nereden çıktı bu kıskançlık?

Özel burs alıyordur sahislardan, kamu kurumlarından almiyordur. Sınava hazırlanmak istediğim bir dönemde kitap seti almam gerekiyordu maddi imkanım yoktu, hiçbir yardım bulamamistim. Para da değil, kitapti istediğim. Hayatın ne kadar acımasız olduğunu o zaman öğrendim diyebilirim. Hiç unutmayacagim. Herkesin sartlarinin esit olmadigini, sizin gibi birçok ogrencinin olduğunu, yalniz olmadığınızı bilin istedim. Boş verin arkadasiniz adina mutlu olmayi deneyin, sıkışmayacak,bir kitaba muhtaç kalmayacak. Bunu başardığınızda kıskançlığın zerresi kalmayacak hiçbir zaman. Başkaları için mutlu olan insan her zaman mutludur her zaman iç huzuru vardır, daima önüne bakar. Tüm bu adaletsizliklere rağmen zor gelebilir ama deneyin, işte o zaman kazanan siz olacaksınız

Özel burs alıyordur sahislardan, kamu kurumlarından almiyordur. Sınava hazırlanmak istediğim bir dönemde kitap seti almam gerekiyordu maddi imkanım yoktu, hiçbir yardım bulamamistim. Para da değil, kitapti istediğim. Hayatın ne kadar acımasız olduğunu o zaman öğrendim diyebilirim. Hiç unutmayacagim. Herkesin sartlarinin esit olmadigini, sizin gibi birçok ogrencinin olduğunu, yalniz olmadığınızı bilin istedim. Boş verin arkadasiniz adina mutlu olmayi deneyin, sıkışmayacak,bir kitaba muhtaç kalmayacak. Bunu başardığınızda kıskançlığın zerresi kalmayacak hiçbir zaman. Başkaları için mutlu olan insan her zaman mutludur her zaman iç huzuru vardır, daima önüne bakar. Tüm bu adaletsizliklere rağmen zor gelebilir ama deneyin, işte o zaman kazanan siz olacaksınız
öyledir sanırım. siz de inşallah maddi refaha kavuşmuşsunuzdur. çok güzel bir yorum yapmışsınız çok teşekkür ederim.

derece öğrencileri alıyorlar zaten onların hakkı olduğunu düşünüyorum çok emek vermişler. ben de muhtaç olan birinin hakkını yediğini düşünüyorum 2 burs hayli hayli yetecekten fazlası israf gibi geliyor.

Hak yiyen bedelini mutlaka bir gün öder. Bu her konuda böyledir. Manevi de dahil. "Dini konu yasak" diye uyarıyor Mune Hanım, burada detaya giremem ama "yarına kalsa bile yanına kalmaz" diyeyim kısaca. Ben böyle olduğuna da inanıyorum. Haksız yere para yiyenlerden çıktığını gördüm çevremde. Merak etmeyin yani.

Ay çok haklısın ya millet karnını doyuramıyor arkadas masallah lüks cantalar vs burs verenler de gariban okutuyoruz diyordur.
Baskasının hakkına giriyor resmen, aç gözlülük misali.

