Nian atmak!Nian atpta, imdi eiyle mutlu olanlar?

Pelin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2007
187
0
96
İstanbul
nişanlımı canımdan cok sevıyorum kişisel hıcbır problemımız yok oda benı cok sevıyor hatta bensız yaşayamacığını hep dıle getırır.ama bır sorun var nişanlım annesıne cok fazla duskun,kayınvalidemle hıc bır sorunum yok cok sukur obenı cok sever bende cok sevmesemde saygım sonsuzdur.kayınvalıdem esınden hıc bırsey görmemıs sorumsuz bır esı var yanı,bu durumda benm nısanlım annesının herseyıyle ılgılenır onu nazlar esı gıbı ya anlayın bu duruma katlanmak cok zor ınanın.bır kadın kocasını paylaşamaz kim olursa olsun,ben annesını asla sevmesın demıyorum tabıkı annesını sevecek,tabıkı bastacı ama o artık yuva kuracak bunların bılıncınde olan bır nısanlım var ama benm korkularım var ıste cevremden sureklı duyuyorum,annecı erkekler evliliklerınde mutlu olamıyorlar,en onemlisi de altlı ustlu oturucam annesıne bu kadar bağlılığını kaldıramazsam ıkımızede yazık etmım dıyorum nısan atsam dunyam yıkılıcak emınım o benım canım cunku ıkımızde beter oluruz kısacası ama mantık ısın ıcıne gırınce düşüncelere dalıyorum cok mutluyuz aslında anlasıyoruzda ama annesı yuznden bıtırsemmı acaba dıyorum o benım esım,onun oğlu eşi gibi herseyıyle ılgılenmesı üzücü bır durum ve düğünümde mayısta bu sorunlar yuzunden kendımı veremıyorum hıc bırseye benm gıbı olanlar varmı bana yazın kızlar hepinize sımdıden tesekkurlera.s.

canım kusura bakma ama konu başlığı ile konu bana alakasız geldi. nişan atıpta eşiyle mutlu olan varmı? konusunu okurken birde baktım ki nişanlısının ailesine olan ilgisinden rahatsızlık konusu çıktı. :uhm:

ben anladığım kadarıyla şöyle yazayım. madem seviyorsun, biz ayrılamayız diyorsan devam edeceksin. bu aile düşkünlüğü de hep böyle devam eder. yani evlenince azalma felan olmaz.
yok eğer ben bu duruma katlanamam diyorsan ayrılırsın. dünyada başına yıkılmaz canım. sonuçta nişan bu. evlendikten sonra dayanamayıp ayrılmak daha zordur inanki...

üstelik sen daha nişanlıyken nişanlının bu aile (anne) düşkünlüğüne bu kadar kafayı takmışsın ve rahatsız olmuşsun. sanırım daha ilerisi daha kötü olur senin için. ayrıca mayıs ayında evlenecek bir insan evlilik hazırlığını düşünürken sen ayrılmaya zemin hazırlıyorsun.
bence duygularını ve mantığını iyice bir ölç tart.

sevgiler...

canım kusura bakma ama konu başlığı ile konu bana alakasız geldi. nişan atıpta eşiyle mutlu olan varmı? konusunu okurken birde baktım ki nişanlısının ailesine olan ilgisinden rahatsızlık konusu çıktı. :uhm:

ben anladığım kadarıyla şöyle yazayım. madem seviyorsun, biz ayrılamayız diyorsan devam edeceksin. bu aile düşkünlüğü de hep böyle devam eder. yani evlenince azalma felan olmaz.
yok eğer ben bu duruma katlanamam diyorsan ayrılırsın. dünyada başına yıkılmaz canım. sonuçta nişan bu. evlendikten sonra dayanamayıp ayrılmak daha zordur inanki...

üstelik sen daha nişanlıyken nişanlının bu aile (anne) düşkünlüğüne bu kadar kafayı takmışsın ve rahatsız olmuşsun. sanırım daha ilerisi daha kötü olur senin için. ayrıca mayıs ayında evlenecek bir insan evlilik hazırlığını düşünürken sen ayrılmaya zemin hazırlıyorsun.
bence duygularını ve mantığını iyice bir ölç tart.

sevgiler...

