nikah günü aldım ...

Buraya bile bir telasla yazmissiniz.
Babaniz sizden mantikli.
Uzulsem de bu evliligi yapmak istiyorum yazmissiniz.
Neden
Cok mu asiksiniz ki bu adama.
Acele etmeyin. Bakin ikinci evliliginiz siz yavas yavas olsun icime sinsin demek yerine yokus asagi kosuyorsunuz.

babam, erkek erkeğe bir görüşelim onunla, sonra gelirler tanışırız , ikinci gelişlerinde isterler , nikah gününü de bu defa sen tayin etmeyeceksin diye sert bir tutum sergiledi bana karşı.

Babanın bu lafları gayet mantıklı. Art niyet yada yanlış bir durum yok. Kaldı ki evleneceğin adam 42 yaşındaymış. Neden babanın bu isteğini kabul etmedin?

Babanı ezip geçmişsin. Değermiydi? Bence değmezdi.

Hakkınızda hayırlısı olsun.
İnşallah pişman olmazsın.

ilk evliliğiniz bitmiş ve anladıgım kadarıyla ailenizin yanına dönmüşsünüz.
ikinci için acele etmemeli ailenizi dinlemeliydiniz.
yok sayar gibi nikah tarihi almak bana saçma geldi.
farzedelimki anlaşamadınız ayrılcaksınız yok saydıgınız ailenin yanına nasıl dönceksiniz ?

insan ilk veya 3. 5. evliliği hiç farketmez ailesinin rızasını alarak onlarla orta yolu bularak yapmalı diye düşünüyorum...
üstelik babanız olmaz dememiş.

Ablam da sizin gibi yaptı aynısı kendi 32 adam 45 yaşında idi nikahını gizli kıydı 2. Evlilikleri sonuç b.k gibi pişman şimdi o dinlemediği babasının evinde

Zavallı baba haklı. Arkadaş yazınca baktım. Bile bile 2. kez kendini yakacaksın, ki üzülsemde mutlu olsam da diyerek sen de olacakların farkındasın.

Ayrıca babanın işinde çalışıp, ben ona muhtaç değilim demek de ayrı bir artistlik. Keşke hayatınıza aldığınız adamlar kadar babacığınıza da değer verebilseydiniz.

5 yıldır tanıdığım, ailesini, çevresini bildiğim bir adam var. kendisiyle beraberliğe başlamıştık. ama hep çalkantılıydı bu süreç. kendisinin sorunlarından ötürü, geri çekiyordu kendini. bu son 4 yıldır bir kaç ay görüşüp, uzaklaşıyordu. arkadaş mıyız, sevgili miyiz hep ortada kalıyordu. ama tamamen kendisinden kaynaklanan sebepler. (sinirli oluşu,maddi yetersizlik, çevresi ve ailesiyle uyum problemi, sonradan öğrendiğim esrar kullanımı, hayatta çok para kazanmayı isteyip de yeteri kadar çalışmama ve aramızda 14 yaş farkı) bunları belirterek, benden uzak durması gerektiğini, beraberliğimizin devam etmesi halinde, bana ve ilerde ciddi bir şey olursa doğacak çocuğun günahına girmek istemediğini söylerdi. ki nitekim de doğru şeyler söylerdi.

En son geçen sene ağustos ayında benim kendisine yazmam ile biz tekrar başladık. ve bu defa gerçekten çok farklıydık. tam anlamıyla bir beraberliğe başlamıştık.tekrar iyi ki geldin hayatıma, ben seni en son kırdığım için cesaretim yoktu, hep bana gelmeni bekledim, seni çok seviyorum, bu hayatta iki değerlim var biri annem biri sensin artık, merak etme herşey çok güzel olacak, artık hayatımdasın ya, diye söyleyerek beni karşıladı. ben de onu gerçekten sevdiğim için, özünde iyi bir insan ve güvenilir, sözü eri olarak gördüğüm için bu söz ve davranışları hoşuma gitti ve tüm olumsuzluklarını beraber aşacağımızı düşündüm ki bunu da ona karşı dile getiriyordum. evlilik kararı aldık. ama bir türlü benim ailemle (üstü kapalı tanıyorlar birbirlerini) ailecek tanışmayı

babama söylemiş bulunuyorum :)
gayet olumlu karşıladı, korktuğum gibi olmadı Allah tan ya, kafamda ne kadar çok kötü senaryo üretmiştim bilemezsiniz .) yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim.

