• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

neyapmaliyim..evlilikten korkar oldum..

merve200

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2008
680
0
0
- Yurtdışı
arkadaslar biz sevgilimle 2 yildan beri birlikteyiz ve sözleneli 4 ay oldu
ben almanyada yasiyorum o istanbulda önümüzdeki yaz nisanimiz olucak allah nasip ederse.. ve 2-3 yil sonrada evlenmeyi düsünüyoruz.. hersey yolunda gidiyo cok sükür bi sorunumuz yok.. artik sIk sIk ailemle istanbula gidebiliyorum rahatca görüsebiliyoruz cok seviyoruz birbirimizede cok bagliyiz ama bikac aydan beri ben cok huzursuz olmaya basladim.. baslarda sözlümle konusurken hep evlendigimiz zaman herseyin tadini cikaricaz diye hayaller kurardik 2-3 yil cocuk istemiyoduk gezicez tozucaz ayri kaldigimiz
aylarin acisini cikarticaz diyorduk.. simde ise sözlüm durmadan cocuk lafi eder oldu..
ilk baslarda hosuma giderdi hep mesajlar cekerdi.. senin gibi bi kizimiz olsun birde oglumuz olsun allahtan baska ne isteriz ne güzel olur vs. gibi mesajlar.. fazla durmazdim üzerinde.. hosumada giderdi.. ama ben henüz 19 yasindayim sevgilimde 25 yasinda evlendigimiz zaman ben daha 22 yaslarinda olucam oda 28 olucak ama o simdiden basladi evlendikten 4-5 ay sonra cocugumuz olsun ben cok yasli baba olmak istemiyorum vs. bunun gibi seyler.. cok rahatsiz olmaya basladim arkadaslar resmen korkuyorum evlenmekten yaa.. ben evlendikten sonra en azindan bikac yil rahat bi hayat sürdürmek istiyorum cocuk elbet olur birgün.. daha cok gencim diyorum bu yükü tasiyamam diyorum.. oda bisey olmaz ben bakarim cocugumuza sen merak etme diyip duruyor beni anlamak istemiyor birtürlü bu konuda yaaa.. sizce fazlami abartiyorum yoksa endiselenmekte haklimiyim.. ya evlendikten sonra ben cocuk istemiyorum diyince tartismalar cikarsa huzurumuz bozulursa.. offf neyapmaliyim kizlar korkuyorum sogudum resmenn senağlama

Daha önünüzde seneler var... Neyin nasıl olacağını şimdiden bilemezsiniz. Belki 2 sene sonra sizinde düşünceleriniz değişecek?
Önce bir evlenin de ondan sonra dert edersiniz kendinize...

Daha önünüzde seneler var... Neyin nasıl olacağını şimdiden bilemezsiniz. Belki 2 sene sonra sizinde düşünceleriniz değişecek?
Önce bir evlenin de ondan sonra dert edersiniz kendinize...

tabi haklisinizda ben herseyi bambaska hayal ediyordum.. sanki cabucak gencligim elimden alinicak gibi his ediyorum boguluyorum..

Rahat olun. Gerçekten seviyorsanız birbirinizi güzel günler sizi bekliyor olacaktır...
Hayatı sevdiğiniz insanla paylaşmak kadar güzel bir duygu yoktur...
Benim sizden daha erken önümde 6 ayım var. Kısa zaman içerisinde bir yuva kuracağım Allahın izniyle. Endişelerim yok umutlarım var... Sizde endişelerinize son verin yarınlara olumlu bakın...
Ne demişler iyi düşün iyi şeyler seni bulsun...

cok sevindim allah mutlu etsin :Saruboceq::nazar:
aslinda haklisiniz ama özgürlügüm agir basicak diye korkuyorum..
ama sanirim buda yasim ilerledikce gecicek..olgunlasicam ins.

ınşallah canım... Bu arada teşekkürler... Allah herkese hakettiği mutluluğu nasip eder inşallah...

Tatlım sen ona bakma,bence de evlilik bi düzene oturana kadar çocuk yapmamak lazım en azından 2 sene kadar.gören de 40ını geçmiş sanar yani erkek arkadaşını ...bi erkek için otuzlu yaşlarda baba olmak en iyisi bence...hem boşver sen onu herşey bayanların elinde değilmi :jeyyar:sen korunursun çocuk için en kötü ihtimalle haplar var yani...sen istemezsen olmaz,,,hiiiiiiiç dert etme güzelim...yerimseniben

sen 22 o 28 (olacak)

anlaşılan öncecki kurduğunuz hayaller yerini gerçeklere bırakmış :bbo:

evlendikten sonra fikirlerin değişme ihtimali de var değişmeme ihtimali de. siz fikrinizde sabit olduktan sonra sizin dediğiniz olur. o anca konuşmuş olur

