Nian atmak!Nian atpta, imdi eiyle mutlu olanlar?

canım ben seni anlayabiliyorum. çünkü bende benzer durumdayım. bizde nişanlıyken daha aşırıydı bu durum. ailesine bağlı olması güzel tabiki ama nişanlıyken onlara düşkün olduğu kadar bana düşkün değil diye düşünüyordum. mantığım kaç senelik annesi ve yeni tanıştığı ben tabiki fark olacak arada diyor. evlendikten sonra aradaki dengeler daha çok oturmaya başladı. sonuçta bir aile kuruyorsunuz, anne ve eş kavramları daha oturuyor. sendede zamanla bu dengeler oturur bence. ama sırf bu yüzdende nişanı atmak saçma geldi bana. fakat nişanlının annesiyle arada problemlerin olmuş olsa ve nişanlında her halukarda annesini savunsa, ozaman anlarım. aranızda bir problemde yokmuş. hem bunun artı yönlerinide düşün. demekki nişanlın çok duyarlı, merhametli birisi. duyarsız,ilgisiz birisi olsa daha kötü. sana karşı tutumu nasıl, gerektiğinde sana hak veriyormu?yoksa körü körüne anneyimi savunur hep. mesela benim eşim, bir problem yaşıyor olsam aileyle objektif davranır, her iki tarafıda kırmaz. anneyede laf söyletmez, banada. bişeye bozulsam bana hak verdiğini söyler, beni yumuşatır.haksızsamda haksız olduğumu söyler. her iki tarafında saygısız hareketine müsade etmez.

a.s.tesekkur ederım özlemciğim;evet bu sorunlar hep var hepte olucak eslerimizi belkıde cok sevmeden bılemıyorum kayınvalıdede 28 yıl oğluna bakmıs baska kadına verme tutumu oluyor gelinse fazla sahıplenıcı oluyor cekısme oluyor bence ben bu durumlara gırıpte yuz göz olacağımı sanmıyorum zaten benım bir ağırlığım var...oğluyla az tartıssam bana surat asar kayınvalıdem oğlunu cok sevdığı ıcın oğluda benı cok sevdığı ıcın benı sevdığını söler oğlu onun parcasıymıs cunku bende oğlunun,ya ben basta böle değildim hıc böle dusunculerım yoktu canm yasanılan seyler var yok o ona canım yok ustune dusmeler bırbırlerının hatta bır keresınde bır olay olmustu bana o benım annem benı o doğurdu sen değil bile demıstı..be kendı kendıme böle dusunmuyorum yanı kendımıde kötu bır ınsan sanıyorum ya cevremdekı herkes bıle der senle anlasamaan kımseyle anlasamaz dıye uyumlu merhametlı oldğumu söylerler kaynanamlar bıle ben sevıyorum sevılıyorum emınım nısan atmak belkı daha doğrusu olur aslında ama ben göze alamam onsuz yaşamayı dusunemem ben o yuzden bu deveyı gutmem lazım yıkıcı değilde yapıcı olmalıyım,cunku ıyı huyları var 10 gusel huyu var,bır kötu huyu annecılığı bu en onemlısımı acaba ama bır kötu huy ıcın bu gemıyı yakmamayı dusunenlerdenıma.s.

canım bence sen sımdıden bunları kafana takıosan mutlu olamazsın.daha dogrusu ben bı kadının anne kuzusu bı erkekle mutlu olabılecegıne ınanmıyorum.benım gorumcem esını cok sewer ama sırf bu yuzden cok aglamıstır cok sorun cıkıo ewlılıklerınde ıcten ıce esıne kınlenıo.sımdı gozun kara asıksın ama ılerde mutlu olamazsın herzaman kayınvalıdenın golgesını uzerınde hıssedeceksın belkı esının gıyımıne kusamına bıle senden cok mudale edecek.bıda su altlı ustlu oturma durumu war bence buda cok buyuk bı sorun yeme ıcme bır dıe sacmada bısey war bunuda yapmak ıstıycekler sonra.ılerde cocugunuz olacak aman ole yapma aman bole yapma onu gıydırme bunu cıkarma bagırma cocuga aglatma cocugu ye sutun olsun:) falan fılan agız tadınla kavga bıle edemıycenız:)alt kalt sızı dınlıo olacak!! bence cok ıyı dusun hıc bır ask sonsuza kadar surmez ılerde kafana wurmaktansa bı ıkı ay aglarsın tercıh senın ama bu hayatının kararı unutma

