En detaylı şekilde sürecimi anlattım kızlar toplanın
️
24 Nisan 2025 de oldum yaptıranlar yardımcı oldu bende yaptıracaklara olayım kendi sürecimden bahsetmek istiyorum öncelikle doktorum ile başlayım o kadar özenmiş ki baktıkça çok hoşuma gidiyor başta ona ve tatlı hemşiresine teşekkür edip konuya geçiyorum
Benim labioplasti ameliyatim baya zordu cok fazla kalın deriler çıkarıldı cok detaylıydi özel bölgeden lokal anestezi ile oldum doktorum cok anlayışlıydı ben huyluyum normalde ameliyat boyunca konuştu benimle sakinleştirdi susmak bilmedim ona rağmen beni idare etti doktor gibi degil de abla gibi yaklaştı hep
telefonuma baktım ameliyat süresince 2 saat sürdü dediğim gibi 19 yaşındayım Haziranda 20 olacağım yaşıma rağmen çok sıkıntılıydım bana barbie vajina estetiği yaptı klitoris üzerindeki derileri de aldı bizzat doktorum kanama takibi yaptı lokal anastezi olduğu için yatış gerekmeden 2.5-3 saat gözetim altında tutulup evime gittim.
️ AMELİYAT SONRAS️I
️ Ameliyattan çıktığımdan itibaren buz konuldu sürekli olarak eve geldiğimde de aynısını uyguladım doktor pansuman vs önermedi bence de gerek yok cunku batikonun dikişleri kuruttuğunu duymuştum ameliyattan çıkınca yanma ve ağrı oldu doku alındı sonuçta popodan ağrı kesici iğne yapıldı ameliyat sonunda çekip gösterince benim olduğuna inanamadım o kadar temiz yapmış ki üstüne üstlük çok güler yüzlü ilgili bir doktor ameliyat sonrasında da eve geldiğimde bile takibimi yaptı 3 gun sordu hep nasılsın sıkıntı var mı diye aldığı parayı son kuruşuna kadar hak ediyor ameliyattan sonra yaklaşık 2 saat kadar sonra reçetemi yazınca klinikten ayrildik eve gelince ilk çiş tuvaletimden sonra (klinikte yapmıştım kanamam olmamıştı evdeki ilk tuvaletimden bahsediyorum) kanamam anormal oldu çok çekerek kuruladim ilk günden o yüzden kanama oldu ped taktım hemen pıt pıt silmeniz gerekiyor ️
️Ben normal sekilde taharetlendim suyu cok açmadan pıt pıt kurulayinca peçete ile kurutma makinesinden de yardım alarak kuruttum
duzenleme(tavsiyem el fanı almanız çünkü kurutma makinesi çok hava üflediği için tahriş veya hassasiyet yapabiliyor kurutma makinesi kullandığım süreçte tahriş oldum bu kısmı sonradan duzenliyorum internette her yerde bulabilirsiniz çok da uygun fiyatlı)
Annem refakatçimdi eğer böyle fazla doku aldıracaksanız hudoplasti ve labiolastiyi beraber yaptıracaksanız ( barbie vajina operasyonu) tek başınıza ailenizden habersiz yaptırmanızı önermem en azından bir kişinin haberi olsun
️ Bu iç dudaklar sizi rahatsız ediyorsa psikolojik ve fiziksel olarak yaptırmanızı öneriyorum benim okulum var normalde gitmeyi düşünmüyorum işe giden ablalarım da olduktan sonraki gün ise gittim laflarına tekabül etmesinler en azından 7 gün evde yatın eğer imkanınız varsa daha fazla yatılması gerektigini düşünüyorum şuan ağrım var az çok yanmada var ama ameliyat sonrası fotoğrafını gördükçe moralim düzeliyor 3 ay sonra bu sekilde olacak diyorum ben çok tereddütle girmiştim ameliyata korktum da biraz ama bugün iyi ki ertelememişim diyorum cok rahatsızsanız asla ertelemeyin çünkü erteledikçe kafanızda büyüyor psikolojiniz bozuluyor