hayır canım demk ıstedığım tamemen su nısan atmak unlem yanı nısan atmak nasıldır yorum bekledığım ıcın.daha sonrasıysa nısan atan ve daha sonra evlendığınde eşiyle mutlu olan varmı gıbı nısan atmayı dusunduğum ıcın sırf annesı yzuunden karısmıs olabılr kusura bakmayın
bız hazırlımzıda yaptık ufak tefek seylerımız kaldı cok sukur ben suan gelınlık asamasındayım zaten mayısta evlenecek gıbıyım ama annesıne duskunluğune sınrı oluyorum bunu kaldıramam dıye ıcıme korku dustu tek sebep budur.
sağol canm sanada sevgıler

nişanlımı canımdan cok sevıyorum kişisel hıcbır problemımız yok oda benı cok sevıyor hatta bensız yaşayamacığını hep dıle getırır.ama bır sorun var nişanlım annesıne cok fazla duskun,kayınvalidemle hıc bır sorunum yok cok sukur obenı cok sever bende cok sevmesemde saygım sonsuzdur.kayınvalıdem esınden hıc bırsey görmemıs sorumsuz bır esı var yanı,bu durumda benm nısanlım annesının herseyıyle ılgılenır onu nazlar esı gıbı ya anlayın bu duruma katlanmak cok zor ınanın.bır kadın kocasını paylaşamaz kim olursa olsun,ben annesını asla sevmesın demıyorum tabıkı annesını sevecek,tabıkı bastacı ama o artık yuva kuracak bunların bılıncınde olan bır nısanlım var ama benm korkularım var ıste cevremden sureklı duyuyorum,annecı erkekler evliliklerınde mutlu olamıyorlar,en onemlisi de altlı ustlu oturucam annesıne bu kadar bağlılığını kaldıramazsam ıkımızede yazık etmım dıyorum nısan atsam dunyam yıkılıcak emınım o benım canım cunku ıkımızde beter oluruz kısacası ama mantık ısın ıcıne gırınce düşüncelere dalıyorum cok mutluyuz aslında anlasıyoruzda ama annesı yuznden bıtırsemmı acaba dıyorum o benım esım,onun oğlu eşi gibi herseyıyle ılgılenmesı üzücü bır durum ve düğünümde mayısta bu sorunlar yuzunden kendımı veremıyorum hıc bırseye benm gıbı olanlar varmı bana yazın kızlar hepinize sımdıden tesekkurlera.s.

en yakın arkadaşım nişan attı.neden mi.nişanlısı alkol bağımlısıydı.ve kız bilmiyordu.eş dost tarafından tanıştılar2 - 3 ay gezdiler.çocuk başka şehirde oturuyordu ve çok zengindi.her hafta sonu gelirdi.tabi arkadaşım anlamadı.anlaşıyorlardı.aileside çok severdi arkadaşımı.bunlar başta konuşurken kız alkol sigara istemem demiş.erkekte kullanmıyorum demiş.öyle nişanlanmışlardı.çocuk düğüne 1-2 ay kala ben alkol bağımlısıyım bunu bil demiş.kız o gün nişanı attı.tüm hediyeleri geri gönderdi.
gelelim soruna.şimdi başkasıyla evli.ve mükemmel bir eşi var namazında ,niyazında ,efendi,ağırbaşlı, arkadaşım diyor.çok şanslıymışım ki nişanı attım.ve eşimle evlendim.

ayrıldığı nişanlısına ne mi oldu.oda evlenmiş.2 ay sonra ayrılmış.kızı içkili halde döve döve gebertmiş.babasına silah falan çekmiş.alkolik ya.bide karısı için kötü şeyler konuşmuş.kız psikolojik tedavi görüyormuş.

yani arkadaşım iyiki nişanı atmış.iyiki evlendiği kişi iyi biri.şans işte.diğerine gitseydi çoktan baba evine dönmüştü hemde binbir kötü hatırayla, psikolojiyle geri dönmüş olacaktı.

yani kısaca çok memnun döndüğüne.şimdi çocukları bile var.çok mutlular.

bu demek diilki ayrıl.ama nişan atanlar daha sonra mutlu bi evlilik yaşarmı soruna sadece yaşanmış bir cevaptı.allah hayırlılarını çıkarsın karşımıza:1hug:

bende nisan atmis biri olarak søyluyorum esimle cokcok mutluyum, bir baskasiyla bøyle mutlu olacagimida sanmiyorum. Allah ayirmasin=)

Senin sorununa gelince, benim en yakin arkadasim ayni dertden yakiniyor.. Evli kendisi, esine anlatinca nekadar uzuldugunu esi dinlemeden annem hakli annem o benim, o beni dogurdu, herseyimi o cekti der kavga bile etmez annesinden baska bisey icin..

