- 8 Eylül 2019
- 715
- 298
- 103
- 35
Bu arada hep seninle olsun canim miniklerin sag-salimGünaydın arkadaşlar. Benim ikinci tedavimde negatif olunca genetik tarama yapacağım embriyo ya dedi. Ben doktora şunu sordum ilk tedavimde de sizle yaptırdığım tedavide 3. Günden öteye embriyom yaşamıyor ki neye tarama yapacaksınız. 5. Güne kalan embriyo ya yapılıyor zaten benim beşe kalsa belki sonuç pozitif olacak. Kem küm etti. Ben doktor değiştim. Son tedavi olduğum yerdeki doktora dedim iki negatif var son doktorum tarama diyor. Yaparız dedi maddi gücünüz varsa neyse benim embriyolar beşinci güne geldi. Embriyologları aradı 5 tanesi taramaya gidecek kadar iyi diğerleri de güzel ama tarama için uygun değil. Ne yapalım. Eşim sordu ya bizim kromozom sorunu yok test temiz çıktı aslında kararsız kaldık dedi adama. Adamın söylediği şuydu gebe kalma yüzdenizi artırmaz. Biz kromozom bozukluğu olan anne babalar dan oluşan embriyo da genetik taramayı doğru buluyoruz dedi. Tarama bebeği sağlıklı yapmayacak ya da tutunmaya ekstra bir etki oluşturmayacak dedi. Biz o an vazgeçtik doldurun dedik hepsini tarama yapmadan. Çok şükür iki tane miniğim şimdi benimle 9. Haftayı bitirdik.
Arkadaşlar benim de 3 negatifim var. Ancak genetiği testlerimiz temiz olduğu için embriyoları genetiğe göndermeyeceğiz. Doktor bana tüm embriyolar hasta olamaz dedi. Kaldı ki genetiğe göndermenin de garantisi yok.
[/QUOinsallah bu defa tutunur sizde de amin.peki ngs de saglam embrio cikmissa neden tutunamasin?sebep ne diyorlar?
Arkadaşlar benim de 3 negatifim var. Ancak genetiği testlerimiz temiz olduğu için embriyoları genetiğe göndermeyeceğiz. Doktor bana tüm embriyolar hasta olamaz dedi. Kaldı ki genetiğe göndermenin de garantisi yok.
Anne babanın kromozom sorunu yoksa bebeğin ki anormal olma yüzdesi çok düşük. Sakat çocuk doğmasın diye baktırırsın. Düşün var mı ya da karında bebeğin öldü mü? Kromozom anormalliği olan bebek düşükle ya da karında ölümle sonuçlanabilir diyorlar. Birkaç defa bu durumu yaşamış anne adaylarına da tarama öneririz diyorlar. Rabbim gönlüne göre versin canımHay agzin bal yesin.bende oyle diyorum iste doktora.yani ngs gebe kalma oranini artirip ya da engelli olma oranini azaltmaz ki.yani ne gerek var ngs ye.bosuna masraf diyorum.zaten 4-5 tane embrio kalsa hepsini rahime yerlestiriyorlar.ne gerek var ki ngs ye.bilmem belki doktora da para kaliyor ordan ya da basari oranlarini,pozitiflerinin sayini arttirmak icin yapiyorlar
1 defa oldu karnimda 7 haftalik ,1 defa da bos hamilelik oldu.fakat olsa bile ikili uclu testler var.o uzden diyorum ki bosuna masraf.amin canim hepimizeAnne babanın kromozom sorunu yoksa bebeğin ki anormal olma yüzdesi çok düşük. Sakat çocuk doğmasın diye baktırırsın. Düşün var mı ya da karında bebeğin öldü mü? Kromozom anormalliği olan bebek düşükle ya da karında ölümle sonuçlanabilir diyorlar. Birkaç defa bu durumu yaşamış anne adaylarına da tarama öneririz diyorlar. Rabbim gönlüne göre versin canım
Ki ben duanın gücüne çok inanıyorum ikiz bizim ikili ve üçüncü tarama testi yaptırmayacağım. Hangi bebekten ne aldıkları belli olmuyormuş çünkü. Ayrıntılı taramada 4. Ay oluyor. Rabbim yazmamış etsin kötü şeyler1 defa oldu karnimda 7 haftalik ,1 defa da bos hamilelik oldu.fakat olsa bile ikili uclu testler var.o uzden diyorum ki bosuna masraf.amin canim hepimize
Amin canim.insallah sagliklidir her ikiside.takma o guzel kafana boyle seyleri sen.hamileliginin tadini cikarKi ben duanın gücüne çok inanıyorum ikiz bizim ikili ve üçüncü tarama testi yaptırmayacağım. Hangi bebekten ne aldıkları belli olmuyormuş çünkü. Ayrıntılı taramada 4. Ay oluyor. Rabbim yazmamış etsin kötü şeyler
Peki transferlerinizde tutunma oluyor muydu?32 yaşımdan beri ngs yaptırıyorum şuan 34 yaşındayım onca yumurtamdan biri bile sağlıklı gelmedi 2 sene boyunca. Hiçbir sağlık ve genetik problemimiz olmamasına rağmen. Bizde diyoduk illa biri sağlıklıdır diye, öyle olmuyormuş. 2 sene sonra sağlıklı bulundu da koydurttuk. Malesef istatistikler burada işe yaramıyor. Hele ki 3 negatifiniz varsa kesinlikle ngs yaptirmalisiniz. Sütten ağzı yanan biri olarak söylüyorum naçizane...
