• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nerede yaşasak ki?

Nerede yaşayalım?

• Ankara

OY: 18 28,6%
  • İstanbul

OY: 45 71,4%

• Ankete Katılan
    63

burcutk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2014
1.848
4.513
208
Selamlar,

Bu konuda şu an iki farklı şehirlerde yaşayan ben ve nişanlımın evlendiğimizde hangi şehirde yaşamamız gerektiği sorusuna cevap arıyoruz:KK70: Tabii kararı ikimiz vereceğiz, ama böyle önemli kararlarda tanımadığın insanlar daha objektif yönlendirebildiğinden fikir almak istedim.

Önce genel ayrıntıları vereyim: İkimiz de 24 yaşındayız, 5 senedir birlikteyiz, evlilik seneye bu zamanlar bir aksilik olmazsa. Ben mühendisim, Ankara'da, savunma sanayii şirketlerinden birinde çalışıyorum. Nişanlım müfettiş yardımcısı, İstanbul'da büyük bir bankada çalışıyor. İkimizin de ailesi boşanmış; bizimkilerin ikisi ve kayınpeder Ankara'da, kayınvalide üçüncü bir şehirde yaşıyor.

İki şehrin bizim için artılarını aşağıda paylaşıyorum; siz de fikirlerinizi paylaşabilir misiniz?

İstanbul:
  • Benim annem biraz müdahaleci olduğundan, ilk senelerimizi İstanbul'da geçirmek bizim evliliğimizi oturtmamız için daha iyi olabilir.
  • İstanbul'da benim iş bulmam daha kolay; hatta İstanbul'un hareketli piyasası kariyerime olumlu katkıda bulunacaktır.
  • Nişanlımın işi kariyer anlamında çok iyi, benim yüzümden bu kadar iyi bir işi bırakması ileride pişman olmasına yol açmasın istiyorum.
Ankara:
  • Nişanlım işi gereği yılda minimum 3 ay şehir dışında oluyor; tek başına, pek arkadaşımın olmadığı İstanbul'da yalnız kalmaktansa ailemin bulunduğu Ankara'yı tercih ediyorum pek tabii.
  • Nişanlımın da, benim de en sevdiklerimiz Ankara'da.
  • Benim de işim fena değil doğrusu :D
Not: İkimizin aldığı maaşlar hemen hemen aynı.

Ne dersiniz?

Nisanlin bankanin teftisinde calisiyo yani gmde, ankaraya gidip ne is yapacak orada? Madem sen istanbulda rahat is bulacaksin, istanbul adres

şu durumda en mantıklısı istanbul gibi duruyor.
hem merak etme istanbulda olursan illa ki iş yerinden arkadaşlar edinirsin veya yapacak meşgaleler oluştur kendine eşin şehir dışında oldugunda canın sıkılmaz..

Ankaracılar kızmasın ama İstanbul dururken Ankarada yaşanır mı yahu :KK76:
Ah güzel Ankaram, hep İstanbul'un gölgesinde kalmıştır:KK70:
Istanbul daha cazip geldi artilari fazla
Teşekkürler :)
şu durumda en mantıklısı istanbul gibi duruyor.
hem merak etme istanbulda olursan illa ki iş yerinden arkadaşlar edinirsin veya yapacak meşgaleler oluştur kendine eşin şehir dışında oldugunda canın sıkılmaz..
Aslında sevdiğim şeyler var zaten; evi de güvenlikli bir yerden tutarsak çok da sorun olmaz herhalde:confused:

Istanbulda yasiyorum ondan once bursadaydim istanbul kalabalik karma karisik ama guzel trafik buyuk dert ankarayada gittim cok soguk oluyor ve denizde yok bana cok bunalimli geldi orasi sevemedim

nişanlınızın işi banka olarak bnce daha iyi br iş herkes bu devrde banka işi olsada çalışsak dye bakarken bnce siz nişanlınıza ayak uydurun

nişanlınızın işi banka olarak bnce daha iyi br iş herkes bu devrde banka işi olsada çalışsak dye bakarken bnce siz nişanlınıza ayak uydurun
Banka işinin de kendine göre zorlukları var, mesela blok hâlinde birkaç hafta şehir dışına çıkması gibi. Teşekkürler :)

Back
X