Nian atmak!Nian atpta, imdi eiyle mutlu olanlar?

beyin canım beyin:) kafa yanı :) kayın walide adayın beyin ameliyatı olmus ya gorumcemınkıde psıkolojık tedavı goruo da cocuklarına duskun annelerın kafadan bıraz sorunu oluo galba dıom :)

benim eşimde ailesine çok ama çok düşkündü eşimle nişanlıykende evliykende hiç kendi yüzmüzden büyük kavgalarımız olmadı nişanlıyken annesi bir huzurumuzu bozmaya başladı düğüne 1-2 ay kala ben hep alttan aldım hep sustum sırf sevgimden tek temennim evimizn içine girece düzeleceğimizde eşim hep annesinin babasının aklıyla yürüdü onlar suçlu olsada hep bana bağırdı bana küstü ailesi yüzünden hep bana zulmetti ve sonunda dayanamadım birbuçuk ay önce boşandım bu demek değilki sende bunları yaşarsın kayınvaliiden eşinle senin arana girip huzurunuzu bozmuyorsa bişey diyemem ama bunu yapıyorsa evlenine düzelmiyorlar bunu bilmeni isterim aranıza girip sizin huzurunuzu bozuyorsa bidaha düşün derim herşey umarım senin için güzel olur

canım senin yazılarını okudum ve endişelenmende haksız olduğunu söyleyemem.
Çünkü bu olaylar evlendikten sonrada devam edecek hemde dahada detaylara bölünerek.arkadaşımdan biliyorum 10 yıllık evli ve önceleri hergün ama şimdi uzak olduğu için hafta sonları hep kayınvalidesinin evinde.Çünküüüüü eşi ancak onlarla mutlu oluyor
onun için çocuk, eş hep ikinci planda.bu da çok zor bir durum.Neyse umarım senin için en hayırlısı olur.a.s

bende parıl gibi düşünüyorum ve seni anlıyorum yaptığın basit bi kıskançlık değil bazı arkadaşlar öle yorumlamış ama ben öyle düşünmüyorum başta şunu bil kimse aşkından ölmemeiş ve kimöse vazgeçilmez değildr
ikincisi bence sorun nişanlının annesine düşükün olması değil sizin çok yakın oturmanız olacaktr bu işin sonu kesinlikle sorunlu görünüyor altlı üsütlü bukadar düşkünlük başaka bişiy beklenemz
arkadaşım yapacağın tek şey nişanalını ikna etttttttt
aynı binaya gitme
gidersen bi daha çıkamazsın o binadan ve evliliğini anlayamöazsın sürekli başkalarının derdiyle uğraşmaktan
iyi düşün hayat bi insnalada sınırlı değil göz göre göre mutsuz olacağın bi yuva kurma genç kızsın önüne başaka fırsatlarda çıkabilir gelin ata binm,ş ys nasip demiş her şey senin için hayırlısı olsun

bence sen bu onyargıyla kendını ettığın kadar onarıda mutsuz edıceksın ve onların huzurunu aile yapılarını bozucaksın.eğer kızıyosan hiç evlenme ve olayı bıtır.aslında bence şimdi evlensemmı evlenmesemmı dıye karar veren sen gıbı gorunuyon.ama karşına nışanlını ve annesını al oturt.burda anllattığın düşüncelerini onlara anlat ben bole bole duşuınuyorum de.daha şimdiden onların içine gırmeden bole duygular besleyen bırını acaba nışanlığın eşliğe kaynanan gelınlığe kabul edecekmı bence.duygularını onlarada anlat bılsınler ve senın kadar onlarda kararlarını versınler.bu senın kadar onlarnda hakkı

