Bacım nikahlı kocan değilmi brn olsam tamam anne derımKızlar bu hafta içi nikahim oldu. Ailemden farkli bir şehirde nişanlim ve benim gorev yaptığım şehirde oldu nikah aileler gelmedi.Nisanlim bir ilçede ben farklı ilcedeyim.Arada 1 saat yol mesafesi var.Dün benim bekarlik esyalarimi satmaya eve nisanlim geldi.Hatta camasir makinesi tv unitesi gibi seyleri beraber söktük .Aileme goncericegim bekarlik esyalarimi da .Benim bulunduugum ilceden kamyonet taşımaya adam bulmak icin geldi.Bugün annem başladi kizmaya siz daha evli degilsiniz dügun olmadi hemen evli moduna girdiniz. Imam nikahiniz yok evine girip cikmasin.Keyfinden girip cikmiyor dedim esyalar icin girdi. O olmadan sen nasil hallediyorsan biseyleri yine hallet oyle diyor. Ben tamir isi felan olunca arkadasimin esini cagirirdim ya da okuldan bi erkrk hocayı. Öyle yap diyor. Ögretmenim kizlar ben görevlendirme esimin oldugu ilceye gidicem.Ama seminerlere haftada bir gun gibi gidiyor köy ogretmenleri köye vermisler yine beni.Annem kendi oldugun ilçede bir arkadasinda kal haftada bir gun nişanlinin ilcesine git.Ayni ilcede kalma onunla diyor.Kalsam da ayni evde yasamicaz zaten ben ogretmenevinde kalicam o kendi evinde.Ve saat 8.30 seminer başlıyor ben gitmek icin sabah 6 7 gibi kalkip gitmem gerekiyor.Kizlar ne yapmam lazim nasil davraniyim ne konusayim annemle düğün ekimin sonunda olacak
Annen ne yaşamış yaaa? Bunca yıl ne yakınlaşmalarim oldu oramda buramda yara çıkmadı. Şimdi onla bunun ne alakası var??Dudagimin ustunde uçuk cikti stresten goruntulu arayinca gordu o ne oyle agzin burnun yara olmus siz yakinlasmissiniz çok belli dedi.Uçuk diyorum ucuk oyle olmaz diyor.
Şu zihniyette kadına niye konuşma , yorum yapma hakkı tanıyorsun ki? İnsanları anlamıyorum cidden. Annen olsun deden olsun ya da kocan olsun. Senin fikrini önemsemeyen insanlara niye laf yetistiriyorsunuz? "Ben böyle uygun görüyorum,böyle olacak" de, geç. Sen kesin konuşunca ağzını açmaz merak etme,bir ipte iki canbaz oynamaz derler. Benim annem de aşırı dediğim dedik kadındır, ona izin ver,tüm hayatını yönetsin. Mahalledeki kavgalarda bile hemen çıkar sokağa olaya hakim olmak içinBagiriyor sen dul kadin misin esya bile mi almayacaklar sana
Bu da ayrı hikaye. Millet yememiş yedirmis , içmemiş icirmis oğlunu öğretmen yapmis, oğlu eşek kadar adam olmuş üniversiteyi bitirmiş, KPSSyi kazanmış,devlete atanmis, emekli aylığından,asgari ucretten iki buçuk fazla katı para kazanıyor, ha keza evlendiği kadın da öyle. Ama o ikisi yuva kuracakken eve iki memur maaşı giren koca insanlar eşyalarının parasını ödemekten aciz, TÜM EVİ senin dosemeni bekliyor.Tum evi de eşimin ailesi dayayip doseyecek 1 bucuk sene sonra da
E nikahlıyken bunu yapam adam düğünden sonra yapamayacak mı? O zaman tecavüz olmuyor mu? Zaten böyle bir adamlaysa neden birlikte olsun evlensin. Mantığınızı anlayamadım ben.Neler duyuyoruz bir bilsen. Konu sahibi Allah korusun böyle bir olaya maruz kalsa evlilik içi ne tecavüzü diye kaale almazlar. O ne der bu ne derden ziyade anneler kızlarını korumak için her şeyi düşünüyor.
