Nikahım oldu ailem halen eşimle görüşmeme izin vermiyor

Bacım nikahlı kocan değilmi brn olsam tamam anne derım

Biz bu konuyu sormuştuk nişanlıyken nikahımız olmuştu düğünden 1.5 ay önce. O zamanlar evimizi kendimiz düzmüştük sık sık birlikte il dışına evimize gidiyorduk haliyle yakınlaşıyorduk. Ailenin katıldığı şahitlerin olduğı gerçek resmi nikahsa sorun olmuyormuş (yani ailelerin çevrenin haberdar olduğu, evlendiğinin herkesçe bilinmesi) zaten instagrama oraya buraya fotoğraf atıyorsun herkes biliyor yani. Nikahın amacıda herkese duyurmak. Annenize herşeyi anlatmayın. Elalemin kişileri gelince günah olmayacakta kocan gelince mi olacak? Hadi Allah korusun düğünden önce ayrıldın hiç evlenmemiş mi olacaksın ne saçma düşünceler

Dudagimin ustunde uçuk cikti stresten goruntulu arayinca gordu o ne oyle agzin burnun yara olmus siz yakinlasmissiniz çok belli dedi.Uçuk diyorum ucuk oyle olmaz diyor.
Annen ne yaşamış yaaa? Bunca yıl ne yakınlaşmalarim oldu oramda buramda yara çıkmadı. Şimdi onla bunun ne alakası var??
Tövbest...
Bagiriyor sen dul kadin misin esya bile mi almayacaklar sana
Şu zihniyette kadına niye konuşma , yorum yapma hakkı tanıyorsun ki? İnsanları anlamıyorum cidden. Annen olsun deden olsun ya da kocan olsun. Senin fikrini önemsemeyen insanlara niye laf yetistiriyorsunuz? "Ben böyle uygun görüyorum,böyle olacak" de, geç. Sen kesin konuşunca ağzını açmaz merak etme,bir ipte iki canbaz oynamaz derler. Benim annem de aşırı dediğim dedik kadındır, ona izin ver,tüm hayatını yönetsin. Mahalledeki kavgalarda bile hemen çıkar sokağa olaya hakim olmak için sizin annenizin çirkin zihniyetine sahip değil ama o da kendi fikirleri konusunda çok ısrarcı. Ablam bunu bildiği için evlilik hazırlığında onu neredeyse hiç dahil etmedi, evini-gelinligini-beyaz eşyasını bile nişanlısiyla seçti ne anne, ne kardeş, ne eş tarafı. Ne kavga, ne gürültü... Sizin de yapmanız gereken annenizle bu kadar yuzgoz olmamak ve net bir şekilde bunun kendi fikrin olduğunu,ayılsa da bayilsa da kendi evinde kendi fikrinin uygulanacağını söylemek.
Bu kadar basit.
En basit konuda bile kendi fikrini savunanmiyorsan senin fikrini bugün annen önemsemez,yarın eşin,öteki gün kaynanan
Tum evi de eşimin ailesi dayayip doseyecek 1 bucuk sene sonra da
Bu da ayrı hikaye. Millet yememiş yedirmis , içmemiş icirmis oğlunu öğretmen yapmis, oğlu eşek kadar adam olmuş üniversiteyi bitirmiş, KPSSyi kazanmış,devlete atanmis, emekli aylığından,asgari ucretten iki buçuk fazla katı para kazanıyor, ha keza evlendiği kadın da öyle. Ama o ikisi yuva kuracakken eve iki memur maaşı giren koca insanlar eşyalarının parasını ödemekten aciz, TÜM EVİ senin dosemeni bekliyor.
Bunu nasıl normal görebilirsiniz? Mantığım almıyor vallahi

Neler duyuyoruz bir bilsen. Konu sahibi Allah korusun böyle bir olaya maruz kalsa evlilik içi ne tecavüzü diye kaale almazlar. O ne der bu ne derden ziyade anneler kızlarını korumak için her şeyi düşünüyor.
E nikahlıyken bunu yapam adam düğünden sonra yapamayacak mı? O zaman tecavüz olmuyor mu? Zaten böyle bir adamlaysa neden birlikte olsun evlensin. Mantığınızı anlayamadım ben.

