Nianl kzlar! aman dikkat!

bu sözler kişisine göre değişir bence kimi insan iyilikten tevazu ve alçak gönülden anlıyo kadir kıymet biliyo sana oan göre davranıyo kimisi ise tam aksine sen alçak gönüllülük yaptıkça tepene çıkıyo velhasılı kelem insanına göre davranmak gerek..

Eğer karşınızdaki kişiler sizin kadar iyi niyetli ise, onları düşünmenizi gerçekten anlıyorsa dedikleriniz çok doğru.
Ama anlamıyorsa siz onları düşündükçe bu durumdan yararlanmaya kalkıyorsa o zaman çok üzücü.
Durumları gerçekten çok iyiyse, alabilecekleri şeyleri almamak için çaba harcıyorlarsa insan çok üzülüyor ve çok kırılıyor.
Eş adayının her zaman için karşı taraftan beklediği kriterlere göre eş seçimini yapmasıda çok önemli. Çalışan işi gücü olan bir kişiyi seçip nişandan veya düğünden sonra çalışmayacaksın demesi gibi veya açık bir kişiyi seçip kapanacaksın demesi gibi.
Her iki tarafında bu durumda biribirine karşı açık olması ve nasıl olsa ben onu istediğim şekle sokarım dememesi gerekli..
Eğer böyle düşünülüyorsa zaten o evlilik başlangıçta yanlıştır bana göre..
Sorunlarda bu etapta başlar. Baskılar, benim dediğim gibi olacaksın demeler, huzursuzluklar...

ÖLÇMEK zorunda olduğunuz bir ilişki, ilişki bile değildir ki… ölçmek zorundaysanız… üstelik ölçmeye çalıştığınız malzemeler sizin kendi iç malzemeleriniz değil de çevreden birilerinin size dayattıkları şeklindeyse daha fazla hata yaparsınız!..
Çok doğru bir tesbit...Böyle bir durum içine asla girmedim..Girmekte istemem.
Karşılıklı anlayış saygı ve sevgi..Gerisi gereksiz

doğrudur

maddi manevi anlamda nişanlısı eşini sevgilisi sömüren insanlara sinir olurum

yüzüklerini eline verip totosuna bi tekme basılmayı hal eden tipler bana göre :olmaz:

Kizlar bu yaziyi nerden buldun diye sorarsaniz söyleyeyim.
Nisan alisverisinde bende kesinlikle hic birsey istemedim. Hatta mecburen alinacak olan nisan kiyafetini aldirirken bile sIkIlarak aldirdim. Üstelik girdigim ilk yerden birsey begendim ki adamlari ayakta tutmak istemedim, zaten istanbulun ta bir ucundan geldiler alisveris icin.
Yüzükleri begenmeye gittigimizde, en ucuzunu almak istedim, sonucta milyarder degil bu insanlar.
Görümcem anlamis olmaliki olmaz diye baski yapti, yinede bütcelerine göre secim yaptim.
Nisanda takilacak altinlarada hic karismadim, gidip begenelim dediler istemedim kesinlikle.
Böyle birseyi istesem zaten babam cok kizardi - bir lafi vardir "benim kizim altina, paraya pula satilik degildir, onun huzuru ve mutlulugu önemli". Hep kulagimdadir.

Neyse gelelim asil meseleye...
Herseyin uygununa kactim diye, benim ailemden bazilari, "sen böyle yaparsan cooook ezilirsin", "aklini basina topla ne istiyorsan aldirt, firsat bu firsat mecbur alacaklar", "nisanlina fazla yüz verme, erkek milleti, biraz burnu sürünsün, istedigini yaptirt" gibi cümleler sarfettiler.
Oysa büyük olarak demelilerdiki, kizim, yavrum, sen en iyisini yapmissin, senin degerin maddi seylerle bicilmemeli, insanlari zora sokmamali vs vs. Nerdeeeeee.. Resmen beni enayi olarak gördüler.
Örnek veriyorlardi, bak iste sunun kizi aldirdi, simdi nasil kiymetli, bak sunun felani kaynanaya kayinbabaya yüz vermedi simdi nasil degerli falanda filan.
Ilk zamanlarda cok aklima takilmisti.Dedim acaba dogrumu bunlar. Acaba ben birsey istemiyorum diye beni basit mi görürler.Kafayi yiyecektim. Annemde bazen söylenenlere kulak asti, bunada cok üzüldüm, ama oda etki altinda kaldi, ilk kez kiz evlendiriyor kurallari bilmiyor.

