Nikah

process

Nirvana
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2015
8.833
24.318
548
Nikah düğünde mi yapilmali, dugunden evvel mi yapilmali? Düğün tecrubesi olanlar bu konuda ne düşünüyorsunuz? Nikahi once ya da sonra yapmanin artilarini eksilerini tartisabilir miyiz?
(Ben dugunde yapicam ama once yapmaya heveslenmedim değil, daha once mi yapsak diye düşünüyoruz. Uzakta yasiyoruz, haftada bazen iki haftada ancak gorusebiliyoruz)

Nikah düğünde mi yapilmali, dugunden evvel mi yapilmali? Düğün tecrubesi olanlar bu konuda ne düşünüyorsunuz? Nikahi once ya da sonra yapmanin artilarini eksilerini tartisabilir miyiz?
(Ben dugunde yapicam ama once yapmaya heveslenmedim değil, daha once mi yapsak diye düşünüyoruz. Uzakta yasiyoruz, haftada bazen iki haftada ancak gorusebiliyoruz)

tayin vs durumu yoksa düğün zamanı yapılabilir bence.

tayin vs durumu yoksa düğün zamanı yapılabilir bence.
Yok aslında :)
Dugune cok mu var? Nikahi basayim, gelince bende kalabilsin gibi bir durum mu? :KK48:
Gelince kalabiliyoruz da ben gidemiyorum, gitsem de sacma sapan akrabalarin yninda kalmam gerekiyor, mantikli bir sebebi de yok; safi gereksiz "elalem ne der" cilik. Ki benim hic umrumda degil el ve alem aama aile facts.
Uc ay falan kaldi gerci ama bezdim yeminlen. Hayir yobaz da degiller saçmalık.
Alisveris yapmak icin gitmem gerekiyor, mesela makyaj urunleri, ayakkabi gibi seyler alicam hic akraba nefesi cekmek istemiyorum

Dugunde daha hos oluyo bence. Biraz kendi ihmalimizden dugun tarihinfe ayarlayamadik nikahi. 5 gun once oldu. Icimde kalmadi degil
Dugunde kiymaya hevesliyim aslind ben de.aylar oncesinden günümüzü almistik

Ben düğünde yapılmasını anlamlı buluyorum. Yoksa neden topluyoruz o kadar insanı bir araya.

Hem düğün baştan sona planlı bir gösteri gibi artık. Nikah bu gosterinin içindeki en büyük atraksiyon.

En özel kısım o. Düğün de kiy nikahı, al cüzdanı eline kaldır havaya bu adam benim de , alkışlar eşliğinde öp birde orda şampanyalar açılsın konfitiler patlasin , balonlar uçsun. Piste atın kendinizi dans edin vs.. böyle uzar gider. Bak ne güzel oldu nikah kısmı. Düğünde yap bence. .

:KK68::KK68::KK68:

Bence nikahina yeterince kalabalik toplarsan, soyle 10 arkadas senden 10 esinden, hos bile olur. 2 gelinlik giyersin, cikista yemek yerseniz vs o da farkli bir ani kalir.
Akraba dirdirina care zor. Dugun olmadan gelip kaliyor da derler yine. Esra Erol, survivor bile yetmedi cenesi aktif, hayati bos insanimiza....

Bence nikahina yeterince kalabalik toplarsan, soyle 10 arkadas senden 10 esinden, hos bile olur. 2 gelinlik giyersin, cikista yemek yerseniz vs o da farkli bir ani kalir.
Akraba dirdirina care zor. Dugun olmadan gelip kaliyor da derler yine. Esra Erol, survivor bile yetmedi cenesi aktif, hayati bos insanimiza....
Of evet ya Hep kiskancliktan boyleler, kendisi yasayamadigi içn baskasi da yasamasin istiyor comarca iste:))
Ben düğünde yapılmasını anlamlı buluyorum. Yoksa neden topluyoruz o kadar insanı bir araya.

Hem düğün baştan sona planlı bir gösteri gibi artık. Nikah bu gosterinin içindeki en büyük atraksiyon.

En özel kısım o. Düğün de kiy nikahı, al cüzdanı eline kaldır havaya bu adam benim de , alkışlar eşliğinde öp birde orda şampanyalar açılsın konfitiler patlasin , balonlar uçsun. Piste atın kendinizi dans edin vs.. böyle uzar gider. Bak ne güzel oldu nikah kısmı. Düğünde yap bence. .