canım bence sen sımdıden bunları kafana takıosan mutlu olamazsın.daha dogrusu ben bı kadının anne kuzusu bı erkekle mutlu olabılecegıne ınanmıyorum.benım gorumcem esını cok sewer ama sırf bu yuzden cok aglamıstır cok sorun cıkıo ewlılıklerınde ıcten ıce esıne kınlenıo.sımdı gozun kara asıksın ama ılerde mutlu olamazsın herzaman kayınvalıdenın golgesını uzerınde hıssedeceksın belkı esının gıyımıne kusamına bıle senden cok mudale edecek.bıda su altlı ustlu oturma durumu war bence buda cok buyuk bı sorun yeme ıcme bır dıe sacmada bısey war bunuda yapmak ıstıycekler sonra.ılerde cocugunuz olacak aman ole yapma aman bole yapma onu gıydırme bunu cıkarma bagırma cocuga aglatma cocugu ye sutun olsun:) falan fılan agız tadınla kavga bıle edemıycenız:)alt kalt sızı dınlıo olacak!! bence cok ıyı dusun hıc bır ask sonsuza kadar surmez ılerde kafana wurmaktansa bı ıkı ay aglarsın tercıh senın ama bu hayatının kararı unutma

sanırım sendemı aynı sorunları yasıyorsun?demek ıstedıklerımı cok ıyı yazmıssın sağolasın evet anakuzusu bır erkekleyım evet emınım annesı evlenıncede karısıcak onun gıyımıne sıkı gıyın söle yap böle yap cunku onun bır esı olduğunu kabullenmıyor bu kayınvalıdeler asıl onlar kıskanıyor be:mymeka: eminimm yanı cunku sımdı ole huyundan kım vazgecmskı sırf sevgımden susuyorum ama bır gun patlarsam sayet sızde duyarsınız al annenle otur sen dıcem sen bu gıdısle zaten evlenemezsın kendımde o cesaretı bulursam sayet bıtırrsem ama sanmıyorum sevgım ağır basıyor ıste vede cok duygusalım
heryerde duyuyorum anakuzusu erkekler evlılıklerınde mutlu olamıyorlar dıye..bundan sonra susmayı dusunuyorum onuda onlarıda kenıd hallerıne bıraktım zaten hayırlısı olsun

keske 1 2 ağlıcama ınansam
keskee guclu olabılsemsenağlama:asigim: sadece aşk yonunde zayıf olduğumu hıssedıyorum
keskee guclu olabılsem

altlı üstlü oturma mevzusu olmasaymış keşke. ben bekarken bu durumda olan kişileri direk elemiştim. hatta hiç tanışmamıştım bile. ama senin durumun farklı, sen tanıyorsun, seviyorsun. hemen karar verme bence.nişanlının ağzını arayabilirsin mesela. ileride olabilecek sorunlardan yola çıkarak bir başkasından örnek veriyormuş gibi yapıp, nasıl tepki verdiğini ölç. düşünceleri neler, ilerde vereceği tepkiler neler, ölçmeye çalış. ailenin ve yakınlarının fikirlerinide al bence. endişelerini onlarla paylaş, onların görüşlerini al. tanımadan etmeden burdan fikir vermek çok yanlış olur. çevremde böyle insanlarla evli tanıdıklarım var, hepside farklı durumdalar.eşleri aradaki dengeyi iyi kurmuş olanlar mutlu, fazla dert etmiyor.kuramamış olanlar ise mutsuz,şikayetçi.herşey nişanlının elinde. dengeyi kurabilirse sorun fazla olmaz,ama yok kuramazsa ozaman sıkıntı çekersin. sen nişanlını analiz et bence. yerimseniben

