• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nihayet Bu Sabah Gidiyorum Peki Neden Bu Kadar Kötüyüm

Yolun açık ve aydınlık olsun arkadaşım.
Bir kadın hele ki bir anne boşanmamak için sonuna kadar direnir az çok tahmin edebiliyorum.
Bu kararı almışsan elbet vardır bildiğin.
Hayırlı olsun,Allahım senin de evladının da karşınıza hep iyi insanlar çıkarsın inşallah.
kötü evlilik kanser gibidir yavaş yavaş öldürür.. insan çalıştığı işyerinden bile toplanırken üzülüyor üzülmeniz çok normal ama birkaç ay sonra dünyaya yenıden gelmıs gıbı olacaksınız emın olun..
Olgun davranmis en azından çok şükür. Sınavı kazanırsan hersey çok daha kolay olur senin için. Başarılar dilerim canım yolun açık olsun
Canım senin konularını biliyorum az çok eşinin ne kadar anneci olduğunu pasif kaldıgını her daim seni haksız gördüğünü, kv bu yuvayı bu hale getirmek için elinden geleni ardına koymaması.. daha önce evi terk edip geri dönmeni..
O kadar üzülüyorum ki senin ve yavrun için allah yardımcınız olsun sen çok güçlü bir kadınsın bilyorsun demi ?
herkes senin yaptıgını yapamamz emin ol.. oysa sizin yuvanızın kurtulması yeniden sil baştan başlamanız o kadar kolay iken
eşin ne yazık ki bunu yapamadı başaramadı ben eminim ki senin eşin kafasını çok duvarlara vuracak.. zaten anneci bir eş değişmiyor ne yapsan değişmiyor.. bazı kadınlarımız ailesi arkasında olmadıgı ve maddi imkanları olmadıgı için sürünüyor böyle bir evlilikte..
bazı kadınlar sabrediyor selamete ulaşıyor ( benim gibi .. ) ama sen yeterinde sabrettin.
şimdi otursun anasının dizinin dibinde.. Rabbim onları bildiği gibi yapsın şu mübarek ramazanda ..
kv denecek kadın nasıl rahat acaba ? hiç mi vicdan yok bu insanlarda
Rabbim onun iki yakasını bir araya mı getirecek ?
o bir yuva yıktı yıkılmasına sebep oldu nasıl rahat nefes alacak artık.. bilmezler ki bu dünyanın birde ebedisi var..
Böyle güçlü olmaya devam et içinde zerre birşey kalmasın.. sen elinden gelen herşeyi yaptın bu evlilik için emin ol
inşallah bundan sonra hayat sizin bebegin için çok güzel olur
Allah eşini de o kv ni de bildiği gibi yapsın. Bir daha da evlenmesin o adam. Anasının dizine gitsin yapışsın.
Ne yalan söyliyim çok sevindim ben gitmenize. Öncekş konularda aşırı sinirlenmiştim çünkü nihayet doğru kararı verdiniz
Kayınvalıdenızın sızınle derdı neydı cıdden cok merak ettım??? yuva bozmak nasıl buyuk gunah Allah yanına bırakmaz

Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Destekleriniz ve güzel dilekleriniz için sağ olun. Kararımın doğruluğundan kesinlikle şüphem yok.

Eve geldim ama yabancı, adlandıramadığım şeyler hissediyorum. Oğlum için gerçekten çok üzülüyorum. Umarım kolay bir süreç olur için de.

Eşim arayıp sordu birkaç kez. Bu nasıl ayrılık diye düşünüyorum. Kavgaya odaklı bünyem böyle sakin bir ayrılığı kaldıramadı. Boşanan insanlar böyle hiçbir şey yokmuşçasına konuşuyor mu ?

Sanki kv ile evlenmiştim de, onunla kavga ettim ayrıldım.
Ne olursa olsun, eşim kabalaşmadığı sürece çocukla her gün görüşmesi, konuşması konusunda sorun çıkarmayayım diye düşünüyorum.

Öyle işte. Gerisi zamana kalmış. Biraz hızlı geçmesini istediğim zamana.