kadınlar istemezse hiç bir şey olmaz :lepi:

arkadaslar biz sevgilimle 2 yildan beri birlikteyiz ve sözleneli 4 ay oldu
ben almanyada yasiyorum o istanbulda önümüzdeki yaz nisanimiz olucak allah nasip ederse.. ve 2-3 yil sonrada evlenmeyi düsünüyoruz.. hersey yolunda gidiyo cok sükür bi sorunumuz yok.. artik sIk sIk ailemle istanbula gidebiliyorum rahatca görüsebiliyoruz cok seviyoruz birbirimizede cok bagliyiz ama bikac aydan beri ben cok huzursuz olmaya basladim.. baslarda sözlümle konusurken hep evlendigimiz zaman herseyin tadini cikaricaz diye hayaller kurardik 2-3 yil cocuk istemiyoduk gezicez tozucaz ayri kaldigimiz
aylarin acisini cikarticaz diyorduk.. simde ise sözlüm durmadan cocuk lafi eder oldu..
ilk baslarda hosuma giderdi hep mesajlar cekerdi.. senin gibi bi kizimiz olsun birde oglumuz olsun allahtan baska ne isteriz ne güzel olur vs. gibi mesajlar.. fazla durmazdim üzerinde.. hosumada giderdi.. ama ben henüz 19 yasindayim sevgilimde 25 yasinda evlendigimiz zaman ben daha 22 yaslarinda olucam oda 28 olucak ama o simdiden basladi evlendikten 4-5 ay sonra cocugumuz olsun ben cok yasli baba olmak istemiyorum vs. bunun gibi seyler.. cok rahatsiz olmaya basladim arkadaslar resmen korkuyorum evlenmekten yaa.. ben evlendikten sonra en azindan bikac yil rahat bi hayat sürdürmek istiyorum cocuk elbet olur birgün.. daha cok gencim diyorum bu yükü tasiyamam diyorum.. oda bisey olmaz ben bakarim cocugumuza sen merak etme diyip duruyor beni anlamak istemiyor birtürlü bu konuda yaaa.. sizce fazlami abartiyorum yoksa endiselenmekte haklimiyim.. ya evlendikten sonra ben cocuk istemiyorum diyince tartismalar cikarsa huzurumuz bozulursa.. offf neyapmaliyim kizlar korkuyorum sogudum resmenn senağlama

anladıgım kadarıyla gayet güzel bir birlikteliginiz varr
sizden kötü bişey istemiyorki hem belki siz diyeceksiniz ondan önce
bence şimdidenn öyle şeyleri düşünmeyin
huzursuzda olmayınn

cok sag olun kizlar valla biraz olsun icimi rahatlattiniz Şeniz
evet benim elimde sonucta
ama huzursuzlukta ciksin istemiyorum tabikide.. artik oyalarim bi sekilde kaydirigubbakcemile3
benimkide okadar merakliki aile babasi olmaya :delphin:
sevinsemmi üzülsemmi bilemedim

ya arkadasim olay su aslinda sevdiigne canim hayirlisi ne zamansa o zaman olur ama ben cok erken istemiyorum diyceksin. yani senin ne istedigini bilmeli aslinda. simdi sen ay evet ne guzel kizimizin olmasi dersen adam evlendikten sonra hani istiyordun sen de dicek. belki biraz ailesi etkiliyordur bak gec baba olma cocugun sana dede olmasin gibilerinden ama siz zaten senlerce uzaktan uzaga iliski yurutmussunuz eminim cok duygu paylasmissinizdir ama gun aktiviete paylasiminiz cok az. evliliginizin ilk yillarinda buna doymaniz lazim ki ondan sonra cocuk zahmetine daha rahat katlanabilesiniz.

bak bana ben de evlenir evlenmez cocuk istiyorum ama sevgilim en az 5 sene olmasin diyor. once tadini cikaralim diyor. oysa ben cocukla daha mutlu olunacagini dusunuyorum gec anne olmak istemiyorum. hem karsindakini anlamaya calis hem de sen kendi istedigini mutlaka belirt.

ya arkadasim olay su aslinda sevdiigne canim hayirlisi ne zamansa o zaman olur ama ben cok erken istemiyorum diyceksin. yani senin ne istedigini bilmeli aslinda. simdi sen ay evet ne guzel kizimizin olmasi dersen adam evlendikten sonra hani istiyordun sen de dicek. belki biraz ailesi etkiliyordur bak gec baba olma cocugun sana dede olmasin gibilerinden ama siz zaten senlerce uzaktan uzaga iliski yurutmussunuz eminim cok duygu paylasmissinizdir ama gun aktiviete paylasiminiz cok az. evliliginizin ilk yillarinda buna doymaniz lazim ki ondan sonra cocuk zahmetine daha rahat katlanabilesiniz.