Sonra kendime kizdim, dedimki sen resmen seytana ayak uydurma yolunda düsüncelere bürünüyorsun. Bana zaten kötü davranacaklarsa, yine davranirlar. Ben saygimi eksik etmeyeyimde, bana yapilan bir kötülük olursada Allah affetsin, yeterki sonunda pisman olan ben olmayayim.

Hayat neyi gösterir bilemeyiz ama Allah'tan tek dilegim, Rabbim herkesi esiyle, ailesiyle mutlu mesut yasatsin.

bunları okuduğuma cok sevindim çunku her kelimede kendimi ve yaptıklarımı gordum yzdığnız yazı içinde cok tesekkur ederim bana yanlış yapmadığımı gosterdi bende 7 aylık nişanlıyım ve nişan alışverişinde onlar ne dedilerse siz bilirsiniz dedimki kayınbabam 100 kere kızım bak beğenmediysem baska yere bakalım dediği halde herseyi ilk girdiğim mağazadan aldım doğugunumde olsun yaz alışverişi bayram eksiği hep alındı sağolsunlar ama nişandan sonra altın adına hiçbişey yapılmayınca millet ne zaman set alcaklar bayrama bilezik yok mu falan demeye basladılar bende hep geçirtirdimçınku kayınbabam işçi nişanlım oğrenci ben alışverişe çıktğımızda bile kafamdan hep hesaplıyorumki çok tutmasın diye nişanlımada bi kere yemeğe gidelim bile demedim bikaç kez gittik ama içim rahat etmedi çalışan olsa tamam gidelim derim ama şimdi yok hayatım bizde eyriz sizde yeriz diyorum oda hep bitanem inan bi işe baslayım bunları telafi etcem diyo yada bilezik konusu falan olunca 1 yıl daha sabret ozaman ne istiyosan alcam diyo yani biliyoya bu bana yetiyo ben nişanlımla mutlu olayım aileleriizle iyi geçinelimde hiç umrumda değil altını yakutu
bide hiç kapris yapmam çok zorladım tartıştığımızda kus kalmak için ama olmuyo diyodum kendime nasıl kızsın naz yapmayı bile bilmiyon diye ama iyiki bu yazıyı paylasmssınız tesekkurler :sm_cool:

esimin bende sevdigi bir yon..kaynanasini soyanlar,oturacaklari evi dosedi diye damadini ove ve bitiremeyenler..su kisininkiler bisey yapmamis benim kizim degerli yapiyorlar diyenler bende duyuyorum..benim evim yada o sekilde esyam yok dusunun.biz kendi cabamizla yapmaya calisiyoruz.bazen tr gittigimde bende isterdim kendi evimde huzur icinde kalmak.benim standartlarimda baska bir kiz olsa eminim ki kabul etmezdi..ama ben birsey istemedim..kiyametleride koparmadim kendimi degersizde hissetmedim..biz disardayiz diye hala evi,esyasi oldugu halde esinin maasi,parasiyla benim esiminkini yaristiranlar var gozleri doymuyor insanlarin..gercekten anlamiyorummm bazen..ve cook kiriliyorum..
binbir numarayla sirf iyi isi,evi bilmem neyi var diyee saf ayagina yatip,evden cikamiyorum ailem izin vermiyor gibii yuzunee masum,arkasindan atip tutan hicbir SIKINTI cekmeden rahat hayat yasayan kadinlara bazen aciyorum,bazende acaba boyle mi olmak gerekmis diyede dusunmeden edemiyorum..ALLAH herkesin kalbine gore versin..sinirlendim simdiii..