Esinle bence fazla diyaloğa girme çocuk haricinde.
Yokluğunun onda daha çok yaralar açmasına fırsat vermelisin.
Canı acidikca anne babasına sarsin kafayı.
Ama bence fazla dostane gibi durma derim.
Adamin eşim gittiği yerde rahat sesi de iyi geliyor diye bir vicdan rahatlamasina girmesine müsade etme.

Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Destekleriniz ve güzel dilekleriniz için sağ olun. Kararımın doğruluğundan kesinlikle şüphem yok.

Eve geldim ama yabancı, adlandıramadığım şeyler hissediyorum. Oğlum için gerçekten çok üzülüyorum. Umarım kolay bir süreç olur için de.

Eşim arayıp sordu birkaç kez. Bu nasıl ayrılık diye düşünüyorum. Kavgaya odaklı bünyem böyle sakin bir ayrılığı kaldıramadı. Boşanan insanlar böyle hiçbir şey yokmuşçasına konuşuyor mu ?

Sanki kv ile evlenmiştim de, onunla kavga ettim ayrıldım.
Ne olursa olsun, eşim kabalaşmadığı sürece çocukla her gün görüşmesi, konuşması konusunda sorun çıkarmayayım diye düşünüyorum.

Öyle işte. Gerisi zamana kalmış. Biraz hızlı geçmesini istediğim zamana.

çocukla her gün görüşmesi saçma değil mi??
hadi telefonla tamam da yüz yüze mahkemenin belirlediği günler dışına çıkmayın.
çocuğun hayatı düzenli olsun. bi orda bi burda olmasın.
yarın bir gün okulu olacak etkinliği olacak ya da siz bir program yapacaksınız hopp çıkıp gelecek çocuğu alıcam görücem falan. bence sıkıntı.
bir de kavgasız gürültüsüz daha iyi boşver.
adam bildiğin basiretsizmiş. bence geri adım atma

Hepinize teker teker çok teşekkür ederim. Biraz önce baktım eşim de balkonda bir paket sigara bitirmiş, bir yıla yakındır içmiyordu oysa. Sanırım ona da acıyorum. Aramızda annesi dışında bir sorun olmayışı ve onun da bunu çözecek basirete sahip olamayışı da acıtıyor. Her şey acıtıyor ya. Her şey.

Babası sözde derdimi sormaya geldiğinde, kovuyorum sizi evden, çıkın gidin nerede yaşarsanız yaşayın diyor yani. En büyük tehditleri oğullarına eşinden yanaysan bizi ve desteğimizi unut.

Eş kişisi de yine sattı sanki bizi. Kendisi çok mu anlaşır annesiyle, her çağırdıklarında söylene söylene giden adam ağzını bile açamadan bizi uğurlayacak şimdi. Ne acı.
kendi oğullarının yuvalarını yikmalarini fazlası ile ödeyecekler.boşanma hengamesi bittikten herkes herşeyi paylaşıp uzaklaştıktan sonra oğluşum dedikleri çocuklarını atacak yer arayacaklar.noldu herkes alacagini aldi kinini kustu. Rahatladı sonrasında oğullarının anormal halleru2 ile kafayı yiyecekler.çünkü naparlarsa yapsinlar en azından belli süre normal olmayacak çocukları.o aileye müstehak.bi karısının arkasında duramayan adama cok uzulmemek lazim.şimdi ağlarsın depresyona girer düzelirsin.onlarin yuva yıkma pişmanlıkları omur boyu eziyet

Esinle bence fazla diyaloğa girme çocuk haricinde.
Yokluğunun onda daha çok yaralar açmasına fırsat vermelisin.
Canı acidikca anne babasına sarsin kafayı.
Ama bence fazla dostane gibi durma derim.
Adamin eşim gittiği yerde rahat sesi de iyi geliyor diye bir vicdan rahatlamasina girmesine müsade etme.

Tavsiyenizi kesinlikle dinleyeceğim. Söylediğiniz açıdan düşünmemiştim hiç.