bak bana ben de evlenir evlenmez cocuk istiyorum ama sevgilim en az 5 sene olmasin diyor. once tadini cikaralim diyor. oysa ben cocukla daha mutlu olunacagini dusunuyorum gec anne olmak istemiyorum. hem karsindakini anlamaya calis hem de sen kendi istedigini mutlaka belirt.

canim aynisini bende söyledim bak biz zaten ne dogru düzgün sevgililik dönemi gecirdik dedim nede nisanlilik dönemimiz beraber gecicek dedim hic biseye doymadan baslarda gezip tozmadan evlilik yerine oturmadan hersey düzene girmeden istemiyorum dedim bak sen böyle yapinca ben korkuyorum ne olur böyle yapma diyorum.. ama o nediyor: korkunun ecele faydasi yok hayatim diyip gülüyo yaa cildiriyorum gercekten..
ben 5 sene bekleyelim demiyorumki alt tarafi 2 yil bekliyelim diyorum onada yok diyo off
iyice sIkIlmaya basladim ben
yorumun icin tsk canim

bana biraz sana takiliyor seni kizdirmaya calisiyor gibime geldi :))
keske bu kadar ciddiye almasan caniim sen de gulup gecsen inan rahatlarsin :)

gülüp gecmek cok isterim canim
ama zaten okadar takintili bi insanimki
her lafi takarim acaba ne demek istedi acaba niye öyle söyledi
biseymi var..vs. bu huyumdan kurtulamadim gitti
aslinda sorun cocukta deilde benim bukadar hayal kurmam
herseyin acisini cikarma umuduyla beklemem
onunda buna saygi göstermeysinde..
ben cok duygusalim o daha mantikli
evleneyim cocugum olsun yasayip gideyim modunda :bbo:
bende öyle istiyorum ama herseyin bi zamani var :çok üzgünüm:

daha cok gencim diyorum bu yükü tasiyamam diyorum.. oda bisey olmaz ben bakarim cocugumuza sen merak etme diyip duruyor beni anlamak istemiyor birtürlü bu konuda yaaa.. sizce fazlami abartiyorum yoksa endiselenmekte haklimiyim.. ya evlendikten sonra ben cocuk istemiyorum diyince tartismalar cikarsa huzurumuz bozulursa.. offf neyapmaliyim kizlar korkuyorum sogudum resmenn

bence sonuna kadar haklısın. şimdiden düşünmende en mantıklısı zaten ne zaman düşünüceksin evlendikten sonra iş işten geçmiş olucak. sana çıkıp diycek ki e ben sana çocuk istediğimi 4 sene evvel söyledim neden evlendin o zaman ?
daha evlenmeden ilerisi için görüşlerinizde bile seni ciddiye alıp dinlemiyo.
o çocuğa bakar, bakar da uzaktan bakar. Yanında bi ses olur da o ses de : sustur şu çocuğu olur. Oturur dövünürsün o zaman ben niye evlendim diye.
valla ilerde belki istersin çocuk gerçekten o zaman bilemem, ben 20 yaşımda da istemezdim 28 yaşındayım hala evlensem çocuk istemem. içimden gelmiyo napiyim. zorla mı doğuriyim. bu mantikla biriyle evlensem de kazayla o çocuğu doğurtturuverir ona da eminim.

bence sonuna kadar haklısın. şimdiden düşünmende en mantıklısı zaten ne zaman düşünüceksin evlendikten sonra iş işten geçmiş olucak. sana çıkıp diycek ki e ben sana çocuk istediğimi 4 sene evvel söyledim neden evlendin o zaman ?
daha evlenmeden ilerisi için görüşlerinizde bile seni ciddiye alıp dinlemiyo.
o çocuğa bakar, bakar da uzaktan bakar. Yanında bi ses olur da o ses de : sustur şu çocuğu olur. Oturur dövünürsün o zaman ben niye evlendim diye.
valla ilerde belki istersin çocuk gerçekten o zaman bilemem, ben 20 yaşımda da istemezdim 28 yaşındayım hala evlensem çocuk istemem. içimden gelmiyo napiyim. zorla mı doğuriyim. bu mantikla biriyle evlensem de kazayla o çocuğu doğurtturuverir ona da eminim.

yorumun icin tsk ederim canim
insanin yasi kac olursa olsun evlendikten en az 2 yil önce cocuk yapmamak gerek bence en azindan evlilik oturana kadar...

ciddiye alip dinlemiyo demek biraz agir olur :)
emri vaki yapmak yerine daha cok beni ikna edip piskolojik baski uyguluyo desek daha dogru :) ama yinede endiseliyim.. hemde cokkk

Back
X