benimde daha önce bir nişanlılıgım oldu 1 yıl önce ayrıldım borç harç konusu yüzünden şimdi yeniden nişanlandım başka biriyle daha 2 ay olacak daha önceki nişanlılıgımda borç yüzünden ayrıldık şuan yine aynı konuyla karsı karsıyayım aile destegi yok uzun vadeli borçlar var az bir maaş bununla ne kadar ne yapılabilir ne kadar mutlu olabilir ne kadar bir gelecek hayali kurulabilir bilmiyorum kimseyi maddiyatla yargılamam inciltmem ama herşey iyi olacak sen rahat oldiyen biriyle ne yapabilirim bilmiyorum yine boş hayallerde bekliyorum nişanlımdan ayrılmak istiyorum bu 2 ci nişan atma olacak artık hayatımda yap boz yaşamaktan çok sıkıldım ve inanılmaz bir kapalı yoldayım sevemiyorumda onu herşey bitti içimde ne yapmalıyım bilemiyorum

bende 2006 yılında nısanlanmıstım 6 ay surdu...nısanlımda cok yakın akrabaydı....sudan sebepten benı bıraktı ozamanlar cok uzuluyordum ama simdi esımle cok mutluyum iyiki beni bırakmıs...ben esımle cok mutluyum

Merhaba ;
bende nisan atanlardanim.cok seviyorduk onceleri birbirimizi . Bana cok saygisizlik yapildi. Nisanlim isten ayrilmisti ne ev ne is ne hic dugun hazirligi yoktu. bir gun beni aradi sunlari kiz getirir dedi, is yerindeydim hicde musait degildim. Sonra gorusuruz diye kibarca telefonu kapadim. 1-2dk icinde tekrar aradi. Yine bunlari sen getiriyorsun dedi. bende daha once boyle hic konusmamistik nereden cikti dedim. olanlar oldu. bundan sonra hep tartismaya basladik. ve ben dayanamadim bana kotu davranmasindan horlamasina.Deli gib bagirdi azarladi beni sonrada hic konusmadi. ve ben dayanmadim. Nisani attim. oysaki bana kibarca bunlari sen getirirmisin deseydi cok cok fazlasini yapardim.

bence evlilik saygi gerektiriyor. ben bu tur saygisizligi dusuncesizligi deger verilmemeyi gordugum icin vazgectim o kisiden vede ailesinden.

onceden bilgim yoktu sevgiliyken. burada okurdum aile ne kadar onemli oldugunu kavrayamazdim.

Kızlar aile cok onemliymis. Karsinizdaki kisi ve aile size ve ailenize uygun olmali. degilse olmuyo

benim kaynanamda beni yeni tanidigim zamanlar benim kiskanc olup olmadigimi olcmek icin (benim gozlemim hissetigim sey icini tabikide bilemem)gozumun icine baka baka oglunu optu,sarildi vs. zaten sevgilsi gibive ben hic ama hic kiskanmadim..hatta benimki ona cevap vermiyor diye dedim sarilsana opuyor seni kadin vs. dedim..sonra geldi banada sarildi hosuna gitti..cok dogal birsey yani benim esim benim annemle samimiyetime laf etse annemden uzak mi duracagim??
tamam ben esiyim ama o da bir anne ben anne olmadigim halde empati kuruyorum biliyorum ki kaynanada olsa o da bir ana ogluna nasilsa banada oyle olur ki gercektende oyle..:1hug:
bizim iliskimizede karismaz zaten bunu yuzumuze soyledi..benim esimde denge kurar sonucta annesine nispet yapar gibi banada cok samimi durmaz mesafeli ama sicak dururuz onlarin yaninda..
ben acaip mutlu oluyorum ailesiyle sohbet etmesine falan..cok sukur mutlu neseli bir aile icim aciliyor onlarla..:nazar:kaynanamin bana dokunan huyu kuralci olmasi..

nisan atma olayina gelirsem bir arkadasimin nisanlisi annesine duskundu fakat onlarda sanirim annesi oglunu kiza karsi baya doldurdu sorun oldu kizda kaynanasiyle problemleri anlatti kadininda kulagina gitti ayrildilar..ama suan cok mutlu..kismet bu isler ama sen evlenme devresindesin neden boyle bir soru sordun anlamadim..esin ve sen dengeyi sagladiktan sonra sorun olmaz..dugun oncesi takma sen bunlari kafana..a.s.