Ne güzel babanız sizi önemsiyor ve o kişiyi tanıyıp içine sinsin istiyor. Bunda ne var? İlgisiz olsa bu kez de bundan yakonırsınız. Hem unutmayın bi erkek için de aileye karşı bu kadar da vurdumduymazlık olmaz. O gider ama ailen kalır. Seni ailen kadar sevebilecek ve sana sahip çıkabilecek kimse yoktur bu hayatta.

Babaniz hayir evlenemezsiniz demis gibi davranmissiniz. Adam gayet de mantikli. İnsallah uzulmezsiniz

Bu kararla babanizi ezmeyin bence. Büyükler ne diyorsa dogru çıkıyor hep umarim yaniltir mustakbel esinizde mutlu olursunuz. Babaniz Hayır dememis zamana birakmis aceleniz ne ki bence o nikah tarihi iptal edilsin..

Zavallı baba haklı. Arkadaş yazınca baktım. Bile bile 2. kez kendini yakacaksın, ki üzülsemde mutlu olsam da diyerek sen de olacakların farkındasın.

Ayrıca babanın işinde çalışıp, ben ona muhtaç değilim demek de ayrı bir artistlik. Keşke hayatınıza aldığınız adamlar kadar babacığınıza da değer verebilseydiniz.

Zaten hep öyle olmuyor mu ? Elin adamları kendi ana babalarından bile daha önemlidir. Artık özellikleri neyse...

Adam tabii olumlu karsilayacak bu saatten sonra.. ata binmissin baba ben evleniyom..adam ne desin? Neyse mutlu mesut olursun insallah

Merhabalar.

uzun süredir tanıdığım adamla evlenme kararı aldık. ailem zaten tanıyordu , bu defa ciddi olduğumuzu belirttim kendilerine. babamla tanıştı önce sonra annemle tanıştırdım. onlar ailece bize geldiler, biz annem ve kardeşimle gittik onlara. yani adetlere uygun bir şekilde gidip gelmeler, tanışmalar vs. oldu. beni istemeye geleceklerini belirttiler, bunu aileme söyledim ancak babam acele etmeyin dedi. ( benim ikinci evliliği olacak, onunda ikinci evliliği olacak) babam, erkek erkeğe bir görüşelim onunla, sonra gelirler tanışırız , ikinci gelişlerinde isterler , nikah gününü de bu defa sen tayin etmeyeceksin diye sert bir tutum sergiledi bana karşı. daha farklı konuşmaları da oldu açıkçası.
ben , daha doğrusu biz, bugün gittik nikah günümüzü aldık. şimdi evimizi ve eşyalarımızı ayarlayacağız inşallah bu süre zarfında. acele ettiğimi zannetmiyorum çünkü uzun bir süredir tanıyorum ve hayatımı birleştirmek istiyoruz birbirimizle. aileme söyledim üzülsem de çok mutlu olsam da bu işin olmasını istiyorum. sonuçta kimse ileride başına ne geleceğini bilemiyor.
aldığım karardan pişmanlık duymuyorum. ama çevremdeki her insan, o olumsuz sözleri ve asık suratlarıyla mutluluğumu yok etmeye dünden hazırlar. o yüzden kimsenin laf söylemesini istemiyorum ailemin, çevremin vs. destekleyen de var desteklemeyen de. babam zaten ettiği laflarla beni fazlasıyla yaraladı, ama bir yandan da üzmek istemiyorum .. nasıl güzel bir şekilde söyleyebilirim nikah tarihi aldığımı? sadece bu konuda yorumlarınıza ihtiyaç duyuyorum. nasıl konuya girmem gerekiyor? şuan düşünemiyorum . anneme söyledim. babana sen söylersin dedi :) hayırlı olsun dedi. ben 29 yaşındayım evleneceğim insan 42 yaşında. her şeyi evimizi vs. ikimiz yapıyoruz. ikimizin de birikimleri var. kimseye ihtiyaç yok. babam çok ağır konuştu bu maddiyat konusunda, kendisinden bir beklentim var zannediyor ! nasıl söyleyebilirim babama :))
babanız evlenemezsin dememis ki yazık adama acele etmeyin demiş gizlice nikah tarihi almakla babanızı hiçe saymışsınız

Bence bu kadar radikal olmayın. Ailenizi haklı buldum ikinci evlilik olduğu için daha çok özen gösteriyorlar ve yaş farkınız çok fazla bu da bir etken olabilir

Back
X