nikahıma günler kala korkmaya, yanlış mı yapıyorum acaba diye düşünmeye başladm :(((

ncls

Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2013
27
1
6
35
Çanakkale
arkadaşlar gece gece canım sıkıldı. nişanlım ev işleri, yemek yapma, çocuk bakma konularında kadının yaradılıştan daha eğilimli olduğunu ve erkeğe göre daha fazla sorumluluk alması gerektiğini söylüyor. biz ikimizde nöbet usulü geceleri de çalışan insanlarız. benim gündüz evde olduğum günlerde kendisi onun işten gelmesini beklemeden yemek yapmam gerektiğini düşünüyor. ama onun evde olduğu günlerde tek başına kalkıp beni beklemeden yemek hazırlaması mantıksız geliyor ve yapmam diyor. şu an bana bunları söylemesi acayip canımı sıktı benim. çok yakında evlenicez onunla. ev işlerinde sana hiç yardım etmem de demiyo ama. evde olduğum zamanlarda sana yardımcı olurum diyor. ben senden illa ki yemek de beklemiyorum istiyorsan ömür boyu herkes kendi karnını kendisi nasıl istiyosa ister dışardan alır ister kendisi bişeyler yapar o şekilde doyursun diyor. ama bu da çok mantıksız bir şey. sonuçta ömür boyu yemek konusunda herkesin kafasına göre takılması mümkün değil ki. o zaman her gün yemeği birlikte yapalım diyorum, e sen eve benden erken gelince yemek yapmak için beni mi bekliceksin diyor. napıcam bilmiyorum canım çok sıkıldı bu konuya gerçekten

Son düzenleme:
Yapacak bir şey yok,yaşayarak öğrenecek ve öğreteceksiniz..
Muhtemelen onun ailesindeki düzen ve doğal olan bu dur

Merak etmeyin erkekler kadına tabi yaşamaya programlıdır,
evlenmeden önce anne kuralları,evlendikten sonra karısının kuralları...
Zamanla olur,halledersiniz...

En azından kirli çamaşırları birikince,ütülenmemiş gömlekleri dağ gibi olunca ve hep pizza yiyince aklı başına gelir

anlamadığım tek nokta; sen benden önce geldiğin gün yemek yapmak için beni mi bekleyeceksin diyor? e bekleyecekmisiniz gerçekten yani?
ha onunda yapması gerekir o ayrı bir konu ama maalesefki her nekadar biz kadınlar bunu kabul etmek istemesekte bir noktada kadın ev işi yemek ve çocuk konularında daha çok çabalayan taraf oluyor. bu bazen istekli bazen istemeden bazen zoraki. 4 senelik evliyim eşimin hiç yemek yaptığını görmedim zaten bilmezde,yemek yapmadım bugün ne yesek acabaaa desem ( dışardan söyleyelim mesajıdır bu :)) yumurta kırarız aşkıım der elinden gelmez biliyorum yani. ha ufak denemeleri olmadı mı oldu ama sonra ne oldu o yaptı ben ardından talan olmmuş yağ içinde bir tezgah ocak ve fayansalar temizledim her defasında :) hasta olursam tariflerim üzerine bir tarhana koymmayı başarır anca. haa sizde durum farklı ikinizde nöbet usulü çalışıyorsunuz dersiniz ki şuan yapmak istemiyor olabilirsin ama ufak tefek bir şeyler öğrenirsin zamanla bir patates salatası ne bileyim bir tarhana corbası yada bir gün önce soslayıp dolaba koyduğunuz bir tavuğu pişirmek yaparsın elbette hayatımız müşterek bende elinden yemek istiyorum tarzı.
ha nişanlınız derse ki yok arkadaş ben asla yapmam sende bunları yapmak zorundasın ozaman bu konu oturup daha etraflıca konuşulmalı derim.çünkü ilerde özellikle çocukta olunca şartlar zorlaşacak ama bu tarz konular her evlilikte oluyor sanırım.önemli olan orta yolu bulmak bunuda yaşayarak göreceksiniz sanırım. önceden alarmlar çalmıyorsa hayır yapacaksın görevin gibi.gerisi kader ve kısmet sanırım

o zaten 6-7 yıldır işi sebebiyle ailesinden uzakta yaşıyor. genelde de dışarda yemek yer evde yapmaz. ama benden çok bilir yemek yapmayı. ben ailemle yaşadığım için annem hazırlar yemeği, pek bilmem ben yemek yapmayı açıkçası ama kararlıyım öğrenmek için elimden geleni de yapıcam.