Son düzenleme:
bızde eşimle nişan attık, bohçalar ve altınları hepsını ger gönderdık. pis kaynanam yuzunden ayrılıyorduk az daha. ama ayrılaga ve domuz gıbı suskunluguma eşim 4 ay dayandı barıştık ve 2 ay sonra herkesden gızlı evlendık. yanı bi tek annem bılıyodu. 3 ay sonra da dugunumuzu yaptık, kaynanam gelmedı. hala daha da göruşmuyoruz ama mukemmel bır evlılıgımız var. eşimin ve benım kafamızı didikleyemedi uyuz.

Hiç bir yorumu okumadan mesajımı yazıyorum.
Kuzum siz nişanlınız annesine bağlı diye nişan atmayı mı düşünüyorsunuz yoksa ben mi yanlış anladım.
Yapmayın Allahaşkına yaaaa. Ben anlayamıyorum bu gençleri.
Neyse gönlünüz ne istiyorsa onu yapın. Benim dert ettiğim şeye bak.

ana-ogul iliskisinin iyi olmasini anlarim ama anlattıklarınız biraz anormal geldi bana da...bazi anneler malesef esinden goremedigi ilgiyi, oglundan bekliyor, kocasinin yapmasi gereken herseyi de ogluna yukluyor...bu hic normal degil, oglu da vicdan azabi icinde kaliyor tabi

anneler ogullari artik belli bi yasa geldiklerinde onlari kendi hayatlari icinde ozgur birakmalilar

fazla takılmıssın sen

ne guzel ıste anneıyle arkadas gıbı olması

ama sana sımdıden battıysa evlenırsen mutsuz olursun.

ana-ogul iliskisinin iyi olmasini anlarim ama anlattıklarınız biraz anormal geldi bana da...bazi anneler malesef esinden goremedigi ilgiyi, oglundan bekliyor, kocasinin yapmasi gereken herseyi de ogluna yukluyor...bu hic normal degil, oglu da vicdan azabi icinde kaliyor tabi

anneler ogullari artik belli bi yasa geldiklerinde onlari kendi hayatlari icinde ozgur birakmalilar

bu yoruma katılıyorum.eşin yeri ayrıdır erkek evladın yeri ayrıdır
bir kadın eşinin görevlerini evladına yüklememeli yada eşinden göremediği ilgiyi oğlundan beklememeli.bunun yerine eşini adam etmeye çalışmalı. çünkü bu durum oğlunun evliliğinde sorunlara sebep olabilir
bir erkekte eğer annesini nazlıyorsa herşeyine susuyorsa karısınada aynı şekilde anlayışlı ve ilgili olmalı eğer olmazsa evliliğinde sorun yaşaması kaçınılmaz.çünkü her kadın bu çifte standarttan rahatsız olura.s

nişanlımı canımdan cok sevıyorum kişisel hıcbır problemımız yok oda benı cok sevıyor hatta bensız yaşayamacığını hep dıle getırır.ama bır sorun var nişanlım annesıne cok fazla duskun,kayınvalidemle hıc bır sorunum yok cok sukur obenı cok sever bende cok sevmesemde saygım sonsuzdur.kayınvalıdem esınden hıc bırsey görmemıs sorumsuz bır esı var yanı,bu durumda benm nısanlım annesının herseyıyle ılgılenır onu nazlar esı gıbı ya anlayın bu duruma katlanmak cok zor ınanın.bır kadın kocasını paylaşamaz kim olursa olsun,ben annesını asla sevmesın demıyorum tabıkı annesını sevecek,tabıkı bastacı ama o artık yuva kuracak bunların bılıncınde olan bır nısanlım var ama benm korkularım var ıste cevremden sureklı duyuyorum,annecı erkekler evliliklerınde mutlu olamıyorlar,en onemlisi de altlı ustlu oturucam annesıne bu kadar bağlılığını kaldıramazsam ıkımızede yazık etmım dıyorum nısan atsam dunyam yıkılıcak emınım o benım canım cunku ıkımızde beter oluruz kısacası ama mantık ısın ıcıne gırınce düşüncelere dalıyorum cok mutluyuz aslında anlasıyoruzda ama annesı yuznden bıtırsemmı acaba dıyorum o benım esım,onun oğlu eşi gibi herseyıyle ılgılenmesı üzücü bır durum ve düğünümde mayısta bu sorunlar yuzunden kendımı veremıyorum hıc bırseye benm gıbı olanlar varmı bana yazın kızlar hepinize sımdıden tesekkurlera.s.

