Neredeyse 2 aydır evliyim ve hiç alışamadım..

edasb

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2019
6
2
16
31
Yaklaşık 2 aydır evliyim. Ama hiçbir şeyiyle evliliğe alışamadım. Aynı zamanda işimde yeni. Sanki kimsesizmişim gibi geliyor. Ailem uzak değil ama onlardan hiç uzak kalmadığım için onları çok özlüyorum .. Hiçbir zaman alışamayacakmışım gibi geliyor her gün ağlıyorum bu durumdan çok sıkıldımmm

ilk defa ailenizden uzak kalmissiniz, cok normal
ben de üniversite yurduna birakilinca öyle olmustum, sonra hayata alisma cabalama gayesiyle insan uyum sagliyor
ki ben 17 yasindaydim, alisirsiniz zamanla
kafanizi dagitin güzel seylere odaklanin, hatta eviloliginizim tadini cikarin, ne güzel iste bol bol öpüsün yayilin yatin, baska derdiniz olmasin

çalışıyorsunda .. acaba girişken yada aktif mi değilsin..
işyerinde ki arkadaslar yemek molası kahve molası katılsan..
yenilik iyidir. tabi insan özler ailesini o ayrı dha önce hiç ayrı kalmamışsanz ondandır..
bak mesela bende yazları annem memlekete gider koskaca ist tekim
annemde bazen der ben sensz ne yapıcam yahu kadın diyorum zaten yazın 5-6 ayı yoksun tlfnlasıyoruz sadece aynı sey işte :) kendinizi oyalayacak seyler bulun.. evinzle ugrasın evinize çiçek ağaç fln alın dikin saksıya.. bakın meselaaa eger ben evlenirsem ve balkonum olursa limon ağacı almak istiyorum alayım saksına ben yerleştireyim fln..

Severek evlenmediniz mi?
severek evlenmeyle yada mantık evliliği ile yapmayla aileyi özlemenin bence alakası yok. Evet evlendiğin kişi baba evini aratmasın diye bir dua bile vardır ama ailenin yerini kocanda olsa tutamıyor hele ki çok bağlı ve hiç ayrı kalmadıysan...
1 buçuk sene olacak ben hala aklıma geldikçe ağlıyorum, hiç ayrı kalmamıştım ailemden ve onlar 6 aydır benden uzak bir yerdeler. Aileden uzak kalmak sevdiğin insanla olsan da çok zor bir durum. Sabır dilemekten başka tavsiyem yok konu sahibi , seni çok iyi anlıyorum

Bende sizinle aynı dönemde evlenmisim sayilir :) daha önce bende hiç ailemden ayrı kalmadım aynı sehirdeyiz biz gerçi ama 15 20 gun görmediğim zamanlar oluyor bazen :) esimi coook sevdigim icin cok iyi tanidigim icin hiç zorluk çekmedim :) ne bileyim eger karsisindaki insan görücü usulü falansa alışmakta zorlanabilir gibi geldi :)

Keşke öyle olsa ama eve gelince hep bi aglama istegi kendimi tutamama ne kadar aglamamaya calıssamda olmuyor

İş yerinde arkadaşlarımla dediğiniz şeyleri yapıyorum ama aklımdan hiç ailem eşim çıkmıyor aklımda hep ya onlara kötü bir şey olursa ne yaparım sorusu ..

Çok zor gerçekten eşim çok iyi biri ve hep alttan alıyor ama üzülüyor görüyorum ne olacak bilmiyorum

Keşke öyle olsa ama eve gelince hep bi aglama istegi kendimi tutamama ne kadar aglamamaya calıssamda olmuyor

ohoo kendine gecsin gecsin
de ki ben mutluyum, bu da benim evim
ay valla ben de o zamanlara dönebilsem cok güzel tadini cikarirdim, hemen cocugumuz oldu söyle yayilamadik evde bir iki sene
ya mum.alim romantik aksam yemekleri yiyin, ayy daha yeni evlisiniz yani doyasiya takilin iste, cocuktan sonra cok ararsin bu günleri bal tatlialirim dediydi dersin

Hiç içimden gelmiyor ki hofff

ailenle ilk defa ayrı kalıyorsan normaldır birde ustune yeni iş eklenınce ustune tuz biber olmus ama zamanla bunun üstünden gelirsin

Herkesin ailesi var herkes sizin kadr özlüyor arıyor..ama bu kadarı bana biraz şımarıklık gibi geliyor..böyle yaparak kurduğunz yuvayıda sarsıntıya uğratırsınız bilginiz olsun..

