Neyin içine düştüm bunlara dava açabilir miyim

Yapıyorlar çok yaygın bir durum bu. Avukatlar çağrı merkezleriyle anlaşıyor. Çağrı merkezi çalışanları da borçluları arayıp taciz ediyor. Avukatı bulunduğun ilin barosuna şikayet et. Ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulun. Yaptıklarının ciddi bir yaptırımı var avukatın ruhsat iptaline kadar gidebilecek.
Ben ilk defa bu konuda gördüm böyle şeyler yapıldığını çok şaşırdım ve haklısınız şikayet edilmedikleri için oluyor bunlar, biz kanunlara da vakıf değiliz ya, hukuk bürosundan vb arandığında korkuya kapılıyor insanlar, dediklerini yapmazlarsa başları belaya girer diye endişe ediyorlar, bu sebeple de karşıdaki kişi mesleğini kullanarak korkutma yoluna gidiyor bence.

Benim bir tanidihim da yillaaaaaar önce icra ile ilgilenen hukuk bürosunda çalışıyordu. Görevi arayıp tarayıp insanları taciz edip ödetmek. Onlarda bir sistem var, yedi ceddini bulabiliyorlar. Ad soyad yeterli.
Arkadaşım da çok saçma şeyler anlatırdı. Bir kadın 'kocam öldü' diye ağlamış,benim kızı kandırmış. O da üzülüp 'odeyemez' diye not almış. Bir süre sonra aklına düşmüş, acaba kandırdı mi diye . Kadının annesini falan bulmuş onu aramış, öğrenmiş ki yaşıyor. Kadının annesine demis 'ne biçim kız yetiştirmişsiniz hem arsız hem hirsiz'
Daha neler neler.
O sizinle konuşan kimse avukat değil, emin olun. Kendinizden emin şekilde aradıklarında 'lutfen dikkatli konuşun,ses kaydı aliyorum su an' diyin:))) böylece gizlice sesini kaydettiniz diye basınız belaya da girmez.
Tabii ki şikayet edebilirsiniz. Ama borcunuzu da ödeyin

Bacım valla aynı şekilde abimin borcu için eşimi aradılar duyunca öfkeden delirdim sonra beni aradılar size kimin borcu var dedim abimin ismini verdiler peki siz benim ve esimin numarasını nerden bulup hangi hakla ariyorsnuz dedm kendince güya hukuksal bı kaç term sıraladı.Esim aradığınızda sizinle konuşacak kadar müsait değilmiş simdi ikimizde musaitiz eşim polis memuru sizi şu şu karakola bekliyoruz gelin birde orda yuzmuze söyleyin bı tehtitleri çünkü biz size sikayet dosyasi actiricaz artık kim hakliysa o kazansin davayı dedm benim özel hayatima tehttitle sözlü saldırı var telefon numaralarımızi bulup taciz ediyosunuz sizin avukatlık büronuz bu konu hakkında neler düşünecwk dedm kapattım.5 dakika sonra arayıp bı özürler yemin ederim bir geri vites birdaha asla siz veya aileniz aranmayacaksiniz dediler.Ve sonuç birdaha hiç arayamadilar hatta abimide aramamislr borcunu taksit yapmislar direkt taksit taksit odedi sayemde😂😂

Bacım valla aynı şekilde abimin borcu için eşimi aradılar duyunca öfkeden delirdim sonra beni aradılar size kimin borcu var dedim abimin ismini verdiler peki siz benim ve esimin numarasını nerden bulup hangi hakla ariyorsnuz dedm kendince güya hukuksal bı kaç term sıraladı.Esim aradığınızda sizinle konuşacak kadar müsait değilmiş simdi ikimizde musaitiz eşim polis memuru sizi şu şu karakola bekliyoruz gelin birde orda yuzmuze söyleyin bı tehtitleri çünkü biz size sikayet dosyasi actiricaz artık kim hakliysa o kazansin davayı dedm benim özel hayatima tehttitle sözlü saldırı var telefon numaralarımızi bulup taciz ediyosunuz sizin avukatlık büronuz bu konu hakkında neler düşünecwk dedm kapattım.5 dakika sonra arayıp bı özürler yemin ederim bir geri vites birdaha asla siz veya aileniz aranmayacaksiniz dediler.Ve sonuç birdaha hiç arayamadilar hatta abimide aramamislr borcunu taksit yapmislar direkt taksit taksit odedi sayemde😂😂

Borcu yarıdan yarıya bile indirirlerdi aslında üstüne gitseniz. Bizim insanımız avukat/dava icra vs deyince korkuyor normalde. Ama üzerine dusseler ne çok yasal haklarimiz var. Mafya gibi sağı solu arayarak borç mu temin edilir nasıl bir kurumsallik bu.

Borcu yarıdan yarıya bile indirirlerdi aslında üstüne gitseniz. Bizim insanımız avukat/dava icra vs deyince korkuyor normalde. Ama üzerine dusseler ne çok yasal haklarimiz var. Mafya gibi sağı solu arayarak borç mu temin edilir nasıl bir kurumsallik bu.
Borç yarıya düşürülmüş zaten abim bunun anlaşmasını yapmış bunlar maf.ya gibi biisi resmen borcu hemen peşin olursa yarıya dusurcez siz taksit istiyosunuz ozmn sukadar yükselecek falan demişler abimde kabul etmeyince yarıya düşen borcu taksitle ödedi ben karşı tarafa şikayet olusturuyorum diyince

Back
X