ama senin kayinvaliden iyi biriymis anlattigina gøre, arkadasimin kayinvalidesi okadar sinsiki, oglunun yaninda canim cicim der oglu yokkende sinsi sinsi laf sokar, ve arkadasimda kanitlayamayinca kocasi onu køtu saniyo, annem ne yapmiski diyo, sana nekadar iyi diyo..
Anlayacagin sukretki øyle sinsi bir kayinvaliden yok. Ama dugune bukadar az kalmis ve sen ayrilmayi bile dusunuyorsan bu durum yuzunden cok ciddi konus ønce nisanlinla derim. Hakkinda hayirlisi neyse o olsun canim

benimde eşim kayınvalideme çok düşkün. ailecekte eşime aşırı düşkünler. eşimi bebek gibi seviyorlar sürekli. bende çok hoşlanmıyorum bu durumdan. Allahtan kayınvalidem ve diğer aile fertleri banada iyi davranıyor,şuana kadarkötü birşeylerini görmedim. ama aralarındaki bu diyalogtan hoşlanmıyorum yinede. eşimi paylaşamıyorum sanırım. aileler var diye resmi davranıyoruz birbirimize, ben resmi olupta onların sarmaş dolaş olması rahatsız ediyor beni. eşimde durumun biraz farkında gibi çünkü benim yanımda eskisi gibi düşmüyor üstlerine. :1rolleyes:

biraz ornek ver kaynanan ve oglu arasinda seni uzecek neler geciyor?

örnek okadar cokkı canım kaynanam bıze geldığınde mesala benım oğlumda gelınımde kızımda oğlum dedı en ıyı arkadasım o dedı ya anlatamamkı bı görsenız benımkı annesının ağzının ıcıne bakıyor hatta bır keresınde annesıyle cok ufak bır ses ton yukseltmesı yapmıstı annesıde buna tavır almıs konsmamıs gıtmıs annesıne sarılmıs koklamıs annesı demıs yok konusmuyorum..benmkını bı aradım nerdesın dedım almıs arabayı cekmıs sahıle annesı kahırlandırdı ya bunu evı terketmıs guya bende yalvardım eve gıttı sen dedım ıyımısın ya görende senı sevgılısınden ayrıldı sanıcak dıye kızdımKötü Kazenyaa bana herseyı söyler annesıne ses cıkartamaz hanı dıyorlar ya anne kıymetı bılen esınınkınıde bılır bızde öle deıl annesıne susar baana aslaa,bir düğüne gideriz annesının takısını takmaklar annesı az hasta olmasın kocası ılgılenmıyor kaynımda ılgılenmez hıc hep benımkı hep benımkı nazlar cok canımı sıkıyorlar yaaa:kızgın::kızgın:
sırff sevgım ıcın katlanıyorum yaa..annesının o nazlarına felan hep nişanlıma sevgımden kaynanama da saygımdan susuyorum:oklava::mymeka:

örnek okadar cokkı canım kaynanam bıze geldığınde mesala benım oğlumda gelınımde kızımda oğlum dedı en ıyı arkadasım o dedı ya anlatamamkı bı görsenız benımkı annesının ağzının ıcıne bakıyor hatta bır keresınde annesıyle cok ufak bır ses ton yukseltmesı yapmıstı annesıde buna tavır almıs konsmamıs gıtmıs annesıne sarılmıs koklamıs annesı demıs yok konusmuyorum..benmkını bı aradım nerdesın dedım almıs arabayı cekmıs sahıle annesı kahırlandırdı ya bunu evı terketmıs guya bende yalvardım eve gıttı sen dedım ıyımısın ya görende senı sevgılısınden ayrıldı sanıcak dıye kızdımKötü Kazenyaa bana herseyı söyler annesıne ses cıkartamaz hanı dıyorlar ya anne kıymetı bılen esınınkınıde bılır bızde öle deıl annesıne susar baana aslaa,bir düğüne gideriz annesının takısını takmaklar annesı az hasta olmasın kocası ılgılenmıyor kaynımda ılgılenmez hıc hep benımkı hep benımkı nazlar cok canımı sıkıyorlar yaaa:kızgın::kızgın:
sırff sevgım ıcın katlanıyorum yaa..annesının o nazlarına felan hep nişanlıma sevgımden kaynanama da saygımdan susuyorum:oklava::mymeka:

Arkadaşım sanırım saçmalıyorsun.