dediğiniz gibi annesi ev hanımı ve babası her gün annesine canı ne istiyosa onu yapmasını söyler ve annesi de memnuniyetle yapar. çok da severler birbirlerini. ama ben sonuçta çalışan bir insanım. ben boş günümde ona yemek yapacaksam onun da boş gününde bana yemek yapmasını isterim. her gün birlikte yapalım diyorum, yemek yapmak için de sen benim işten gelmemi mi bekliceksin diyo. tamam beklemem ben onun gelmesini niye bekliyeyim ki başlarım o yokken yapmaya. ama ben ona sorduğumda peki sen eve erken gelince yemek yapmaya başlar mısın diyorum. ben sana oturup da tek başıma yemek hazırlayamam diyo. ben onun bu konuda benden 1 gram fazla emek tüketmesinden yana da değilim asla zaten. onun çalıştığı işi ağır olduğu kadar benim de işim ağır. ama o ev işleri konusunda benden biraz daha fazla fedakar olmamı bekliyor. işte benim kafamı kurcalayan asıl sorun bu. Allah nasip ederse çocuk olduğunda ben evdeyken bakarım ama evde yokken sen bakıcak mısın peki dedim. o zamanlar için de bakıcı tutarız o bakar diyo bana. korkuyorum açıkçası (

Erkekler fıtrat gereği böyle canm malesef. Ama bekarken yapmam deyip evlenince mutfakdan çıkmayanlarda var. benim eşim mesela hayatta mutfağa girmem diyenlerdendi nişanlıyken şimdi ise hiç sebepsiz yere arıyorum arada
aşkım hiç canm yemek yapmak istemiyor
diyorum '' tamam ya bişeyler ayarlarız '' diyor gelincede harika menemen yapar ya onu yapıyo yada hazır köfte alıp onu pişiriyor. Aslında kadınlada alakası var canm zorlamayacaksın akışına bırakacaksın. Hamile iken ben nadir giriyorum mutfağa o yapar çoğu zaman .. Canını sıkma böyle şeyler için. Evlenince hani dyomuş ya benden önce gelnce beni bekleme sen yap yemeği diye işte evlenin mesela ararsın
ya çok yorgunum hiç yemek yapacak enerjim yok dersin oda benim eşim gibi tamam ayarlarız bişeyler deyip kendi grer belki mutfağa

valla söylediklerinizle yüreğime su serpildi demesem yalan söylemiş olurum :) kafam çok karışmıştı çünkü. bu konu ciddi bir konu bence. bizim düğün daha sonra olucak, bu konu yüzünden nikahı ertelesem mi diye düşünmedim değil açıkçası. nişanlım da bunun fıtrat gereği böyle olması gerektiğini düşünüyor. hani nişanlım iş yapmaktan kaçan bir insan da değil biliyorum ama ben ev konusunda ne kadar emek verirsem o da aynı oranda emek versin istiyorum. yemek yapmanın, ev işlerinin kadın görevi olarak görülmesi mantıksız geliyor bana. dediğim gibi ikimiz de gerçekten ağır şartlarda çalışıyoruz. neden o da yemek yapmayı bildiği halde yemek,ev işi konusunda benden daha fazla fedakarlık bekliyor ki? bu bana yanlış geliyor işte. evlenince nasıl anlaşıcaz bu konuda hiç bilmiyorum