çocukla her gün görüşmesi saçma değil mi??
hadi telefonla tamam da yüz yüze mahkemenin belirlediği günler dışına çıkmayın.
çocuğun hayatı düzenli olsun. bi orda bi burda olmasın.
yarın bir gün okulu olacak etkinliği olacak ya da siz bir program yapacaksınız hopp çıkıp gelecek çocuğu alıcam görücem falan. bence sıkıntı.
bir de kavgasız gürültüsüz daha iyi boşver.
adam bildiğin basiretsizmiş. bence geri adım atma
Zaten çok uzak şehirlerdeyiz, yüz yüze ayda yılda bir görürse gelir görür. Telefonla da her gün bir rutinleri vardı. Gündüz uykusundan sonra, yeni bir şey tecrübe ettiğinde mutlaka arattırır babasını. Bu düzeni bozmayacağım ama diğer arkadaşın dediği gibi Kendim de fazla diyalog halinde olmayacağım.

kendi oğullarının yuvalarını yikmalarini fazlası ile ödeyecekler.boşanma hengamesi bittikten herkes herşeyi paylaşıp uzaklaştıktan sonra oğluşum dedikleri çocuklarını atacak yer arayacaklar.noldu herkes alacagini aldi kinini kustu. Rahatladı sonrasında oğullarının anormal halleru2 ile kafayı yiyecekler.çünkü naparlarsa yapsinlar en azından belli süre normal olmayacak çocukları.o aileye müstehak.bi karısının arkasında duramayan adama cok uzulmemek lazim.şimdi ağlarsın depresyona girer düzelirsin.onlarin yuva yıkma pişmanlıkları omur boyu eziyet

Zaten dün kv diyor ki “ben x ile zaten anlaşamam, fazla sohbetimiz bile yoktur, derdim ne ki yuvasını yıkmak isteyeyim.”
Gerçekten de öyledir, evlenmeden önce aylarca görüşmedikleri olurdu, kv biz nişanlıyken arayıp ağlardı telefonlarda, x’e söyle bizi arasın.” diye. Öyle bir adam nasıl bu kadar anneci oldu bilmiyorum. Ben de dedim, bana gelince kıymetli oldu oğlun demek ki.

Yani hiç anlaşamazlar zaten, eşim hep annesinin huylarını eleştirirdi, kv hep eşimden şikayet ederdi, ben araya girince kıymetli oldular karşılıklı. El kızına karşı birlik olalım dedilerse artık.

Kv ile ilgili çok ağır şeyler geçiyor içimden. Yazmak istemiyorum. Görümcem benimkine benzer sebeplerle şu an iki çocuğuyla baba evinde, küçük oğlu birkaç ay önce nişan attı, kız kv yeğeniydi ve hep kv’yi suçladı. Eşimin zaten ikinci evliliğiyim. İlk evliliği üç ay sürmüş ve sebep yine ailesiymiş. Bir insan bu kadar yaşanılana rağmen hiç mi çekmez kendini, hiç mi ders almaz?

Olmuyor demek ki.

Bu sabah erkenden ailemin evine dönüyorum. İçimdeki her şeyi yuvamı sen yıktın diye başlayıp kv kişisine söyledim. Eş olacak adam da sessiz, içi rahat, haklılığından emin, hatta böyle bir umursamaz neşeli hallerde.

Ben boşanmayı tüm içtenliğimle isterken neden bu kadar üzgünüm. O eşyaları neden ağlaya ağlaya topladım, bunları yazarken neden ağlıyorum, neye ağlıyorum?

Olmadık şeyden yuvamı yıkmama mı? Çözüm çok çok basitken eşimin tüm bu sorunlarını çözemeyişine mi? Hiçbiri değil aslında. Bu ince sızı ne ?

Cesaretinizi toplamanıza sevindim. Bence bu durumu adil bulmadığınız için böylesiniz. Siz üzgünken o rahat diye. Bence geri döneceğinizi düşündüğü için rahat. Daha önce de gitmişti diyordur. Sonra pişman olacak ama o zamana siz kendinizi toplamış ve rahat olacaksınız. Roller değişecek yani. Ve o adam öyle bir mantaliteyle mutsuz olmaya mahkum. Tek farkı artık sizi mutsuzluğuna ortak edemeyecek, oğlunuz da böyle bir adamı rol model alarak büyümeyecek.

