• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neye göre kime göre güçlü kadın?

Bu biraz kisilik meselesi bence.. benim gozum kolay kolay kimseyi begenmez sevmezdi.. ama sevdim mi olumune.. ve unutmak yillarimi bile alirdi..capkin asla degildim olmadim asla..

Sende olan daha iyi degil mi? Bi kac haftada unutuyosun filan, imrendim valla :)
arkadaşımın 5 senelik ilişkisi var bir sürü olaylar badireler atlattılar vay be ben ne zaman bu kadar bağlı olucam acaba düşünüp imreniyorum. hatta bi ayrılıkları olmuştu 7 8 ay kız hergün ölü gibiydi. ne sevgi felan diyorum. :D

Ayy bi kısma kadar aynı ben. Ama şimdilerde bağlanma problemime kendimce bir çözüm getirdim. Bağlanacağımı hissettiğim an topukluyorum. Çok sağlıklı bir çözüm değil ama işliyor şimdilik. Ayrıca ben de çok flörtözüm flört etmek hobim gibi bir şey. Kendimi bu bağlamda banu alkana çok benzetiyorum :KK70: Ama bana sorarsanız güçlü biriyim çünkü şu an bulunduğum noktadan oldukça memnunum ve beni bu noktaya ne babam ne de başka bir erkek getirmedi. Ben kendim geldim her şeyi kendim hallettim. Herhangi bir erkeğin yardımı olmaksızın da halledemeyeceğim şey yok
yani, bende düşünüyorum '' hiç kimseden beklentim yok kendim çalışıp kazanıyorum her türlü işimi tek başıma hallediyorum aileme karşı sorumluluklarımı biliyor ve yapıyorum bunlar ben güçlü kılmıyor mu'' diye. illa güçlü kadın olmak için bir erkeğe dominant tavırlar mı sergilemek gerek?:işsiz: yukarıda ki açıklamaları okuyunca mantıklı gelenler oldu tabii.

Güçlü olmanın höt höt olmakla ya da feminen olmakla ilgisi yok, onlar fıtrat her kişilik tipi güçlü de olabilir güçsüz de. Dahası insanın kendisi bile bazı dönemler güçsüz olabilir hayatın kendisi stabil değil ki biz olalım. Çok da kafa yormaya gerek yok bu işlere.

Ben şimdiye kadar hiç terkedilmedim hep ilişkiyi bitiren taraf oldum. Öyle ben seçilmem seçerim tavrım da yoktu ama öyle denk geldi, platonik takılıp bu çocuk bana gelmez diye acı çektiğim de oldu, yine çok hoşlandığım insanın başkasıyla olduğunu da gördüm, çok sevildiğim de oldu ama çok sevip de aslında pek değer görmediğimi anladığım da oldu. Terkedilsem de tadım tuzum kaçar belki dibe vurabilirim sonuçta hiç de keyifli bişey değil. Yani bu hisler çok insani, bunları yaşadım diye kendini güçsüz addetme. Güçlü insan üzücü duyguları hissetmeyen insan değil, bu hislerini kontrollü yaşayıp hayatına devam edebilen insandır bence, yeri gelince vazgeçmeyi de bilendir, hayatını verimli hale getirebilendir. Önce kendini ön plana koy, düşünüyorum da evliliğimin bitme sebeplerinden biriydi kendimi değil de başkasını ön plana koymak, o zaman öz güveni azalıyor insanın. Para da lazım tabi maddi olarak bağımsız olabilmek için, miktarı göreceli ihtiyaçlarını karşıla başkalarına muhtaç olma yeter.