Annesi hastaysa tabiki ilgilenecek.Oğlu değilmi bu.

Sen şimdiden böyle şeyleri sorun yapıyorsan ayrıl gitsin.Sonrada Çocuk Esirgeme kurumundan çıkmış biriyle evlen..O zaman sorun yaşamazsın

Arkadaşım sanırım saçmalıyorsun.

Annesi hastaysa tabiki ilgilenecek.Oğlu değilmi bu.

Sen şimdiden böyle şeyleri sorun yapıyorsan ayrıl gitsin.Sonrada Çocuk Esirgeme kurumundan çıkmış biriyle evlen..O zaman sorun yaşamazsın

saçmalayan bırı varsa oda sensın bence bılmeden yorum yapmıssın,burdan anlatabıldığım kadarıyla anlattım ama tamammen yanlıs anlaşılmaya acık bır konu sanırsam,oğlu tabıkıde ılgılınecek ben sadce herseyde benmkının ılgılenmesını herseye susundan bahsetmek ıstedım anne evlat ılıskısı en guclu ılıskıder herseyın bılıncındeyım ama herseyın fazlası zarar olduğu ıcın buda bıze zarar verebılır klasık annecı erkek sen yasamamıssın bılemezsın yasayanlar anlar benı ayrıca benm kımsesız bırını almak gıbı bır cabam yok ben bır aıle kızıyım ve aıle oratamlarına alıskınım gecınemıcek yapımda yaok kımsesız bırıne asık olsam onuda alırdım zaten....

bence bu konu dert edilecek konu değil
anne ile evladın arasının iyi olması kimseyi rahatsız etmesin
bende anneyim ve oğlum var her şeyiyle ilgilenirim
bir anne olarak oğlumun bana sırt çevirmesini istemem
sizin eviniz ayrı bacanız ayrı neden bu kadar dert ediyorsunki
zaten kaynananda seviyomuş seni
sorun nişanlının annesini sevmesiyle bana çok saçma geldi
anne olunca bu dediklerimi anlarsın canım
tabi genede son karar senin biz sadece naçizane fikirlerimizi sunarız sana

saçmalayan bırı varsa oda sensın bence bılmeden yorum yapmıssın,burdan anlatabıldığım kadarıyla anlattım ama tamammen yanlıs anlaşılmaya acık bır konu sanırsam,oğlu tabıkıde ılgılınecek ben sadce herseyde benmkının ılgılenmesını herseye susundan bahsetmek ıstedım anne evlat ılıskısı en guclu ılıskıder herseyın bılıncındeyım ama herseyın fazlası zarar olduğu ıcın buda bıze zarar verebılır klasık annecı erkek sen yasamamıssın bılemezsın yasayanlar anlar benı ayrıca benm kımsesız bırını almak gıbı bır cabam yok ben bır aıle kızıyım ve aıle oratamlarına alıskınım gecınemıcek yapımda yaok kımsesız bırıne asık olsam onuda alırdım zaten....

Kendi yazdıklarınla çelişiyorsun.Yaşayıp bilmek değilir önemli olan.Sen düpedüz anneyle oğul arasındaki ilişkiyi çekemiyorsun.Çok basit şeyler bahsediyorsun.

Şunuda bilki nişanlın veya başka erkek (gerçi bunun erkeği bayanı yokya) aynı davranacaktır.

Kendi yazdıklarınla çelişiyorsun.Yaşayıp bilmek değilir önemli olan.Sen düpedüz anneyle oğul arasındaki ilişkiyi çekemiyorsun.Çok basit şeyler bahsediyorsun.

Şunuda bilki nişanlın veya başka erkek (gerçi bunun erkeği bayanı yokya) aynı davranacaktır.

senınle sevgı anlayıslarımız farklı,bekarsın benı anlamıyacaksın
dılerım basınada gelmez ,bu ısler zor ısler içinde olmadan kımse anlayamaz
iyi günler...

canım.... nişanlınla iyi anlaşıyorsan evlendikten sora durum değişmez kanımca.... sadece saygıyı yitirmeyin... acı sözler sarf etmeden durup bi düşünün.... kayın valıdene gelince ana oğul arasında bazen ilişkiler çok sıkı olabiliyor... ama zamanla...eşin senin yanında olur...yeni bi oluşum yaşıyacaksınız... evlilik zor müesese...biraz idare gerekiyor.... kayın validen hakkında eşine sakın bişi söleme yorumda yapma... bişi varsa bırak eşin görsün...yani nişanlın
sakın ve yapıcı olursan işler iyi gidecektir.....