Hakkinda hayirlisi en azindan savasmadim olurmuydu acaba demeyeceksin denedin sabrettin savastin olmadi
Aci cok normal degilmi insanlar sevgililerinden ayrilirken bile yikiliyor sen evlilik bitiriyorsun kolaymi oyle agla acil sonra kafani dagitabildigin kadar dagit oturup duaunursen daha zor olur
İcimden bir his senin esin inanilmaz pisman olacak biraz zaman gecsin bir yuvayi esi evladi rahatina tercih ettigi icin cok vuracak kafayi duvarlara diyor

Ah Özge o kadın da sürünsün istiyorum, öyle bir nefret ediyorum ki, öyle bir geline denk gelsin ki, bizi ağlayarak arasın. Eşime diyecek lafım zaten yok.

Cesaretinizi toplamanıza sevindim. Bence bu durumu adil bulmadığınız için böylesiniz. Siz üzgünken o rahat diye. Bence geri döneceğinizi düşündüğü için rahat. Daha önce de gitmişti diyordur. Sonra pişman olacak ama o zamana siz kendinizi toplamış ve rahat olacaksınız. Roller değişecek yani. Ve o adam öyle bir mantaliteyle mutsuz olmaya mahkum. Tek farkı artık sizi mutsuzluğuna ortak edemeyecek, oğlunuz da böyle bir adamı rol model alarak büyümeyecek.

Eşim artık asla dönmeyeceğimden adı gibi emin. Belki de bu yüzden hiç sorun çıkarmadan bana ayak uydurdu. Zaten benim uçak saatim yaklaştıkça o halinden eser kalmadı.

Bir önceki gelişimde bu üzüntümün zerresi yoktu, şimdi neden bu kadar üzüldüm bilemiyorum. Çok teşekkür ederim desteğiniz için, umarım devamı kolay ve güzel gelir.

Eşim artık asla dönmeyeceğimden adı gibi emin. Belki de bu yüzden hiç sorun çıkarmadan bana ayak uydurdu. Zaten benim uçak saatim yaklaştıkça o halinden eser kalmadı.

Bir önceki gelişimde bu üzüntümün zerresi yoktu, şimdi neden bu kadar üzüldüm bilemiyorum. Çok teşekkür ederim desteğiniz için, umarım devamı kolay ve güzel gelir.

Sanırım geçen sefer az da olsa umudunuz vardı. Şimdi düzelmeyeceğini biliyorsunuz. Siz elinizden geleni yaptınız. Bir süre böyle hissedebilirsiniz sonra zamanla düzelecek. Boşanırken de hem kendiniz hem çocuğunuz için tüm haklarınızı alın.

Annesine iki oğlunun 3 ayrı kişiden ayrılmasına kendisinin sebep olduğunu söylediniz mi?

Şimdi anne oğul birbirine düşerler yine.

Sanırım geçen sefer az da olsa umudunuz vardı. Şimdi düzelmeyeceğini biliyorsunuz. Siz elinizden geleni yaptınız. Bir süre böyle hissedebilirsiniz sonra zamanla düzelecek. Boşanırken de hem kendiniz hem çocuğunuz için tüm haklarınızı alın.

Annesine iki oğlunun 3 ayrı kişiden ayrılmasına kendisinin sebep olduğunu söylediniz mi?

