arkadaşlar gece gece canım sıkıldı. nişanlım ev işleri, yemek yapma, çocuk bakma konularında kadının yaradılıştan daha eğilimli olduğunu ve erkeğe göre daha fazla sorumluluk alması gerektiğini söylüyor. biz ikimizde nöbet usulü geceleri de çalışan insanlarız. benim gündüz evde olduğum günlerde kendisi onun işten gelmesini beklemeden yemek yapmam gerektiğini düşünüyor. ama onun evde olduğu günlerde tek başına kalkıp beni beklemeden yemek hazırlaması mantıksız geliyor ve yapmam diyor. şu an bana bunları söylemesi acayip canımı sıktı benim. çok yakında evlenicez onunla. ev işlerinde sana hiç yardım etmem de demiyo ama. evde olduğum zamanlarda sana yardımcı olurum diyor. ben senden illa ki yemek de beklemiyorum istiyorsan ömür boyu herkes kendi karnını kendisi nasıl istiyosa ister dışardan alır ister kendisi bişeyler yapar o şekilde doyursun diyor. ama bu da çok mantıksız bir şey. sonuçta ömür boyu yemek konusunda herkesin kafasına göre takılması mümkün değil ki. o zaman her gün yemeği birlikte yapalım diyorum, e sen eve benden erken gelince yemek yapmak için beni mi bekliceksin diyor. napıcam bilmiyorum canım çok sıkıldı bu konuya gerçekten
valla söylediklerinizle yüreğime su serpildi demesem yalan söylemiş olurum :) kafam çok karışmıştı çünkü. bu konu ciddi bir konu bence. bizim düğün daha sonra olucak, bu konu yüzünden nikahı ertelesem mi diye düşünmedim değil açıkçası. nişanlım da bunun fıtrat gereği böyle olması gerektiğini düşünüyor. hani nişanlım iş yapmaktan kaçan bir insan da değil biliyorum ama ben ev konusunda ne kadar emek verirsem o da aynı oranda emek versin istiyorum. yemek yapmanın, ev işlerinin kadın görevi olarak görülmesi mantıksız geliyor bana. dediğim gibi ikimiz de gerçekten ağır şartlarda çalışıyoruz. neden o da yemek yapmayı bildiği halde yemek,ev işi konusunda benden daha fazla fedakarlık bekliyor ki? bu bana yanlış geliyor işte. evlenince nasıl anlaşıcaz bu konuda hiç bilmiyorum
Merhaba,arkadaşlar gece gece canım sıkıldı. nişanlım ev işleri, yemek yapma, çocuk bakma konularında kadının yaradılıştan daha eğilimli olduğunu ve erkeğe göre daha fazla sorumluluk alması gerektiğini söylüyor. biz ikimizde nöbet usulü geceleri de çalışan insanlarız. benim gündüz evde olduğum günlerde kendisi onun işten gelmesini beklemeden yemek yapmam gerektiğini düşünüyor. ama onun evde olduğu günlerde tek başına kalkıp beni beklemeden yemek hazırlaması mantıksız geliyor ve yapmam diyor. şu an bana bunları söylemesi acayip canımı sıktı benim. çok yakında evlenicez onunla. ev işlerinde sana hiç yardım etmem de demiyo ama. evde olduğum zamanlarda sana yardımcı olurum diyor. ben senden illa ki yemek de beklemiyorum istiyorsan ömür boyu herkes kendi karnını kendisi nasıl istiyosa ister dışardan alır ister kendisi bişeyler yapar o şekilde doyursun diyor. ama bu da çok mantıksız bir şey. sonuçta ömür boyu yemek konusunda herkesin kafasına göre takılması mümkün değil ki. o zaman her gün yemeği birlikte yapalım diyorum, e sen eve benden erken gelince yemek yapmak için beni mi bekliceksin diyor. napıcam bilmiyorum canım çok sıkıldı bu konuya gerçekten
senin ona vereceğin tek cevap; "ya kendine daha rahat çalışan bir kız bul ya da işten çıkayım ev hanımlığını yapayım.
Ama, bu şartlar altında sen kadınsın ben erkeğim edebiyatını geçelim madem bu kadar ataerkilsin benim gece gece işte ne işim var" de?
Erkekler bu olguları işine geldiği gibi kullanmayı çok seviyorlar.
Hem çalışsın hem herşey mükemmel olsun.
Bir de geyşa tipli kadınlar var ki; zaten baştan hem çalışırım hem ev hanımı olurum yer yemez sana bakarım kafasında kadınlara da burdan selam ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?