Çok üzüldüm adam şimdiden kurallarını koymuş çok sinir bir durum diyecek birşey yok evleneceksen katlanacaksın sen kendinden vereceksin o evde yiyip içip yatacak burdaki birçok konuda olduğu gibi

valla şöyle söyleyeyim bende çalışıyorum akşam paldır küldür gelip yemek yapmak derdi bi başka oluo zaten ama eşim eğer hafta içi boş günü varsa izin günü yine yapmaz beni bekler gelip ben yaparım çok basit bi yemek bile olsa elini dahi sürmez yani başta yaparım bile dese sonradan yapmıyolar senin nişanlın en azından baştan yapmam demiş ki çok bişi bekleme die

Nişanlınız çok ata erkil çok garip düşünceleri olan bir insan gibi geldi bana sizin yazdıklarınızdan...
Bizde eşimle çalışıyoruz ama nöbet usulü değil... Eşimin benden farkı o memur ben ise özel sektördeyim yani eşimden daha çok çalışıyor ve yoruluyorum... 19 Aylık evliyim daha bir kere kendi başıma yemek hazırlayıp ev temizliği yaptığımı hatırlamıyorum hep eşim yardımcı olur bana ben yemek yapıyorsam eşim salata bundan da büyük zevk alır. Ben rahatsızsam ütüsünü falan kendisi yapar.. Hayat müşterek evliliğin kadını erkeği sorumluluğu olmaz bana göre çalışan insanlarda

Son düzenleme:

sen diğer erkeklerin farklı olduğunu mu sanıyorsun?
Evlenene kadar birlikte diyen bütün erkekler bugün çok yoruldum deyip tv, playstation, arkadaş bağımlısı oluyor.
Malesef bu ülke de anneler erkek çocuklarını bu konuda bağnaz yetiştiriyorlar.
Düşün ki odasını bile toplamayan bir sürü erkek var.
Ha bende bazen toplamıyorum ama, erken çıkıyorum evden neticede bir şekilde o açığı kapatıyorum diğer işlere yardım ederek.

Erkek kardeşim mesela banyodan kıyafetlerini alıp kirliye bile atmaz.
Allah eşine sabır versin ama, kızın işi zor.
Erkekler böyle malesef.
Biraz kavga biraz huzursuzlukla zamanla öğrenirse öğrenir öğrenmezse de artık yapacak birşey yok.

senin ona vereceğin tek cevap; "ya kendine daha rahat çalışan bir kız bul ya da işten çıkayım ev hanımlığını yapayım.
Ama, bu şartlar altında sen kadınsın ben erkeğim edebiyatını geçelim madem bu kadar ataerkilsin benim gece gece işte ne işim var" de?
Erkekler bu olguları işine geldiği gibi kullanmayı çok seviyorlar.
Hem çalışsın hem herşey mükemmel olsun.
Bir de geyşa tipli kadınlar var ki; zaten baştan hem çalışırım hem ev hanımı olurum yer yemez sana bakarım kafasında kadınlara da burdan selam ederim

Siz bunlari neden daha once konusmadiniz ki ? Bunlar aile yasantisiyla ilgili onemli konular. Evlenmenize kac gun kaldi ? Simdiden boyle konusuyorsa evlendikten sonraki halini dusunemiyorum bile..

Erkek aldatır fıtratı ev işlerine yardım etmez fıtratı... ANLAMIYORUM.
Fıtraf falan değil bu yetiştiriliş tarzı.

Siz de o da çalışıyor olacaksınız her şeyin ortak olması gerekir. Çocuğa bakmam bakıcı tutarız ne demek?
Kıyamam bu erkeklere ben yaa hayatları ne kadar da zor ki çocuklarıyla vakit bile geçirmeyi hayal edemiyolar.