Şimdi anne oğul birbirine düşerler yine.
Evet, söyledim. “Bu nedir bütün sorunlular bizi buluyor.” deyince söyledim. Ona içimdeki her şeyi söyledim. Bu iki yıl içinde kendisiyle benzer konuşmaları tam dört kez yaptığımı, bütün sıkıntılarımı kendisine söylediğime rağmen ısrarla bana ve eşime yapıştığını, planlı programlı aramızı bozmaya yönelik tavırlar sergilediğini, hepsini söyledim. Hiçbirini kabul etmedi, pek çok söylediğimi çarpıttı. Ben evliliğimize saygı duyması gerektiğini, bizim de bir aile olduğumuzu anlatmaya çalıştıkça o beni, kendisini oğlundan ayırmaya çalışmakla suçladı. Ben görüşmenin de, gelip gitmenin de bir ölçüsü, dengesi olması gerektiğinden bahsederken de “ben düşünemedim böyle olacağını” deyip çıktı işin içinden. Hep başa döndük. Ben sana söyledim diyorum, o düşünemedim, bilemedim, anlamadım diyor. Saçma sapan bir tartışmaydı. Yine ağlayıp sızlama moduna girdi, hiç etki etmediğini görünce yalvarma modu, en son da beddua ederek evden çıkma ile kapanışı yaptı.

Evet, söyledim. “Bu nedir bütün sorunlular bizi buluyor.” deyince söyledim. Ona içimdeki her şeyi söyledim. Bu iki yıl içinde kendisiyle benzer konuşmaları tam dört kez yaptığımı, bütün sıkıntılarımı kendisine söylediğime rağmen ısrarla bana ve eşime yapıştığını, planlı programlı aramızı bozmaya yönelik tavırlar sergilediğini, hepsini söyledim. Hiçbirini kabul etmedi, pek çok söylediğimi çarpıttı. Ben evliliğimize saygı duyması gerektiğini, bizim de bir aile olduğumuzu anlatmaya çalıştıkça o beni, kendisini oğlundan ayırmaya çalışmakla suçladı. Ben görüşmenin de, gelip gitmenin de bir ölçüsü, dengesi olması gerektiğinden bahsederken de “ben düşünemedim böyle olacağını” deyip çıktı işin içinden. Hep başa döndük. Ben sana söyledim diyorum, o düşünemedim, bilemedim, anlamadım diyor. Saçma sapan bir tartışmaydı. Yine ağlayıp sızlama moduna girdi, hiç etki etmediğini görünce yalvarma modu, en son da beddua ederek evden çıkma ile kapanışı yaptı.

Psikolojik sorunlu. Başta anne olmak üzere tüm aile. Oğlunuz bu insanlardan uzak büyüyeceği için şanslı. İçinizdeki her şeyi söylemenize çok sevindim.

Psikolojik sorunlu. Başta anne olmak üzere tüm aile. Oğlunuz bu insanlardan uzak büyüyeceği için şanslı. İçinizdeki her şeyi söylemenize çok sevindim.
Gerçekten sorunlulardı. Kayınpederim ilk geldiğinde, daha kapıdan girerlerken hoş geldiniz baba, hoş geldiniz anne diye karşıladım. Fakat salona geçip oturduklarında direkt konuya girmelerini bekleyerek hiç konuşmadım. Yaklaşık 40 saniyelik bir sessizlikten sonra kayınpederim ben gidiyorum, siz konuşun dedi, geldik oturduk bir hoş geldin bile demiyor bize, dedi. Kapıda karşılarken dedim ya, deyince kayınvalidem koşup asansörün önünden geri getirdi. Girişte söyledi işte ağzının ucuyla diye.

O an bile ne kadar bencil olduklarını düşündüm. Sözde oğullarının biten evliliğini toparlamaya, sorunu çözmeye geliyor fakat, gelin bana hoş geldin demedi, deyip evi terk ederek, başka bir sorun çıkarıyor.

Gerçekten çok tuhaflardı.

Şu an tek düşündüğüm, oğlumun hayatında bir baba-erkek rol modelinin olmayışının onu nasıl etkileyeceği. Annem, kız kardeşim ve ben. Üç kadınla yetişecek. Dede-dayı gibi ona örnek olabilecek bir modeli yok. Biraz kendime geldikten sonra ilk işim oğlum için destek almak olacak.

