- Konu Sahibi meredithgrey
-
Ben de bir iki şey derdim ama konu çok sapmış:) insan tatile gidiyor rahatlamaya böyle şeyler sinir bozucu . Google yorumlara yazmanız en doğru olur . Onun dışında boşverin olan olmuş . Daha iyi dibek kahvesi yapan yerler varBildiniz
Bi gazoza demek haYa onu dedim işte bana dese ki size gazoz açalım ben gırtlağına mı çökecem bana kahve yap diye.
günahınız yok elbet. ilk terslediklerinde çıkıp gitseydiniz keşke. neyse sağlık olsun, ekşi, şikayetvar vs her platforma yazınTok evet orası kesin. İşi de pek sevdikleri söylenemez ama bizim günahımız neydi yani?
Ya ahahahhahahhahahhahahahhDaha iyi dibek kahvesi yapan yerler var
Vallahi bayağı naifsiniz sizYa onu dedim işte bana dese ki size gazoz açalım ben gırtlağına mı çökecem bana kahve yap diye.
Bir bardak su veya icecek için illa kafeye gerek yok. O kafeye gitmeyen herkes açliktan taş yiyorsa ayri.Gokceadada pek mekan yok valla o sicakta bi bardak su icin ana avrat duz bile gidebilirlerdiben bi limonata icmeden kalkmam der otururdum.
JES bu böyle maalesef, olaya milli duygularla bakacaksak kendi insanımızı da eleştirmeliyiz, en küçük örnek vereyim Ege ve Akdeniz genelde daha çok turist çeker, yeri geliyor ne yazık ki pazarlarında bile turist kadınları elleme huyu ve sulu sulu konuşma var bizimkilerde, böyle bakınca turistlere sıcak samimi davranıyormuş da taciz değilmiş gibi tacizlerden.Al duvara as işte bu cümleyi.
Iyi de "hizmet etmek istemiyorlarsa memleketlerine gitsinler" dediniz. Bunun üzerine tepki gösterilmesi haklı. Çünkü burası bizim kadar onların da toprakları. Size yapılan muameleyi tasvip etmiyorum da kendi aralarında Rumca konuştular diye Türklerden nefret ettikleri anlamına gelmez.Biz zaten Selanikten göçmüşüz mübadele zamanı yani niye memleketlimle derdim olsun ki. Boşa linç yiyorum.
JES bu böyle maalesef, olaya milli duygularla bakacaksak kendi insanımızı da eleştirmeliyiz, en küçük örnek vereyim Ege ve Akdeniz genelde daha çok turist çeker, yeri geliyor ne yazık ki pazarlarında bile turist kadınları elleme huyu ve sulu sulu konuşma var bizimkilerde, böyle bakınca turistlere sıcak samimi davranıyormuş da taciz değilmiş gibi tacizlerden.
Kaç turist taksimetre açmadan kazıklanarak bir yerden bir yere taşındı ve itiraz edince darp edildi?
O turistler memleketlerine gidince bu Türkler var ya deyip hepimizi kötülese olacak iş mi?
İş ahlakıyla çalışan tüm taksicilere haksızlık olmaz mı mesela?
Ayrıca iş ahlakı olmayan bazı kendi bilmez insanlarımızın bize attığı kazıkları, ettiği küfürleri de biliyoruz.
Konudaki işletme sahibi bu gruptan.
Bence ülkece en büyük problemimiz genelleme yapmak. Atasözü bile yazmışlar her sakallı deden değildir diye emmee anlamamışız.Ay dayanamadım yazacağım...
Bazı arkadaşlar duyar kasmak adına gerçekten çok boş yapıyorlar.Evet Rumlar ırkçıdır, pek çoğu da Türkleri sevmez.Batı Trakya’da yaşayan Türklerin kimliğini inkar eden, siz Türk değilsiniz müslümansınız diyen ırkçı,faşist garip bir zihniyetten bahsediyoruz.Ben içlerinden geliyorum, boş kaldıkça da Yunan kanallarını takip ederim.Burada bu konulara girmek yasak olduğu için daha fazla yazmayacağım, konu sahibinin ırkçılık olarak bahsettiği durumun gerçek olma ihtimali çok yüksek.
