 1dk.oturmadan kızımın peşinde dolanıyorum.Çocuğu olmadığı için beni anlamadığını düşünüyorum ve hoş karşılıyorum.
Lakin temizlenen mutfakta hiçmi yemek pişmeyecek?Eşimede kızdım gitmediğimiz için sanki sadece balık yemek için gidiyormuşuz gibi izlenim bıraktı.
Ablama gitmekten vazgeçip doğum yapan arkadaşıma gideyim dedim.Evden hediyemle çıkmıştım ama hediye paketsizdi.Eşime müsait yerde duralım hediye paketi alalım dedim.Israrla kırtasiyeyi sordu bende milyoncu da da vardır dedim.(durduğumuz yer milyoncu önü).Arabadan çıktı kapıyı çarptı söylenerek gitti.(kendisi kaliteli bir resim fırçası alacakmış ve benim bundan haberim yoktu.Nebileyim kırtasiyeyi bu sebeple sorduğunu)
Arabada hiç konuşmadım.Ablanlara gitmediğimiz için kızdınmı bana dedi.Ben ilk önce bana karşı olan tavrına kızdım benim suçum ne dedim.Özür diledi.Birde ailemin huzuru kaçacaksa ben bidaha biyere gitmem gelen bana gelsin dedi kestirip attı.Lakin halen konuşmuyorum.

bir bayan olarak daha özverili davranabilirdiniz ,
Küçük bir ücretle balığı pişiriyorlar zaten dışarıda . O sizin ablanız diğeri eşiniz , eşinizle ablanızı neden yüzgöz ettiniz ki ? Belki telefonu açan siz olsanız orta yol bulunurdu ! Bizde Annemle ablama gelme demiyoruz bekarım , Kahvaltı , yemek sürekli geliyor , canım feda da yeğenlerimi bahane edip , ye iç dök saç yan gel yat , artık geleceği zmn umursamıyorum , arkadaşımla buluşacaksam çıkıp gidiyorum . Annem uğraşıyor . Annem bile usandı ama torun evlat , 1 saatte tüm mutfak tezgahı 20 su bardağı koyuyor , kahvaltı yemek hazırlasa arkasını iki kişi anca topluyoruz , en ufak birşeyde güceniyor. kendi evindede öyle ama evde yapmaya üşendiği ne varsa toplayıp geliyor , yani Hiçbirşey dışardan göründüğü gibi değil . Hatta ablam konu açablir yani . Önce insanlar çok masum davranışlarını biraz gözden geçirsin .

Merhabalar Hanımlar;

"Gelmeyiz o zaman"ın kararını eşiniz veremez bence, o sizin ablanız ve ablanla aranızdaki bir kadın meselesi eşiniz niye müdahil oluyor. Ablanız hatalı tutumlar sergiliyor bu konuda onunla konusun rahatsızlığınızı dile getirin. Tavrınızın yanlış olduğunu düşünmüyorum. Eşinizin ise, ablanızın bu tavırlarından rahatsız olduğu için bağları koparmaya yer aradığını düşündüm açıkçası. Aradaki dengeleri sağlamak sizin elinizde. Ablanızı uyarın, eşinizde yerini bilsin bence :)

"Gelmeyiz o zaman"ın kararını eşiniz veremez bence, o sizin ablanız ve ablanla aranızdaki bir kadın meselesi eşiniz niye müdahil oluyor. Ablanız hatalı tutumlar sergiliyor bu konuda onunla konusun rahatsızlığınızı dile getirin. Tavrınızın yanlış olduğunu düşünmüyorum. Eşinizin ise, ablanızın bu tavırlarından rahatsız olduğu için bağları koparmaya yer aradığını düşündüm açıkçası. Aradaki dengeleri sağlamak sizin elinizde. Ablanızı uyarın, eşinizde yerini bilsin bence :)
Gelmeyiz o zaman kısmını gülerek söyledi eşim.Hatırı geçmese söylemezdi zaten.Konumda da yazdım eşime ayrıca kızdığımı.

Gelmeyiz o zaman kısmını gülerek söyledi eşim.Hatırı geçmese söylemezdi zaten.Konumda da yazdım eşime ayrıca kızdığımı.
E siz gülerek dahi söylemesini olur görüyor, tepkilerinizide yeterli görüyorsanız bize yapacak bir yorum kalmıyor :)

Back
X