• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nıkaha 2 ay var, nısanlım ve aılesi :(

Ev benım aılemın evi. Orda oturacagız. Kendı bır sırkette bırım yonetıcısı ben de uluslararası bır sırkette en üst yonetıcıyım. Gelırlerımız ıyı ama önüne krediye kıraya ve kendı araba kredısıne gıdenden sonra elınde sadece gecınecek kadar kalıyor.
o zaman ailene kira versin.

Valla nişanlınıza helal olsun ailesi olmasa on numara ev adamı olur nişanlınız :) hiç bir desteği olmayan ailesine o kadar parayı verebiliyorsa maşallah derim. Kendi tarafından olan masraflar için annesine para veriyor bakalım o dedikleri şey için harcicak mı

Canım hiç gelirimiz iyi diye düşünme evlenince özellikle ilk aylar para gidiveriyor. Sonra da düşünüyorsun yemeğe sinemaya giderken tatile çıksak mı vb. Cidden para olmasa neyse de insan çalışıp dinlenme zamanlarında da böyle düşününce bozuluyor haliyle..Ben olsam eş adayına güvenmez hatta nikahı biraz ertelerdim. Siz yapmazsınız biliyorum ama yine de bi düşünün. Yirmi bin ne ya

Kusura bakma ama 20000 tl yılbaşı primi olan adamın maaşı da iyidir. O sizi uyutuyor. O ailesine destek verecek, düğün derneyi bedavaya getirecek. Ben olsam evlenmezdim. Şimdiden böyle bir yalan...
Anası altın yumurtlayan kazı yolmadan önce evlendirme niyetinde deil galiba :) kadın besledim büyüttüm parasınıda yicem derdinde evlendikten sonra karısı yicek ya öle düşünüo büyük ihtimal :)

arkama bile bakmazdım kaçarken.:KK25:

Benim bildigim evlenecek olan insanlarin birbirlerinde gizlisi saklisi olmaz, herkes karsidakinin parasini pulunu bilir, bu adam basta boyle sizden herseyi gizli sakli yapiyorsa orda bir yanlislik var zaten.

Kv ye verilen 20 000 TL nedir ya o paraya evin tamamini doser yada dugunun tamamini yapabilirsiniz, ayip yani masraflari size yikip annesine o kadar para verebiliyor olmasi resmen ortada donen baska seyler var ve sizin haberiniz yok gibi bundan. Hayir bu devirde o adetlermi kaldi artik dugune gelen sadece 5-10 kisi (genellikle buyukler :dede, babanne gibi) dugun evinde yada yakin akrabalarinda yer varsa orda konaklar yer yoksada bir gece bir yerde kalirlar yani. Otel parasindan kacacak olanda gelmesin yani. O eskiden mis millet garibanmis koyden cikip gelirlermis oteller cok pahaliymis mecbur her gelen misafirin yatacagi yer ayarlanirmis simdi oyle degil ki devir degisti yani. Yol parasini karsilamak nedir yani.
Zaten su noktada sizin onlarin ic islerine adetlerine karismaniz soz konusu olamazda, karissaniz bile kavga cikar ise yaramaz. Eski konularinizi bilmiyorum fakat yazmissiniz ozetini. Sonuc olarak sizin bu adamla ve ailesiyle isiniz var, omur boyu bu sekilde mucadele etmeniz gerekebilir.

Siz bosuna kv ye kizmayin sizin koca adayiniz belliki gelecektede ailesi ne derse onu yapacak sizide karistirmayacak olaya, ayrica siz onun anlattigi kadarini bileceksiniz. Nisanlinizla aranizda ne gecti neden zor karar vererek sozler verdirerek dugun tarihi aldiniz bilmiyorum ama sanki sizi ayakta uyutuyorlar gibi bir sey yansiyor dediklerinizden.

Suanda yapabileceginiz en akilli sey (evlilik karariniz devam ediyorsa) madem nisanlinizin size gelince parasi yok, annesine gelince cash 20000 TL oluyor , yapmayin hicbirsey, masrafi falan yapmayin, alemin enayisi sizmisiniz yani. Annenizi neden zora sokuyorsunuz, kv orda sizin kocaniz olacak adamin banka hesabini somursun kuafor yol parasi ayagina, siz orda anne kiz nisanlinizin lutfedip verdigi uc bes kurusla ceyiz duzmeye calisin.

Yinede benim dusuncem :Bence burdan size ise yarar birsey cikmaz, siz karar vereceksiniz yani bu adamla bu karakterler evlenip evlenmeyeceginize, bu aliskanliklar kolay kolay degismez cunku cok yipranirsiniz ilerde.

Boşuna evlenipte kendini yakma derim boylelerinin sonu olmaz senesine kalmadan pişman olup ailenin yanına donersin hiç bulaşma derim

Sizde kullanıldıgınızı dusunmuyormusunuz. Esınızın geliri var sız ona verdıkce o artık alışmış almaya. Bu parayı gonderdıgını sız tesadufen gordunuz. Ya bılmedıklerınız? Hesap akışına bır goz atın ben cok saglıklı bır gelecek gormedım

Sizde kullanıldıgınızı dusunmuyormusunuz. Esınızın geliri var sız ona verdıkce o artık alışmış almaya. Bu parayı gonderdıgını sız tesadufen gordunuz. Ya bılmedıklerınız? Hesap akışına bır goz atın ben cok saglıklı bır gelecek gormedım

Bu olaydan sonra açıkcası düşünmeye başladım :(

Hem sizin ailenizin evinde oturacak parasi oldugunda az az verecek masraflar icin ama ailesine gelince 20 bini cikarip verebilecek potansiyeldeki bir adamla evlenmeyi dusunme bence insan esimin ailesnin evinde oturcm zaten herseyi ben yapimde kendimi ezik duruma sokmayayim diye ugrasir biraz. Sizi durumunuzu kullaniyor bence bu kadar rahat olmamali 2 ay kaldi evliligime nasil doneyim diye dusunme imzayi atmadan onceki dakikada bile sansin var hayat senin somurulmek istiyorsan evlen umarim yaniliyoruzdur.

Yazının devamını okuyamadım, kardeşimin evliliğine benzettim Allah korusun. Aynı şeyleri yaşadı o da, evlenince elinde sadece bir alyansi vardi herşeyini alıp ailesine vermiş çocuk. Bosaniyorlar. Benzetmek istemedim ama iyi görmedim sonunu. Ne kadar iyi olsa da çocuk da birsure sonra o da yoruldu. Ailesi sürekli evliyken arıyordu faturalar geldi öde diyordu. inşallah iyi olur sizinki ama ben sanmıyorum.

Arkadasim senin annen cok ozur diliyorum enayi mi? Kadincagizin iyi niyetini kullaniyor resmen. Yeter ki kizim mutlu olsun diye maddiyatin cogunu ustune alan bir anne bunu haketmiyor. Hani nisanlinizin hic durumu olmaz, eyvallah. Ama 20.000 ciddi bir para. Bunu verebiliyorsa destege ihtiyaci yok ama belli de etmiyor demektir.

Adamdaki rahatliga bak
20bini anasina yollasin sonra da kvsinin parasiyla evlensin
Bu erkek aileleri ne guzel bedavaya getiriyor herseyi
Hala evleneceksen gorecegin degeri de simdiden hesapla bence

ortak hesap açtır senin imzan olmadan kuruş veremez

Back
X