altlı üstlü oturma mevzusu olmasaymış keşke. ben bekarken bu durumda olan kişileri direk elemiştim. hatta hiç tanışmamıştım bile. ama senin durumun farklı, sen tanıyorsun, seviyorsun. hemen karar verme bence.nişanlının ağzını arayabilirsin mesela. ileride olabilecek sorunlardan yola çıkarak bir başkasından örnek veriyormuş gibi yapıp, nasıl tepki verdiğini ölç. düşünceleri neler, ilerde vereceği tepkiler neler, ölçmeye çalış. ailenin ve yakınlarının fikirlerinide al bence. endişelerini onlarla paylaş, onların görüşlerini al. tanımadan etmeden burdan fikir vermek çok yanlış olur. çevremde böyle insanlarla evli tanıdıklarım var, hepside farklı durumdalar.eşleri aradaki dengeyi iyi kurmuş olanlar mutlu, fazla dert etmiyor.kuramamış olanlar ise mutsuz,şikayetçi.herşey nişanlının elinde. dengeyi kurabilirse sorun fazla olmaz,ama yok kuramazsa ozaman sıkıntı çekersin. sen nişanlını analiz et bence. yerimseniben

evet canım altlı ustlu mevzusu olmasa dortdortluk bır evlılık yapacağıma ınanıyorum allah bılır ama baska sorunum yok cunku...altlı ustlu mevzusu olduğunda doğabılecek sorunları söyledım annemı bırakamam,kaynımla kaynatam sorumsuz olduğu ıcın annemı onların elıne bırakamam dıye bır cevapla karıslastım.sen bastan tanısmamakla bıle cok akıllılık etmıssın tebrık ederım,artık dusunmemeyı dusunuyorum karısmıcam hıcbırseye belkı ozaman bana doner benım nısanlım allah razı olsun anlayıslı bırıdır hakkını yıyemem.ama böle bazen sessız olusuna sınır oluyorum işte tamamen sansıma ya hayatımın kumarını oynuyorum gıbı varsayımlar ıcersınde donuyorum ıste belkı daha ıyı olur belkı daha kötu yaradan bılır allah herseyın ıyısını nasıp etsın
sandada yorumların ıcın ayrıca tesekkur canm mutluluklara.s.

ya niye altli ustlu oturacaksiniz ki? ekonomik durum bunu gerektiriyosa evliligi erteleyip biraz biriktirin.. of ya ne diye iki kisi evlenecekken baskalarida girer isin icine anlamamki..

evet canım altlı ustlu mevzusu olmasa dortdortluk bır evlılık yapacağıma ınanıyorum allah bılır ama baska sorunum yok cunku...altlı ustlu mevzusu olduğunda doğabılecek sorunları söyledım annemı bırakamam,kaynımla kaynatam sorumsuz olduğu ıcın annemı onların elıne bırakamam dıye bır cevapla karıslastım.sen bastan tanısmamakla bıle cok akıllılık etmıssın tebrık ederım,artık dusunmemeyı dusunuyorum karısmıcam hıcbırseye belkı ozaman bana doner benım nısanlım allah razı olsun anlayıslı bırıdır hakkını yıyemem.ama böle bazen sessız olusuna sınır oluyorum işte tamamen sansıma ya hayatımın kumarını oynuyorum gıbı varsayımlar ıcersınde donuyorum ıste belkı daha ıyı olur belkı daha kötu yaradan bılır allah herseyın ıyısını nasıp etsın
sandada yorumların ıcın ayrıca tesekkur canm mutluluklara.s.

Yazini yeni gørdum canim, Allah kolaylik versin ne diyima.s.

ya niye altli ustlu oturacaksiniz ki? ekonomik durum bunu gerektiriyosa evliligi erteleyip biraz biriktirin.. of ya ne diye iki kisi evlenecekken baskalarida girer isin icine anlamamki..

benım nısanlım annesını bırakamıyacağını söledı canım ondan,
annesıne de yardım edıcemızıde bılıyorum zaten.

seni çok daha iyi belkide fazlasıyla iyi anlıyorum ben 3 yıllık evliyim anlattığın bütün sorunları fazlasıyla yasıyorum cocuğun olmasına gerek yok ki oğlu zaten onun gözünde bir bebek kararıverecek olan sensin ama ömür boyu bu olaylara katlanabilecekmisin evlendikten sonta bu olayların ilgilerin fazlasıyla karsılacaksın sen en azından başında anladın ya benim gibi evlendikten sonra görseydin karar senin kararın canım birgünlük iki günlük bi olay değil ki ömür boyu varım dersen tamam ama evledintek sonra dayanamazsan peki ne olacak iyi düşün derim