Yukarda başka bi arkadaşın dediği gibi eğer erkek yemek yapmaz çocuğuna bakmaz mantığındaysa siz de çalışmayın ev hanımlığı yapın o zaman.

başka sorununuz yoksa hiiiiç korkma canım benim
türk erkeklerine böyle öğüt verirler ev işi yapma başına kalır diye
zaman içinde tatlı dille yavaş yavaş öğretirsin
ama hiç inatlaşmayacaksın yapmak zorundasın demeyeceksin
tatlı tatlı yardım isteyeceksin biraz zaman alıyor ama eğitiliyorlarp
iyi ve vicdan sahibi bir insan ise dayanamaz bir ucundan tutar mutlaka
bir ömür mutlu olun inşallah

böyle konuşmasının sebebi kim ; ailesi.Özellikle annesi..

aman oğlum sen yapma, sen erkeksin, erkek adam temizlik yapar mı ? , kılıbık mısın bla bla bla....

ama yavaş yavaş kendine çevirebilirsin. bu kadar net konuşması beni rahatsız etti .ama sende insan evladısın. bir gün yemek yapma hasta ol dışarıdan söyle.. temizlik yapma...... eminim ki belli süreden sonra onun da vicdanı rahat etmeyecek..

sen de onunla eşit şartlar altında çalışıyorsun sen de rahatına düşkün ol. sürekli kafasına kakar gibi yönlerdirme ama alttan alttan da beynine işle.

şimdiden mutluluklar.:123:

esinin kafa yapisiyla esimin ki ayni hele benimki yemek temizlik de neymis derdi. cok cekeceksin hazirlikli ol, kadinin isi erkegin isi gibi ayiran adamlarla ugrasmak cok zor. eve para getirmeye gelince hayat musterek, ev islerine gelince kadinin hamuru.
hyal kirikligina ugrama diye soyluyorum.

Merhaba,
Zamanla dengeler değişir bence. Vicdanlı biriyse zaten ufak ufak bişeylerin ucundan tutabilir yorulduğunuzu görünce. Benim eşim 1 bardak su alıp içmezdi , annesinin evinde öyle alışmış çünkü. Şimdide yemek yapamaz bilmiyor çünkü ama uyuyosam kahvaltısını hazırlar,pazar kahvaltısı hazirlar vs. Annesi bile şaşırır bu duruma. İş birazda sizde bitiyor , ben yemek yapıyorum masayı hazırlarmısın dersiniz ufak ufak alıştırırsınız. Size uyum sağlamak durumunda kalacaktır.

valla cnm kim ne yapacak kim ne yapmayacak erkek arkadaşının kafası karışmışsen evde olduğun günlerde sana yemek yaparsın demiş ya yap ama kendine göre sonra ister dışardan söyleriz herkes kendi kafasına göre takılır demiş ya eve geldiğinde sende öyle dersin dışardan söyle ben yaptım kendime kadar yedim dersin olur biter anlar yani nasıl saçma şeyler söylediğini

bak tatlım çalışıyorsan eşinin yardım etmesi çok önemli sen fazla fazla yemek yaparsın idare edersiniz ama bir yaparsın iki yaparsın bunun hastalığı yorgunluğu var yapamayacağın günlerinde gelecek sana destek olmazsa işin çok zor

Bence tüm erkekler böyle de dürüstçe söylemiyorlar , seninki dürüstmüş en azından.Hiç etmem dememiş kendi mantığınca bir şeyler söylemiş.Erkekler bize yardım etseler de bizim kadar iş yapamıyorlar illa bir eşitsizlik oluyor kadın daha fazla iş yapıyor evde.Takma bence yardım eder illaki,her şey yarı yarıya yapılan bir evlilik ben daha hiç görmedim ilk değilsin sonda değilsin bu konuda.Boşuna canını bunlarla sıkma hiç yardım etmem banane kadının görevi diyen tiplerde var.Ayrıca yemek yapma dışardan söyleyelim istersen diyor ohhh kıymetini bil.Bazı erkekler yemek yapılmazsa kıyameti koparır bi de yetmez annesine şikayet eder seninki demek istemişki ben olmazsa bunlara takılmam bak birde bu açıdan düşün.

o bana çalış demiyor ki zaten. ama ben mesleğimi almak için onca yıl okudum çok emek verdim, asla da işimi bırakmam. o der zaten bana, istersen işini bırak nasıl istersen öyle yap çalışmak zorunda değilsin sen der. dediğiniz gibi gece çalışmama çok razı değil o da ama benim mesleğim bu sonuçta bişey de diyemiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…