İğrenç biri için de aynı üzüntüyü yaşıyorsunuz ,,, ...
Bu üzüntü aynı , acılar farklı , olaylar farklı ama uzun bir süre bu acı ,bu hastalıklı takıntılı haller pesimizi bırakmıyor maalesef:KK12:

İğrenç biri için de aynı üzüntüyü yaşıyorsunuz ,,, ...
Bu üzüntü aynı , acılar farklı , olaylar farklı ama uzun bir süre bu acı ,bu hastalıklı takıntılı haller pesimizi bırakmıyor maalesef:KK12:

Ben şu an düne göre çok çok daha iyi hissediyorum. O kalkıp eşya-valiz toparlama, evden ayrılma, havaalanında vedalaşma kısmı çok çok zordu benim için. Ama şimdi o kadar rahatım ki, oh be çok şükür diyorum.

Bu sıkıntıyı çeken herkesin en kısa sürede atlatabilmesi dileğimle.

Ben şu an düne göre çok çok daha iyi hissediyorum. O kalkıp eşya-valiz toparlama, evden ayrılma, havaalanında vedalaşma kısmı çok çok zordu benim için. Ama şimdi o kadar rahatım ki, oh be çok şükür diyorum.

Bu sıkıntıyı çeken herkesin en kısa sürede atlatabilmesi dileğimle.
Umarım inşallah

Size bundan sonraki yaşantınızda çocugunuzla beraber mutluluklar dilerim. İnşallah bu kötü tecrübenizi unutacağınız çok güzel günleriniz olur. Sınavda da başarılar.

Allah hicbirşeyi unutmaz, herkes ettiğini er yada geç bulur. İciniz ferah olsun.

Kolay değildir mutlaka yuvayı dağıtmak.Acı da hayata dair, üzülmenden daha doğalı yok.Arkadaşım boşanıyor.İlk ay ben neden üzülüyorum diye o da sorguladı, kurtarabilir miydim çocuğum da küçük diye hep ağladı hep..1 ay sonra topladı ikinci ayında kızın gözüne ışıltı geldi bi mutlu bi mutlu,özgüveni geldi enerjisi yükseldi.Seni görünce boşanasım geliyor diyorum :) tövbeee.. Daha mahkemesi görülmedi teşekkür ediyo içinden kv ve ex eşine.İyi ki bana bunları yaşatmışlar da kurtuldum onlardan diyor. Yoksa bi ömür enerjimi tüketen insanlarla olacaktım diyor.Güzel bakın siz de herşey güzel olsun herşey bir deneyim canınız sağolsun ;)

Gerçekten sorunlulardı. Kayınpederim ilk geldiğinde, daha kapıdan girerlerken hoş geldiniz baba, hoş geldiniz anne diye karşıladım. Fakat salona geçip oturduklarında direkt konuya girmelerini bekleyerek hiç konuşmadım. Yaklaşık 40 saniyelik bir sessizlikten sonra kayınpederim ben gidiyorum, siz konuşun dedi, geldik oturduk bir hoş geldin bile demiyor bize, dedi. Kapıda karşılarken dedim ya, deyince kayınvalidem koşup asansörün önünden geri getirdi. Girişte söyledi işte ağzının ucuyla diye.

O an bile ne kadar bencil olduklarını düşündüm. Sözde oğullarının biten evliliğini toparlamaya, sorunu çözmeye geliyor fakat, gelin bana hoş geldin demedi, deyip evi terk ederek, başka bir sorun çıkarıyor.

Gerçekten çok tuhaflardı.

Şu an tek düşündüğüm, oğlumun hayatında bir baba-erkek rol modelinin olmayışının onu nasıl etkileyeceği. Annem, kız kardeşim ve ben. Üç kadınla yetişecek. Dede-dayı gibi ona örnek olabilecek bir modeli yok. Biraz kendime geldikten sonra ilk işim oğlum için destek almak olacak.

Babanızla anneniz ayrıldı sanırım, zaten o da sizi çok üzüyordu. Oğlunuz için destek almayı çok iyi düşünmüşsünüz. Mutsuz bir evliliği model alacağına, böylesi onun için de daha iyi.

Şu an hiç düşünmüyorsunuzdur muhtemelen ama ileride inşallah oğlunuzu da sizi de çok seven iyi bir adamla evlenip çok mutlu olursunuz. Şansı 2. evliliğinde yakalayan çok örnek var.

Back
X