Yani evet net bir durum degil. Ben tam anlayamadim o yuzden. Adam esnaf olsa gelirini bilmeyebilirsin. Ama maasli adamin geliri ortada olur. Adam araba ev almistir kredi oduyordur,kadin da mutfak masrafi ve faturalari karsilar. Ev arkadasin degil ki santim santim masrafi bolesin. Ama bu konuda hic bir sey belli olmadigindan yorumlayamadim acikcasiKonu sahibi eşinin maaşını bilmiyor, birkaç kez sormuş eşi söylememiş. Eşinin ailesinde kadınlar kocasının maaşını bilmezmiş (!).
Konu sahibi G Gizmo_2 ,
-eşinin maaşını bilmiyorsun
-krediye ne kadar veriyor bilmiyorsun
-ekstra harcaması var mı bilmiyorsun
Tüm bunlar yetmezmiş gibi eşin sana maaşını ne yaptın diyebiliyor ama sen diyemiyorsun. Sence de burada acayip ters garip bir durum yok mu?
Eşin senin ne kadar maaş aldığını biliyor mu? Biliyorsa neden söyledin?
Ev harcamalarını neden tek başına sırtlanıyorsun? Ne lazımsa yarısını söyle eşine, gelirken alsın.
Ehliyetin yok mu? Neden sadece eşin kullanıyor arabayı?
Eşim her ay ne kadar maaş yattığını kuruşuna kadar söyler, ben de öyle. Evin tüm giderlerini de paramızdan karşılarız, senin benim demeyiz yani. Birimizde para kalmadıysa paylaşırız hemen ya da eşim ben çekerim der elindekini bana verir. Bak biz böyle yapıyoruz demek için söylemiyorum (böbürlenmek vs değil yani), bence böyle olmalı. Kim de varsa olmayana vermeli.
Bir iş arkadaşım vardı, eşi avukattı kendi bürosu vardı. Ne kadar kazandığını bilmezdi ama eşi de onun ne kadar kazandığını bilmezdi. Ortak harcadıkları belli şeyler vardı, eşinin karşıladığı belli şeyler vardı. Onun dışında kadın maaşını istediği gibi değerlendirirdi. O zaman bana çok garip gelmişti yaptıkları ama kkyı okudukça o kadar da garip bulmuyorum, daha garipleri var çünkü...
Bence eşinizle düzgünce konuşmalı, maaş işini netleştirmelisiniz. Allengirli bir durum var gibi duruyor çünkü. Maaşının hepsini krediye vermesi pek mümkün değil. Söyleyen de olmuş zaten yukarıda. Eğer gene söylemiyorsa, size danışmadan hareket ediyorsa siz de ona göre davranırsınız zaten.
Siz işe girmeden önce alınmadı mı araba? Ben arabadan sonra işe girdiniz diye anladım.e o zaman siz çalışmaya başlamasaydınız tüm parayı arabaya verince ne yiyecektiniz acaba? Bi yerlerde eksik anlatım var sanki hesap tutmuyor..ayrıca senin paran benim param varsa o evlilik benim bildiğim evliliklerden değilEsimin maasini tam bilmiyorum 3000 aliyodur arabaya odenende o kadardir maasin hepsi gidiyor diyo cunku esim pek boyle seyleri soylemez
Ben zaten calismayi istiyorum en kisa zamanda daha net bi sekilde konusacagim saolunherkesin ortak bütçe anlayışı farklı tabii. biz ortak hesap kullanmıyoruz. ama para konusunu sen şunu öde ben bunu ödeyeyim diye asla konuşmayız. benim gelirim eşiminkinden kat kat fazla olmasına rağmen başından itibaren eşim kirayı faturaları öder, ben de evin ihtiyaçlarını tatilleri alışverişi yani geri kalan herseyini karşılarım. arabamız var ama benim ehliyetim yok, hevesim yok, eşim gittiğim her yere beni arabayla bırakıp almaya çalışır; bu yüzden de vay araba aldık sefasını o sürüyor gibi hissetmiyorum. ama siz kendinizi haksızlığa uğramış gibi hissediyorsanız, bütçe sisteminizde bir sıkıntı var demektir. ehliyetiniz var ve arabayı size bırakmıyorsa; bayrağı çekin, haftanın belli günleri ya da hafta içleri bende hafta sonları sende filan diye anlaşma yapın. ehliyetiniz yoksa alın ya da arabayı satmayı teklif edin. sefasını süremediğiniz malın cefasını neden çekesiniz ki. kimin neyi ödeyeceği konuşulmadan anlayışla oturmuyora alın karşınıza eşinizi; madde madde konuşun. sen şunları ben bunları karşılayayım kalandan da her ay bir yarım altın parasını şuraya atalım deyin mesela. bir de lütfen, sanki kocanız sizi mağdur ettiği için mecburen çalışıyor demagojisine kapılmayın. eli ayağı tutan her birey çalışıp hayatını kazanmak zorundadır zaten.
