canım ben seni anlayabiliyorum. çünkü bende benzer durumdayım. bizde nişanlıyken daha aşırıydı bu durum. ailesine bağlı olması güzel tabiki ama nişanlıyken onlara düşkün olduğu kadar bana düşkün değil diye düşünüyordum. mantığım kaç senelik annesi ve yeni tanıştığı ben tabiki fark olacak arada diyor. evlendikten sonra aradaki dengeler daha çok oturmaya başladı. sonuçta bir aile kuruyorsunuz, anne ve eş kavramları daha oturuyor. sendede zamanla bu dengeler oturur bence. ama sırf bu yüzdende nişanı atmak saçma geldi bana. fakat nişanlının annesiyle arada problemlerin olmuş olsa ve nişanlında her halukarda annesini savunsa, ozaman anlarım. aranızda bir problemde yokmuş. hem bunun artı yönlerinide düşün. demekki nişanlın çok duyarlı, merhametli birisi. duyarsız,ilgisiz birisi olsa daha kötü. sana karşı tutumu nasıl, gerektiğinde sana hak veriyormu?yoksa körü körüne anneyimi savunur hep. mesela benim eşim, bir problem yaşıyor olsam aileyle objektif davranır, her iki tarafıda kırmaz. anneyede laf söyletmez, banada. bişeye bozulsam bana hak verdiğini söyler, beni yumuşatır.haksızsamda haksız olduğumu söyler. her iki tarafında saygısız hareketine müsade etmez.
a.s.tesekkur ederım özlemciğim;evet bu sorunlar hep var hepte olucak eslerimizi belkıde cok sevmeden bılemıyorum kayınvalıdede 28 yıl oğluna bakmıs baska kadına verme tutumu oluyor gelinse fazla sahıplenıcı oluyor cekısme oluyor bence ben bu durumlara gırıpte yuz göz olacağımı sanmıyorum zaten benım bir ağırlığım var...oğluyla az tartıssam bana surat asar kayınvalıdem oğlunu cok sevdığı ıcın oğluda benı cok sevdığı ıcın benı sevdığını söler oğlu onun parcasıymıs cunku bende oğlunun,ya ben basta böle değildim hıc böle dusunculerım yoktu canm yasanılan seyler var yok o ona canım yok ustune dusmeler bırbırlerının hatta bır keresınde bır olay olmustu bana o benım annem benı o doğurdu sen değil bile demıstı..be kendı kendıme böle dusunmuyorum yanı kendımıde kötu bır ınsan sanıyorum ya cevremdekı herkes bıle der senle anlasamaan kımseyle anlasamaz dıye uyumlu merhametlı oldğumu söylerler kaynanamlar bıle ben sevıyorum sevılıyorum emınım nısan atmak belkı daha doğrusu olur aslında ama ben göze alamam onsuz yaşamayı dusunemem ben o yuzden bu deveyı gutmem lazım yıkıcı değilde yapıcı olmalıyım,cunku ıyı huyları var 10 gusel huyu var,bır kötu huyu annecılığı bu en onemlısımı acaba ama bır kötu huy ıcın bu gemıyı yakmamayı dusunenlerdenıma.s.