canım senin hissettiklerin, nişanlını paylaşamamak mı?, sadece nişanlının annesinin üstüne çok düştüğü mü? yoksa bütün bunları yaparken seni ihmal ediyormu?, bu durumla ilgili seni rahatsz eden başka şeyler varmı? sorun sadece nişanlını paylaşamamaksa ve annesinin üstüne düştüğü kadar senin üstünede düşerse ozaman fazla büyütme derim. iyi düşün canım. seni rahatsız eden şeyleri düşün, mantığınla karar ver. a.s

seni çok daha iyi belkide fazlasıyla iyi anlıyorum ben 3 yıllık evliyim anlattığın bütün sorunları fazlasıyla yasıyorum cocuğun olmasına gerek yok ki oğlu zaten onun gözünde bir bebek kararıverecek olan sensin ama ömür boyu bu olaylara katlanabilecekmisin evlendikten sonta bu olayların ilgilerin fazlasıyla karsılacaksın sen en azından başında anladın ya benim gibi evlendikten sonra görseydin karar senin kararın canım birgünlük iki günlük bi olay değil ki ömür boyu varım dersen tamam ama evledintek sonra dayanamazsan peki ne olacak iyi düşün derim

öyle bır konusmussunkı canm çok üzüldümyerimsenibenne gıbı sorunların var paylaşmak ıstermısın neler yasıyorsun:1hug:

canım senin hissettiklerin, nişanlını paylaşamamak mı?, sadece nişanlının annesinin üstüne çok düştüğü mü? yoksa bütün bunları yaparken seni ihmal ediyormu?, bu durumla ilgili seni rahatsz eden başka şeyler varmı? sorun sadece nişanlını paylaşamamaksa ve annesinin üstüne düştüğü kadar senin üstünede düşerse ozaman fazla büyütme derim. iyi düşün canım. seni rahatsız eden şeyleri düşün, mantığınla karar ver. a.s

nısanlımı paylaşaamak ıllakı oluyor canm senın olmuyormu?benm kayınvalıdem kendı söluyor esını nasıl kıskandını ve kendı kendı yedını kadınlar kocalrını paylaşamz der hep..madem ole dıosun bana neden oğlum bana söle böle yaptı dıye ne anlatıosun ya alla alla haksızmıyım mısılleme gıbı,evet annesının cok ustune dusuor kaynım dusmuyor okadar esıde benmkı neden okadar dusuyor ya habıren nazlıyor kım kızmaz ya benı anlasın bırıde dımı ama,benm okdar dusmez sebebıde aynı evı paylasmıyoruz ondan dedıKötü Kazen

canım nişanlınla acık acık kıskandığını söylemeyi denedin mi içinde yaşadıklarını anlatmayı yada gerçi şimdi kimse anlamayacaktır çünkü herşeyt yasanılınca anlanılır oda oyle anlıcaktır

bende ilk nisanlimdan ayrildim,anlasamadik yani daha dogrusu birisi tanistirmisti,annem cok istedi beni bir nevi zorladi bizde nisanlandik zaten babamda annemde izin vermiyorlardi birbirimizi görmemizi veya görsek bile hep yanimizda annem oluyordu,babam hic hoslanmadi.bunlar hemen evlilik olsun bitsin istiyorlardi ama benim icin hersey cok cabuk gelisiyordu ve ben onu sevemedim ve babamla konustum,o da beni destekledi,ben anneme söyleyip duruyordum anne ben onunla evlenmek istemiyorum diye,megersem annem hic babama duyurmamis ve bana sürekli evlenince seversin diyordu.neyseki tanisip nisanlanip ayrilmamiz hepsi 3 ay icinde oldu bitti ve ben simdiki esimden cok memnunum,cok seviyorum.esimde annesine babasina kardeslerine cok düskün ama ben bunu sorun olarak görmüyorum,yani bisey oldugu zaman hemen arar sorarlar sürekli,herseyimizle ilgilenirler,malesef türkiyedeler ve biz almanyadayiz,keske burda olsalar.her sene izine gideriz veya gidemesek onlar gelir 3 ay kalirlar.
görümcem var bitane tr de,esime cok düskündü süreklo takip ediyormus okuldan direk eve geliyormu diye,arkadaslarini arastirip duruyormus yani esim evde olmasa bile sürekli gözleri üstündeymis,ben ilk nisanlandigimizda korkmustum biraz yani dedim evlenincede böyle olursa nasil olur diye ama cok sükür simdi öyle bisey yok ve cok iyiyiz.