Belki de büyüme sancılarıdır bu hislerin, hayat insanı eğitiyor hiç merak etme hem hayattan zevk alma hem de başa çıkma becerilerin gelişiyor. Allah iyilerle karşılaştırsın.

hele gercekten flortoz biri cok nadir terk edilir...genlikle ilk kacan hep odur...
Çok mihail bir tanım :KK8:
Yine de genellemeden kaçınırım ben, benim çok sevip bağlandığım da oldu hemen hevesimin geçtiği de (ikincisi daha fazlaydı gerçi). Allah kaldıramayacağımız yük vermesin de ilk günler yoğun yaşarım ben de acımı (artık sebebi neyse) dünya kapkaranlık olur sonra geçer. Hayat çok garip ne yaşayacağız neler hissedeceğiz hiç belli olmaz. O yüzden hobaaa güçlü kadııınnn diye kasmamak lazım. Bazen de güçsüz olalım ne var bunda.

Güçlü olmanın höt höt olmakla ya da feminen olmakla ilgisi yok, onlar fıtrat her kişilik tipi güçlü de olabilir güçsüz de. Dahası insanın kendisi bile bazı dönemler güçsüz olabilir hayatın kendisi stabil değil ki biz olalım. Çok da kafa yormaya gerek yok bu işlere.

Ben şimdiye kadar hiç terkedilmedim hep ilişkiyi bitiren taraf oldum. Öyle ben seçilmem seçerim tavrım da yoktu ama öyle denk geldi, platonik takılıp bu çocuk bana gelmez diye acı çektiğim de oldu, yine çok hoşlandığım insanın başkasıyla olduğunu da gördüm, çok sevildiğim de oldu ama çok sevip de aslında pek değer görmediğimi anladığım da oldu. Terkedilsem de tadım tuzum kaçar belki dibe vurabilirim sonuçta hiç de keyifli bişey değil. Yani bu hisler çok insani, bunları yaşadım diye kendini güçsüz addetme. Güçlü insan üzücü duyguları hissetmeyen insan değil, bu hislerini kontrollü yaşayıp hayatına devam edebilen insandır bence, yeri gelince vazgeçmeyi de bilendir, hayatını verimli hale getirebilendir. Önce kendini ön plana koy, düşünüyorum da evliliğimin bitme sebeplerinden biriydi kendimi değil de başkasını ön plana koymak, o zaman öz güveni azalıyor insanın. Para da lazım tabi maddi olarak bağımsız olabilmek için, miktarı göreceli ihtiyaçlarını karşıla başkalarına muhtaç olma yeter.

Belki de büyüme sancılarıdır bu hislerin, hayat insanı eğitiyor hiç merak etme hem hayattan zevk alma hem de başa çıkma becerilerin gelişiyor. Allah iyilerle karşılaştırsın.
şuan hayattan mesela zevk alıyorum. oo yalnızlıkta baya hoşmuş kafasındayım. sonra diyorum ki ya yalnız kalırsam ya beni kimse sevmezse ya arkadaşlarımın hepsi evlenirde ben bir başıma kalırsam ?:işsiz:
ben aslında çok ilişki yürütebilen ya da evliliğe yatkın bir insan olmadığımı fark ediyorum ama hep bi yalnız kalma korkusu.
bayramda kız arkadaşımla tatile gidicem mesela, hani hayatımı yaşamasını biliyorum çokta buldumcuk erkek delisi erkeksiz bi şey yapamayan bir insan değilim. biraz da burda yanlış anlaşıldım gibi :) hedeflerim planlarım var yapmak için heycanlandığım şeyler var bunları düşündükçe heycandan midem bile bulanıyor :KK45: sonra diyorum kendi kendime bence bunlarda beni güçlü bir insan kılar diye.

Guclu bir kadin olarak yorum yapiyorum :)
Bana gore guclu kadin bagimsiz kadindir , tek basina karsisina cikan zorluklari yenebilen kadindir , kimseye bagimli olmadan yasayabilen kadindir
Sizinki gucsuzluk degil sadece erkek iliskilerinde bu durumu yasiyorsaniz farkli bir konu bu bence

Babasizligin da etkisi olabilir yanlizlik korkusu da olabilir , once kendinize bir sorun neden hayatinizda hep bir erkek olsun istiyorsunuz , trk basiniza caniniz mi sıkıliyor? Yada bas edemediginiz durumlarda topu ona mi atiyorsunuz?