GÜN 1
️ Eve geldim buz koydum yattım hep annem mercimek çorbası yapmıştı onu içtim katı tüketmeyin tavsiye etmem büyük tuvalet yaparken acı çekersiniz ilk çiş tuvaletimde biraz ameliyat bolgemde kanamam oldu cok sert sildigim icin diye dusunuyorum yavaşca su ile yıkayıp yavaşça tuvalet kağıdı ile kurulayın o bölgede idrar kalması da mikrop kaptirabilir ve ayakta durmayın ayakta durunca bende kanama oldu ilk 3 gün işinizi halledip hemen yatın ben ameliyata 12.00 da girmiştim 14.00 da bitti yaklaşık 2 saat klinikte gözetim altında tutuldum
Eve geldiğimde saat 16.30 civarıdaydı temel ihtiyaçlar hariç yerimden kalkmadım ve durmadan dokturumun verdiği buz tabletini yan yatıp bacak arama sıkıştırıp pijama üzerinden tülbente 2 kat falan cok kalın olup soğukluğu çok da engellemeyecek şekilde yan yatıp bacak arama koydum agrı kesici iğne etkisiyle 21.00 gibi uyudum ameliyatlı ilk gününüz olduğu için biraz rahatsız ediyor ama alışacağımı düşünüyorum bi de taharetlenirken çok garip oluyor sonuçta orda bi parça vardı ama artık yok
GÜN 2
️ Bugün kanamam sadece sızıntı şeklinde oldu bol bol buz koydum ödemlerim var dikişler gergin duruyor ama acımıyor arada ağrı giriyor sadece dünden daha rahatım şuanlık büyük tuvaletimi gidermedim
daha 1 lt su içtim saat 11.40 iyiyim netflixdeyim bakalim bolsıvı ve lifli gidalar tüketeceğiz bugün ağrılarım biraz daha azaldı
Saat sabah 5:22 ara ara 3 saat aralıklarla uyanıyorum
GÜN 3
️ Günaydın saat sabah 9.00 gibi kalktım sabah açken annem mercimek çorbası içirdi sonrasında ilaçlarımı aldım çiş yapınca da kurutma makinesi soğuk ayar ile kuruttum
️(kızlar 37.günden editliyorum trendyolda el vantilatörü var ondan alın kurutma makinesi cok sert üflediği için tahriş yapabiliyor bu bahsettigim şey rüzgar gibi hafif hafif üflüyor hem ağır da değil)
Sonra krem sürdüm bugün ödem çok var geriliyor dikişler ama ekstra bir rahatsızlık vermiyor buz koyarak düşürmeye çalışıcam biraz önce ameliyat olduktan sonra ilk büyük tuvaletimi yaptım günlük en az 2 lt su ve mercimek çorbası sayesinde zorlanmadım ıkınmadim size de öneririm
ödemliydim bugun buz koya koya az çok geçirdim size tavsiyem beslenmenize ve kuru kalmasına çok dikkat edin biraz rahatım ben açıkçası ilk gün kadar sıkıntım kalmadı.
Saat 21.12 kaşıntı başladı(eski krem kalıntıları yüzündenmiş eski kremleri silince geçti) buz uyguladım bakalım inşallah geçer saat 21.21 aralıksız buz tuttum hala tutuyorum (şortun üstünden tülbente sarılmış şekilde) ama bugün dehşet ödem var umarım uyuyabilirim.
