- Konu Sahibi elaelif123
-
Bilmiyordum cinsiyet konusunu.o aralar cok üzgün bir bekleyis yasiyordum aklima gelmedi hic.ben eskisehirdeyim.burada yaptirdim detayliyiBen suan 20. Haftadayim. 14 te yaptirdim nifty i ikili testimde risk yoktu ama degerler biraz dusuktu yaptirdik.. cinsiyeti biliyodum zaten ama yine ordanda ogrendik.. rapora yazmiyor yasak diye arayarak ogrenebiliyorsunuz. Istanbulda misiniz detayliyi nerde yaptirdiniz. Detayli haftam geldi malum
Merhaba, yazınız dikkatimi çekti. Nifty yaptırdım ben de sonuç bekliyorum. Cinsiyet artık yasaklandı mı? Çok şaşırdım. Ne dediniz de söylediler size?Ben suan 20. Haftadayim. 14 te yaptirdim nifty i ikili testimde risk yoktu ama degerler biraz dusuktu yaptirdik.. cinsiyeti biliyodum zaten ama yine ordanda ogrendik.. rapora yazmiyor yasak diye arayarak ogrenebiliyorsunuz. Istanbulda misiniz detayliyi nerde yaptirdiniz. Detayli haftam geldi malum
Merhaba, yazınız dikkatimi çekti. Nifty yaptırdım ben de sonuç bekliyorum. Cinsiyet artık yasaklandı mı? Çok şaşırdım. Ne dediniz de söylediler size?
Bilemiyorum benim ki amerikaya gitti bana mesaj atanda yok
Çok zaman geçmiş. Test sonucunuz nasıl gelmişti.P Pamukprensali bu tarama testleri insanı tam bir takıntılı yapıyormuş resmen huzurlu bir hamilelik geciremedim inşallah darısı benim başıma. Allah kimseyi evladıyla sınamasın.
Merhaba. Test sonucunuz ne çikmiştim.Ankara da Bi merkezde toplanıp orada n amerikaya gönderiliyor ben de bugün kan verdim çok moralim bozuldu ikili testin sonucu kötü. Ense kalınlığı ve burun kemiğinde sıkıntı yok ama kanda risk 1\50 çıktı doktor önerdi bunu. 3500 TL istedi. Şimdi sıkıntılı bekleyiş geri sayım başladı. 10-12 güne çıkarmış sonuç. Bana da doktora da mail gelecek. Allahım inşallah hepimizin bebiş leri sağlıklı olur.. Bu arada 13+3 hatalıyım 36 yaşındayım.
Dusuk risk gelmişti cok sukur oğlumda down yokÇok zaman geçmiş. Test sonucunuz nasıl gelmişti.
Merhaba nerede yaptirdiniz nifty testini acaba? Benimde ikili testim temiz cikmisti ama 20.haftadaki detayli ultrasonda kalpte parlaklik ve kafada kist gozuktugu icin doktor nifty onerdi bes gun once kan verdim bugun arayip kanin yetersiz oldugunu tekrar kan vermemi istediler acaba kotu bir sey mi var diye panikledik bizdeMerhaba,
Ben de Nifty ve Genoks ile olan tecrübemi paylaşmak istiyorum.
2 li testim ve ultrason kontrollerimde hiçbir sorun gözükmemesine rağmen, yaşımdan dolayı kendim Nifty testi yaptırmak istedim. Takibimi yapan hastane Genoks ile çalışıyordu. 12.haftamda kan verdim ve beklemeye başladım. 10 gün sonra "yeterli örnek bulunamadı" yani "anne kanında bebeğe ait yeterli dna bulunamadı" diye haber geldi ve tekrar kan vermem istendi. İçime düşen kurtla 14. haftamda tekrar kan verdim ve yine endişeli bekleyiş başladı. Yine tam 10 gün sonra firma aynı cevabı döndü ve para iadesi yapacaklarını söylediler. Doktorum, perinatoloğum ve fikir danıştığım ayrı bir kadın doğum doktoru daha bu sonuçla daha önce karşılaşmadıklarını söylediler ve direk amniyosentez istediler. İnternette yaptığım araştırmalarda da benzer hiç bir vaka göremeyince moralimiz sıfır olarak amniyosenteze başvurduk. 2 gün sonra FISH denen ilk sonuç temiz çıktı ama biz tabii ki detaylı sonucu görmeden rahatlayamadık. 2 hafta sonra sonucun temiz çıktığı haberi geldi çok şükür ama o 1,5 ayda yaşadığımız boşuna korkuyu allah düşmanıma bile vermesin.
