• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah olayı

Tayin için erken yapmıştık biz. Öyle bir durumunuz yoksa düğünde kıyın tabiki nikahı da...

Veririz artık napalım :) Çokta değildir heralde ücreti sanırım :KK53:
Sizinde nikah salonda olmuştu dmi ? Önceden mi kıydınız
yok bizim sadece nikahti zaten..ama onden kiydirma sakin normalde beklemesi zor nikah once olunca daha zorlasir bide gelinlik ustundeyken daha baska olur kiz heyecani

Tayin için erken yapmıştık biz. Öyle bir durumunuz yoksa düğünde kıyın tabiki nikahı da...
Öyle bir durum yok şimdilik :) Tabi ben kpss ye gireceğim eğer ki küçük ihtimal atanırsam ancak o zaman tayın durumu olur sanırım :D

yok bizim sadece nikahti zaten..ama onden kiydirma sakin normalde beklemesi zor nikah once olunca daha zorlasir bide gelinlik ustundeyken daha baska olur kiz heyecani
Aynen benimde istediğim o heyecanı yaşamak işte :))) Eveeeet diye bağırıyosun herkes alkışlıyor , sonra ayağına basıyorsun falan çok güzel yaaaa :KK74:

Nikah işlemleri en az 6 ay önceden yapılabiliyor. (Belgelerin geçerlilik tarihi o) eğer düğün mekanında istyorsanız extra bi ücreti oluyor ve hemen ayarlamanız daha iyi olur dolabilir vs.
Bizde temmuzda düğün yapıcaz ama nikahımızı çoktan kıydırdık. Zaman size bağlı aslnda biz tayin için yaptık ama extra bi durum yoksa düğünde olması en güzeli

Biz esimle ilk baharda işlemleri halletmiştik hazirandada dügünümüz olmustu
Dügünde olmuştu nikahımız cok da güzeldi
Belediyeden nikah memurunu dugun saatine gore ayarlamiştık bunun icin belediyeye ve nikah memuruna cüzi bi rakam vermistik

Nikah işlemleri en az 6 ay önceden yapılabiliyor. (Belgelerin geçerlilik tarihi o) eğer düğün mekanında istyorsanız extra bi ücreti oluyor ve hemen ayarlamanız daha iyi olur dolabilir vs.
Bizde temmuzda düğün yapıcaz ama nikahımızı çoktan kıydırdık. Zaman size bağlı aslnda biz tayin için yaptık ama extra bi durum yoksa düğünde olması en güzeli
Yani salona gelecekse şimdiden ayarlamak lazım ya da kısa bi zaman içinde .
Yok tayin durumu salonda olur en heyecanlısı ve güzeli o tabiki :))

Biz esimle ilk baharda işlemleri halletmiştik hazirandada dügünümüz olmustu
Dügünde olmuştu nikahımız cok da güzeldi
Belediyeden nikah memurunu dugun saatine gore ayarlamiştık bunun icin belediyeye ve nikah memuruna cüzi bi rakam vermistik
Çok bişey olduğunu bende düşünmedim en fazla 200-300 tl bişeydir sanırım :KK49:

Yani salona gelecekse şimdiden ayarlamak lazım ya da kısa bi zaman içinde .
Yok tayin durumu salonda olur en heyecanlısı ve güzeli o tabiki :))
Salona gelecekse 6 aylık süre başladığı zamanlarda hemen ayarlayın hiç risk almayn mesela mart nisan gibi ayarlamış olun memuru. Zaten nikah işlemleri çok uzun sürmüyor 1 saatte fln halloluyor

Salona gelecekse 6 aylık süre başladığı zamanlarda hemen ayarlayın hiç risk almayn mesela mart nisan gibi ayarlamış olun memuru. Zaten nikah işlemleri çok uzun sürmüyor 1 saatte fln halloluyor
Ooo çok kısa sürede halloluyormuş :)) Ben gene daha fazla sürüyor heralde diye düşündüm .
Evet memur ayarlamak lazım bi kaç aya

ben dugunumden 5 ay once kiydirdim bi zararini gormedim ama dugunden once yapilmasi taraftari degilim ben mecburdum biraz oyuzden yaptirdim

Nikahi bir iki ay onceden yaptirmak riskli.. benim bir tanidigim nikahini kiydirip, ev tuttu, esyalarini filan aldi, tam dugunu olacakken iki gun oncesinden isleri bozuldu.. Allah korusun bu tip olaylar olabiliyor.. siz dugunden bir gun once, yada aksamina kiydirin nikahinizi.. cevrenizdekileri dinlemeyin, sonucta siz evleneceksiniz..

Bu şekilde düşünmedim ama hani o heyecan başka olur sanki eveeeeet diye bağırmak falan :halay::KK200:
Düğünden önce kıydırmayın.düğünde güzel oluyor nikah.istanbuldaysanız ve hafta sonu düğün mekanında olacaksa geç kalmayın tarih almak için.zor oluyor.

Çok bişey olduğunu bende düşünmedim en fazla 200-300 tl bişeydir sanırım :KK49:
11 sene oldu miktarı hic hatırlamiyorum
Ama ben daha pahali olur diye dusunurken baya uygun olmustu tek bunu hatirliyorum

Tayin gibi bir durum yoksa hic gerek yok.
Nikah zamaninda yapılsın.
Ya nasip..
Hem sizde düğünde istiyormussunuz zaten ;) 3 ay kala uygun bir vakit diye düşünüyorum

Hayirli olsun öncelikle. Kesin likle düğünde yapın nikahı daha güzel oluyor.biz ankarada 3 yıl önce.normal nikah salonu na 100 lira falan veriliyordu kendimiz özel istediğimiz yere geldiği için 400 verdik belediyeye.nikah memurunu biz görmedik.onlar kendi ayarliyo

Evliliğe esas olan nikahtir düğün değil. O yüzden hangi tarihten itibaren evli olmak istiyorsanız o tarihte yapın. Ben eğer tek düğün olacaksa, aynı anda nikah olmasını tercih ederim. Bizim mecburen iki merasim olacak farklı şehirlerde o yüzden önden nikah yapacağız.

Arkadaşlar herkese merhaba öncelikle : )
Ben nişanlıyım kismetse seneye ağustos ayında düğünüm var . Sizce nikah işlemlerine ne zaman başlamak doğru olur ? kısa surede hallediyor mu ?
Diğer sorum da nikahı düğüne 1- 2 ay kala kıyın diyenler oldu . Ama ben düğün akşamı olsun diye hayal etmiştim hep sizce nasıl yapmalıyız ?
Bu arada 3 saat uzaklığa gelin gidiyorum . Bunu yazdım ama belki nikah için uzaklık fark eder mi diye oyle aklımdan geçti belirteyim dedim :deli:

Ocak ayında başlıyor tarih verilmesi,süreside 6 ay oluyor..
Düğün günü olacaksa bulunduğun ilçedeki nikah salonuna nakil için başvurman gerekiyor..
Başka il için nakil gerekiyor..

Normal şartlarda düğün de yapılmayacaksa düğünden önceki hafta yapılması uygun olan.
Eğer düğünde yapılacaksa mekana nikah memuru gelmesi için mekanı tutup 3-4 ay önceden işlemlere başlanması uygun olan. Çoğu kişi nikahı düğün mekanında kıydırıyor ve zaman bulmak zor oluyor.

bence de düğün günü kıyılsın daha bir anlamlı daha bir güzel oluyor. Önce kıyanlar sanırım tayin olayı vs olunca düşünüyorlar. Antalya'da bir belediye salona geldiğin de de ücret almıyor mesela

Back
X