Nikahım oldu ailem halen eşimle görüşmeme izin vermiyor

Okyete

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
986
899
103
Kızlar bu hafta içi nikahim oldu. Ailemden farkli bir şehirde nişanlim ve benim gorev yaptığım şehirde oldu nikah aileler gelmedi.Nisanlim bir ilçede ben farklı ilcedeyim.Arada 1 saat yol mesafesi var.Dün benim bekarlik esyalarimi satmaya eve nisanlim geldi.Hatta camasir makinesi tv unitesi gibi seyleri beraber söktük .Aileme goncericegim bekarlik esyalarimi da .Benim bulunduugum ilceden kamyonet taşımaya adam bulmak icin geldi.Bugün annem başladi kizmaya siz daha evli degilsiniz dügun olmadi hemen evli moduna girdiniz. Imam nikahiniz yok evine girip cikmasin.Keyfinden girip cikmiyor dedim esyalar icin girdi. O olmadan sen nasil hallediyorsan biseyleri yine hallet oyle diyor. Ben tamir isi felan olunca arkadasimin esini cagirirdim ya da okuldan bi erkrk hocayı. Öyle yap diyor. Ögretmenim kizlar ben görevlendirme esimin oldugu ilceye gidicem.Ama seminerlere haftada bir gun gibi gidiyor köy ogretmenleri köye vermisler yine beni.Annem kendi oldugun ilçede bir arkadasinda kal haftada bir gun nişanlinin ilcesine git.Ayni ilcede kalma onunla diyor.Kalsam da ayni evde yasamicaz zaten ben ogretmenevinde kalicam o kendi evinde.Ve saat 8.30 seminer başlıyor ben gitmek icin sabah 6 7 gibi kalkip gitmem gerekiyor.Kizlar ne yapmam lazim nasil davraniyim ne konusayim annemle düğün ekimin sonunda olacak

Ben tamir isi felan olunca arkadasimin esini cagirirdim ya da okuldan bi erkrk hocayı. Öyle yap diyor.
E arkadasinizin esi veya erkek hoca eve girerken imam nikahı yapip girmiyor herhalde, ne farkları NIKAHLI kocanizin eve girmesinden

Annenizin düşüncesi bu yonde olabilir ama annenizden izin almanıza gerek yok. Koca kadinsiniz. Nasil uygun buluyorsanız öyle yapin.

Siz daha evli değil misiniz? Kapı gibi evlilik cüzdanını annenizin burnuna dayayın bence. İmam nikahıysa sorun alın eşinizi gidin kıydırın 10 dakika sürüyor. Düğünle evlenilmez, nikahla evlenilir resmen evlisiniz siz. Bir öğretmenin kocasıyla görüşmek için annesinden izin alıyor olmasının absürtlüğüne ne yazsam bilemedim.

Aileniz sacmalamis. Nikah olmus imzalar atilmis is bitmistir. Sizinle benzer durumu bizzat kendim yasadim. Tayinim esimin oldugu sehre cikti. Ama dugune daha uc ay vardi. Benim ve ailemin dusuncesi benim misafirhanede kalmamdan yanaydi. Esim kimse sacamalamasin evlendik is bitti tabiki benimle yasayacaksin dedi. Kimsede bisey diyemedi cekti aldi walla beni yanina.

farkında mısınız artık o sizin kocanız, nikahlı eşiniz yani onun soyadını falan taşıyorsunuz artık eşiniz iyi ayrı yaşamanıza kabul geliyor pek doğal olarak artık karımsın birlikte yaşayalım da diyebilirdi

Kizlar çok sogudum annemden .Bir seyi istedigi yapmayinca hemen aliniyor bagiriyor huzursuzluk cikariyor.Nişanda bizde adet hic taki takilmaz . Esimin annesi bileklik takicam.dedi modern bilezikler oluyor ya onlardan .Nişan olana kadar bunlar künye takacak seni.istemiyor bu kadın. Nişan ataacaklar nasilsa ondn bir sey takmiyot deyip durdu.Kendileri bi bilezik takti 6 binlik kim.ödedi sizcr bana ödettiler

iste farklli düşünüyor annem sacmaliyor .Eve bi erkek giriyorsa eşim olsun girecek kisi niye okuldan bi erkrk hocayi arayim ki eşim varken millet.bile tuhaf karsilar

Şu olayı anlamıyorum düğün olmadan evli de olsalar bazıları karı koca gibi düşünmüyor o insanları.. Anlamıyorum illa düğün mi lazım evlenmişsiniz ayrıca kırılmayı ama kısa Bi not " annenizin aklı ile lafı ile hareket etmeye devam ederseniz (bir de okumuş meslek sahibi birisiniz) evliliğiniz de hep sorun yaşarsınız" siz evli, çalışan, özgür, reşit bir bireysiniz kendi kararlarınızı verebilir ve uygulayabilirsiniz annenize bu durumu alıştırmayın evlenince de herşeye müdahale etmeye çalışacaktır

izin almiyorum.ki sureklu mudahale ediyorlar.yalani.hic sevmem ama şu süreçte soyleyecegim uzulerek

ben sizi anlıyorum bizde de nikah olsa bile düğün olmadıysa evlendin sanmıyolar ama herşeyi annene anlatmak zorunda değilsin nasılsa yakında değillermiş nerden bilicekler ne yaptığınızı..madem onların gönlü olsun istiyorsun hala sevgili gibi kaçamak görüşürsün :))
yada anne biz yetişkiniz ve evliyiz lütfern karışma dersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…