İşte bunlar hep seks.
Deli gibi korkuyorlar seksten
Erkek hocayla seks yapmaz ama ya nikahlı kocasıyla yaparsa
Seks bu boru değil.
Asla seks yapılmamalı.

Kısacası ailen seks yapma potansiyelinizden ölümden korkar gibi korkuyor

Çok iyi anlıyorum düğün öncesi nikah yapıp aynı evde yaşadığımızda adım gibi eminim ki annemin tek merakı bizim aynı yatakta yatıp yatmadığımızdı ama bana soramadı tabi. Onlara nikah yapmak evlilik gibi gelmiyor evlilik anlayışları davul zurna halayla düğün yapıp göbek atmak.

Eskilerim bir bildigi vardir bence annenizi uzmeyin
Konu sahibinin annesinin yaptıklarını kocası yapsa taşlamıştık çoktan. Sürekli yargılayan, yönetmeye çalışan, elaleme hava atmak için kızına ve damadına gereksiz masraf kapıları açtıran birinin birşey bildiği yoktur.

Bugün ayrılmak isterseniz nikah iptali davası açarsanız neden çünkü yasalar da ilanı önemsiyor. İlanın en bariz ispatı da düğün yapımıdır.
Nikah iptali sartlarini yazar mısınız?
Düğün yapılmaması gibi bir kriteri yok nikah iptalinin. Yedi duvele ilan edilmesi kriteri de yok

E dügün ne zaman ? Su korona surecınde o da zor olacak. Keşke o nikahla işi bitirseydiniz. İş bitseydi

Ailenize maddi destek mi bulunuyorsunuz ya da annenize genelde gördüğüm böyle annelerin huzursuzluk çıkardığı. Çok da kıymetlisi olsanız dizimizin dibinden ayrılmazdı yani Bi ilçede bekar eviniz olmazdı...

Sorun imam nikahı da değil imam nikahı olsa derim ki kadının inancı . Ama sorun halay. Halay çekmeden sevişme fikri
aynen haftaya imam nikahim olacak diye konuşuldu. Halen diyor annem düğüne kadar ögretmenevinde kalirsin

aynen haftaya imam nikahim olacak diye konuşuldu. Halen diyor annem düğüne kadar ögretmenevinde kalirsin
Kocanın eşimi alıkoyuyorlar diye şikayet etme hakkı var ailen bunu biliyor dimi ? Düğüne ne kadar bel bağlamışlar öyle.

Eskilerim bir bildigi vardir bence annenizi uzmeyin

Hiç de değil... Benim bir akrabamın oğlunun kız arkadaşı var. Kızın hiçbir akrabasının haberi yok ama oğlanın evinde kalıyor. Imam nikahları varmış o yüzden gayet normalmiş gibi davraniyorlar. Öte yandan aynı ailenin düğünleri yapılmış resmi nikahları kıyılmış biri için onlar evli degil ki dini nikahları yok dediklerini duydum. Cahilliğin dibi resmen. Hala sinir oluyorum.

Nikahta beyan esastır. O ilk anlattığınız çift nikahlı değil şu an. Kendilerini kandırıyorlar.

Ya kaygı inanç olsa gerçekten saygı duyacağım ama değil işte o ne der, bu ne der. O yüzden ya gerçekten anneye karşı koyup sen karışamazsın nikahlı eşim diyeceksin ya da yalan söyleyeceksin. Ama ben ilkini yapmamı öneririm yoksa işin sonu gelmez

Nikah iptali sartlarini yazar mısınız?
Düğün yapılmaması gibi bir kriteri yok nikah iptalinin. Yedi duvele ilan edilmesi kriteri de yok
İşte sırf bu görüşler yüzünden aslında düğün yapacakların düğünle nikahı aynı anda yapması taraftarıyım, zira kimse kanunen asıl hükmü olan nikahı dikkate almıyor, düğün yoksa evli değiller deniyor, ki düğün de benim için ayrıca fuzuli bir şey, sırf millet desin diye kızımın arkadaşının babası oğluna düğün yapabilmek için dünya kadar kredi çekti, oğlan evlendi, çocuğu oldu, karısıyla anlaşmazlıklar bile yaşamaya başlamış, babası hala kredi borcu ödeyeceğim diye uğraşıyor.

Aslolan nikahtır, sorduklarında nikahlandık diyoruz düğünlendik diyeni duymadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…