3 Günümü boyle not aldım suan sorusu olanlar sorabilir duş hakkında tuvalet hakkında veya ameliyat sonrası süreçler hakkinda çekinmeden yanıtlarım ameliyat olmak isteyenlere burdan çok detaylı soru soracaklara WhatsApp üzerinden yardımcı olurum
️BEFORE/AFTER FOTOĞRAFIMI ATARIM
Kızlar selam bugün 3 Mayıs Cumartesi
GÜN 9
️ Tecrübe ettiğim biraz da tavsiye niteliğinde şeyler yazacağım
Öncelikle uyuma konusuna değineceğim ben 5 günden sonra sırt üstü yattım hep belimin altına küçük yastık koydum o şekilde uyudum gece ani bir hareket ya da kalça çekmesi vs yaparım dikişlerim patlar diye cok korkuyordum bunu size de tavsiye ederim
️
2.Bahsedeceğim konu büyük tuvalete çıkma ben ne kadar düzgün beslensem suyumu çorbamı lifli gıdaları eksik etmesem de stres yüzünden zorlanabiliyorsunuz
bu konuyu dert etmeyin ve kendinizi zorlamayın eninde sonunda yaparsınız zaten ameliyat sürecinde her gün yapamamak normaldir diye düşünüyorum
️ 1 Mayıstan sonra klitorisim cok hassastı şişmişti ödem olmuştu büyük ihtimal korktuğum şey ters hareket yapıp ordaki dikişleri patlatmış olmam çünkü çok acıyordu su değince ama kanama yoktu bunu doktoruma danışıp size de geri dönüş yapacağım (normalmiş dikişlerim patlamamış ödem olmuş) doktorum şeklinin oturması 3 ay bulur demişti zaten bir de psikolojik olarak iyileşme sürecinde olduğunuz için bunalabiliyorsunuz ben en azından evden çıkamıyorum ve biraz sosyal birisi olduğum için ve takıntılı pimpirikli olduğum için biraz bunalıma girmiş hissediyorum evet şuan şekli çok güzel ama dediğim gibi ruhsal bunalım illa ki oluyor sabır etmek gerekiyor
yeniden bunu demeden geçmek istemiyorum herkesin bünyesi tabi ki farklıdır ama ben asla 4.gün işe gittim şöyle böyle laflarına inanmıyorum gerçekliği olduğunu da sanmiyorum ameliyat olacaksaniz 2.5 haftanizi gozunuzden cikarmaniz gerektigini düşünmüyorum bunu korkutmak icin vs söylemiyorum çalışanlar okulu olanlar müsait bir zaman belirleyebilsin diye söylüyorum çünkü mesela oturamıyorum kaldı ki 8 saat falan oturarak çalışanlar var eğer ameliyat olacaksanız 2 haftalık bir izin ya da rapor almanızı tavsiye ederim
Şu an en korktuğum şeyler dikişlerimin patlaması enfeksiyon ve mantar umarım bunlar başıma gelmeden bu dikişlerin erime sürecini tamamlarım
Uygulama 6 gün sonrası için regl gösteriyor regl olunca yeniden güncellerim aklınıza takılan sorular olursa çekinmeden sorabilirsiniz sitede aktifim ayrıca bu süreçte asla kabız olmadım neredeyse her gün büyük tuvalete çıktım zorlanmadan isteyenler olursa süreç boyunca yediklerimin listesini kahvaltı öğle akşam gibi söyleyebilirim
Şunu eklemek istiyorum ameliyatın ilk haftası bacaklarım yüzüm her yerim o kadar ödemliydim ki belki ilaçlar yaptı belki ameliyat süreci sizde de böyle olursa korkmayın ben kilo aldım evde durmaktan diye düşünüp psikolojimi bozmuştum ama şuan (şuan derken 21.günüm sonradan editliyorum yazımı) ne ameliyat bölgesinde ne de bacağımda ödem kalmadı
GÜN 10
Bugün düne göre çok rahattım sabah çiş yaparken yanma hissettim ama su içince gün içinde o da geçti bugün ameliyatlı olduğumu pek hissetmedim iyileşme sürecine girdim galiba rahat geçti düne göre ara ara batmalar acılar hissetsem de rahatsız edici seviyede değildi klitoris hassasiyetim de kalktı galiba acımıyor çok uyurken yan yatabiliyorum
