New York'ta Beş Minare

cok sey yazmak ıstıyorum hatta sopiler ıcıne alıp yazmak ıstıyorum ..yapmıyım :96:

fena degıl once güzeldı,iyiymiş diye cıktım salondan sonra boş geldı fılm..

fakat salonda kı tum bayanlar bı yerde agladık durduk..

ama çekim cok güzel degıl kı kamera,hatalar vardı..

Mahsun oynayammaıs,Mustafa karısından güzel oynuyordu..

ve son olarak Büyüksün Haluk Bilginer demek istiyorum

Haluk Bilginer yaa !!!

Ustasın !!

Harikasın !!

Müthişsin !!

Kim ne derse desin Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük aktörüsün.

Şener Şen çok beğendiğim, usta dediğim bir oyuncudur ama görüyorum ki Bilginer onu da aşmış !!

Film hakkında yorum yapmak istiyorum ama daha filmin 3. günü olduğunu göz önünde bulundurursak yorum yapmam pek de hoş olmaz.

Yorumlar 2-3 hafta sonraya kalsın diyorum ve de Türk sinemasında Recep İvedikvari filmler gibi filmlerle salonları işgal edip, gişe hayali kurmaktan başka bir şey düşünmeyen ekiplere inat emek harcayan insanları görmeyi gönülden diliyorum.

İzlemeyenlere keyifli seyirler diliyorum.

Son düzenleme:
ay biri sonunu mu yazmış görmedim o mesajı
sadece niye söyledniz sonunu yazan mesajları okuyunca anladım
görmedğim iyi oldu

çarşamba gidiyorum bende inş.
yorumlar ya çok güzel ya berbat diye
ortası yok sanırım bakalım ben ne düşüncem

Filmin güzel yanları sadece:
1-Konusu
2-Haluk bilginer
3-Çekimler

Onun dışında vasattı. Şişirildi bence fazlasıyla. Hele mahsun ve musti berbat oyunculuk sergilemiş. Bence mahsun parayla yazdırmıştır bu senaryoyu. Konu fazla zekice bulunmuş bence. Daha iyi işlenebilirdi ayrıca filmin sonunu da çok gereksiz buldum. Resmen Amerikan filmi gibi başladı tipik bir Türk filmi tadında bitti....

Hayır yanılıyorsunuz tipik Türk filmi gibi bitmedi.

Türk filmlerinden çok farklı bir sonu vardı yazamıyorum şu an ama sandığınız gibi değildi.

Ayrıca Mahsun Kırmızıgül'ün film piyasasında iyi olduğu aşikar. Bkz : Güneşi Gördüm, Beyaz Melek

Vasat bir filmde değildi.

Eksikti belki ama kesinlikle vasat değildi.

Mustafa Sandal'ında hiç sırıttığını düşünmüyorum

Allahtan müdahale edilmiş.

Yoksa sonunu bilerek izlemek hiç de iyi olmazdı.

Ben de görmeden izledim o yüzden heyecanından hiç bişey kaybetmedi film.

Ortada bir emek var, gerçekten iyi bir iş de var.

Kötü diyenlerin sadece karalama kampanyası peşinde olduklarını düşünüyorum.

Çok iyi ya da iyi demek zorunda değiller ama kötü demek de haksızlık olur.

Ayy acaba bayramın sonuna kadar vizyonda kalırımı?

En az 2 ay kalır vizyonda

spoiler ... spoiler ... spoiler...

Dün gittim izledim . film çok övüldü ,şişirildi .Bizde önyargısız hatta iyi bir şey bekleyerek girdik salona.
Filmin girişi güzeldi ,sonra ne anlatıyor demeye başladık . Ordan oraya atladı ,kopukluklar .
Bunların dışında abartılarla bezeliydi , para harcanmış belli bir kaç aksiyon sahnesi . sonrasında ne oyunculuk var (Haluk Bilginer ve bir kaç oyuncu dışında) ne replik var, ne konu var . Hacının dini söylemleri film boyunca bu adam bir melek diye gözümüze gözümüze sokuldu. Müslümanlar iyidir misyonuda doğal olarak tek bir karaktere Hacıya yüklendi, sanki bunu anlatmanın başka yollarıda yok gibi. Gerçek deccalin bulunmasıyla , polis memurlarının deccale saldırması sırasında Hacının söylediklerinin pür dikkat dinlemeleri saçmalığın daniskasıydı .
Şaşırtıcı bir son yapmak istemiş ama iyi bir izleyen filmin ortasından filmin sonunu zaten tahmin edebilirdi. Türkiye sahnelerinde neden sürekli çarşaflı kadınlar gördük onada ayrıca anlam veremedim. Her sahnede ezan sesi koymakta abartıydı (bir şeyide tadında bırakmalı).
Kısacası filmin ne türü ,ne bir konusu vardı. Baştan sona boştu. Filmin başıyla sonunda alakası yoktu. Son sahnede Hacı ve annesinin " Türkçe bilmez gavurdur , olsun gavurda olsa oda insan " repliği gülmekten başımı döndürdü. Filmin tüm replikleri zaten çocuk piyesi gibiydi. " bütün Müslümanlara terörist muamelesi yapamayız...- Evet haklısın çok ileri gittim"

"Bütün müslümanlar terörist değildir bunu bil ... -Haklı olabilirsin ama işte kardeşimi öldürdüler "

hadi ya :)

bari ingilizce konuşmalara türkçe dublaj yapmasaydınız peh!

spoiler ... spoiler ... spoiler...

