Nereye şikayet edebilirim bu işletmeyi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Al duvara as işte bu cümleyi.
JES bu böyle maalesef, olaya milli duygularla bakacaksak kendi insanımızı da eleştirmeliyiz, en küçük örnek vereyim Ege ve Akdeniz genelde daha çok turist çeker, yeri geliyor ne yazık ki pazarlarında bile turist kadınları elleme huyu ve sulu sulu konuşma var bizimkilerde, böyle bakınca turistlere sıcak samimi davranıyormuş da taciz değilmiş gibi tacizlerden.

Kaç turist taksimetre açmadan kazıklanarak bir yerden bir yere taşındı ve itiraz edince darp edildi?
O turistler memleketlerine gidince bu Türkler var ya deyip hepimizi kötülese olacak iş mi?
İş ahlakıyla çalışan tüm taksicilere haksızlık olmaz mı mesela?

Ayrıca iş ahlakı olmayan bazı kendini bilmez insanlarımızın bize attığı kazıkları, ettiği küfürleri de biliyoruz.

Konudaki işletme sahibi bu gruptan.

Biz zaten Selanikten göçmüşüz mübadele zamanı yani niye memleketlimle derdim olsun ki. Boşa linç yiyorum.
Iyi de "hizmet etmek istemiyorlarsa memleketlerine gitsinler" dediniz. Bunun üzerine tepki gösterilmesi haklı. Çünkü burası bizim kadar onların da toprakları. Size yapılan muameleyi tasvip etmiyorum da kendi aralarında Rumca konuştular diye Türklerden nefret ettikleri anlamına gelmez.
Özellikle yazlık yerlerde daha yeni Türk arkadaşım Türk işletmeciyle rezillik yaşadı bayağı soymaya kalkmışlar grubu.
Ve bazı yorumlarda görüyoruz ki hemen onlar zaten ırkçı yargısına varılmış. Asıl böyle bir genelleme yapmak ayrımcılık. Biz de uzaktan hiç toleranslı gözükmüyoruz bizde de kendini üstün gören toksik milliyetçi çok fazla. Avrupaya gidip kadınlara laf atıp videosunu çeken bir güruh da var mesela içimizde. Ama hepimiz böyle değiliz sonuçta. Yasin diye bir yavşak vardı TV8de programlara çıkan onun bile böyle görüntüleri var. Ünlü olduğu halde dikkat etmiyor medeniyetsiz herif.
Savununca da boşa duyar kasma falan denilmesi aşırı saçma sadece kendi tecrübemizden ibaret sanmamalıyız ayrıca tabii ki savunacağım Izmirli olduğumdan Rum kökenli arkadaşım fazla, yurt dışında da iyi anlaştığım ortaklığımızın fazla olduğu bir grup.
Sadece size diye yazmadım bu arada genel.

Ülkemizde bir kesim erkek görünümlü yaratıkların turist kadinlara ne gözle baktığını bilmeyen yok.

Taksicilerin dolandırdığını, esnafın 5 kat fazla söylediğini gözlerimle gördüm.

Elimden geldiğince engel olmaya çalıştım. Ama yalnız olduğum zamanlar direk müdahale edemedim dükkan adini alip sikayet ettim.

Bunlar dışında Türkiye de kendi başıma gelenleri yazsam roman olur.

Ne diyelim işte bunlarin hepsi ahlak kavramının zayıflığı yoksa yeryüzünde birbirini en fazla kaziklayan da biz Türkleriz bana göre. Irk bunun içinde sebep olarak gözükmüyor bile bana kalırsa.

Bence ülkece en büyük problemimiz genelleme yapmak. Atasözü bile yazmışlar her sakallı deden değildir diye emmee anlamamışız.