E arkadasinizin esi veya erkek hoca eve girerken imam nikahı yapip girmiyor herhalde, ne farkları NIKAHLI kocanizin eve girmesinden
Annenizin düşüncesi bu yonde olabilir ama annenizden izin almanıza gerek yok. Koca kadinsiniz. Nasil uygun buluyorsanız öyle yapin.
Sorun imam nikahı da değil imam nikahı olsa derim ki kadının inancı . Ama sorun halay. Halay çekmeden sevişme fikriİmam nikahını kıyın istediğinizi yapın annenizin sözü geçmez artık eşinizin sözü geçer
Eskiler ahırda samanlıkta buluşan nesil nasıl bir bildikleri var ki acaba nikahlı eşlerin aynı evde olmasına karşılarEskilerim bir bildigi vardir bence annenizi uzmeyin
Konu sahibinin annesinin yaptıklarını kocası yapsa taşlamıştık çoktan. Sürekli yargılayan, yönetmeye çalışan, elaleme hava atmak için kızına ve damadına gereksiz masraf kapıları açtıran birinin birşey bildiği yoktur.Eskilerim bir bildigi vardir bence annenizi uzmeyin
Nikah iptali sartlarini yazar mısınız?Bugün ayrılmak isterseniz nikah iptali davası açarsanız neden çünkü yasalar da ilanı önemsiyor. İlanın en bariz ispatı da düğün yapımıdır.
Ailenize maddi destek mi bulunuyorsunuz ya da annenize genelde gördüğüm böyle annelerin huzursuzluk çıkardığı. Çok da kıymetlisi olsanız dizimizin dibinden ayrılmazdı yani Bi ilçede bekar eviniz olmazdı...Kizlar çok sogudum annemden .Bir seyi istedigi yapmayinca hemen aliniyor bagiriyor huzursuzluk cikariyor.Nişanda bizde adet hic taki takilmaz . Esimin annesi bileklik takicam.dedi modern bilezikler oluyor ya onlardan .Nişan olana kadar bunlar künye takacak seni.istemiyor bu kadın. Nişan ataacaklar nasilsa ondn bir sey takmiyot deyip durdu.Kendileri bi bilezik takti 6 binlik kim.ödedi sizcr bana ödettiler
aynen haftaya imam nikahim olacak diye konuşuldu. Halen diyor annem düğüne kadar ögretmenevinde kalirsinSorun imam nikahı da değil imam nikahı olsa derim ki kadının inancı . Ama sorun halay. Halay çekmeden sevişme fikri
Kocanın eşimi alıkoyuyorlar diye şikayet etme hakkı var ailen bunu biliyor dimi ? Düğüne ne kadar bel bağlamışlar öyle.aynen haftaya imam nikahim olacak diye konuşuldu. Halen diyor annem düğüne kadar ögretmenevinde kalirsin
Eskilerim bir bildigi vardir bence annenizi uzmeyin
Nikahta beyan esastır. O ilk anlattığınız çift nikahlı değil şu an. Kendilerini kandırıyorlar.Hiç de değil... Benim bir akrabamın oğlunun kız arkadaşı var. Kızın hiçbir akrabasının haberi yok ama oğlanın evinde kalıyor. Imam nikahları varmış o yüzden gayet normalmiş gibi davraniyorlar. Öte yandan aynı ailenin düğünleri yapılmış resmi nikahları kıyılmış biri için onlar evli degil ki dini nikahları yok dediklerini duydum. Cahilliğin dibi resmen. Hala sinir oluyorum.
aynen haftaya imam nikahim olacak diye konuşuldu. Halen diyor annem düğüne kadar ögretmenevinde kalirsin
İşte sırf bu görüşler yüzünden aslında düğün yapacakların düğünle nikahı aynı anda yapması taraftarıyım, zira kimse kanunen asıl hükmü olan nikahı dikkate almıyor, düğün yoksa evli değiller deniyor, ki düğün de benim için ayrıca fuzuli bir şey, sırf millet desin diye kızımın arkadaşının babası oğluna düğün yapabilmek için dünya kadar kredi çekti, oğlan evlendi, çocuğu oldu, karısıyla anlaşmazlıklar bile yaşamaya başlamış, babası hala kredi borcu ödeyeceğim diye uğraşıyor.Nikah iptali sartlarini yazar mısınız?
Düğün yapılmaması gibi bir kriteri yok nikah iptalinin. Yedi duvele ilan edilmesi kriteri de yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?