GÜN 11
Bugün çok şükür daha iyiydim yürüyüşüm düzeldi gibi en azından paytak yürümüyorum yatıyorum hep klitoris hassasiyetim geçti biraz buz koymayı azalttım günde 2 kez koyuyorum şuanlık rahatım bakalım yarın kontrol var
GÜN 12
Kızlar kontrolden geldim yeni eve o kadar mutluyum ki ara ara ağrı girse de doktorum çok güzel bir iyileşme gösterdiğimi söyledi bül (su toplama) riski kalkmış o kadar mutlu oldum ki dikişlerin erime süresi 40 günmüş antibiyotik kestik tek ağrı kesici devam kızlar bir de ben klitoris acısı biraz geçince yan ve iç çamaşırı olmadan yatmaya başladım o kadar rahat oluyor ki bir şey değmediği için dikişlerime tahriş de olmuyor bir de şunu ekleyim
️ ben sabah 11.00 civarı - gece de uyumadan önce ağrı kesici içiyorum sabaha ağrım olmadan uyanıyordum yani olursa bile en minimal şekilde ağrı oluyordu
GÜN 16
Bugün regl oldum süreci 5 gün sonra paylaşacağım
GÜN 21
Bugün regl bitti çok şükür enfeksiyon kapmadım regl boyunca ped canımı acıttı ama yapacak bir şey yok takmak zorundayız çok kafaya takmayın regl olunca su ile her tuvalette guzelce temizlerseniz mikrop kapmıyorsunz her 2-3 saatte ped değiştim mesela boş olsa bile değiştim ki normalde aşırı kanamam olur benim bu ay stresten midir bilmiyorum cok az kanamam oldu pedde pıhtı bile göremedim bazen peçetede oluyordu
Böyle durum olursa korkmayın normal bir şey sonuçta ameliyat süreci geçiriyoruz Bu arada benim dikişlerim hala erimedi 21.gün yani 3 hafta olmasına rağmen bir de ben günlük 2 ağrı kesici içtim ve sıcak su torbası uygulamadım sakın siz de uygulamayın sıcak ödem yapabilir üstelik ben batikon sprey ya da eczanede satılan özel su falan bunları hiç kullanmadım 1 kutu antibiyotik bitirdim ilk hafta 2. hafta antibiyotik bitince bıraktım doktor tavsiyesiyle 3.hafta regl bitince yeniden başladım kafama taktığım için doktorum iç bişey olmaz mantar falan olmazsın dedi
GÜN 23
Dikişlerim erimeye başladı geç erir sanıyordum o düğümlerden sonra ama fark ettim ki içten eriyince düğümler ne kadar olursa olsun fark etmiyormuş çok mutluyum Gece ani bir kaşıntı olmuştu mantar falan mı diye korkmuştum ama dikişler eridiği için reaksiyon gösteriyormuş
GÜN 33
Benim sol taraftaki yer kaynamamış doktor bugün orayı yeniden dikti ne kadar 3 ay bekle dese de dinlemedim yaptırdım çok acıyor acıdan 1 dikiş anca atabildi çok ağladım umarım kaynar oraya kaynamazsa 3 ay sonra tekrar dikicem dedi nasıl dayanırım bilmiyorum
GÜN 37
Dikiş kaynamaya başlamış bir sorun olmadı
️GENEL OLARAK
️
DUŞ
Eve Shop dan kabak lifi almıştım süreç boyunca sabunsuz sürtünme yaptım temizlenmeyecek gibi düşünebilirsiniz ama cidden temizleniyorsunuz hatta cildim eskiden çok kuruyordu sabundan olduğunu fark ettim simdi duştan çıkıp direkt kremleniyorum saçımı da ayrı olarak lavaboda yıkıyordum tabi ki isterseniz normal köpüklü duş da alırsınız serbest ama ben herhangi bi mantar riskine karşı oraya hiç sabun değdirmemeye çalıştım çişten sonra ilk günden itibaren normal şekilde taharetlendim hiç bir sıkıntım olmadı batikon vs de kullanmadım
BÜYÜK TUVALET