Sebebini bulursaniz cozumu de cok kolay bulursunuz bence

Guclu bir kadin olarak yorum yapiyorum :)
Bana gore guclu kadin bagimsiz kadindir , tek basina karsisina cikan zorluklari yenebilen kadindir , kimseye bagimli olmadan yasayabilen kadindir
Sizinki gucsuzluk degil sadece erkek iliskilerinde bu durumu yasiyorsaniz farkli bir konu bu bence

Babasizligin da etkisi olabilir yanlizlik korkusu da olabilir , once kendinize bir sorun neden hayatinizda hep bir erkek olsun istiyorsunuz , trk basiniza caniniz mi sıkıliyor? Yada bas edemediginiz durumlarda topu ona mi atiyorsunuz?

Sebebini bulursaniz cozumu de cok kolay bulursunuz bence
Şöyle örneklendirebilirim; mesela erkek arkadaşım özellikle akşamları hep evime kadar bırakmak isterdi, bende tek başıma gidebileceğimi korkmadığımı felan hep söylerdim ona. Bu ay maaşın yetti mi diye hep ilgilenirdi hallettiğimi sıkıntımın olmadıgını söylerdim. Yani böyle ufak tefek şeyler diyebilirim. İlla hayatımda biri olsun her sıkıntımda yanımda dursun ona sırtımı dayayım meselesi değil benim ki. Sadece sevmek sevilmek gezilip tozulmalı bir ilişki merağım var :) Birde şey korkusu var bende '' yalnızlık güzelde tüm arkadaşlarım evlenip giderse tek başıma napıcam''

Şöyle örneklendirebilirim; mesela erkek arkadaşım özellikle akşamları hep evime kadar bırakmak isterdi, bende tek başıma gidebileceğimi korkmadığımı felan hep söylerdim ona. Bu ay maaşın yetti mi diye hep ilgilenirdi hallettiğimi sıkıntımın olmadıgını söylerdim. Yani böyle ufak tefek şeyler diyebilirim. İlla hayatımda biri olsun her sıkıntımda yanımda dursun ona sırtımı dayayım meselesi değil benim ki. Sadece sevmek sevilmek gezilip tozulmalı bir ilişki merağım var :) Birde şey korkusu var bende '' yalnızlık güzelde tüm arkadaşlarım evlenip giderse tek başıma napıcam''

Ilgi seviyorsunuz , bir de tum arkadaslar hicbir zaman evlenip gitmiyor ve zaman ilerledikce zaten yeni arkadaslariniz olacak ve mutlaka bekarlar , evlenip bosanmislar , evlenmelerine ragmen kiz kiza takilmalardan vazgecemeyenler olacak merak etmeyin
Yani bunu kafaya takiyorsaniz hic takmayin , 39 yasinda ikinci evliligini yapmis biri olarak cevremde bekar evli bosanmis tonla arkadasim var ve hic bitmiyor , hicbir yere gitmiyorlar merak etmeyin

Ilgi konusuna birsey diyemem , pek cok kadin ilgi seviyor onun cozumu yok sanirim

Ilgi seviyorsunuz , bir de tum arkadaslar hicbir zaman evlenip gitmiyor ve zaman ilerledikce zaten yeni arkadaslariniz olacak ve mutlaka bekarlar , evlenip bosanmislar , evlenmelerine ragmen kiz kiza takilmalardan vazgecemeyenler olacak merak etmeyin
Yani bunu kafaya takiyorsaniz hic takmayin , 39 yasinda ikinci evliligini yapmis biri olarak cevremde bekar evli bosanmis tonla arkadasim var ve hic bitmiyor , hicbir yere gitmiyorlar merak etmeyin

Ilgi konusuna birsey diyemem , pek cok kadin ilgi seviyor onun cozumu yok sanirim
Yorumunuz çok şeker, çok teşekkür ederim:KK36:

