Hayatta herkesin mevcut ilişkisinde çıkmaza girdiği maziye döndüğü, eski ilişkilerden medet umduğu, yoklamak istediği anlar olabilir. Insandır sonuçta, zayıf bir mahlûk...
Ben o hanımın düğün gününü bilerek hususi olarak o güne özgü mesaj attığını düşünmedim, düşünmüyorum. Konu sahibesinin geçmişte ah alacağı ve bunun neticesinde vicdan azabını hala çekeceği naptığı muamma. Açıkçası çok modern olmayan ailelerde dert olabilecek bazı hususlar aklıma geldi, üzüldüm. Kimseyi yersiz yere de itham etmeyi asla istemem.
Bunlarla birlikte, boşanacak hicbir husus göremedim. Yıllar önce sevmişlerdir. Yurumemistir. Evlenen bey aşağılık bir tavırla o hanıma muamele etmek zorunda değildir. Açıkça medeni durumunu söylemiş. Eşine olan aşkını da beyan etmek durumunda değildir. O, o beyin özelidir. Eşini karşıdaki kız "kalp atan kız" olarak bilmektedir o nedenle yazmıştır. Ayrıca konu sahibesinin eşi belli ki mazide suclanacagı bir takım şeyler yapmıştır ki kendini aklamak için "sen bana nişanının adı ile seslendin" diye kendinin haklı olduğu noktaları ortaya koymuş. Bunun unutamamakla, aldatmakla ne ilgisi var kesinlikle anlayamadım. Konu sahibesi bu olayı kapatın. Yeni kurduğunuz yuvanızı mazide olan bir hic uğruna huzursuz etmeyin.