• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah olayı

Düğünden 1hafta önce nikah yapmıştık.
Düğünle arası uzun olmamalı bence.

Nikah Gebze'de kıyılacak demişsiniz sanırım. Küçük yerler de çok problem olmuyor ama düğünle aynı zamanda olacaksa hele yaz aylarıysa sıkıntı olabiliyor. Ki bizim Kasım ayı için Temmuz ayında nikah tarihi aldık. Bizim istediğimiz gün dolmaya başlamıştı bile. Hele yaz aylarında durum çok daha farklı olabilir tabi.
En güzeli eğer düğün tarihiniz belliyse 6 ay öncesinde gidin alın tarihi kafanız rahat olsun bi daha. Ben fazla garanticiyim sanırım hiç risk almaya gelemiyorum :-)

neden nikah bir kaç ay önceden yapılsın ki ne alaka, bence de düğün gecesi yaptır, 10 dklık mevzu zaten

imam nikahi 15 gün önce nikahi düğünde kıyıldık.
böleyse bence daha hayırlı.
imam nikahi aileler içinde kıyın. bizde kimse yok annemiz babamiz vardır sadece

bende nıkahı keske dugunden farklı bir gende kıydırsaydım diyorum kutlamak için sebep olurdu ,

çünkü eşim özel günleri hiç kaçırmaz , imam nıkah gunuzu bile kutlar , çok şükür benden hahssas bu konuda

Eğerki memurluk tayin vs yoksa düğünde nikah güzel olur. Benim öyle oldu.
Misafirler içinde öylesi güzel.

Yoksa direk düğüne gel oyna oyna geri git. Manasız.

Arkadaşlar herkese merhaba öncelikle : )
Ben nişanlıyım kismetse seneye ağustos ayında düğünüm var . Sizce nikah işlemlerine ne zaman başlamak doğru olur ? kısa surede hallediyor mu ?
Diğer sorum da nikahı düğüne 1- 2 ay kala kıyın diyenler oldu . Ama ben düğün akşamı olsun diye hayal etmiştim hep sizce nasıl yapmalıyız ?
Bu arada 3 saat uzaklığa gelin gidiyorum . Bunu yazdım ama belki nikah için uzaklık fark eder mi diye oyle aklımdan geçti belirteyim dedim :deli:

Biz nikah yapmıştık zaten, iki ay kala gittik aldık yer de bulduk. Ama bulunduğunuz şehir ve seçtiğiniz tarih önemli. Doluluk olması açısından. Onu gidip belediyeden öğrenin zor bir iş değil. Nikahınızı bence de düğünde yapın, inanılmaz keyifli bir an zaten. Yine olsa yine insanların önünde kıyılsın isterdim ben. O alkışlar filan muhteşem :) Eğer düğününüz akşam olacaksa zaten nikah memuru düğününüze geleceği için çok problem olmaz. Ama mutlaka gidip ücretlerini ve yoğunluklarını öğrenin.

Allah mesut etsin :)

Arkadaşlar herkese merhaba öncelikle : )
Ben nişanlıyım kismetse seneye ağustos ayında düğünüm var . Sizce nikah işlemlerine ne zaman başlamak doğru olur ? kısa surede hallediyor mu ?
Diğer sorum da nikahı düğüne 1- 2 ay kala kıyın diyenler oldu . Ama ben düğün akşamı olsun diye hayal etmiştim hep sizce nasıl yapmalıyız ?
Bu arada 3 saat uzaklığa gelin gidiyorum . Bunu yazdım ama belki nikah için uzaklık fark eder mi diye oyle aklımdan geçti belirteyim dedim :deli:
Nikah gününü almayı son ana bırakmayın, istediğiniz tarihe ve saate yer bulamayabilirsiniz özellikle düğün sırasında kıyılmasını istiyorsanız. Mart ya da Nisan gibi gidin alın nikah tarihinizi. Eğer düğün sırasında kıyılmayacaksa nikah, düğünle aynı güne alıp da sıkıştırmanın alemi yok. Bir iki gün öncesine alabilirsiniz. Ama bir iki ay bana çok fazla geliyor. Allah sorun yaşatmasın ama düğün günü ayrılan çiftler bile oluyor. Her şeyi göz önüne almak lazım.

Nikah tarihleri 6 aylık açılıyo.

Ağustosta evlenicekseniz şubatta gidip başvurucaksınız.

1-2 ay kala halledilir denmiş ama yaz ayları için geçerli değil o.

Ben tarihlerin açıldığı ertesi gün gittim benim istediğim tarih dolmuştu bile.

Önceden kıymanın anlamı yok ogün kıyın

Back
X