Bolca lifli şeyler kefir mercimek çorbası ev yapımı yoğurt kayısı marmelatı vs yedim kabız olmamaya dikkat ettim
️Büyük tuvaletimi yaptıktan sonra banyo kovasına suyu doldurdum önden banyo tası ile ameliyat yerime denk gelmeyecek şekilde(tastaki temiz su gelebilir ben pis sudan bahsediyorum) bi elimle su döktüm bi elimde de yıkadım sonra pis elimi temas ettirmeden direkt çıkarıp ayağa kalkmadan elimi kenarda sabunlayıp kovadaki kalan su ile sabunu elimden arındırdım (bizim klozet banyonun içinde eğer sizin bu şekilde değilse elinizin sabununu boş bir kovada temiz su ile arındırabilirsiniz) tuvalet hijyeni olarak bunları diyebilirim
GÜN 40
Bu süreçte şuanlık 2.5 kutu antibiyotik kullandım 1 kutuyu ameliyat sonrası ikinci kutuyu 3.hafta başlayınca aldım şuan 5.haftam 2.kez diktiği için doktor bir kutu daha yazmış onu kullanmaya devam ediyorum o yüzden 2.5 dedim kullandığım antibiyotik Molcef idi Doktor 40 günde 3 kutu antibiyotik yazdı
Çok şükür ne mantar oldum ne enfeksiyon dediklerimi yaparsanız siz de olmazsınız diye umuyorum
1 Haziran
Kızlar bugün ameliyat sonrası ilk köpüklü banyomu yaptım çok rahatladım tüyleri de aldim biliyorsunuz ki 6 hafta tüyleri almak yasak
Anlatmak istediğim bir konu var o da şu;
Çiş yaparken kalçaya akması
Bu benim başıma gelmişti korkmayın bir sorun yok ödemden ve dikişten dolayı kalçaya akabiliyor bu durum bende başlarda çok vardı şuan yok ama bazen ödemlenince aktığı oluyor dert etmeyin 3 ayın sonunda bu sorun tamemen ortadan kalkar diye düşünüyorum bir başka husus;
Klitoris ödemi
Şuan hala klitorisim ödemli şiş 1 aydan fazla zaman oldu hala klitoris ödemli 3 ayda geçer diye düşünüyorum hassasiyetim yok ama ödemim var sanırım hudoplasti sebebiyle oluyor
12 Haziran
Kızlar eski normal hayatıma geri döndüm hemde çok daha iyi bir şekilde
artık vulvamdan utanmıyorum oje sürdum bugün kaşlarımı aldım saçımı boyadım psikolojim çok daha düzeldi çok mutluyum Allah bu ameliyatı isteyip madd veya manevi sebeplerle yaptıramayan herkese yaptırma gücü versin inşallah bu mutluluğu tüm kadınlar yaşasın istiyorum sancılı bir süreçti ama atlattım yaptıracaklar veya iyileşme sürecinde olan herkes umarım çok tez vakitte iyileşirsiniz çok
geçmiş olsun inşallah sizde sıkıntısız bir şekilde atlatırsınız
Çok Sorulanlar
️Kızlar çok merak ettiğiniz şeyler var topluca yanıtlayım
Hudoplasti sonrası hissizlik oldu mu ?
- Hayır olmadı aksine eskisine göre his açısından çok daha iyi oldu (ameliyatın başında klitoris de ağrı hassasiyet oluyor ödemden dolayı benim kast ettigim orgazm olurken hisedilen hassasiyet) doktor deneyimli olursa ve defalarca bu ameliyati yaptıysa başınıza böyle bir şey gelmez nereyi kesip kesmeyeceğini iyi bilir
Ameliyat E-Devlete/E-Nabız da gözükür mü?
- Klinikte olursanız ve nakit ödersiniz sağlık bilgilerinizde gözükmez ama devlet hastanesinde olursanız gözükür yine de doktora sormakta da fayda var Klinikte olduğum için gözükmüyor
Ameliyata kaç TL ödedin?
- Buradan yazamıyorum yasakmış özelden sorabilirsiniz
İstediğinizi sorabilirsiniz detaylı konuşmak isterseniz WhatsApp dan da konuşabiliriz kendinize dikkat edin buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim bir kişinin bile hayatına dokunabilmiş olmak beni çok mutlu ediyor