Nihayet Kurtuldum!

cok komik anlatmis. hayati kaymis sokta herhal daha. kendine gelince hayatin gercekleriyle yuzlesecek.

Hayir canim hayatimin kaymasina izin vermedim cok sükürki. Evlendigim kisi kötü ise, bunun benim kaderimle bir alakasi yok. Zararin neresinden dönersen kardir. Hayatin gercekleriyle yüzlestigim icin bu karari alabildim zaten. O, calistigi icin böyle, yorgun oldugu icin böyle diyerek kendimi kandirmaya calissaydim, hayatin gerceklerini görmezden gelmis olurdum. Insallah her hayali yikilan genc kadin, acitan o gercegi kabul etmemek Adina, kendini kandirmaktan vazgecer, ve hakikat ile yüzlesir :)

Boşanmak hayatının kaymasının alakası ne, boşananların hayatı mı kayıyor?
bosanmayi ne saniyorsunuz siz ya. Allah dusmanima vermesin. benim mahallemde bosanan arkadasim gule oynaya gelmisti. 6 yil oldu hala tedavi goruyor ilac kullaniyor. benzi sapsari o guzel kadin coktu resmen. dis hekimi kendisi. siz ne kime ne anlatiyorsunuz.

cok komik anlatmis. hayati kaymis sokta herhal daha. kendine gelince hayatin gercekleriyle yuzlesecek.
kadın bir erkeğe "kapağı atmazsa" hayatı kayar. en kötü koca bile evimin direği başımın tacıdır allah başımızdan eksik etmesin. boşanırsak hayatımız kayar kötü gözle bakarlar.. ayyyy ayyyy ben erkek olsam bu kafa yapısındaki kadını ne kullanırdım ya kadının kendisine saygısı yokki ben niye saygı duyayım der at koştururdum..

asıl siz boşanmayı ne sanıyorsunuz? arkadaşınız boşandıktan sonra yaşadıklarını kaldıramayıp depresyona girdi diye herkes mi öyle olmalı.
benim ablam da boşandı, gayet de mutlu mesut yaşantısına devam ediyor.
bu kadar kocacı olmayın Allah aşkına.
insanlar evlatlarını kaybediyor da hayatına devam ediyor bir şekilde, 3 yıl önce hayatınızda olan adam gitti diye ölmezsiniz

Sen insanların ne yaşadığını bilmeden neden laga luga yapıyorsunuz? Ne yapsın dayak mı yesin? Herkes koca meraklısı değil. Bizene senin mahallende ki güçsüz kadından, mesleğinin olması bir halta yaramamış demek ki. 6 yıl yedavi görmüşmüş. Bize ne ya? Açtığın konuyu gördüm

Bu lafları eden birinden mantıklı bir söz beklenemez zaten. Yersin dayağı, küfürü, hakareti oturursun aşağı. Ezik ezik yaşarsın.

boşanmayı mahalledeki kadından mı gözlemledin.. tebrikler. ben annemle babam boşandığında bire bir yaşama fırsatı buldum. burada yorum yapan kadınlarda yaşamış bire bir ama tabi sen daha iyi bilirsin mahalledeki arkadaş önemli bütün dünyayı o mahalledeki olayları gözlemleyerek çözebiliriz hatta..

tabi tabi canim oyledir. sukur kurtulmussun. annenin evinde yildizlara cikarsin artik.

Canim bir sey size acikca zarar veriyorsa, o seyden kurtulmak lazim. Arkadasinin problemi tam olarak nedir bilmiyorum, ama böylede olmak var isin icinde diye, kaderime razimi olayim. "Ilk bahtin altin tahtin" gibi deyimler yüzünden zaten binlerce kadin, haksizliga ugradigini bile bile kocalirinin igrencliklerine katlaniyorlar. Dinimizcede helal kabul edilmis bir durumdur bosanmak. Ha kendine güvenmiyorsan yapmayacaksin o ayri. Ama Allah bana akil vermisse, ve haklarimin bilincinde bir kadin isem, ne diye katlanayim Allahin tuhaf adamina yahu?

tabi tabi canim oyledir. sukur kurtulmussun. annenin evinde yildizlara cikarsin artik.
Nereye cikip cikmayacagim seni hic alakadar etmez annemin evinde canim. Yildizlara cikmama gerek yok canikom onlar bana gelsin Bir sene sonra hukuk fakültesini bitiriyorum, senin mahallendeki kizdan yola cikarak hayatimi yönlendirmeyecegim asikar. Kendinde bulamadigin gücü baskalarinda görüp kiskanma

Ne alakası var yav
Boşanan kadın çökermiş

Valla evliyken çökmüştüm resmen
Suratım çökmüştü
Burada ve gerçek hayatta herkes yüzüme renk geldiğini ve genç kız gibi göründüğümü söylemeye başladı boşandıktan sonra. Çünkü içimdeki huzur yüzüme yansımaya başladı. Çünkü hayatımı al aşağı eden adamdan kurtuldum.

