- 11 Ağustos 2018
- 10
- 27
- 38
Bizde ailelerden farklı şehirde nikah kıydık . Ailemin tedirginlikleri vardı ama bana bişey söylemeye cesaret edemediler hep fark ettim. Neticede nikahim da var ne diyebilirler ki. Geldim yaklaşık 3 gün kaldım nikahim oldu birliktelik olmadı ama aynı evde aynı yatakta uyandık. Bence bunda hiç bir sakınca yok.Kızlar bu hafta içi nikahim oldu. Ailemden farkli bir şehirde nişanlim ve benim gorev yaptığım şehirde oldu nikah aileler gelmedi.Nisanlim bir ilçede ben farklı ilcedeyim.Arada 1 saat yol mesafesi var.Dün benim bekarlik esyalarimi satmaya eve nisanlim geldi.Hatta camasir makinesi tv unitesi gibi seyleri beraber söktük .Aileme goncericegim bekarlik esyalarimi da .Benim bulunduugum ilceden kamyonet taşımaya adam bulmak icin geldi.Bugün annem başladi kizmaya siz daha evli degilsiniz dügun olmadi hemen evli moduna girdiniz. Imam nikahiniz yok evine girip cikmasin.Keyfinden girip cikmiyor dedim esyalar icin girdi. O olmadan sen nasil hallediyorsan biseyleri yine hallet oyle diyor. Ben tamir isi felan olunca arkadasimin esini cagirirdim ya da okuldan bi erkrk hocayı. Öyle yap diyor. Ögretmenim kizlar ben görevlendirme esimin oldugu ilceye gidicem.Ama seminerlere haftada bir gun gibi gidiyor köy ogretmenleri köye vermisler yine beni.Annem kendi oldugun ilçede bir arkadasinda kal haftada bir gun nişanlinin ilcesine git.Ayni ilcede kalma onunla diyor.Kalsam da ayni evde yasamicaz zaten ben ogretmenevinde kalicam o kendi evinde.Ve saat 8.30 seminer başlıyor ben gitmek icin sabah 6 7 gibi kalkip gitmem gerekiyor.Kizlar ne yapmam lazim nasil davraniyim ne konusayim annemle düğün ekimin sonunda olacak
Belki var ha ? Belki varNası olunmaz?
Ama bana var dendi
Kızlar bu hafta içi nikahim oldu. Ailemden farkli bir şehirde nişanlim ve benim gorev yaptığım şehirde oldu nikah aileler gelmedi.Nisanlim bir ilçede ben farklı ilcedeyim.Arada 1 saat yol mesafesi var.Dün benim bekarlik esyalarimi satmaya eve nisanlim geldi.Hatta camasir makinesi tv unitesi gibi seyleri beraber söktük .Aileme goncericegim bekarlik esyalarimi da .Benim bulunduugum ilceden kamyonet taşımaya adam bulmak icin geldi.Bugün annem başladi kizmaya siz daha evli degilsiniz dügun olmadi hemen evli moduna girdiniz. Imam nikahiniz yok evine girip cikmasin.Keyfinden girip cikmiyor dedim esyalar icin girdi. O olmadan sen nasil hallediyorsan biseyleri yine hallet oyle diyor. Ben tamir isi felan olunca arkadasimin esini cagirirdim ya da okuldan bi erkrk hocayı. Öyle yap diyor. Ögretmenim kizlar ben görevlendirme esimin oldugu ilceye gidicem.Ama seminerlere haftada bir gun gibi gidiyor köy ogretmenleri köye vermisler yine beni.Annem kendi oldugun ilçede bir arkadasinda kal haftada bir gun nişanlinin ilcesine git.Ayni ilcede kalma onunla diyor.Kalsam da ayni evde yasamicaz zaten ben ogretmenevinde kalicam o kendi evinde.Ve saat 8.30 seminer başlıyor ben gitmek icin sabah 6 7 gibi kalkip gitmem gerekiyor.Kizlar ne yapmam lazim nasil davraniyim ne konusayim annemle düğün ekimin sonunda olacak