Merhaba hanımlar, önemsiz ama bugün beni ağlatan bir konuyla ilgili yazmak istedim. Bunu nasıl aşabileceğim konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Benim bir oda arkadaşım var. Ailesinin maddi durumu benim ailemden daha kötüdür muhtemelen( annesi babası çalışıyor ama sigortasız çalışıyormuş sanırım) bu oda arkadaşım 3 farklı yerden burs alıyordu. Bunun nasıl olduğunu hiç anlayamadım çünkü burs verenler genelde başka yerden burs almama koşulu koyuyor. Benim ise başvurduğum hiçbir burs çıkmadı bana. Maddi açıdan zorluk çekiyorum diyemem ama istediğim bir şeyi de alamıyorum açıkçası. Bugün sabah oda arkadaşımın 4. bir yerden burs almaya başladığını öğrendim. Epey de yüklü miktarda. Oda arkadaşım çok lüks yaşayan birisi pahalı çantalar, ayakkabılar vs. aldığı bursu da bunlara, alkole vs harcıyor. Ben de sabah yine burs çıktığını öğrenince bu adaletsizliğe çok üzüldüm. Bana bir burs bile çıkmamışken onun 4-5 farklı yerden bolca burs almasını kıskandım sanırım. Normalde hiç kıskanma huyu olan biri değilim. Ne kendimi birinden üstün görürüm ne de bir başkasını kendimden üstün görürüm bu yüzden de kimseyi kıskanmam. Ama bugün ben bunu kıskandım hanımlar. Kendime inanamadım kıskandığım için. ciddi ciddi ağladım. Adaletsiz olduğunu düşündüm ama asıl sıkıntı benim bu kıskançlığı nasıl aşacağım. Sonuçta bu durum değişmeyecek ama bu kıskançlık bana zarar verecek yorumlarınızı bekliyorum.
Çoğu insan verdiği bilgilerde sahtecilik yaparak alıyor bursları. Gerçek bilgileri yazmıyorlar. Sigortasız çalışanlar ve esnaflar çok şanslı bu alanda. Ama birden fazla burs almak için kendisinin de yalan söylemesi lazım. Bursverene burs almıyorum demiştir. Eğer yalan beyanda bulunduğu ortaya çıkarsa verdikleri bursu faiziyle geri ödemek zorunda kalır.

Benim zamanimda burs almak için cesitli kosullar vardı. Bu kosullara gore dunyada tutunacak dalının olmamasi gerekiyordu. Arkadasiniz bu kosullari sagliyordur. muhtemelen ailesine ait tapulu mal yok, ana baba issiz görünüyor, evleri kira, kendisininde not ortalamasi belli bir baremin üstünde oldugu icin birden fazla burs aliyor.
Elinize gecmeyen para yerine elinizde olanlara sukredin. Burs dedigin sey egitim hayatının sonlanmasi ile bitiyor. Arkadasinizin ailesi tarafından saglanamayan kosullar ise omur boyu surecek.
Burs verenlerin yüzde doksanı başka burs almama şartı koşuyor. İki bursu uygun denk getirse bile 4 bursunun da başka burs kabul eden kurumdan olması mümkün değil bence. Muhtemelen küçük katakulliler çevirmiş.

Bu nasıl bir bakış açısı böyle. Umarım hayat yolunuza çiçekler serer… ne kadar içten ne kadar ince birisiniz❤️

Konu sahibi, daha çoooook haksızlıklar göreceksiniz. Eğer üzülerek değiştiremeyeceksiniz durumu, üzülmenin bir anlam ifade etmediğini bilip odağınızı değiştirin.

Taktığı çantalar, giydiği markalar onun hakkı ile elde edilmiş şeyler değilken; siz dersinizi çalışıp araştırmalar yapıp bir yerlere gelerek bunlara ulaşacaksınız. Böyle düşünün. Ona onları birinin “ben kullanmıyorum senin olsun” demesinden bir farkı yok aslında. Kendi paramla satın aldığım şey; bir başkasının verdiğinden daha kıymetli benim için. Ne bileyim amaan çok üzerine düşünmeyin derim. Biraz hakkaniyet duygusu olsaydı kendisi de rahatsız olurdu. Dört burs nedir yani millet bir tane burs ile okul bitiriyor.

Amaaan banane mantığı çok işe yarıyor:) içselleştirmeye çalışın bu mantığı:)

Bu kiskanclik değil ki, adaletsizliğe isyan.
Bir iş arkadaşım vardı. Ailesinin şehrinde, iki yıllik özel unide okumus, babası zabıta muduru, abisini falan güzel bir taseronda ise sokmuslar. Kapının önünde 2 lüks arabalari var - ki birini hep bu kız kullanıyor. Babası isi gereği değerlenecek yerleri bildiği için çok güzel yatirimlar yapmış,birkaç tane evleri var. Bu kız mesela babasıni kullanıp bir belediyeden 2 KYK kredisi ederinde bir burs almıştı. Oysa belki kendini zor gecindiren ailesinden uzakta bir şehir kazanan kıza çıkmayan burs buna çıkmış. Yani bu adaletsizliğe kim sinir olmaz ki???
Kesinlikle kıskançlık değil bu

