Nikahım oldu ailem halen eşimle görüşmeme izin vermiyor

Nikahlı kocanızla gorusmenize karışamaz çok saçmaa imam nikahı kıydık deyin belki o zamn rahat bırakır sizi ve artık evlisiniz onun dedıklerını takmayın

annem çok değisik düşünüyor benim bu yaştan sonra da degistiremiyorum kafa yapısını . Bir sey soyleyince hemen aliniyor bagiriyor. Dudagimin ustunde uçuk cikti stresten goruntulu arayinca gordu o ne oyle agzin burnun yara olmus siz yakinlasmissiniz çok belli dedi.Uçuk diyorum ucuk oyle olmaz diyor. Beni cok yipratti istemsizce soğuyorum. Esyalarimiz daha alinmadi dogu gorevindeyiz.Apart mi tutsak dayali döseli esyayi yeni gorev yerinde aliriz 1 bucuk senemiz kaldi diyorum.Bagiriyor sen dul kadin misin esya bile mi almayacaklar sana, ne yapiyorsaniz yapin ya karismiyorum ben .Sen her denilene evet diyorsun zaten hic deger vermiyorlar sana diyor.Halbuki esimin anne babasinin hesaplarını yine esim yonetiyor.Tum evi de onlar dayayip doseyecek 1 bucuk sene sonra da olsa.Annem tutturdu şimdi alinacak diye taşınma işini hic düşünmüyor. 1 bucuk sene bekar evinin esyalarini da kullanabiliriz ya da apart ama anlamiyor Illaki o para simdi ceplerinden ciksin istiyor. Cok sogudum Mune kendinden uzaklaştırdı beni annem artık

kendinden sogutuyor böyle yaparak. ilerde çocuğum olsun annemi çagirmam cok telasli cok müdahaleci.Kaynanam hic bir seye karışmıyor tam tersi olmasi gerekirken. Surekli kızim kizim modunda hep oyle goder insallah
Anneniz hakli demiyorum ama siz de fazla fevrisiniz. Kimse annenizden cok dusunemez sizi. Iki yuzunuze guleni annenizle kiyaslamayin evlenip 2 3 yil geçince gorurum sizi. Annem annem diye pisman olursunuz Zaten dugune az kalmis annenizi kirmayin . Belliki zamanin iliskileri korkutuyor hakli olarak dugun gunu vazgecen bile oluyor. Onu kirmadan orta yolu bulun Zira evlenince annenin degeri anlasiliyor

Gerçekten çok üzüldüm, söz konusu bir anne olunca da haddimi aşmak, anne evlat arasına girmek de istemiyorum ama bu böyle gitmez Okyete, yani 1,5 sene için eşya alınmaz, o eşyalar taşınırken mahvolur zaten, onun yerine eşyalı bir yer kiralamak çok daha mantıklı, ayrıca mahreminizdir ama siz artık nikahlı evli bir kadınsınız yakınlaşmış da olabilirdiniz anneniz buna karışamaz, bunu sizle konuşması dahi benim için ayıptır.

Sonra dul kadın tabiri çok talihsizce söylenmiş bir söz dul olmak ayıp mı? Kimsenin değeri eşyalarla, altınlarla, yapılan beşeri şeylerle ölçülmez, içinde en lüks eşyaların olduğu saray gibi bir evde yaşayıp huzuru mutluluğu bulamadıktan sonra insanoğlu neyleyecek eşyayı?
Sırf millet aaa her şeyi tam yapıldı, düğünü de oldu desin diye mi size yapılan bu eziyet, evet kusura bakılmasın ama benim için bu bir eziyet.

Siz ne yaparsınız bilemem, şunu yapın da diyemem annenizdir ama önüne hangi takı gelirse gelsin nikah evlenmeye engeli olmayan bir kadın ve erkeğin şahitler huzurunda evlenmeyi kabul ederek bunu herkese ilan etmesi demektir, yani her bakımdan elinizdeki evlilik cüzdanı sizin evlendiğinizin belgesidir.