Son düzenleme:
bunları okuduğuma cok sevindim çunku her kelimede kendimi ve yaptıklarımı gordum yzdığnız yazı içinde cok tesekkur ederim bana yanlış yapmadığımı gosterdi bende 7 aylık nişanlıyım ve nişan alışverişinde onlar ne dedilerse siz bilirsiniz dedimki kayınbabam 100 kere kızım bak beğenmediysem baska yere bakalım dediği halde herseyi ilk girdiğim mağazadan aldım doğugunumde olsun yaz alışverişi bayram eksiği hep alındı sağolsunlar ama nişandan sonra altın adına hiçbişey yapılmayınca millet ne zaman set alcaklar bayrama bilezik yok mu falan demeye basladılar bende hep geçirtirdimçınku kayınbabam işçi nişanlım oğrenci ben alışverişe çıktğımızda bile kafamdan hep hesaplıyorumki çok tutmasın diye nişanlımada bi kere yemeğe gidelim bile demedim bikaç kez gittik ama içim rahat etmedi çalışan olsa tamam gidelim derim ama şimdi yok hayatım bizde eyriz sizde yeriz diyorum oda hep bitanem inan bi işe baslayım bunları telafi etcem diyo yada bilezik konusu falan olunca 1 yıl daha sabret ozaman ne istiyosan alcam diyo yani biliyoya bu bana yetiyo ben nişanlımla mutlu olayım aileleriizle iyi geçinelimde hiç umrumda değil altını yakutu
bide hiç kapris yapmam çok zorladım tartıştığımızda kus kalmak için ama olmuyo diyodum kendime nasıl kızsın naz yapmayı bile bilmiyon diye ama iyiki bu yazıyı paylasmssınız tesekkurler :sm_cool:

Canim benim öncelikle Allah tamamina erdirsin.
Cok dogru demissin, altini yakutu ne ki, önemli olan huzurlu olmak.
Tabiki kayinbabanin ilgiside cok hos, onlar böyle yaptikca, gerekli olupta alinan seyleri bile aldirasi gelmiyor insanin. Sevdikce onlari düsünüyorsun cünkü.
Allah insAllah esine senin degerini bilmeni nasip eder.
Yakin bir tanidigim akrabasi evlenmisti bundan 2-3 yil önce. Kiz tarafi o kadar cok altin istediki, adamlar zor kalkti altindan. 20 bilezik, altin kemer vs vs. Sonra erkek tarafi ben diger cocuklarima ne takacam sirada onlarda var diyince, gelinin annesi "onlarada annelerinin eskilerini takarsiniz" diye yüzsüzce bir cevap vermis. Düsünsene, kizini gelin etmiyor resmen satiyor yani.

Ha erkek tarafina eziyet cektirip, akillari sira kiymetli olmaksa bu sekilde, cok yanlis.
Adam seni ezecekse zaten ezer yani.

aaa ben aynı böle olcam işte. çok kıymetli oluyosun böle olunca. :ecrin_bebek: zaten psikopata bağlamışım, psikolog bana hak getire.

ayrıca yazarın bir "oğlan anası" olduğunu düşündüğümü söylemeyi unutmuşum.:umursamaz:-tatlicadiarzu-

ayrıca yazarın bir "oğlan anası" olduğunu düşündüğümü söylemeyi unutmuşum.:umursamaz:-tatlicadiarzu-

Evet ben de öyle düşünüyorum. Dedim ya biri de çıkıp erkeklere sözlünüze kibar davranın, nişanlınızı üzmeyin, anneniz eşinizi sevmezse sakın birlik olmayın, kırmayın kadınlarınızı biraz romantik olun gibi önerilerde bulunmuyor, böyle bi yazı yazılsa bile kadınların istekleriyle vs dalga geçiliyo, okumayın annem böyle yazıları, hepimizin aklı var çok şükür :umursamaz:

Back
X