Ben ise girmeseydim surekli tartisacaktik arabada satilacakti mecbur bende para istememek ve evime.katkimin olmasi icin calismayi tercih ettimSiz işe girmeden önce alınmadı mı araba? Ben arabadan sonra işe girdiniz diye anladım.e o zaman siz çalışmaya başlamasaydınız tüm parayı arabaya verince ne yiyecektiniz acaba? Bi yerlerde eksik anlatım var sanki hesap tutmuyor..ayrıca senin paran benim param varsa o evlilik benim bildiğim evliliklerden değil
Şimdi geçmişi biraz kurcaladım ve eşinizin size maaşını söylemediğini,siz çalışmıyorken zar zor harçlık alabildiğinizi,eşinizin üst model yaklaşık 3000 TL gibi aylık ödemeli araç satın aldığı,siz çalışmadığınız halde tüm maaşını bu araca bağladığını,siz çalışmaya başlayınca da eşinize harçlık vermeye başladığınızı okudum.Ben ise girmeseydim surekli tartisacaktik arabada satilacakti mecbur bende para istememek ve evime.katkimin olmasi icin calismayi tercih ettim
Senin paran benim param yok bizim evde. Nasıl mi? Maaşlar birleştirilir, olan borç( kredi kartı,eve alınan herhangi bir eşya, faturalar...) o paradan ödenir. Kalan paradan birikim yapılacak kadarı kenara ayrılır(kartla az harcadıysak bir çeyrek ya da gram altın için), tekrar kalan para 2 ye bölünür. Yarısı ona yarısı bana. Ev alışverişleri kartla yapılır borç kapsamına girer zaten. Ya da kıyafet, ihtiyaç vs. Yine kartla yapılır. Payımıza düşen para ekstradır kim ne isterse ona harcar.Onu nasil becericez peki problem nerde cozemiyorum
Tamam da araba almissiniz,adamin maasi arabaya gidiyormus ustune sizden harclik aliyormus,bu durumda olan bir adam size nasil harclik versin? Matematigim kabul etmedi.
Ev hanimiyken de adam o tek maasla evi cevirmeye calisiyordu. Yine matematik. Gecinemezken adam nasil size harclik versin? Beklentilerinizi gerceklikten uzak buldum bu yuzden. Ev araba arsa dedigimiz seyler borclanmadan alinmiyor. Bir seylere sahip olmak istiyorsaniz sıkıntı cekeceksiniz mecburen
Oyle oyle ev araba arsa aliyor milletya bence tek sorun,
luks araba alip, konu sahibi calismaya baslayana kadar ailelerde yiyip icmek,
ben olsam cok utanirdim,
olmasin oyle birikim, oyle araba bence.
Eşiniz sizin onayınızı almadan nasıl araba alabiliyor kafasına göre? Ben istemiyorum, eve yetmiyor dediniz mi? Onu geçtim, adamın maaşını bile bilmiyorsunuz. Ne garip bir ilişki. İyi sabrediyorsunuz valla.yuksek model bi araba aldi altindan kalkmak icinde odemelerini yuksek tuttu birde yilin 6ayi vergi kesintisi oluyor maasindan ama ona kizdigim nokta.bizi ve evini dusunmeden hareket etmesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?