..............................................................................................

Son düzenleyen: Moderatör:
senınle sevgı anlayıslarımız farklı,bekarsın benı anlamıyacaksın
dılerım basınada gelmez ,bu ısler zor ısler içinde olmadan kımse anlayamaz
iyi günler...

Benim için insanlık önemlidir.Ana oğul arasını açmak bana göre değil.Evlisi bekarı yok.Önemli olan insanlıkkk

Ben Senin Yerinde Olsam, Ki Bende öyle Yaptim.kocama Birakmadan Kendim Daha çok Ilgilendim Kaynanamla..
Kaynanan önce Seni Sevsin.kocana Ihtiyaci Kalmasin Ki Kocan Sana Dönük Olsun

canım ben seni anlayabiliyorum. çünkü bende benzer durumdayım. bizde nişanlıyken daha aşırıydı bu durum. ailesine bağlı olması güzel tabiki ama nişanlıyken onlara düşkün olduğu kadar bana düşkün değil diye düşünüyordum. mantığım kaç senelik annesi ve yeni tanıştığı ben tabiki fark olacak arada diyor. evlendikten sonra aradaki dengeler daha çok oturmaya başladı. sonuçta bir aile kuruyorsunuz, anne ve eş kavramları daha oturuyor. sendede zamanla bu dengeler oturur bence. ama sırf bu yüzdende nişanı atmak saçma geldi bana. fakat nişanlının annesiyle arada problemlerin olmuş olsa ve nişanlında her halukarda annesini savunsa, ozaman anlarım. aranızda bir problemde yokmuş. hem bunun artı yönlerinide düşün. demekki nişanlın çok duyarlı, merhametli birisi. duyarsız,ilgisiz birisi olsa daha kötü. sana karşı tutumu nasıl, gerektiğinde sana hak veriyormu?yoksa körü körüne anneyimi savunur hep. mesela benim eşim, bir problem yaşıyor olsam aileyle objektif davranır, her iki tarafıda kırmaz. anneyede laf söyletmez, banada. bişeye bozulsam bana hak verdiğini söyler, beni yumuşatır.haksızsamda haksız olduğumu söyler. her iki tarafında saygısız hareketine müsade etmez.

Benim için insanlık önemlidir.Ana oğul arasını açmak bana göre değil.Evlisi bekarı yok.Önemli olan insanlıkkk

ana oğul açmak dıye bır sey söz konusu bıle olamaz ben cahıl bır ınsan deılım bastada dedım zaten ıyı oku anne oğul ılıskısı en guclu sevgı ılıskısıdr.delı değilim heralde onları kendıme dusman edeyım,böle bır sevgının arasına gırerek.. sen yanlıs anlamakta ısrarlısın..
bu ısın evlısı bekarı var cunku tecrube ve tecrubesızlık gıbı,insanlık ayrı kımseye ınsan yerıne koymamazlık yok,sorunu cozmek var hepsı bu

ana oğul açmak dıye bır sey söz konusu bıle olamaz ben cahıl bır ınsan deılım bastada dedım zaten ıyı oku anne oğul ılıskısı en guclu sevgı ılıskısıdr.delı değilim heralde onları kendıme dusman edeyım,böle bır sevgının arasına gırerek.. sen yanlıs anlamakta ısrarlısın..
bu ısın evlısı bekarı var cunku tecrube ve tecrubesızlık gıbı,insanlık ayrı kımseye ınsan yerıne koymamazlık yok,sorunu cozmek var hepsı bu

Bu iş mantık işi arkadaşım.(Sendede bekar yazıyor nerden biliyorsun bende nişanlı olamamı?)

Şimdi sen anne-oğul arasındaki ilişkiyi kıskanıyorsun.Aranızda sorun olmamasına rağmen.(Daha sonra bu kıskançlığın aralarını bozmaya kadar gidecek)

Yarın evleneceksiniz.Eşin annesine gidecek.Sen onu kısıtlamaya çalışacaksın.Öyle her zaman annene gidemem diyeceksin.Daha birçok şeyler olacak.

Bu durumu nişanlınla konuştuğunda büyük bir ihtimalle sana güler.

Seninki biraz şımarıklığa giriyor.Hep benimle ilgilensin durumu.Şimdi yine itiraz edeceksin.Çünkü her yazında kendinle çelişiyorsun.

Saygılarımla..

(Bu son mesajımdır.İlerde hakvereceksin)

Back
X