nereden çıktı bu kıskançlık?

Üzülmeyin bu durumu yaşayan tek siz değilsiniz. Muhtemelen özel yerlerden alınan burslardır, çevresi geniştir, tanıdık vasıtasıyla torpille vs. olabilecek şeyler. Eğer böyle bir şey varsa arkadaşınız hakkı olmayan parayı da alarak yanlış bir şey yapıyor. Ben olsam kafamı yastığa koyamazdım. Bir de 4. ye burs aldım demesi filan ne kadar doğru biliyor musunuz bunu? Belki bilmediğiniz bir kaynaktan geliri vardır, sandığınız kadar ihtiyaç sahibi olmayabilir, ya da ne bileyim açıklamak istemediği için burs diyor da olabilir. Kurum da olsa kişi de olsa burs vermek için insanın üstünde yaprakla ortada kalmasını bekleyen bir zihniyet var çünkü.
yok hayır gerçekten burs olarak alıyor geliri yok. ve evet iki bursunu özelden alıyor sanırım

bu durum hep yaşanıyor ya. benim eşim üniversite okurken hatta daha lisede ailesi iflas ettiği için, o zamanlar borç içindelerdi. üstlerine hiçbir şey yokken ve evde okuyan 3 çocuk varken eşime burs değil de kredi çıkmıştı devletten geri ödemeli. o zaman 300 tlydi ve eşime gelen tek para buydu günlük işler yapardı artı olarak. aynı sene durumu gayet iyi olan bir arkadaşıma burs çıkmıştı mesela, ben de bunu anlamıyorum. Allaha çok şükür eşim ve ailesi de sıfırdan iş kurdu, durumlar eskisinden iyi oldu. şimdi eşim her yıl öğrencilere burs verir, o zaman çektiği sıkıntıyı hep anlatır. keşke herkes için adaletli bir sistem olsa..
allah bütün zor durumda öğrencileri refaha kavuştursun teşekkür ederim yorumunuz için

Burada dört burs almaktan daha vahim bir konu var bence.Maddi olarak zorluk çeken bir kızın aldığı bursları lüks ayakkabı ve çantaya yatirmasi hayatın olağan akışına ters.Normalde paraya düğüm üstüne düğüm atması gerek. Garip...
maddi sıkıntı çektiğinden hiç emin değilim öyle olsa dediğiniz gibi çarçur etmezdi bence de ailesi zor durumdaysa ona destek olurmuş gibi geliyor ama maalesef biraz israf ediyor.

evet muhtemelen işsiz görünüyor ama not ortalaması derseniz benim kat kat iyi onunsa baya düşük ortalama ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. elbette şükrediyorum ama içten içe de kıskandım işte onun harcadığı paraları görünce. ailesinin durumunu çok bilmiyorum ama bana göre 2 burs herkese yeterli gelir çünkü konaklamaya vs para vermiyor. 4 burs sizce başkalarının hakkına girmek değil mi?
dediklerin mantıklı ama "başkalarının hakkına girme" olayını empati yaparak ele almamışsın. para veriliyor birine o ise "yok istemem başkalarının hakkına girmek istemiyorum." demez. sen der miydin bunu dürüstçe söyle.
Burası eşit şartları olan bir ülke değil ki...Bak sen de kendini düşünüyorsun ama aynı imkanlar elinde olsa emin ol 5. burs arayışına girmen kuvvetle muhtemel.

Benim de bu tarz bir arkadaşım vardı. Babasının Bakırköy'de ana caddede mağazası vardı ama kız her yerden burs alıyor :d ben de bir mağazada kasiyerlik yaparak paramı çıkarmaya çalışıyordum :d fal bağımlısı olmuştu, benden bile borç istiyordu fal için. Bir kere verme gafletinde bulundum onun da üstüne yatmaya çalıştı ahahshshs çok takılmayın ya gerçekten onun da şansı buymuş demek ki. Umarım şansını benim arkadaşım gibi tamamen kontrolsüz bir insana dönüşerek kullanmaz.