Her kadın zayıf değildir. Her kadın bir erkeğe bağlı yaşamaz.

Biz güçlü kadınlardanız; o yüzden ne yüzümüz soldu ne de depresyondayız!

Benim bu konuyu buraya yazmamim sebebi, bu forumda bu tip dertleri olan bir cok genc kadin var. Hayatlarinin sonunda kadar, ilk bahtim altin tahtim diyerek, kendilerine haksizlik etmesinler. Türk kadini Güclü kadindir. Buna toplum olarak kendimizi inandirmamiz sart! Bu devirde, hala dayak yiyen kadinlar var. Allah akil vermis, bu caresizlik niye? Aileden destek almiyordur, siginacak bir kapisi yoktur ozaman baska. Ama imkanin varsa, yinede katlanmak mantiksizlik.

Her genc kiz, evlenirken ne hayallerle evlenir. Bosanmak en son istedikleri seydir (kendimden biliyorum). Ama bazen inanin gerceklerle yüzlesmek gerekiyor. Yoksa yasin Daha 30 iken, 50 yasinda gösteren, depresif hayattan ümidini kesmis bir kadin olursun. Belki piskolojin okadar bozuk oldugu icin, iyi bir anne bile olamazsin. Cünkü cocuklar birbirlerine sevgiyle bagli bir anne baba ister. Sanki küslük varmis gibi koltukta karisindan ayri yatan bir baba istemez.

aynen öyle. mesela italyan kadınlarıyla oturup muhabbet ediyorduk
bana dediler ki

"türk kadınlarında bir şeye hayranım. o da diktatör gibiler hiç ezdirmiyorlar kendilerini."

Arkadaslar yurt disinda yasiyorum, türkcemin kusuruna bakmayin ne olur

ama şimdi kendi annema babama bakıyorumda evlilikte bi saatten sonra zaten monotonlaşmıyor mu her dakika ilgi beklemek ya da seevgililik döneminin ilk üç ayı gibi olmasını beklemek ne kadar doğru? yanlış anlama evli değilim ama ilerleyen ilişkilerde bile ilgi bir süre sonra erkekler tarafından azalıyor sonsuz ilgi gösterebilen bir erkek var mı ?

Yürü beeeeeee!!! Son açtığım konuya göz atarsan tam olarak ihtiyacım bu. Gerçi benim ki koca değil sevgili ama olsun. Vallahi ayrılmaya heves ettim ahhahahah

şu cümleler bütünü DUYGULARIMIN TERCÜMANIDIR. ben yazsam bu kadar yazamazdım yaşadıklarımı.tebrik ediyorum seni.
birebir yaşıyorum.ve benim tek yanlışım sinirlerime hakim olamayıp -sanki çözümmüş gibi- eşime şiddetle yaklaşmak oldu.en sonunda o da bana böyle yaklaşınca bütün bağlarımı kopardım.ve bi kaç saat önce onun karısı olmak istemediğimi ve en kısa zamanda bu evden gidip kendime yeni bi hayat kuracağımı , artık ondan beni sevmesi değer vermesi için bişey beklemediğimi ağlamadan söyleyebildim.
ve yüzündeki umutsuzluğu görmek benim zaferimdi.
artık kendime değer vericem.ve onu asla takmıcam. beni tatlı sözlerle kandırmaya çalışırsa naparım diye düşünmüyorum çünkü yapmıcanı biliyorum.
bi kaç ay sonra inşallah ben de burda böyle bi başlık açarım
evet tek farkı aynı evde zoraki yaşadığın bi adam olmıyacak.kendin yaşıcaksın.yalnız yaşamak rol yapmaktan daha kolaydır diye düşünüyorum.

Bende bosandim sayilir ! yanliz degilsiniz bu konuda ama guclu olmak gerekiyor ! ya omur boyu cekecektik, yada kurtulacaktik BIZ KURTULMAYI TERCIH ETTIK bizim yerimizde olmak isteyen o kadar cok kadin var'ki bir turlu esinden bosanamayan yillarca eziyet ceken... halimize sukredelim evet kolay degil cunku insanin maneviyati cok zedeleniyor ama Allah bzi kurtardiysa eger bu koca musvettelerinden vardir muhakkak bir cok sebebi.. Ilahi adalet elbet yerini bulucaktir ama bosanma davasinda hakkimiz neyse soke soke almamiz gerekiyor ben bosanma davami kazandim bakalim haklarimi odeyecekmi ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…