- 11 Ocak 2010
- 1.854
- 41
- 358
- Konu Sahibi GnotiSeavton
-
"Irvın Yalom - Nıetzsche Ağladığında"...
Bu kitabı okuyun, çok beğeneceksiniz.
Güven erkin erkal
"işin doğrusunu" öğrenmek için rahatsız edilmesi gereken kişi şebnem değildi. . . Sorunun muhatabı; söz konusu şarkıdan sonra şiiri ortaya çıkan friedrich wilhelm nietzsche olmalıydı… ne yazık ki 106 yıl önce ölmüş olduğundan kendisine ulaşamadım…
Geriye, “hayata yön verenler” isimli kitaba bu sözleri koyan kişi kalıyordu… önce kitabın yayıncısı epsilon yayınları’na ulaştım. Sağ olsunlar çok hızlı bir şekilde beni kitabı derleyen akın alıcı beye yönlendirdiler…
Kendisine, kitabında yer alan bir şiirin aynı zamanda şebnem ferah’ın bir albümünde söylediği şarkının da sözleri olduğunu da anlattım… önce çok şaşırdı bunu duyunca…
Akın alıcı bey, görüştüğümüz ilk anda derlediği bu kitabın içinde yer alan söz konusu şiiri kendi çevirmediğini belirtti. . . Kendisine bu şiirin ulaştığı kaynak konusunda bir belirsizlik yaşadığını, bunu araştırmak için bir kaç gün süre istediğini belirtti. . .
Kendi yaptığı araştırmalar sonuçlandığında ise, şebnem'in bu albüm tarihinden önce yayınlanmış bir basılı kaynak bulamadığını fark ettiğini söyledi. . .
Ortada derleyicinin de bir ard niyeti yoktu ama bir biçimde internette şebnemin sözleri altında dolaşıp daha sonra gazete köşe yazılarına kadar ulaşan bu "şaka" ya da (her ne ise) akın alıcı'nın derlediği kitaba da bulaşmıştı. . .
Epsilon yayınevi'nin editörü meltem erkmen'de durumun üzücü olduğunu ve kitabın yeni baskısında bu şiirin şebnem ferah imzasıyla kullanılabileceğini belirtti. . .
Alıntıdır:
Turkrock Forumlarında konuya açıklık getiren editör öz!em in yazısı.
-bu şebnem ferah’ a ait bir şiirdir ve zamanında internette zincir mail yolu ile nietzche’ nin salome’ ye yazdığı bilgisi ile hızla yayılmıştır. kimin, neden hangi motivasyonla böyle bir şey yaptığını kestirmek güç, mantıklı ya da mantıksız bir sebebi vardır elbet ama internetteki hızlı aktarımla kısa sürede bir takım köşe yazarları dahil çok sayıda kişinin mail hesabına ulaşmıştır.
sana katılıyorum harika bir kitap dı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?