- 10 Haziran 2018
- 51
- 41
- 3
- 40
- Konu Sahibi aparmanyengesii
-
O dediginiz listeden kac tabe yazdim sayisini bile hatirlamiyorum her sabah bugun baska birgun diye uyanip ayni aksamla uyuyorum ama yinede insallah dediklerinizi dikkate alacagimBazı şeylerden kurtulmak için insanın kendini zorlaması gerekiyor bence. Her gün için kendinize ufak amaçlar belirleyin. Alın kağıt kalemi yapılacaklar listesi yapın ; yarım saat kitap okunacak, bugün iki rekat namaz kılınacak, kırk beş dk yürüyüş yapılacak , hafta sonu kuaföre gidilecek, haftada bir sinema veya tiyatroya gidilecek vs vs. Ve bunlara sadık kalın ,mutlaka yapın. Bu şekilde zoraki de olsa yapa yapa bir süre sonra düzelir akışına kapilirsiniz.
Durumunuz varsa bir hafta tatile gitmek de çok iyi gelebilir.
Onunda psikolojisi ayri dert Allah yardimciniz olsun insallah hayirlisiyla tez zamanda iyi bir is nasip olurYazinizda neredeyse kendimi gordum ek olarak calismiyorum.
Zaten calisiyorum konuda velirttim ya bir takim birclarimiz oldugu icin bana oyle gezip harcayacak bir miktar kalmiyorİyi kötü bir işe girip çalış ve kendine para kazan. O parayı da güzelce harca. İyi gelecektir.
Psikologla da gorusebilirsiniz. Ama onların tavsiyesi de bu yönde oluyor genelde . Ben ilaç ta kullandım. İnsanin biraz kendini zorlaması gerekiyor bu durumlarda. Dediğiniz durumu çok yaşadım ara ara yaşıyorum da ama kendimi zorlamaya çalışıyorum.O dediginiz listeden kac tabe yazdim sayisini bile hatirlamiyorum her sabah bugun baska birgun diye uyanip ayni aksamla uyuyorum ama yinede insallah dediklerinizi dikkate alacagim
Hımmm ben çalışmıyorsun sandım. O zaman biraz sabretmek gerek. İnan her şeyin başı sağlık. Sağlığın yerindeyse her şey çok güzel emin ol.Zaten calisiyorum konuda velirttim ya bir takim birclarimiz oldugu icin bana oyle gezip harcayacak bir miktar kalmiyor
Ilac kullandigim zamanda okdu terapi aldiginda suan isten dokayi pek profosyonel yardim alma sansim yok ama acikcasi olsa dahi hepsinin sonu donup dolasip ayni yere geldigi icin firsatim oksada bi daha ddnemek istemiyirumPsikologla da gorusebilirsiniz. Ama onların tavsiyesi de bu yönde oluyor genelde . Ben ilaç ta kullandım. İnsanin biraz kendini zorlaması gerekiyor bu durumlarda. Dediğiniz durumu çok yaşadım ara ara yaşıyorum da ama kendimi zorlamaya çalışıyorum.
O da biraz karakter meselesi sanırım. Ben de dediğiniz gibi böyle herşeye pozitif bakan hayat dolu biri değilim ve ara ara ben de sizin gibi oluyorum. Kendimi zorluyorum bir şeyler yapmak için . İnşallah toparlarsiniz siz de.Ilac kullandigim zamanda okdu terapi aldiginda suan isten dokayi pek profosyonel yardim alma sansim yok ama acikcasi olsa dahi hepsinin sonu donup dolasip ayni yere geldigi icin firsatim oksada bi daha ddnemek istemiyirum
Ilac kullandigim zamanda okdu terapi aldiginda suan isten dokayi pek profosyonel yardim alma sansim yok ama acikcasi olsa dahi hepsinin sonu donup dolasip ayni yere geldigi icin firsatim oksada bi daha ddnemek istemiyirum
Insalkah dddiginiz sekilde kendi kendimi toparlama imkanim olur
Insalkah dddiginiz sekilde kendi kendimi toparlama imkanim olur
Onunda psikolojisi ayri dert Allah yardimciniz olsun insallah hayirlisiyla tez zamanda iyi bir is nasip olur
Spora zumbaya falan yazildim ama o takati bulamadim ki kendimde adam akilli gidebileyimBen bahsettiğiniz o ruh halinden spor sayesinde kurtuldum yaşadığım sıkıntılar üstümde çok ağır bir enerji oluşturuyor gibi hissediyordum hep bir mutsuzluk ağlama hissi sürekli bir iç çekme halindeydim
Siz de bir Spor salonuna yazılmayı düşünün grup dersleri falan baya eğlenceli oluyor
Keske sizin gibi olabilsem ici hayat enerjisiyle dolu yuzu gulsn insanlari gordukce ben mutlu oluyorum keske oyle olabilsem diyorum ama benim 70 lik ninelerden farkim yokÜniversite bitirdim, yıllar oldu. Hala daha doğru dürüst mesleğim yok, kendime yetecekten bir kuruş fazla param yok, annemle aram b.k , özgürlüğüne aşırı düşkün bir insanken ailemle yaşıyorum, yıllardir öyle 'takilmacalar' dışında hayatımda kimse yok, evlilik planı yok, öyle bir istek de yok...
Bunca yokun arasında bendeki keyif ağada paşada yok
İçinden neşe fışkıran bir insanım, yolda hep kendi kendime şarkılar söylerim, içimde enerji fazlası var.
Bence olumsuz şeylere değil olumlu şeylere odaklan. Kendini mutlu etmeye çalış. Herşeyden önce kendini tanı.
Mesela seni ne mutlu eder?
Ben beni nelerin mutlu ettiğini biliyorum mesela. Seyehat etmek , bisiklete binmek , kamp yapmak ve hayvanlarla içiçe olmak beni mutlu eder.
O yuzden seyehat için kendime Fırsat yaratirim. Yurtiçi yurtdışı, bir yere gittiysem mutlaka hemen yanındaki şehre-ulkeye de giderim. Haritada gittiğim yerleri yıldızlamak beni alışveriş yapmaktan daha mutlu eder mesela :)
Ya da bisiklet... Gittiğim yer sürmeye elverişli değilse sürülecek yere kadar otobüse metroya biner, yine de canım bisikletimin keyfini surerim. Hayvanlar da aynı şekilde. Çantama mama atar kedili parkta kedi sevip kitap okurum :)
Seni neler mutlu eder mesela?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?