Konu sahibi size gelince,madem yorumlardan vs.okudunuz kötü bir işletme.Neden hala oraya gittiniz ki? Adı kaba olarak çıkmış bir yerin sinek avlaması gerekirken dolup taşması ancak bu topraklarda görülür bir şey herhalde
Ayy teşekkür ederimValla o senin iyi niyetindendir. Muhtemelen kişilik olarak da iletişime açık ve ılımlı bir insansın. Yani senden ötürü sendennnn
Bence ülkece en büyük problemimiz genelleme yapmak. Atasözü bile yazmışlar her sakallı deden değildir diye emmee anlamamışız.
Son cumleniz hakliyken haksiz konuma getirir sizi dikkat edin. Nerden biliyorsunuz o kisilerin, o topraklarin yuzyillar onceki sahipleri olmadigini? Ya da mubadele doneminde zorla gonderilmedigini? Hos degil cumleniz. Adamlarin irkci oldugunu dusunuyorsunuz ama siz de onlardan cok farkli degilsiniz.Benim eşim sektörün içinde, daha niş bir mekan olup 2-3 masaya hizmet vermek istiyorsa ona göre masa koyacak dedi. Ya da o an kahve yapamıyorsa sana başka alternatif sunacak, zaten adada hava 30 derece gazoz da verse içeriz o sıcakta. Ama maksat üzüm yemek değil bağcı dövmek, ayrıca ekmek kazandığın memleketin insanına da böyle davranmazsın.
İşte aslında bu tip sorunların önüne geçmek için yerli ve yabancı turiste hizmet eden her sektörün sıkı denetlenmesi, her şikayetin incelenmesi gerekiyor, biz bu konularda biraz yavaş hareket ediyoruz sanırım.Ne diyelim işte bunlarin hepsi ahlak kavramının zayıflığı yoksa yeryüzünde birbirini en fazla kaziklayan da biz Türkleriz bana göre. Irk bunun içinde sebep olarak gözükmüyor bile bana kalırsa.
Kim dedi bunu? Rum arkadaşlarım var kısmı bana ait de diğerleri farklı yorumlardan copy paste mi?Yok bacım ülkece çok daha büyük problemlerimiz var, bilgin olsun.
Sakallı dedeli vs.garip söz öbekleri hakkında bilgim yok.Ben totoya toto demeyi tercih eden, sağa sola şirin görünmek adına political correct denen kavramı iş hayatı dışında pek uygulamaktan hoşlanmayan bir karakterim.Kadına neredeyse “hadi oradan atıyorsun, öyle bir şey olamaz yorgunluktan sen öyle halisünasyon görmüşsündür benim büssürü rum arkadaşım var en cok onlar sever beni seni yalancı” kıvamında yorumlar yazılmış.
Kim dedi bunu? Rum arkadaşlarım var kısmı bana ait de diğerleri farklı yorumlardan copy paste mi?Kendi deneyimlerimiz iyi diye, ayrımcı ve genellemeci fikirlerinize katılmayınca political correctness ile şirin gözükmeye çalışan tipler olmuyoruz. Ayrıca pardon da kime öyle gözükeceğiz KK`daki anonim hesaplarımızla?
He iş hayatında da böyle değilim mesela sizin aksinize, uyumlu olmak gibi bir kaygım yok çünkü mesela
Gokceada değil mi burası
Tüm insanlar aynı olamaz. Bir elin beş parmağı da aynı değil. Şunlar, bunlar diye başlayan tüm ama tüm cümleleriniz hatalı. Bahsettiğim oydu. Ne mutlu size, başarılarınızın devamını dilerim.Yok bacım ülkece çok daha büyük problemlerimiz var, bilgin olsun.
Sakallı dedeli vs.garip söz öbekleri hakkında bilgim yok.Ben totoya toto demeyi tercih eden, sağa sola şirin görünmek adına political correct denen kavramı iş hayatı dışında pek uygulamaktan hoşlanmayan bir karakterim.Kadına neredeyse “hadi oradan atıyorsun, öyle bir şey olamaz yorgunluktan sen öyle halisünasyon görmüşsündür benim büssürü rum arkadaşım var en cok onlar sever beni seni yalancı” kıvamında yorumlar yazılmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?