Aslında konu irkcilik değil, ben anlıyorum sizi. Siz zaten ırkçılık yapacak biri değilsiniz. Yorumlarınızı hep doğru buluyorum. Keşke ilk tepki gosterdiklerinde ciksaydiniz. Dilini anlamiyor diye bir insana hele ki müşteri ise ters(!) konusulmamasi gerekiyor. Ben olsam bende beden dilinden anlayabilirdim o tavırlarını. hem Türkçe konuşup anlamıyorlar diye yabanci dil konuşmak hic hoş degil.Insanlar insta da popüler diye bazı mekanları özellikle seçiyor ve kötü de olsa gitmeye devam ediyorlar. Aslında hepimiz önce yorumları okuyup öyle tercih yapmalıyız. Büyük ihtimal bu şekilde devam edecekler ama siz en azından cevrenizi vs uyarabilirsiniz.

Valla o senin iyi niyetindendir. Muhtemelen kişilik olarak da iletişime açık ve ılımlı bir insansın. Yani senden ötürü sendennnn
Ayy teşekkür ederim arkadaşlarım da aynı şeyleri söylüyorlar yani yakin coğrafyadan kişilerle daha rahat anlaştıklarını. Toplumların tarihini kişilerin sırtına yüklemezsek onu sadece kendi davranışlarından yola çıkarak tanimaya çalışırsak %90 iyi anlaşırmışız gibi geliyor

Bence ülkece en büyük problemimiz genelleme yapmak. Atasözü bile yazmışlar her sakallı deden değildir diye emmee anlamamışız.

Yok bacım ülkece çok daha büyük problemlerimiz var, bilgin olsun.
Sakallı dedeli vs.garip söz öbekleri hakkında bilgim yok.Ben totoya toto demeyi tercih eden, sağa sola şirin görünmek adına political correct denen kavramı iş hayatı dışında pek uygulamaktan hoşlanmayan bir karakterim.Kadına neredeyse “hadi oradan atıyorsun, öyle bir şey olamaz yorgunluktan sen öyle halisünasyon görmüşsündür benim büssürü rum arkadaşım var en cok onlar sever beni seni yalancı” kıvamında yorumlar yazılmış.

Son cumleniz hakliyken haksiz konuma getirir sizi dikkat edin. Nerden biliyorsunuz o kisilerin, o topraklarin yuzyillar onceki sahipleri olmadigini? Ya da mubadele doneminde zorla gonderilmedigini? Hos degil cumleniz. Adamlarin irkci oldugunu dusunuyorsunuz ama siz de onlardan cok farkli degilsiniz.

Ne diyelim işte bunlarin hepsi ahlak kavramının zayıflığı yoksa yeryüzünde birbirini en fazla kaziklayan da biz Türkleriz bana göre. Irk bunun içinde sebep olarak gözükmüyor bile bana kalırsa.
İşte aslında bu tip sorunların önüne geçmek için yerli ve yabancı turiste hizmet eden her sektörün sıkı denetlenmesi, her şikayetin incelenmesi gerekiyor, biz bu konularda biraz yavaş hareket ediyoruz sanırım.

Mesela tamam bir sürü sebepten bu sene her şey daha bir pahalı ama maşallah kazıklamak da ata sporumuz oldu, bir gözleme 100 lira olur mu?
Özellikle adı daha çok ön plana çıkan turistik beldelerde serbest piyasa ekonomisi diye bu kadar fahiş fiyat olmaz, insanları yolunacak kaz gibi görmek ahlaki değildir, küfür etse attığı kazık kadar etkisi olur

Kim dedi bunu? Rum arkadaşlarım var kısmı bana ait de diğerleri farklı yorumlardan copy paste mi? Kendi deneyimlerimiz iyi diye, ayrımcı ve genellemeci fikirlerinize katılmayınca political correctness ile şirin gözükmeye çalışan tipler olmuyoruz. Ayrıca pardon da kime öyle gözükeceğiz KK`daki anonim hesaplarımızla?
He iş hayatında da böyle değilim mesela sizin aksinize, uyumlu olmak gibi bir kaygım yok çünkü mesela

Neden üzerine alındınki tüm yorumları, koskoca konuda bir tek sen mi varsın?
Kendinizi bu kadar ciddiye almayın, polemik de yaratmayın.

Tüm insanlar aynı olamaz. Bir elin beş parmağı da aynı değil. Şunlar, bunlar diye başlayan tüm ama tüm cümleleriniz hatalı. Bahsettiğim oydu. Ne mutlu size, başarılarınızın devamını dilerim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…