Son düzenleme:
akşam izledik bu filmi.
Beğenmedim.
Hemde hiç beğenmedim.

Ekşın yapmaya çalışılmış.
senaryo kopuk kopuk.

robert patrick ve danny glover çok karizmaydı yalnız.amerikalı oldukları ne kadan da belli

bı turkucunun yapdı eser dıyorum sadece.ve sonucuda gayet guzel fılımden zıyade yılların yonetmenlerınden boyle bısı gormedım..haluk bılgıner yılların oyuncusu rolunu daha fuzel yapması tabıkıde gerekır ama verılen emege bakdımda helal olsun dedım sadece...tabıkıde kamera hataları vs vardı ama bunlar var dıyede yapılan bı fılımı kotulemek yanlıs dıye dusunuyorum..

bende fragmanını görünce merak ettim gittim.Fragmanına kanmayın ben beğenmedim filmi.Sadece haluk bilginerin oyunculuğu iyiydi.mustafa sandal da karısı gibiymiş bence şarkı söylemeye devam etsin.konu başlarda iyi gidiyordu parentez içine izlemeyen bakmasın :))))(((ama konuyu sonunda kan davasına bağlamayı başardılar. filmi başında sonuna kadar hacı gümüşü deccal sandılar onu yakalamak için uğraştılar bayağı ama nasıl oluyorsa hakiki deccalı bir günde yakaladılar daha farklı bekliyordum ))))

Son düzenleme:
bir şey itiraf ediyorum bu filmi sadece haluk bilginer için izliycem tıpkı ezele ayrı bir tat kattığı
ve onun için izlediğim gibi...inanıyorum rolünün hakkını verecektir...
mahsun hakkında yorum yapmak için erken beni şaşırtabilir en azından bu işde müzikden daha
başarılı, filmlerinden sadece "güneşi gördüm'ü"izledim yer yer şaşırtan bir filmdi...bunda da aynı şeyleri
bekliyorum...mustafa sandal hakkında hiç yorum bile yapmıycam onu oyuncu olarak görmüyorum izlemeden hele hiçbir şey demeyim

bugün izledimn
açıkcası beğendim sonunda da ağladım
evet filmde durgunluk vardı konu nasıl başladı nasıl bitti eksik taraflar vardı ama bn yine de çok çok beğenemesemde
beğendim
emeğe saygı ve türk filmlerine daha çok önem için....

gidilmeyecek bir film deil bence güzel ama abartılacak kadar deil
gitmenızı tavsiye ederim suan vizyondaki en iyi film

Son düzenleme:
bir tek saçma olarak şunu buldum
ingilizce konuşulan yerlerde türkçe dublaj çok çok saçma olmuş
ingilizce konuşun altta yazı olsun bnce büyük hata
ama Haluk Bilginer tek geçerim bn bu adamı ya süper süper süper
şuan sıkı bir EZEL dizisi izleyecisi olarak acaba bana kenan birkanı anımsatırmı diye düşündüm
ama düşünmekle ne büyük hata ettiğimi görmüşüm
mustafa sandalıda beğendm en azında eminadan iyiydi kat be kat
mahsuna da mesajım var
tmm yönetmenlik yapım ekip senaryo çok iyi
eyvallah ama ki oyunculuk mahsun olmuyor be mahsun

biz "orjinal" denilen gösterimine gittik.
dublaj yoktu
altyazı vardı

Kızlar bende bugün gittim beğenmedim
fragman çok iyiydi evet ama filmin en can alıcı sahnelerinden yapılmış bir fragmandı sadece
bu nedenle ilgi çekti..
saçma bi senaryo sırf efektleri göstermek için film çekmişler sanki
haluk bilginer ustalığını konuşturdu tabi yine.
mustafa sandal pazara kadar değil mezara kadar film oyunculuğundan vazgeçsin bence
mahsun güneşi gördüm de daha iyi oynamıştı,o filmi beğenmiştim ben..
ama bu vasat kaldı benim için..
hiç de yurt dışında ses getirecek bir film değil
ayrıca bu kadar dinler arası bağ kurmak saçmalık bence
hoşgörünün cılkını çıkarmış mahsun,kimse o şekilde yaşamıyor hayatını..

bir dip not: film 2 seçenekli gösteriliyor..dublaj ve orjinal
bende dublajlı olanına gittim,eğreti duruyor gerçekten :)
ama gittiğim sinema salonunda dublajlısı gösteriliyordu napalım :)

Son düzenleme:
bence güzell bi fılımdııı tekrar izlemeyii bilee düşünebilirimmmm
hacıyaa yazık olduu boşuna öldüü garibim gerçek hayatta da öle iyi insanlar olsaa nerdeee

ayrıca gına gershon çok hoş bi kadınmış çok begendim yaa
seslendirmesini aşkı memnudaki firdevs hanımı seslendiren kadın yapmıştı sanırım
adını anımsayamadım şimdi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…