Yaşadığım bu kötü tecrübeye istinaden benim tavsiyem, kafanızda bir soru işareti varsa ve kesin sonuç almak istiyorsanız direk amniyosenteze başvurun. Tecrübeli bir doktorda yaptırırsanız 5 dk lık çok basit bir işlem. İlla Nifty yaptıracaksanız da Türkiye' de değil, yurtdışında çalışan güvenilir firmalarla yaptırın.
Ben bu süreçte benzer sonucu alan birileri var mı diye çok arandım ama bulamadım. Bu mesajı özellikle benzer durumu yaşayan olursa -inşallah olmaz ama- en azından benim gibi umutsuzluğa kapılmasın diye yazmak istedim.
Herkese sağlıklı günler dilerim..
Sizin nifty testi sonucunuz nasil cikmisti acabaCanım hayırlı sonuclar alırsın inşallah ki içime dogan temiz cıkıcak sonucun diyor bende yaptırdım nifty 4 lü testim riskli cıktı üstelik senin söylediğin orandan daha yüksek 1/248 ama Allahıma cok şükürler olsun bebegim saglıklı Allah sanada güzel haberler nasip etsin.
Merhabalar nihayet istedigim yaziyi okudum . Bende nifty de sonucta bir tarama testi, tam tani konmaz test pozitif cikarsa sonucta yine net sonuc icin amniyosentez onerilir, bende amniyosentez yapmayi dusunuyorum, umarim bebegimde hicbir sirun yoktur.Arkadaslar bu forum sayesınde cok sey ogrendık onun ıcın paylasım yapmamız lazım hukuksal sürec devam etsede yasatılan durumla ilgili.
Bizede cok yuksek dogruluk oranı sebebıyle nifty onerdı doktorumuz 2 li tarama yapmadan cocugun gelişimi 2 hafta onde gitmesin ragmen ense kalınlıgı dahi olcmeden ve yaptırdık trizomi 18 ve klinofelter icin cok yüksek risk geldi firmanın genetik uzmanları ve gittigimiz profesor cok emindi sonuctan ancak doktor değiştirip perinotoloji uzmanına gittik.
Malum yıkıldık üzüntüden cocuga birsey olabilirdi.
Ancak amniyosentez ve ultrasonda yavrumuz sağlıklı çıktı. Diger baslıkta 2 tane daha benzer ornek var.
Nifty kesin dogrudur ve yuksek dogruluk oranları malesef yanıltıcı ve bunu doktorlar ya bilmiyor yada gozardı ediyorlar ticari sebeplerle...
tanı testi olmayan bu testlere cok kaptırmayın kendinizi CVS amniyosentez ve ultrason muayenesi ile dogrulama şart.
Detaya cok giremeyecegim cunku hukuksal girişimimiz devam ediyor.
İade alınan tutarları engelli cocuklarımız için kullanacagız.
Merhaba ben yaşım 35 üstü diye ikili tarama yaptırıp nifty testini de yaptırmayı düşünüyorum.. İkili önemli diye okudum. ANKARA da genoks uygun fiyat ver i 2000tl oda anlaşmalı diye.. Diğer firmalar 3300tl 4000tl euro arttı diye fiyatlar çok uçuk fiyat.. Genoks yaptırıp memnun olan varmı.. Eve gelip kan alıyor lar mış. Ankarada merkezi ve Ankarada yapılıyormuş.. Kararsız kaldım.. Rabbim herkesin sonucunu temiz çıkartsın inşallah zor..
Ben 2018 yılında sisli memorialde kan aldırdım genoksa gönderildi sonuçlar 17 günde geldi yanlış hatirlamiyorsam biraz geç geldi ama çok şükür sonuç temizdi ve oğlum çok şükür sağlıklı doğdu ikili testim sıkıntılı çıkmıştı o yüzden yaptırdım yaşım 24 idi merkez acısından bi sıkıntı görmedim bizde 2000 civarı yaptirmistikMerhaba ben yaşım 35 üstü diye ikili tarama yaptırıp nifty testini de yaptırmayı düşünüyorum.. İkili önemli diye okudum. ANKARA da genoks uygun fiyat ver i 2000tl oda anlaşmalı diye.. Diğer firmalar 3300tl 4000tl euro arttı diye fiyatlar çok uçuk fiyat.. Genoks yaptırıp memnun olan varmı.. Eve gelip kan alıyor lar mış. Ankarada merkezi ve Ankarada yapılıyormuş.. Kararsız kaldım.. Rabbim herkesin sonucunu temiz çıkartsın inşallah zor..