Benim annem de aynısını yapıyordu maalesef herkes geniş olamıyor saygı duyun siz de ben saygı duyuyordum o benim gibi düşünemez diyordum. Zaman geçti epey aradan annem de değişti şimdi eskisi gibi değil biz sürekli yadırgamadan onunla muhabbet ederiz anlatırız o da artık bakış açısını değiştirdi. Bana devrandığı gibi kız kardeşime davranmıyor. Ablam hamile olduğunu bile utanıp söylememişti 4. Ayda öğrendik. Öyle görmüş onları değiştirmek bizim elimizde.Kızlar bu hafta içi nikahim oldu. Ailemden farkli bir şehirde nişanlim ve benim gorev yaptığım şehirde oldu nikah aileler gelmedi.Nisanlim bir ilçede ben farklı ilcedeyim.Arada 1 saat yol mesafesi var.Dün benim bekarlik esyalarimi satmaya eve nisanlim geldi.Hatta camasir makinesi tv unitesi gibi seyleri beraber söktük .Aileme goncericegim bekarlik esyalarimi da .Benim bulunduugum ilceden kamyonet taşımaya adam bulmak icin geldi.Bugün annem başladi kizmaya siz daha evli degilsiniz dügun olmadi hemen evli moduna girdiniz. Imam nikahiniz yok evine girip cikmasin.Keyfinden girip cikmiyor dedim esyalar icin girdi. O olmadan sen nasil hallediyorsan biseyleri yine hallet oyle diyor. Ben tamir isi felan olunca arkadasimin esini cagirirdim ya da okuldan bi erkrk hocayı. Öyle yap diyor. Ögretmenim kizlar ben görevlendirme esimin oldugu ilceye gidicem.Ama seminerlere haftada bir gun gibi gidiyor köy ogretmenleri köye vermisler yine beni.Annem kendi oldugun ilçede bir arkadasinda kal haftada bir gun nişanlinin ilcesine git.Ayni ilcede kalma onunla diyor.Kalsam da ayni evde yasamicaz zaten ben ogretmenevinde kalicam o kendi evinde.Ve saat 8.30 seminer başlıyor ben gitmek icin sabah 6 7 gibi kalkip gitmem gerekiyor.Kizlar ne yapmam lazim nasil davraniyim ne konusayim annemle düğün ekimin sonunda olacak
Olmaaazzz yüksek oranda riskli her an haşırt to the blackboard.Kimse kimsenin üzerine atlamak için hazırda beklemiyor, adamın zaten nikahlı karısı, düğünü de bekler.
Nedir bu kadar kısıtlayıcı davranmak ya.
Oh be sonunda aradığım yorum. Sonuna kadar okuyamadan yazacaktım artık neyse ki benden önce yazmışsınız. İnsanlar kendi inandıkları dini bilmiyor daha. Ben kendim de imam nikahı istememiştim zaten 300 kişinin önünde evet diyeceğim diye. Sırf babanne-ananelerin gönlü olsun diye yaptık. Ama imam nikahı kıyan hoca bile aynı şeyi dedi imam nikahı-resmi nikah diye bir şey yok maksat hayatı beraber geçirmek istediğinizi topluma duyurup beraberliğinizi resmileştirmek. İslamda da en önemli şey niyettir, nikah kıymışsın zaten evlilik niyetine girmiş ve evlenmişsin. Daha neyin imamlısı? Öyle olsaydı o işler herkes istediğine gizliden imam nikahı kıyıp işi bitince boş ol derdi. Allah da tamam sorun değil imam nikahı var nasılsa der kesin. -.-Böyle bir şey yok lütfen dini kural uydurmayın. İslamda dini nikah şarttır diye bir hüküm yok şahitlerin huzurunda her iki tarafında birbirini eş olarak kabul etmesi şarttır. Resmi nikah yeterlidir yani. İsterseniz diyanetten de bakabilirsiniz.
Annenize her şeyi söylemeyin,hangi ilçede olduğunuzu bilmesin ne gerek var görüşün eşinizle evdeyim diyin o aradığındaKızlar bu hafta içi nikahim oldu. Ailemden farkli bir şehirde nişanlim ve benim gorev yaptığım şehirde oldu nikah aileler gelmedi.Nisanlim bir ilçede ben farklı ilcedeyim.Arada 1 saat yol mesafesi var.Dün benim bekarlik esyalarimi satmaya eve nisanlim geldi.Hatta camasir makinesi tv unitesi gibi seyleri beraber söktük .Aileme goncericegim bekarlik esyalarimi da .Benim bulunduugum ilceden kamyonet taşımaya adam bulmak icin geldi.Bugün annem başladi kizmaya siz daha evli degilsiniz dügun olmadi hemen evli moduna girdiniz. Imam nikahiniz yok evine girip cikmasin.Keyfinden girip cikmiyor dedim esyalar icin girdi. O olmadan sen nasil hallediyorsan biseyleri yine hallet oyle diyor. Ben tamir isi felan olunca arkadasimin esini cagirirdim ya da okuldan bi erkrk hocayı. Öyle yap diyor. Ögretmenim kizlar ben görevlendirme esimin oldugu ilceye gidicem.Ama seminerlere haftada bir gun gibi gidiyor köy ogretmenleri köye vermisler yine beni.Annem kendi oldugun ilçede bir arkadasinda kal haftada bir gun nişanlinin ilcesine git.Ayni ilcede kalma onunla diyor.Kalsam da ayni evde yasamicaz zaten ben ogretmenevinde kalicam o kendi evinde.Ve saat 8.30 seminer başlıyor ben gitmek icin sabah 6 7 gibi kalkip gitmem gerekiyor.Kizlar ne yapmam lazim nasil davraniyim ne konusayim annemle düğün ekimin sonunda olacak