Merhaba, gece gece geldiler bana:)
21 yaşındayım daha yolun bası universiteden mezun oldum meslegimi yapamasamda bi yerde çalışıp para kazanıyorum şartlarım biraz ağır gibi ama mecburum..
Lise çağımdan beri hep flörtöz bi genc kadın oldum. Daldan dala atlamak gibi diyelim :) sanırım bunun etkenide babasiz büyümem ve hayatimda hep bi erkege muhtaç kalmam diye adlandiriyorum. Ya da güçsüz bi kadınım bahanelerin arkasina saklaniyorum.. Bu zamana kadar hep ben terk edildim. Kimisi tarafından hakli kimisi tarafindan haksiz sebeplerle ama hep üst seviye aci cektim her seferinde hep baglandim.
Güçsüz ezik bi karakter oldum diyebilir miyiz bilmiyorum.
Asıl dert ettigim konu bunlar beni gurursuz ve karaktersiz yapar mi ? Neye göre güçlü oluyoruz ya da güçlü kadin olmak ne demek ?
Bazen düşünüyorum neden her hayatima dahil ettigim insana cok cabuk baglaniyorum diye ama cevabi tam olarakta veremiyorum.. Biraz dertlesmeye ihtiyacim var.. Teşekkür ederim okuyan ve yorum belirten herkese.
Yaptıklarının, söylediklerinin, geçmişinin, varlığıyla ilgili her şeyin arkasında durabilen insan, güçlü insandır cinsiyet ayırt etmeksizin.

İster duygusal olsun, ister mantıklı.
İster terk eden olsun ya da terk edilen.
Suçunu kabul edenin ve pişman olmasını bilenin, hakkını korkmadan savunanın, sinmeyenin saygı görmeye bile ihtiyacı yoktur.
Çünkü güçlü biridir ve kendi kendine yetebiliyordur.

Zayıflık göstergesi ise bana göre, olduğundan farklı görünmeye çalışmak, taktik yapmaktır.

Öyle bir yazmissinki 40 yaşında bı kadınsın:) 20 yaşındaki kardeşim bu yaşa kadar ne kadar ilişkin olabilirki..abartiyorsun.onlari ciddiye alma.

Çok mihail bir tanım :KK8:
Yine de genellemeden kaçınırım ben, benim çok sevip bağlandığım da oldu hemen hevesimin geçtiği de (ikincisi daha fazlaydı gerçi). Allah kaldıramayacağımız yük vermesin de ilk günler yoğun yaşarım ben de acımı (artık sebebi neyse) dünya kapkaranlık olur sonra geçer. Hayat çok garip ne yaşayacağız neler hissedeceğiz hiç belli olmaz. O yüzden hobaaa güçlü kadııınnn diye kasmamak lazım. Bazen de güçsüz olalım ne var bunda.
Bende eski flortozlerden memnun oldum :D
Acidan beslenme olayi biraz da o aci seysi
Tatli geliyor ;)

Merhaba, gece gece geldiler bana:)
21 yaşındayım daha yolun bası universiteden mezun oldum meslegimi yapamasamda bi yerde çalışıp para kazanıyorum şartlarım biraz ağır gibi ama mecburum..
Lise çağımdan beri hep flörtöz bi genc kadın oldum. Daldan dala atlamak gibi diyelim :) sanırım bunun etkenide babasiz büyümem ve hayatimda hep bi erkege muhtaç kalmam diye adlandiriyorum. Ya da güçsüz bi kadınım bahanelerin arkasina saklaniyorum.. Bu zamana kadar hep ben terk edildim. Kimisi tarafından hakli kimisi tarafindan haksiz sebeplerle ama hep üst seviye aci cektim her seferinde hep baglandim.
Güçsüz ezik bi karakter oldum diyebilir miyiz bilmiyorum.
Asıl dert ettigim konu bunlar beni gurursuz ve karaktersiz yapar mi ? Neye göre güçlü oluyoruz ya da güçlü kadin olmak ne demek ?
Bazen düşünüyorum neden her hayatima dahil ettigim insana cok cabuk baglaniyorum diye ama cevabi tam olarakta veremiyorum.. Biraz dertlesmeye ihtiyacim var.. Teşekkür ederim okuyan ve yorum belirten herkese.