(Babamın mağazasında çalışsana diye de öneride bulunmuştu bana sağolsun shshshsh)

oda arkadaşınız da olsa herkesin ne dediğine çok fazla inanmayın.

bilmeden birinin namusu hakkında konuşmak ayıptır ama şahıslardan burs alıyordur bana kalırsa

dediklerin mantıklı ama "başkalarının hakkına girme" olayını empati yaparak ele almamışsın. para veriliyor birine o ise "yok istemem başkalarının hakkına girmek istemiyorum." demez. sen der miydin bunu dürüstçe söyle.
Burası eşit şartları olan bir ülke değil ki...Bak sen de kendini düşünüyorsun ama aynı imkanlar elinde olsa emin ol 5. burs arayışına girmen kuvvetle muhtemel.
Evet derdim. bu yüzden bu sene 2 farklı yere bile başvurmadım iki yerden de çıkma ihtimaline karşın. Kimsenin özellikle de ihtiyacı olan bir öğrencinin asla hakkına girmem. benim belki fuzuli harcayacağım bir para bir öğrencinin belki de yemek masrafı kitap masrafı olacak bunu asla göze alamam.

Benim de bu tarz bir arkadaşım vardı. Babasının Bakırköy'de ana caddede mağazası vardı ama kız her yerden burs alıyor :d ben de bir mağazada kasiyerlik yaparak paramı çıkarmaya çalışıyordum :d fal bağımlısı olmuştu, benden bile borç istiyordu fal için. Bir kere verme gafletinde bulundum onun da üstüne yatmaya çalıştı ahahshshs çok takılmayın ya gerçekten onun da şansı buymuş demek ki. Umarım şansını benim arkadaşım gibi tamamen kontrolsüz bir insana dönüşerek kullanmaz.

(Babamın mağazasında çalışsana diye de öneride bulunmuştu bana sağolsun shshshsh)
evet evet çok yazan oldu çok varmış demek ki böyle. umarım siz de maddi refaha kavuşmuşsunuzdur.

Benim ikinci kez üniv okudum aynı kademe. İlk ünivde hem kardeşim hem ben şehir dışında okuyorduk burs çıkmadı ama şaşırmadım ailem kirada filan değildi ama geri ödemeli kredi de almadım o zaman. Sonra durumlar çok değişti 2.ünivde tekrar başvurdum gelir az ev yok filan. Burs yine beklemedim ama bu sefer kredi de çıkmadı.

Aynı lisans düzeyi olunca kredi de verilmiyormuş. Çok üzülmüştüm ama yapacak bir şey yok dedim nasip kısmet.

Bir tane arkadaşımda devletten burs alıyordu kızın anne babası ayrı . Rezidansta oturuyordu ama üzerlerine mal varlığı yoktu sanırım annesi özel güvenlikti yanlış bilmiyorsam. Kız annesinden de babasından da harçlık alıyordur muhtemelen. Devlet bursu yatınca bir keresinde ‘’ makyaj malzemesi param yattı ‘’ demişti nasıl ağrıma gitmişti ya.

Sonra o kız youtuber oldu tutunamadı. İş açtı kapattı olmadı. Instagramsa ünlü olmaya çalıştı olmadı. Sonra bir tane youtuber çocukla evlendi yine zenginlik yaşıyor 😅 Bazı insanın kısmeti var cidden

Benim ikinci kez üniv okudum aynı kademe. İlk ünivde hem kardeşim hem ben şehir dışında okuyorduk burs çıkmadı ama şaşırmadım ailem kirada filan değildi ama geri ödemeli kredi de almadım o zaman. Sonra durumlar çok değişti 2.ünivde tekrar başvurdum gelir az ev yok filan. Burs yine beklemedim ama bu sefer kredi de çıkmadı.

Aynı lisans düzeyi olunca kredi de verilmiyormuş. Çok üzülmüştüm ama yapacak bir şey yok dedim nasip kısmet.

Bir tane arkadaşımda devletten burs alıyordu kızın anne babası ayrı . Rezidansta oturuyordu ama üzerlerine mal varlığı yoktu sanırım annesi özel güvenlikti yanlış bilmiyorsam. Kız annesinden de babasından da harçlık alıyordur muhtemelen. Devlet bursu yatınca bir keresinde ‘’ makyaj malzemesi param yattı ‘’ demişti nasıl ağrıma gitmişti ya.

Sonra o kız youtuber oldu tutunamadı. İş açtı kapattı olmadı. Instagramsa ünlü olmaya çalıştı olmadı. Sonra bir tane youtuber çocukla evlendi yine zenginlik yaşıyor 😅 Bazı insanın kısmeti var cidden
doğru diyorsunuz kısmet meselesi

Back
X