bence okadar cok seviyorsaniz evlenin,yani ayrilmayi aklindan gecirme bile.nisanlinla konus,sonucta insanlar konusa konusa anlasir,degilmi?

canım nişanlınla acık acık kıskandığını söylemeyi denedin mi içinde yaşadıklarını anlatmayı yada gerçi şimdi kimse anlamayacaktır çünkü herşeyt yasanılınca anlanılır oda oyle anlıcaktır

yok canm ama onlıyor sıye dusunuyorum cunku kıyaslama yapıyorum bazen ordan anlıyor dırek dıle getırmedım ama o benım kıskanc bır yapıda oldumu bılırtatlicadiarzu

kusura bakma canım cok gec bı cvp olacak ama.yok ben yasamadım bole olaylar cok sukur esım herzaman dıle getırır benım sızden baska kımım war dıe.once bız gelırız bırbırımız ıcın.ama dedım gıbı gorumcem den bılıyorum ben bu olanları o anlatmıstı..ama nısanlında cok zor durumlarda kalacak bı tarafta annesı bı tarafta sen oda arada kalack senı anlayamayacak hatta bencillikle bıle suclayacak kıyaslamalara gırecek belkı de cok ıyı dusunmen lazım mantıklı olman lazım evlılık buyuk bır adım hayatta..naptın ne oldu en son bı hafta dan fazla olmus sende yazmamıssın

kusura bakma canım cok gec bı cvp olacak ama.yok ben yasamadım bole olaylar cok sukur esım herzaman dıle getırır benım sızden baska kımım war dıe.once bız gelırız bırbırımız ıcın.ama dedım gıbı gorumcem den bılıyorum ben bu olanları o anlatmıstı..ama nısanlında cok zor durumlarda kalacak bı tarafta annesı bı tarafta sen oda arada kalack senı anlayamayacak hatta bencillikle bıle suclayacak kıyaslamalara gırecek belkı de cok ıyı dusunmen lazım mantıklı olman lazım evlılık buyuk bır adım hayatta..naptın ne oldu en son bı hafta dan fazla olmus sende yazmamıssın

napim canım yaptığım bırsey yok devam edıyoruz siz kayınvalıdenle uzaksınız sanırım,düğünüm mayısta canım ona hazılranıyoruz annesı beyın amalıyatı gecırmıs bır kadın ve annesıne bundan hayır dıyemıyor benı cok sevdığıne emınım bı ara tartısmıstık yüzüğü çıkartıp atıyordum attrmadı bana benıbırakma ne olur felan gıbı ben sensız naparım kendıme zarar verırım gıbı seyler kısaca bensız yasayamayacağını söyledı zaten bende bırakırsam onsuz yasayamam o benı ben ona hayata bağlıyoruz bılıyorum cunku cok sevıyoruz ıste ben annesıne ses cıkartımıyısına kızıyorum tek sorunumuz bu bızım cok ıyı anlasan cıftız bız mesala bana bağırır annesıne bağıramaz hayır dıyemez bnlara cok kızıyorum vede onu paylaşamamak gıbı bır durumum var bunlar olmasa süper olucak ıste ama hersey dort dortluk olmuyor maleseffa.s.

ewt canım benım kayınveldemler uzak eskısehırdeler onlar.tabıkı hersey dortdortluk olmuo.galba bu cocuklarını duskun annelerın hep beyınle alakalı sorunları oluojeyyar.hayırlısı tatlım ozaman ne dıyebılırız kı inş senin için hersey cok güzel olur:teytey:

ewt canım benım kayınveldemler uzak eskısehırdeler onlar.tabıkı hersey dortdortluk olmuo.galba bu cocuklarını duskun annelerın hep beyınle alakalı sorunları oluojeyyar.hayırlısı tatlım ozaman ne dıyebılırız kı inş senin için hersey cok güzel olur:teytey:

canım tam dediğini anlamadım bu cocuklarıını duskun annelerın hep beyınle alakalı sorunlu oluyor demıssın bey derken nısanlımmı yoksa beyinmi tam anlamadım kusura bakma sağır duymaz hesabı oldu:roflol:

Back
X