ben de babasız büyüdüm. ben de hoşlaşırdım herkesten :D erken yaşta da evlilik atlattım sırf bir erkeğe ihtiyacım olduğundan. aşk acısı da çektim. kendim de bıraktığım oldu. ama acılarımı bir şekilde atlattım. titreye titreye ağlamalı aşk acısı da dahil. ezik olduğumu düşünmüyorum terk edileceğimi bildiğim için vaktinden önce ben terk etmiştim nitekim evlendi de şahsiyet. kendisi ezik güçsüz ben değilim şükür.

kız kardeşim de sizin gibi. ona babasızlık farklı sirayet etti. herkese farklı etkileri olurmuş. birine bağlandığımı psikopat gibi bağlanıyor. 2 ay biriyle görüşüp ayrılsa yataklara düşüyor ölme isteği geliyor sürekli depresanlar filan. diyo senin yaşadıklarını yaşasaydım biterdim. ama yo kardeşim de gurursuz ve karaktersiz değil düşününce.

senin sadece babana ihtiyacın var aslnda. ya da düzgn birine. zamanı geldiğinde düzgn biri karşına çıktığnda sadece dozunda bağlanmaya çalış. kaybetme korkunu çok hissettirirsen karşıdaki anlar koz kullanır. korkmazsan belki hayatında duracak kişiyi korktuğun için kaybedebilirsin velhasılı.

Seni bağlanmak, terkedildiğinde üzülmek falan gurursuz yapmaz.
Terkedildiğin halde yalvarıp peşinde koşarsan, nankör kıymet bilmez insanlara
verici olursan gurursuz olursun bence.

Güçlü kadının tanımı herkes için farklı valla.
Ona ben girmeyeyim.
Çoğu kişinin düz güçlü kadın tanımı ile hiç örtüşmüyor benimki..

ben de babasız büyüdüm. ben de hoşlaşırdım herkesten :KK70: erken yaşta da evlilik atlattım sırf bir erkeğe ihtiyacım olduğundan. aşk acısı da çektim. kendim de bıraktığım oldu. ama acılarımı bir şekilde atlattım. titreye titreye ağlamalı aşk acısı da dahil. ezik olduğumu düşünmüyorum terk edileceğimi bildiğim için vaktinden önce ben terk etmiştim nitekim evlendi de şahsiyet. kendisi ezik güçsüz ben değilim şükür.

kız kardeşim de sizin gibi. ona babasızlık farklı sirayet etti. herkese farklı etkileri olurmuş. birine bağlandığımı psikopat gibi bağlanıyor. 2 ay biriyle görüşüp ayrılsa yataklara düşüyor ölme isteği geliyor sürekli depresanlar filan. diyo senin yaşadıklarını yaşasaydım biterdim. ama yo kardeşim de gurursuz ve karaktersiz değil düşününce.

senin sadece babana ihtiyacın var aslnda. ya da düzgn birine. zamanı geldiğinde düzgn biri karşına çıktığnda sadece dozunda bağlanmaya çalış. kaybetme korkunu çok hissettirirsen karşıdaki anlar koz kullanır. korkmazsan belki hayatında duracak kişiyi korktuğun için kaybedebilirsin velhasılı.
Ilk flortlerimde titremeleri krizleri girerdim de şimdi bakiyorum ilk 1 hafta yikim sonra lay lay lom. Bende bayagi degisim var :D bi de galiba yaşta etkiliyor insanı ya da karakter meselesi bilemiyorum. Bazi insanlar acisini disari vurmaz icinde yasarlar ya bayiliyorum oyle insanlara ne güçlü diyorum.

Back
X