Daha kendiniz konuyu anlatırken hala nişanlım diyorsunuz, nikahınız olmuş o sizin eşiniz artık nişanlınız değil. Önce siz bir bunu kabul edin bence. İkinci olarak da aileniz düğün bekliyorsa daha çok bekler yurt genelinde tüm düğünler nikaha döndü zaten farkındalar mı? Yasak yani. Ne kadar süreceği bile belli değil napacaksınız 1 sene sürse daha covid mesela -ki bence sürecek- ayrı mı yaşayacaksınız?Kızlar bu hafta içi nikahim oldu. Ailemden farkli bir şehirde nişanlim ve benim gorev yaptığım şehirde oldu nikah aileler gelmedi.Nisanlim bir ilçede ben farklı ilcedeyim.Arada 1 saat yol mesafesi var.Dün benim bekarlik esyalarimi satmaya eve nisanlim geldi.Hatta camasir makinesi tv unitesi gibi seyleri beraber söktük .Aileme goncericegim bekarlik esyalarimi da .Benim bulunduugum ilceden kamyonet taşımaya adam bulmak icin geldi.Bugün annem başladi kizmaya siz daha evli degilsiniz dügun olmadi hemen evli moduna girdiniz. Imam nikahiniz yok evine girip cikmasin.Keyfinden girip cikmiyor dedim esyalar icin girdi. O olmadan sen nasil hallediyorsan biseyleri yine hallet oyle diyor. Ben tamir isi felan olunca arkadasimin esini cagirirdim ya da okuldan bi erkrk hocayı. Öyle yap diyor. Ögretmenim kizlar ben görevlendirme esimin oldugu ilceye gidicem.Ama seminerlere haftada bir gun gibi gidiyor köy ogretmenleri köye vermisler yine beni.Annem kendi oldugun ilçede bir arkadasinda kal haftada bir gun nişanlinin ilcesine git.Ayni ilcede kalma onunla diyor.Kalsam da ayni evde yasamicaz zaten ben ogretmenevinde kalicam o kendi evinde.Ve saat 8.30 seminer başlıyor ben gitmek icin sabah 6 7 gibi kalkip gitmem gerekiyor.Kizlar ne yapmam lazim nasil davraniyim ne konusayim annemle düğün ekimin sonunda olacak
Bırak annen öyle bilsn.. Sen eşinin yanında kalırsın biraz akıllı ol ortayı bul.. Herşeyi ailene doğru söylemek zorunda değilsinKızlar bu hafta içi nikahim oldu. Ailemden farkli bir şehirde nişanlim ve benim gorev yaptığım şehirde oldu nikah aileler gelmedi.Nisanlim bir ilçede ben farklı ilcedeyim.Arada 1 saat yol mesafesi var.Dün benim bekarlik esyalarimi satmaya eve nisanlim geldi.Hatta camasir makinesi tv unitesi gibi seyleri beraber söktük .Aileme goncericegim bekarlik esyalarimi da .Benim bulunduugum ilceden kamyonet taşımaya adam bulmak icin geldi.Bugün annem başladi kizmaya siz daha evli degilsiniz dügun olmadi hemen evli moduna girdiniz. Imam nikahiniz yok evine girip cikmasin.Keyfinden girip cikmiyor dedim esyalar icin girdi. O olmadan sen nasil hallediyorsan biseyleri yine hallet oyle diyor. Ben tamir isi felan olunca arkadasimin esini cagirirdim ya da okuldan bi erkrk hocayı. Öyle yap diyor. Ögretmenim kizlar ben görevlendirme esimin oldugu ilceye gidicem.Ama seminerlere haftada bir gun gibi gidiyor köy ogretmenleri köye vermisler yine beni.Annem kendi oldugun ilçede bir arkadasinda kal haftada bir gun nişanlinin ilcesine git.Ayni ilcede kalma onunla diyor.Kalsam da ayni evde yasamicaz zaten ben ogretmenevinde kalicam o kendi evinde.Ve saat 8.30 seminer başlıyor ben gitmek icin sabah 6 7 gibi kalkip gitmem gerekiyor.Kizlar ne yapmam lazim nasil davraniyim ne konusayim annemle düğün ekimin sonunda olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?