• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neye göre kime göre güçlü kadın?

Öyle tabi ondan sonra kuzenimin tepkisi bana agir geldi gurursuz musun sen diye o yüzden biraz takılı kaldım. Sırf o laftan dolayida kirildim ve geri duruyorum.
Kendi hiç mi kaybetme korkusuyla yanlış şeyler yapmamış acaba ? Her insanın olmuştur keske yapmasaydim dedigi seyler. Bakma sen ona. Ama bu son olsun lütfen. Ders al hatalarından.

Güçlü kasın yaşadığı hayattan memnun kadındır bana göre.
Sen şu an değil gibisin. O zaman değişmen lazım.

Sanirim şöyle hissediyorum "hayir yine terk edilemem, bi erkek bana sahip cikmali"
Bir erkeğe neden bu kadar bağımlı hissediyorsun kendini? Yapma, hayatını yakacaksın. Daha çok gençsin elini şaklasan kaç tane bulursun.bu kadar küçültmeyin kadınlık gururunuzu ya.git çalış para kazan gez toz özgüvenini arttır

Bende tam tersi.
Babasız büyüdüm.bu sebepledir ki acımı üzüntü mü derdimi hiç belli etmedim hep içimde yaşadım, dıştan güldüm.
Beni sahipsiz güçsüz sanmasınlar dedim daha dik durdum.Duygusallığımı sildim attım.
Babasız kızları savunmasız görürler dedim, babasız büyüdüğümü bile sakladım bir dönem.ergenlik işte.

Ama bundan mütevellit olsa gerek içimdeki eksikliği Başka şeylerle kapadım.okudum araştırdım gezdim tozdum.tek basıma hemde.şuan Allah'a çok şükür güçlü bir kadınım.çünkü yılmadım başaracağım dedim ve asla acıtasyon yapmadım.

Babasız büyüdüysen içten içe baba figürü arıyorsundur kendine, buldun sanıyorsun bağlanıyorsun mutlu olmayınca tekrardan bir yıkım.. böyle döngü devam ediyor.
Naçizane fikrim Bence aramayı bırak. Bir erkeğe muhtaç olmana sebep Yok. Tek basına mutlu olmayı öğren. Tek basına hayattan keyif almayı öğrendiğin vakit mutlu kadın/ güçlü kadın nasıl olur öğreneceksin.
Ya ne güzel yazmışsınız...
Ben tabikide hayatimda ki insanlara bunu lanse etmiyorum.. Bak ben sahipsizim beni koru kolla demiyorum. Hatta en son ilişkimde erkek arkadaşım uzulurdu bu konu icin. Kafana takmana gerek yok bu konu bana aci vermiyor diye kendimi gizlerdim. Benim patlamalarim genelde terk edilince oluyor.
Bende kendime gore bi seyler yapıyorum araba alicam para biriktiriyorum bi yandan kendi meslegimle ilgili is araştırmalari yapıyorum. Cokta bos bi insan degilim :)

Anlattigin seyler cok celiski ama...
Hem flortoz hem de toy biri gibi hemen baglanman ayni karede pek uyusmuyor...hele gercekten flortoz biri cok nadir terk edilir...genlikle ilk kacan hep odur...
Ha ama yinede bunlar seni gucsuz yapmaz...gucsuz kadini cok bambaska...

Bir erkeğe neden bu kadar bağımlı hissediyorsun kendini? Yapma, hayatını yakacaksın. Daha çok gençsin elini şaklasan kaç tane bulursun.bu kadar küçültmeyin kadınlık gururunuzu ya.git çalış para kazan gez toz özgüvenini arttır
Haklisiniz fakat o kadar kolay olmuyor. Kolay olmuyordan kastim düşünceleri degistirmek çünkü bilincaltima yerlesen seyler var ve bunlar birden oluşmadığı gibi birden de kaybolmuyo.

Anlattigin seyler cok celiski ama...
Hem flortoz hem de toy biri gibi hemen baglanman ayni karede pek uyusmuyor...hele gercekten flortoz biri cok nadir terk edilir...genlikle ilk kacan hep odur...
Ha ama yinede bunlar seni gucsuz yapmaz...gucsuz kadini cok bambaska...
Kendimi yanlış ifade etmis olabilirim. Flortozden kastım benim iliskim bitince kısa bir sure sonra tekrar yeni bi iliskiye baslamak gibi. Sanirim yanlis ifade ettim

Haklisiniz fakat o kadar kolay olmuyor. Kolay olmuyordan kastim düşünceleri degistirmek çünkü bilincaltima yerlesen seyler var ve bunlar birden oluşmadığı gibi birden de kaybolmuyo.
Ben her zaman, ben nelerin üstesinden geldim be bu mu beni yıkar! Yolla sıradaki acı gelsin! Diye meydan okurum :) şaka bir yana psikolojik destek alabilirsiniz ama bence içinizde çözebileceğiniz bir mesela bu.