Merhaba hanımlar, önemsiz ama bugün beni ağlatan bir konuyla ilgili yazmak istedim. Bunu nasıl aşabileceğim konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Benim bir oda arkadaşım var. Ailesinin maddi durumu benim ailemden daha kötüdür muhtemelen( annesi babası çalışıyor ama sigortasız çalışıyormuş sanırım) bu oda arkadaşım 3 farklı yerden burs alıyordu. Bunun nasıl olduğunu hiç anlayamadım çünkü burs verenler genelde başka yerden burs almama koşulu koyuyor. Benim ise başvurduğum hiçbir burs çıkmadı bana. Maddi açıdan zorluk çekiyorum diyemem ama istediğim bir şeyi de alamıyorum açıkçası. Bugün sabah oda arkadaşımın 4. bir yerden burs almaya başladığını öğrendim. Epey de yüklü miktarda. Oda arkadaşım çok lüks yaşayan birisi pahalı çantalar, ayakkabılar vs. aldığı bursu da bunlara, alkole vs harcıyor. Ben de sabah yine burs çıktığını öğrenince bu adaletsizliğe çok üzüldüm. Bana bir burs bile çıkmamışken onun 4-5 farklı yerden bolca burs almasını kıskandım sanırım. Normalde hiç kıskanma huyu olan biri değilim. Ne kendimi birinden üstün görürüm ne de bir başkasını kendimden üstün görürüm bu yüzden de kimseyi kıskanmam. Ama bugün ben bunu kıskandım hanımlar. Kendime inanamadım kıskandığım için. ciddi ciddi ağladım. Adaletsiz olduğunu düşündüm ama asıl sıkıntı benim bu kıskançlığı nasıl aşacağım. Sonuçta bu durum değişmeyecek ama bu kıskançlık bana zarar verecek yorumlarınızı bekliyorum.
Bolumünüz farkli mı. Univdeyken arkadasimla burs başvurusu yaptığık. diyanetle alakasiz bir yerdi. Bana ilahiyat okuyor olsanız verirdik ama size çikmaz demişti.

Burs verenlerin yüzde doksanı başka burs almama şartı koşuyor. İki bursu uygun denk getirse bile 4 bursunun da başka burs kabul eden kurumdan olması mümkün değil bence. Muhtemelen küçük katakulliler çevirmiş.

Evet boyle bi durum var. Istisnalarida var gerçi. Benim zamanimda yazilim muh okuyanlar birden fazla burs alabiliyodu tesvik amacli

ülkemizdeki sıkıntılardan biri daha. Müge anlı da sık sık görüyorum. Ne adam ne kadın çalışmıyor. Çocuk parası fakirlik parası devlet desteği bilmem ne bedavadan yaşıyorlar. Tiktoktan üç beş sevgili yapıp zevklerine düşüyorlar. Biz de it gibi çalışıp vergilerimiz ödüyoruz. Elbette durumu olmayana el uzatmak gerek ama maalesef kendini acındırıp yüzünün suyunu döküp kendine maaş bağlatan bunu geçim kaynağı yapan çok tip var memlekette.
Siz önünüze bakın derlerinize odaklanın. Herkes çalıştığı kadar yükselir.