Evli bir kadın olarak annenizi de hepten yok saymadan ama evliliğinize ve eşinize sahip çıkmayı artık öğrenmelisiniz yoksa hayatınız boyunca eşinizle anneniz arasında sıkışıp kalırsınız, ki benden size büyük tavsiyesi asla ne eşiniz ne siz aile büyükleriyle birbirinizin arasında kalmayın, büyüklere saygı duyun ama evliliğinizi iki kişilik yaşayın.

Nasıl bir çözüm bulursunuz bilemem lakin artık kendiniz ve hayatınızla alakalı sorumlulukları üstlenme zamanınız gelmiş.

Size eşinizle bir ömür boyu mutluluklar dilerim, inşaallah çok mutlu güzel bir evliliğiniz olur

Annenizin takıldığı konu imam nikahıysa siz kıydırabilirsiniz. Resmi nikahınız var sonuçta.
Düğün konusunu da siz bilirsiniz ama ben pandemi varken düğün yapmazdım sanırım.

Yaa anneniz gereksiz yere size bunu yapıyor.. Ama sizde kaç yaşına gelmişsiniz bunu dert edinmeyin bence.. Tamam anne deyin ne derse tamam deyin onun da canı sıkılmasın siz yine yapacağınızı yapın.. Bu kadar basit Tabi bu benim fikrim ben olsam öyle yapardım herhalde..

Nikahli esinizle gorusmeniz yanlis (!) nikahli esiniz varken elin adamlarindan yardim dilenmek dogru (!) oyle mi..

Ailenizin yaptigi cahillik.

nikahli esim varken ne adam pesinde kosarim, ne elimi cebime atarim, ne makina sokerim.

soylemeyin annenize bildiginizi okuyun. Siz soylemezseniz nerden bilecek.

bence düğüne kadar nişanlı gibi takılmak en iyisi, benim kv'nin ve eşimin gerçek yüzü düğüne 1 hafta kala ortaya çıkmıştı, vazgeçmedim ama vazgeçme şansım vardı, nikahı aylar önce yapmış, nişanlı gibi devam etmiştik

Aklıma lisede okurken arkadaşımın anlattığı bi olay geldi..arkadaşım abisi öğretmen eşide ogretmen onlarda sizin gibi nikah yapmışlar 1 ay sonrada düğün olacakmış atandiklari yerde ev tutup döşemisler bir ay otele ayrı ayrı ücret ödememek için kendi evlerinde kalmaya karar vermişler ama bi şartla kabul etmiş kızın ailesi kızın anneside onlarla kalacakmis tabi kabul etmişler kız yatak odasında annesiyle kalmış damat salonda yatmış:))) arada bir küçük kaçamaklar yapmışlar tabi :)) simdi bence bugün bunları düşününce onlarda çok eglenmistir ne günlerdi diye gülüyorlardir...

Sizinde düğüne az kalmış örf adet böyle düğün olmadan ve imam nikahı olmadan bekar gözüyle bakıyorlar o sizin anneniz kalbini kırmayın büyümüş iş sahibi olmuş olmanız onu dinlememenizi gerektirmiyor olmayacak şeyler sizden isteyebilir sizde kırmadan tamam anne diyin ve nasil istiyorsanız öyle yapın birde şunu unutmayın evleneceğiniz adam sizi annenizden çok sevmiyor ve sevemezde iki cocugum var ordan biliyorum..

3 gün önce bir haber vardı "kınadan dönen çifti ölüm ayırdı" diye. Aydında düğün/kınalarını yapmışlar, Bursaya kendi düğünleri için giderken damat vefat ediyor, gelin yaralı (cuma günü düğünüm var, çıkabilir miyim diyormuş yazık)

Bence anneniz böyle şeyleri duyup etkileniyor olabilir.
Allah korusun, dünyanın bin türlü hali var.

O kadar beklemişsiniz, 1 ay daha bekleyin ne olacak...