Kendimi yanlış ifade etmis olabilirim. Flortozden kastım benim iliskim bitince kısa bir sure sonra tekrar yeni bi iliskiye baslamak gibi. Sanirim yanlis ifade ettim
Anladim devamli bir arayis...aslinda ben buna kotu bakmiyorum canin yanmadigi surece...yani bunun onune(baglanma duygusi) gecebilirsen avantajlari bile olabilir bir nebze

Ben her zaman, ben nelerin üstesinden geldim be bu mu beni yıkar! Yolla sıradaki acı gelsin! Diye meydan okurum :) şaka bir yana psikolojik destek alabilirsiniz ama bence içinizde çözebileceğiniz bir mesela bu.
Yaş aldıkça sanki daha durgunlasacagimi ve bunlarla basa cikabilecegimi düşünüyorum biraz da toylugumdan heralde:)

Anladim devamli bir arayis...aslinda ben buna kotu bakmiyorum canin yanmadigi surece...yani bunun onune(baglanma duygusi) gecebilirsen avantajlari bile olabilir bir nebze
Ilk 2 3 hafta ağır geciriyorum sonra birden pat diye bitiyor bende. Komik olan tarafta ilişkilerim hep kisa sure 3 4 ay felan oluyor. Normalde bu kadar az surede kimse kimseye baglanmaz ama ben baglaniyorum onsuz yapamam hissine kapiliyorum. Vallaha ben kendimi çözemedim birininde çözmesini beklemiyorum açıkçası:)

Hep hoşlantı boyutunda yaşamışsın ilişkilerini galiba
Karşılıklı aşk yaşadığın biri çıksaydı daha sağlıklı ilişkilerin olabilirdi

21 yaşında flörtöz olacaksın tabii ki..elini sıktığı her erkeğe "koca" gözüyle bakan hatunlar bana komik geliyor..flörtöz olmak,evlenmek vb durumların güçlü kadınlıkla alakası yok..güçlü kadın, kimseye muhtaç olmadan hayatını sürdürebilen,kararlarını kendi mantığıyla alabilen kadındır bana göre..bu yaşta gezip eğlen tadını çıkar..beş yıldan önce evlenmeyi aklından bile geçirme :) Sevgiler.

Ben de babasız büyüdüm. İlk kez bir adama aşık olduğumda ve beni aldattığını öğrendiğimde yanından yöresinden geçmedim, gözünün içine kirpiğimin ucuyla bakmadım. Bırak terkedilip yıkımayı falan geç. Bu işler biraz yaşla oluyor ve gururla perçinleniyor. Ben koskoca kızdım tabi.

Güçlü kadın olmayı kadın-erkek ilişkilerine indirgeme. Bunun ofis hayatı, sosyal hayatı, toplu taşıması, komşuluğu, ebeveynliği, evlatlığı vs var. Hayatta insanın bir sürü rolü oluyor, bu roller içinden baskın karakterin üzerinden genel bir değerlendirme yapmalısın. Terkedilince kolay atlatamıyorsun diye bu güçsüz kadın olduğun anlamına gelmez.

Ayy bi kısma kadar aynı ben. Ama şimdilerde bağlanma problemime kendimce bir çözüm getirdim. Bağlanacağımı hissettiğim an topukluyorum. Çok sağlıklı bir çözüm değil ama işliyor şimdilik. Ayrıca ben de çok flörtözüm flört etmek hobim gibi bir şey. Kendimi bu bağlamda banu alkana çok benzetiyorum :D Ama bana sorarsanız güçlü biriyim çünkü şu an bulunduğum noktadan oldukça memnunum ve beni bu noktaya ne babam ne de başka bir erkek getirmedi. Ben kendim geldim her şeyi kendim hallettim. Herhangi bir erkeğin yardımı olmaksızın da halledemeyeceğim şey yok

Ilk 2 3 hafta ağır geciriyorum sonra birden pat diye bitiyor bende. Komik olan tarafta ilişkilerim hep kisa sure 3 4 ay felan oluyor. Normalde bu kadar az surede kimse kimseye baglanmaz ama ben baglaniyorum onsuz yapamam hissine kapiliyorum. Vallaha ben kendimi çözemedim birininde çözmesini beklemiyorum açıkçası:)
Bu biraz kisilik meselesi bence.. benim gozum kolay kolay kimseyi begenmez sevmezdi.. ama sevdim mi olumune.. ve unutmak yillarimi bile alirdi..capkin asla degildim olmadim asla..

Sende olan daha iyi degil mi? Bi kac haftada unutuyosun filan, imrendim valla :)

Bende tam tersi.
Babasız büyüdüm.bu sebepledir ki acımı üzüntü mü derdimi hiç belli etmedim hep içimde yaşadım, dıştan güldüm.
Beni sahipsiz güçsüz sanmasınlar dedim daha dik durdum.Duygusallığımı sildim attım.
Babasız kızları savunmasız görürler dedim, babasız büyüdüğümü bile sakladım bir dönem.ergenlik işte.

Ama bundan mütevellit olsa gerek içimdeki eksikliği Başka şeylerle kapadım.okudum araştırdım gezdim tozdum.tek basıma hemde.şuan Allah'a çok şükür güçlü bir kadınım.çünkü yılmadım başaracağım dedim ve asla acıtasyon yapmadım.

Babasız büyüdüysen içten içe baba figürü arıyorsundur kendine, buldun sanıyorsun bağlanıyorsun mutlu olmayınca tekrardan bir yıkım.. böyle döngü devam ediyor.
Naçizane fikrim Bence aramayı bırak. Bir erkeğe muhtaç olmana sebep Yok. Tek basına mutlu olmayı öğren. Tek basına hayattan keyif almayı öğrendiğin vakit mutlu kadın/ güçlü kadın nasıl olur öğreneceksin.
Altına imzamı atarım...

21 yaşında flörtöz olacaksın tabii ki..elini sıktığı her erkeğe "koca" gözüyle bakan hatunlar bana komik geliyor..flörtöz olmak,evlenmek vb durumların güçlü kadınlıkla alakası yok..güçlü kadın, kimseye muhtaç olmadan hayatını sürdürebilen,kararlarını kendi mantığıyla alabilen kadındır bana göre..bu yaşta gezip eğlen tadını çıkar..beş yıldan önce evlenmeyi aklından bile geçirme :) Sevgiler.
araba alayım da evlenirim hihihi:dondurma:

Back
X