canım ben attım nişanı şimdi evleneli 2 yıl oluyor, bizimde hiçbir sorunumuz yoktu ailesi dışında dayanamadım ve düğüne bir hafta kala ayrıldım telefonlarına çıkmadım sonra ağlayarak iş yerime geldi, dayanamadım yine barıştık, ailesiyle çok uzakta oturmamıza rağmen problemli geçti, 1 yıl birbirimizi yedik çok kötü günler geçirdik ama bir yıldan sonra herşeyi sineye çektik şimdi çokk mutluyuz onu çok seviyorum:nazar:, keşke aileler karışmasa düğün zamanı uzak dursalar.

Allah allah anladıgım kadarıyla annesini seviyormuş ama sizinle de ilgili,iyi biri..yani sırf annesini seviyor diye ayrılmak mı şart...
mesela annecidir sizin özel hayatınızı onunla paylaşır ya da ne bileyim sizin fikirlerinizi önemsemez annem ne derse o olur der ,bu tarz seyler varsa ayrıl tabi...ama yoksa kıskanmak sacmalık...ayrıca eş ve anne sevgisi farklıdır...baskasıyla evlenirsin o da kızkardeşini sever mesela ayrılacak mısın..

bence ayrılma ama bu konu için tedbirini al
ana kuzusu bir eş hoş olomaz bencede ama evlendikten sonra farklı olabilir

şimdi ben nişanı attım,yani mantıklı düşününce bitmek zorundaydıda bide kalbime sorun.5 ay olmadı daha ama içim öle acıyorki biz ağlaya ağlaya ayrılmıştık.9 yıllık bi ilişki anne en başından beri hep önyargılıydı.hep set cekti önümüze benim yanımda sesi çıkmadı ama nişanlımla bu konuda çok kavgalar etti.benim bunları haketmemem onların sürekli nişanlımı bunaltması tak etti sanırım sabır taştı.şimdi bana onların bana yaptıkları herseye rağmen diyorki sana geri dönersem ailemi kaybedicem.bitti diyor.yani 9 yıllık emek çöpe gitti.ben napıyım şimdi.büyük boşluk acı üzüntü.gecermi bayanlar bunlar sevebilirmiyim bi baskasını

şimdi ben nişanı attım,yani mantıklı düşününce bitmek zorundaydıda bide kalbime sorun.5 ay olmadı daha ama içim öle acıyorki biz ağlaya ağlaya ayrılmıştık.9 yıllık bi ilişki anne en başından beri hep önyargılıydı.hep set cekti önümüze benim yanımda sesi çıkmadı ama nişanlımla bu konuda çok kavgalar etti.benim bunları haketmemem onların sürekli nişanlımı bunaltması tak etti sanırım sabır taştı.şimdi bana onların bana yaptıkları herseye rağmen diyorki sana geri dönersem ailemi kaybedicem.bitti diyor.yani 9 yıllık emek çöpe gitti.ben napıyım şimdi.büyük boşluk acı üzüntü.gecermi bayanlar bunlar sevebilirmiyim bi baskasını
geçerr canımm:teselli: o geçenn 9 yılıı düşünmeyip ardına bakmıyorsa sen de bakma!!
hayat sürprizlerle doluu sana çok değer veren birinii bulrsunn ve de çok seversinn birgünn umarımm!!herşeyin hayırlısı demek lazımm!!!a.s

Back
X