Mutluluklar dilerim.

Sen olaylara farklı yönden bakıyorsun annen farklı yerden bakıyor bu kadar basit..
Annendeki sendrom çocuğuyla arkadaş olma sendromu bence.
Hic sevmiyorum bu durumu. Benimde bir arkadaşım vardi annesine herseyi anlatırdı. Sevgilisini,onun attığı mesajları,cocugun ona söylediklerini,nerede olduğunu ne yaptığını vs. Oturup kızıyla sevgili dedikodusu yapmak biraz ilginç,Bir de ona akıl verirdi annesi şöyle yap böyle yaz. Bence sendede hata var annenle paylaşıyorsun demekki bişeyleri. Detay veriyorsun. Mesela benim annem hic bana böyle seyler söyleyemez. 1.si aramızda oyle bir bağ yok 2.si de arkadaş gibi değiliz.
Ha bir konuda annen haklı. Eşya konusunda..
Her anne çocuğunun guzel bir düğünü olmasını eşi ve ailesi tarafından değer görmesini guzel eşyalı bir evi olmasını ister. Çok duyuyoruz okuyoruz görüyoruz düğün yapacam diyipte yapmayıp oğlunun üzerine yikanlari . Alt in takacam diyip takmayanlari. (Hatta bir tanidigimin evliligi bu sebeple bitti. Tanıdığım erkek ve kiza dedikleri altını takmamışlar bilmemne bilmemne birsuru sey) ha bana kalırsa saçma. Hatta sacmalik silsilesi ..Annen söylemek istediklerini yanlis ifâde ediyor sadece. Kelimeleri seçemiyor belkide nişanının ailesinde bazı seyleri gördü yaşının verdiği olgunlukla senin göremediğin..
Belki Yanlis bir kelime kullandılar hatalı davrandılar. Benim anladığım su annen seni çok seviyor bence.. senin saf davranmamani uyanık olmanı istiyor. Bu sebeple anneye kızma derim .Ha nikah konusuna gelince evet bazı insanlar düğün olmayınca evlenmemiş gibi görüyor.. eski kafa.. eski usul seyler bunlar ama ona da hak ver o o şekilde görmüş o şekilde yaşamış . Mahalle baskısı var bir de. Annene he de geç. Bu kadar zor mu? Bildigini oku
Tabiki benim şahsi fikrime gore nikahı olmus insanlar aynı evde yaşar. Düğüne gerek yok bunun için. Hatta evlilik olmasına da gerek yok beraber yaşanması icin
Bir de annenin kültürü ile senin kültürün bir olamaz..

Müslümanların evliliğini zinadan ayıran tek şart evlendiklerinin ilanıdır. Bu illan düğünle ilan edilmek zorunda değil ama nikah da olsa sizi insanlar nişanlı olarak biliyor şu anda dini nikah da yapsanız ilan etmediğiniz sürece yani herkes sizi nişanlı bildiği sürece dinen evli sayılmazsınız. Bugün ayrılmak isterseniz nikah iptali davası açarsanız neden çünkü yasalar da ilanı önemsiyor. İlanın en bariz ispatı da düğün yapımıdır. Aileniz de Müslüman olduğu için böyle düşünüyor ateşle barut misali sizden bu istekte bulunuyor yorum yaparken inancını yaşamak isteyenlere saygı duyulması lazım ama inandığı gibi yaşamayana duyulan saygı inandığı gibi yaşamaya çalışana yok malesef.

Ayyy bu analar hep aynı, kardeşimle eşi nikah yapmıştı ama düğün bi kaç ay sonra annem kızıyodu kızın evine niye gidyn daha düğün olmadı elalem ne der dyeayy dediiimm saçmalama nikah oldu anne daha nelerrr neymişşşş millet duymamışmışşş haha yaa bu kadar olur artık, siz yanlış bişey yapmıyorsunuz çook sallamayın boşverin

Annelerin hep bir bildiği var !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…