Neydi bu şimdi?

Odanız karanlık pencereden odaya hafif ışık yansıyorsa uyanır uyanmaz tavana odaklanmissanız göz yanılması olabiliyor.

Ben de arada yaşarım. Sakince bakınca her şey toparlıyor.

Yasadığınız şeyin tibben adı uyku felci. Halk arasinda adi ise karabasan.
Tamamen bilimsel bir aciklamasi var. Beynin bir kisminin uyanip bir kisminin ruya gormeye devam etmesi gibi bir sey. Internette kisa bir arastirmayla pek cok bilgi bulursunuz. Korkmayin zararli bir sey degil. Genellikle cok yorgun karmasik donemlerde olur.

Bu aralar stresli filan misiniz? Havalarda sicak bayram yorgunlugu vs o sekilde gormus olabilirsiniz. Normaldir devamli olursa doktora gidersiniz

Karabasan bu.Uykuyla uykuda olmama halinde olur.Stresli,sikintili zamanda olur.

Bazı ilaçlar halüsinasyon ve garip rüyalar gördürebiliyor... Kullandığınız bir ilaç var mı? Ben de sinir ağrılarım yüzünden Ly...a kullanırken dozu yükseltince kabuslar görüp yanarak uyanmıştım :(

Halüsinasyon görmüşsünuz,bende eşim nöbete gittiğinde gece evde Tekken,uyandığımda eşimin atletli şekilde bana sarıli vaziyette yanımda yattığını gördüm,hatta kolu benim üstümde o kadar ağırdı ki sanki demir gibi,ittim bı anda kalktım oturdum öyle pür dikkat bana bakiyodu,anladım eşim olmadığını,hemen gözlerimi kapattım Ayetel Kürsi Felak nas sürelerini okudum,gözümü açtığımda yoktu,çıktım hemen yatak odasından, sonra zaten uyuyamadım evin tüm ışıklarını açtım tvyi açtım oturdum öyle sbha kdr salonda,eşim sbh nöbetten gelince birlikte uyumustuk artık o gün.
yani aslında çok yorgundum o gün, kanım katılaşmışti sanırım,karabasan mi artık neyse olabiliyor bazen,duadan vazgeçmeyin yeter.

Yine iyiymiş kızlar sizin yahuu,,

Uyanıyorsunuz geçiyor rüya kabus olduğunu anlıyorsunuz :p

Bn gece 2 sen sabah ezanı okunana kadar hoolatıldığımı biliyorum.
Bütün tanıdıkların kılığında geldiler saolsun..

Tlfon yastığın altında ara da saate bakıyorum ezana kaç dk var falan..
Yatak sıcak geldi valla kalkamazdım. Kış günü zaten uykumda çok ha gitti ha gidecek ha ezan okunacak diye diye ...

En son sinirlendi odamın kapısının arkasındaki ütü masasını bi kavradı anammmm vuracak bna.
Ben bi pırttım yataktan valla emekleyerek evin sonundaki salona kadar kaçmışım :KK70:

Back
X