:KK68::KK68::KK68:
Isste tum hevesim bu yüzden kalp kalp kalp

Benimki dugunun icinde olmustu, guzeldi de.. Ama ayri yapmak da guzel olabilir.. Pek bi fark yok bence..

E insanlar nikahı goremeyecekse niye geliyorlar? Eğer tayin, iki düğün vs gibi özel bir durum yoksa düğünde olmalı gibi geliyor.

düğünden önce yapılacaksa da aynı hafta içinde yapılmalı bence, o şekilde daha anlamlı olacaktır.

düğünle birlikte daha iyi olur gibi ama, ya da çok karışık da olabilir.
nikahı aile arasında kıymak daha anlamını hissetmenizi sağlayabilir.

E insanlar nikahı goremeyecekse niye geliyorlar? Eğer tayin, iki düğün vs gibi özel bir durum yoksa düğünde olmalı gibi geliyor.
Insanlar dugunlere dedikodu yapmak (akrabalarin birbirini kesmesi elestirmesi vs) ve taki borcunu odemek icin geliyor. Nikah ve balayi disindaki herşey baskalari icin yapiliyor :) anlamsiz bir kültür parcasi. Ps: gobek atmaktan, gosteristen ve el opmekten hoslanmayan namzet

Duğun ve nikahi aynı gün yapmak bana daha mantıklı ve daha hos geliyor acıkcası bir arkadasımın abisi evlendi bir kaç ay önce nikah fotoğrsflarını mesaj atmıstı neden aynı gün yapmadığınız dediğimde şimdi herkes böyle yapıyor düğün günü bi aksilik olur nikah memuru gelmez vs böylesi daha güvenli demişti ilk defa duymustum ama yinede aynı gün olması daha mantıklı

Alisveris yapmak icin gitmem gerekiyor, mesela makyaj urunleri, ayakkabi gibi seyler alicam hic akraba nefesi cekmek istemiyorum

sırf bunun için nikah mı yapılır

nikah da giysisi ailelerin gelip gelmemesi onu çağırdın bunu çağırmadın muhabbeti yine olur ki

ayrıca da burada da görüyoruz nikah yıllar önce olsa bile evlilik olarak düğünü görür toplum, yani nikahlı olsan da o el alem yine diyeceğini der

alışveriş için neden gidesin ki o gelsin

sen ne bileceksin elin şehrinde alış veriş yerini, hiç olmazsa kendi şehrinde içine sineni alırsın, gerekirse sonra değiştirirsin vs vs

hatta nişanlına da gerek yok, al, oldu bitti aldım de geç git

ille de gideceksen de otelde kal insanlara rahatsızlık veriyorum geriliyorum vs de

Biz düğünde yaptık; ama çok aptal bi haldi ya :KK53:
Benim tavsiyem öncesinde nikah memurunu bi araştırın-belirleyin, eğlenceli bi tip midir, tavsiye edilir mi filan, bu daha önemli.
Düğünde yapılsın istedim, tüm davetlilerin önünde mikrofona eveet diye bağıralım, cüzdan sallama esprileri yapalım, ayağımıza basmak için yarışalım falan filan...

Yalnız öyle bir zamanda oldu ki bizim düğün, istediğimiz nikah memurları tatildeydi, nöbetçi 2 memur vardı sanırım, aynı geceye başka düğünler de olduğu için bizim düğünden çıkıp diğerine yetişmesi gerekiyordu. Adam bi de robokop çıkmaz mı.
Ayarlasan öyle denk gelmez, robot gibi konuştu adam, kağıttan okur gibi, suratında gram gülümseme yok, küfür gibi surat.
Aklımıza gelince taklidini yapıp gülüyoruz arada şimdi, ama o zaman çok pis gerilmiştik, evet derken filan manasız bi ciddiyet gelmişti, sesimiz içimize kaçmıştı :KK53:

Duğun ve nikahi aynı gün yapmak bana daha mantıklı ve daha hos geliyor acıkcası bir arkadasımın abisi evlendi bir kaç ay önce nikah fotoğrsflarını mesaj atmıstı neden aynı gün yapmadığınız dediğimde şimdi herkes böyle yapıyor düğün günü bi aksilik olur nikah memuru gelmez vs böylesi daha güvenli demişti ilk defa duymustum ama yinede aynı gün olması daha mantıklı
Evet benzer bi korkum var benim de.paranoyak degilmisim cok aukur :))

Back
X