Canım bende genoks ta yaptım.. Bu anne kanından yapılan fetal dna testleri aslında sadece literatürde tarama olarak geçiyor.. Doğruluğu %99 yani aslında amniyosentezin muadili bir uygulama.. Tarama testi diye geçtiği için de sonuç olumsuz çıkarsa Gebeliğine son vermek isteyenler için mecburen amniyosentez yapılıyor.. Ama amniyosentezde de aynı sonuç alınıyor zaten..Çok teşekkür ederim.. Ense kalınlığı iyi ölçtü doktor bende medical park Ankara ya gidiyorum ikili test için kan verdim 10 güne çıkar dediler de yaş dan dolayı riskli çıkar. Genoks uygun kafana yattı diğer firmalara göre 10 iş gününde de çıkar dediler haftaya 13. Haftada olacam yaptıracam inşallah 3lü 4lü ye girmem umarım düşük risk çıkar kafamız rahat olur.
Açıkçası yerinizde olsam hiç kafama takmam benim bebeğim pgtli tüp bebek olmasına rağmen riskli cıktı üstüne alalım dedi turkiyenin en iyi hastanelerinde un yapmış en iyi perinatolog onun yüzünden günlerce stres oldum dayanamadım kan verdim genoksa sonuç düşük risk ve oğlum şükür sağlıklıÇok teşekkür ederim.. Ense kalınlığı iyi ölçtü doktor bende medical park Ankara ya gidiyorum ikili test için kan verdim 10 güne çıkar dediler de yaş dan dolayı riskli çıkar. Genoks uygun kafana yattı diğer firmalara göre 10 iş gününde de çıkar dediler haftaya 13. Haftada olacam yaptıracam inşallah 3lü 4lü ye girmem umarım düşük risk çıkar kafamız rahat olur.
Sağlıkla kucaklayın inşŞükür saglıklı bebeğiniz güzel sonuçlar almışsınız ... İnsan ister istemez kafasına takıyor nifty yaptırıp sonucu düşük çıkarsa kalan 6 ay da rahat hamilelik saglıklı dogum istiyorum haftaya kanı verırım .. Bide çalışıyorum umarım corono olmadan dogum yaparız hepimiz.. Hamilelik de daha derya a zarar vetıp vermediği kanıtlanmadı Rabbim korusun hepimizi
İnşallah.. Hepimiz saglıklı sıhhatli kucagımıza alalım inşallah.. Cunartesi nifty yaptırdım inşallah erken sonuç çıkar 10 12 gün dediler. Genoks yaptırdım.. HayırlısıSağlıkla kucaklayın inş
Sie mesaj atıyorlar mı telefona sonuç çıktı diye yoksa her gün mail adresinizi mi kontrol ettiniz arıyormudynuz dedim de aramıyoruz dediler en Ankara labaratuvar ına gittim verdim genoks un 5 dk bir tüp aldılar.. Bi form doldurdu lar okadar hayırlısı umarım temiz sonuçlar çıkarCanım bende genoks ta yaptım.. Bu anne kanından yapılan fetal dna testleri aslında sadece literatürde tarama olarak geçiyor.. Doğruluğu %99 yani aslında amniyosentezin muadili bir uygulama.. Tarama testi diye geçtiği için de sonuç olumsuz çıkarsa Gebeliğine son vermek isteyenler için mecburen amniyosentez yapılıyor.. Ama amniyosentezde de aynı sonuç alınıyor zaten..
Bu arada benim sonucum 10 gün bile sürmemişti 8 gün sonra sonucu mail olarak atmışlardı..
İnşallah canım sağlık haberlerini alırsın.. Beni aramadılar ama 8 gün sonra çıkmıştı sonucum benimki maile gelmişti.. Ama öncesinde kan ulaştı mı gitti mi sonuç çıktı mı gibisinden arayıp bilgiler almıştım.. Mailde zaten gözden kaçırma şansınız yok oturumunuz açıksa bildirim düşüyor hemen.. Ama gözden kaçırırsanız falan arayıp öğrenme şansınız da var.. Sanırım onlar aramıyor direk mail üzerinden sonum bildiriyor..Sie mesaj atıyorlar mı telefona sonuç çıktı diye yoksa her gün mail adresinizi mi kontrol ettiniz arıyormudynuz dedim de aramıyoruz dediler en Ankara labaratuvar ına gittim verdim genoks un 5 dk bir tüp aldılar.. Bi form doldurdu lar okadar hayırlısı umarım temiz sonuçlar çıkar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?