Üzülmeyin bu durumu yaşayan tek siz değilsiniz. Muhtemelen özel yerlerden alınan burslardır, çevresi geniştir, tanıdık vasıtasıyla torpille vs. olabilecek şeyler. Eğer böyle bir şey varsa arkadaşınız hakkı olmayan parayı da alarak yanlış bir şey yapıyor. Ben olsam kafamı yastığa koyamazdım. Bir de 4. ye burs aldım demesi filan ne kadar doğru biliyor musunuz bunu? Belki bilmediğiniz bir kaynaktan geliri vardır, sandığınız kadar ihtiyaç sahibi olmayabilir, ya da ne bileyim açıklamak istemediği için burs diyor da olabilir. Kurum da olsa kişi de olsa burs vermek için insanın üstünde yaprakla ortada kalmasını bekleyen bir zihniyet var çünkü.

bu durum hep yaşanıyor ya. benim eşim üniversite okurken hatta daha lisede ailesi iflas ettiği için, o zamanlar borç içindelerdi. üstlerine hiçbir şey yokken ve evde okuyan 3 çocuk varken eşime burs değil de kredi çıkmıştı devletten geri ödemeli. o zaman 300 tlydi ve eşime gelen tek para buydu günlük işler yapardı artı olarak. aynı sene durumu gayet iyi olan bir arkadaşıma burs çıkmıştı mesela, ben de bunu anlamıyorum. Allaha çok şükür eşim ve ailesi de sıfırdan iş kurdu, durumlar eskisinden iyi oldu. şimdi eşim her yıl öğrencilere burs verir, o zaman çektiği sıkıntıyı hep anlatır. keşke herkes için adaletli bir sistem olsa..

Benim oda arkadaşımda annesi babasının iyi bir mesleği vardı,son model arabaları,evleri vardı.Deli gibi para harcardı ve bir sürü burs alıyordu.Benim zamanımda burs alma olayları çevreyle alakalıydı yani tanıdık vasıtası.Bence şu anda da böyledir.

Bu nasıl bir bakış açısı böyle. Umarım hayat yolunuza çiçekler serer… ne kadar içten ne kadar ince birisiniz❤️

Konu sahibi, daha çoooook haksızlıklar göreceksiniz. Eğer üzülerek değiştiremeyeceksiniz durumu, üzülmenin bir anlam ifade etmediğini bilip odağınızı değiştirin.

Taktığı çantalar, giydiği markalar onun hakkı ile elde edilmiş şeyler değilken; siz dersinizi çalışıp araştırmalar yapıp bir yerlere gelerek bunlara ulaşacaksınız. Böyle düşünün. Ona onları birinin “ben kullanmıyorum senin olsun” demesinden bir farkı yok aslında. Kendi paramla satın aldığım şey; bir başkasının verdiğinden daha kıymetli benim için. Ne bileyim amaan çok üzerine düşünmeyin derim. Biraz hakkaniyet duygusu olsaydı kendisi de rahatsız olurdu. Dört burs nedir yani millet bir tane burs ile okul bitiriyor.

İnceligi fark edip ince bir karsilik vermek de sizin kalbinizin güzelliğini gösterir. Güzellikler bizlerle olsun🙏🏻💕

Burada dört burs almaktan daha vahim bir konu var bence.Maddi olarak zorluk çeken bir kızın aldığı bursları lüks ayakkabı ve çantaya yatirmasi hayatın olağan akışına ters.Normalde paraya düğüm üstüne düğüm atması gerek. Garip...

çok doğru yazmışsınız teşekkür ederim

Bu kiskanclik değil ki, adaletsizliğe isyan.
Bir iş arkadaşım vardı. Ailesinin şehrinde, iki yıllik özel unide okumus, babası zabıta muduru, abisini falan güzel bir taseronda ise sokmuslar. Kapının önünde 2 lüks arabalari var - ki birini hep bu kız kullanıyor. Babası isi gereği değerlenecek yerleri bildiği için çok güzel yatirimlar yapmış,birkaç tane evleri var. Bu kız mesela babasıni kullanıp bir belediyeden 2 KYK kredisi ederinde bir burs almıştı. Oysa belki kendini zor gecindiren ailesinden uzakta bir şehir kazanan kıza çıkmayan burs buna çıkmış. Yani bu adaletsizliğe kim sinir olmaz ki???
Kesinlikle kıskançlık değil bu
yani ben de öyle düşünüyorum ama bu konuda bahane diyemediğim ve ağladığım için kıskanıyor muyum acaba oldum

Back
X