Ilk zamanlar coook özlersiniz evinizde ki odanizi, ailenizle olan mubabbetleri aynı masada yemek yemeyi, gibi gibi birçok şeyi. Eve gitmek istersin ama eskisi gibi olmaz kalbin orda atar âdeta. Sürekli düşünürsün ev halkini ne yapıyorlar ne yediler iyiler mi? Şimdi kesin annem şu işle uğraşıyor babam tv izliyor düşünceleri sarar insanı. Gidersin ama zaman su gibi akar gider hiçbir şey anlamazsin . Güle oynaya gittiğin evden için buruk omuzlarinda evliligin sorumluluklari ile geri donersin. Ama sonraaaa kendi evine alisirsin Nereye gidersen git kendi evini özler kendi evinde yemek yapmak kendi yataginda uyumak kendi evinde özgürlüğünü kutlamak istercesine rahat rahat giyinir dolanirsin Birde eşinle severek evlenmissen mutluysan ohhh hayat sana güzel olur

Kesinlikle doğru ben evlendiğimde annemi yeni kaybetmiştim eşim bana hem anne hem baba hemde çok ii dost oldu

çünkü alıştığınız yatak alıştığınız duvarlar, alıştığınız tabak, alıştığınız düzen vs vs en ufak bir ayrıntı bile olsa, değişti..
kendinize ait düzen.. kendinize ait sorumluluklar... sevdiğinz insanla artık çift olarak aynı evde yaşamak hatta aynı yatağı paylaşmak... bunların hepsi ufak ve bilindik, ne var ki canım bunda aaaa, diyebilecek sebebler olsada sonuç olarak değişen bir yaşam şekli var... o yüzden çok normal... işinizde yeniymiş.. onunda stresi ayrı.. acaba olacakmı acaba alışacakmıyım acaba neler beni bekliyor vs vs hepimizin yaşadığı psikolojiler... buda normal
ama bunu sürekli düşünürseniz sevginize hatta ve hatta en çokta kendinize haksızlık edersiniz..
bence biraz atılgan olarak bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz :) hayatı renklendirmekte monotonlaştırmakta bizlerin elinde :) o yüzden aktivitelere katılın .. değişik uğraşlar bulun.. işten eve gelince off çok yoruldum yemekti oydu buydu diye düşünüp dert etmek yerine.. aa yemek yediğimize göre yürüyebiliriz sinemaya gidebiliriz,, evde puzzle yapabiliriz diyebilirsiniz mesela :) ben çok ufak klasik örnekler veriyorum bunu siz zevkleriniz doğrultusunda yönlendirebilirsiniz..
ama sakın düşünmeyin.. düşündükçe daha çok sorular olur aklınızda.. kendi kendinizi bunaltırsınız..
çok şükür severek evlenmişsiniz..rabbim ailenizden huzuru bozmasın... ve çok yeni..
emin olun kısa sürede alışacaksınız :) bende öyleydim hatta sizden beterdim ağlıyordum saatlerde.. şimdi ise kendi evim diyorum başka bişey demiorum.. ailemin evinde bile rahat etmiyorum kendi evim kadar.. dönüp bakıyorum kendime yazık etmişim :) geçecek inşallah sadece sabır ve azim

Aksine çok severek evlendik
Benim ailemle aramda 2 bina var ama yine de özlüyorum ev iş mekik dokunmaktan gidemiyorum yoruluyorum sadece benim isten eve geliş saatimi biliyorlar balkona çıkıyorlar. Öle görüyorum insallah alışırsınız.

Ben üniversitede 4 sene ailemden farklı şehirde yaşadım. Eşimle de orada tanıştım. Evlenip ailemden farklı şehre yerleştim. Eşimin ailesi 2 adım ötedeydi benim ailem cook uzakta. Evet başlarda ben de kendimi çok yalnız hissettim ben de üzüldüm ama senin ailen en azından sana çok yakın. Aksam yemeğinden sonra çık git otur. Istedigin zaman git çay iç. Simdi iş nedeniyle farkli bi şehre taşındık. Ne eşimin ailesi var ne benim ailem. İşe de yeni başladım. Yapayalniziz ama birbirimize sahibiz. Film geceleri yaparız, cıkarız bi cafeye tavla oynariz. Cok guzel vakit geciririz. Ailemi özlüyor muyum? Evet. Ama bu da benim yeni hayatim ve tadini cikarmaliyim. Tatlim hayat böyle şeyleri kafaya takmak için çok kısa. Tadını çıkar eşinin kıymetini bil.. Başka dertler vermesin allah. Mutluluklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…