Evet hepsinde tutunma oldu. Umutlar, hayaller hepsi yikimla sonuçlanmisti.Peki transferlerinizde tutunma oluyor muydu?
Ben de tutunma olmadığı için ngs düşünülmüyor belki deEvet hepsinde tutunma oldu. Umutlar, hayaller hepsi yikimla sonuçlanmisti.
Merhaba, benim bebeğim de ngs den normal geldi ama ikili testim sınırın üstünde çıktı. Şok oldum. Siz bu testi yaptırdınız mi?Mrb canım 4. Tüp bebek denememde ilk kez ngs.li embriyo transferi ile daha yeni pozitifi gördüm.. inşaallah vakti zamanı geldiğinde seninde olacaktır ❤❤❤
Yaşınız 35 in üzerindemi çoğu zaman yaşlada ilgili olduğu için riskli çıkıyormuş normal olmasına rağmen ama endişe etmeyin bu bebeğinizde bir problem olduğunu kesinlikle göstermez.. çok endişeliyseniz fetal dna testi yaptırın güvenilir bir test olduğunu söylemiştı doktorum.. tüp bebek merkezim ngs li embriyo olsa da tarama testlerini yaptırmamı önermişti bende ikili yaptırdım bir risk çıkmamıştıMerhaba, benim bebeğim de ngs den normal geldi ama ikili testim sınırın üstünde çıktı. Şok oldum. Siz bu testi yaptırdınız mi?
Yaşım 39 . Doktor randevumu bekliyorum ona gore adım atacağım. Yaşadığım şehirde fetal dna yapılmıyor maalesef ve ben yolculuk yapmaktan cekiniyorum.Yaşınız 35 in üzerindemi çoğu zaman yaşlada ilgili olduğu için riskli çıkıyormuş normal olmasına rağmen ama endişe etmeyin bu bebeğinizde bir problem olduğunu kesinlikle göstermez.. çok endişeliyseniz fetal dna testi yaptırın güvenilir bir test olduğunu söylemiştı doktorum.. tüp bebek merkezim ngs li embriyo olsa da tarama testlerini yaptırmamı önermişti bende ikili yaptırdım bir risk çıkmamıştı
Usg De burun kemigi ve ense kalinligi ne kadar cikti? Istatiki Oran sadece yastan mi yuksek cikti? Ngs li transfer edilen embriyoya fetal dna yaptirmak anlamsiz.Yaşım 39 . Doktor randevumu bekliyorum ona gore adım atacağım. Yaşadığım şehirde fetal dna yapılmıyor maalesef ve ben yolculuk yapmaktan cekiniyorum.
Ense kalınlığı 0,84 burun kemiği oluşmuşUsg De burun kemigi ve ense kalinligi ne kadar cikti? Istatiki Oran sadece yastan mi yuksek cikti? Ngs li transfer edilen embriyoya fetal dna yaptirmak anlamsiz.
Merhaba, benim bebeğim de ngs den normal geldi ama ikili testim sınırın üstünde çıktı. Şok oldum. Siz bu testi yaptırdınız mi?
Sanırım fetal dna dan söz ediyorsunuz. Inşallah dediginiz gibidir, bebeğim sağlıklıdır.Merhaba, benim doktorum ikili testi anlamsız buluyor bunun yerine anneden kan alınıp bebeğin dna'sinin ayristirildigi ve kromozomlarina bakıldığı testi yaptırmami önerdi şimdi ismini hatırlayamadım, siz de endişelenmeyin ngs li bebekse bu bence yaştan dolayı oran yüksek çıkmıştır çünkü hem ngs nin yanılma payı çok çok düşük hem de bebek sağlıklı olmasa bu haftaya kadar sorunsuz gelmezdiniz.
%100 sağlıklı diyorum, ngs nin yanılma payı çok çok düşük. İçinizi ferah tutun.Sanırım fetal dna dan söz ediyorsunuz. Inşallah dediginiz gibidir, bebeğim sağlıklıdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?