nikahıma günler kala korkmaya, yanlış mı yapıyorum acaba diye düşünmeye başladm :(((

Allah razı olsun sağolasın. hepimiz bir ömür eşlerimizle mutlu olalım inşallah.
nişanlım yardım ederim diyo zaten. ama işte ikimiz de ağır şartlarda çalışıyorken, hatta ben ondan daha ağır bir işte çalışıyorken, o benden daha fedakar olmamı bekliyor ev işleri konusunda.
diyorum sabah nöbetten geldiğimde o gün uyuyorsam ve sen de evdeysen nasıl olcak diyom. 3-4 gibi kurarsın saati kalkarsın yemek hazırlamaya başlarsın diyo. e diyom sen sabah nöbetten geldiğinde ben de seni uyandırayım mı saat 3-4 gibi o zaman diyom. e sen evde olduğunda benim uyanmam mı gerekicek yemek yapılması için diyor.

ya evet işte ondan da erkeklik gururu çok fazladır, ödün vermez asla. o her konuda böyledir nettir. genelde karşısındaki onun düşüncesine uysun bekler, kendi düşüncesinden vazgeçmez pek.
o bana her gün senden yemek bekliyom demiyo zaten. yapmak istemediğin zamanlarda çıkar dışarda yeriz sorun olmaz diyo. ben de yardımcı olmaya çalışırım sana diyo. ama ben yemek yapma konusunda, ev işleri konusunda ikimizin de eşit miktarda emek vermesi gerektiğini düşünüyorum. evliliği hayal ederken de hep kadın-erkek eşit şartlarda olcak bi evlilik hayal etmişimdir. mesela ben çocukla ne kadar ilgilenceksem o da o kadar ilgilensin emek versin çocuğu baksın istiyorum. ama o ev işleriyle kadının daha fazla ilgilenmesi gerektiğini söylüyor ve asla tek başıma yemek hazırlamam ben diyor.

canım şimdiden bunları sorun etme bence bütün işlere yetişmeye çalışmazsın olur biter.Yani eğer eşin yemek işine üşeniyosa ya da yapmıyosa sen yemek yaparken o da süpürüp silme işini yapar evde olduğun günler iki günlük yemek yaparsın o da senin yükünü hafifletecek başka bişi yapar ne biliyim ütü yapar evi toplar.Aynı evin içinde yaşamaya başlayınca oturur zamanla düzeniniz kafana takma fazla ...

başta böyle anlaşmalar konuşmalar yapmayı bende denemiştim ama aldğım yanıt heppp tabiki sen yapacaksınnn. halbukii hertürlü işi kendii çok iyi yapar ve bilir

Canım dert ettiğin bu olsun evlendiğinizde yavas yavas düzelir her erkek böyle ki zaman la talı dille anlatırsın

Hiç korkma zaten evlenince evinden çıkmak istemeyeceksin.Sevdiceğine kendi ellerinle hazırladıklarını yedirmek isteyeceksin.Bir müddet öyle gidecek.Daha sonra onunla konuşarak istediklerini yaptırabilirsin.Benimki daha önce yalnız yaşadığı için mutfak işi de dahil hepsine karışıyr.Karışırsa karışsın söylenirken o işi de yapmış oluyor ya.. :) yaşasın kötülük.mesela tv seyrederken çamaşırları sepete koyuyorum eline veriyorum bi kaç parça hadi beraber katlayalım diyorum sonra ben çay koyiim filan diyorum.Geldiğimde çamaşırlar katlanmış oluyor :) bi şekilde halloluyor yani sen merak etme..Aklını kullan yeterr

hanginz erkekn gderse eve o başlar yapmaya.ikinzde çalıştıınız için brbirnize destek olucksınız.yok bn dün yaptm bgn sen yapıcksn olmaz.km erken gderse o başlar bnce

Bile bile lades dememenizi tavsiye edebilirim..Çok iyi düşünün..Tolere edip edemeyeceğinizi...Yetişkin bir insanın fikirlerini değiştirmesi zordur.....

Son düzenleme:
bence o evin yükünü üzerine almayı kabullen . erkekler genelde öyle işler yapmayı kılıbıklık olarak algılıyor ki hiç alakası yok bizce o yüzden zorlarına gidiyor böyle şeyler yapmak

yapamadığım günlerde dışardan söyler yada dışarı çıkarız onun dediğine göre. ev işi dediğin nedir ki diyo. yeri gelir ben de çamaşırları kurutmalığa asarım, kendi gömleğimi ütülerim diyo. ama bunları daha çok benim yapmam gerektiğini düşünüyo. hele ki çocuk olunca nolur bilmiyorum. ben de çalışıyom sonuçta. nasıl yetişirim onca şeye. şu an bir de annemle birlikte yaşadığım için bütün ev işlerini annem yapıyor ben çalıştığım için. ev işlerine de çok alışkın değilim hani. iki taraf da çalışırken ev işleri konusunda eşit emek verilmemesi haksızlıktır bence. ben bu konuda ısrar edince o da sonunda tamam o zaman herkes kendi kafasına göre takılsın, kendi yemeğini kendisi düşünsün, evli olduğum halde dışardan sürekli yemek yemekten de gocunmam hiç merak etme dedi. ama öyle de olmaz ki sonuçta. nereye kadar böyle olcak peki diyorum. ölene kadar olabilir sıkıntı yok benim için diyo. ama aile hayatı dediğin de böyle olmaz ki hiç

Ne vicdani ya? Adam resmen diyor ben cocuguma bakmam, bakici baksin. Bu nasil bir vicdan ya? Adam dese "ya bilemiyorum, beceremem felan" o zaman iyi kötü adamin özgüvenine verirdim ve zaman ile düsüncesi degisirdi diye düsünürdüm. Ama böylede olmuyor. Adam çoçuguna bakmak yerine tanimadigi insana vermek daha iyi bir karar oldugunu düsünüyor! Cocuk yapinca iyi oluyor ama!

Ayrica kadinlari anliyamiyorum, ne demek bütün erkekler böyle, en azindan seninki dürüstçe anlatmis? Evlenirken niye kadinlarin stadartlari yok fakat erkeklerin var? Hiç bir erkek duydunuzmu "karim evde bir is yapmiyor, normal tabi kadinlarda" dedigini? Hayir, erkekler herseyi istiyorlar, kadinin bakimli olmasindan, marifetli olmasindan tut harika bir gelin olmasini bekliyorlar. Kadinlar ise sanki hiç bir beklentesi yok, sadece aldatmasin, siddet olmasin sanki o es olmak için yetiyormus gibi.

Bence konuda çok geç konusulmus. Flört zamaninda hiçmi böyle konulari konusmadiniz? Hiçmi nisanlinin düsünce tarzini bilemediniz, aile hayatina bakmadiniz?

bikaç kez üstünde çok durmadan konuşmuştuk. yapılır bir şekilde, ben bu konuları çok fazla takmam, ufacık bir mide bir şekilde dolar diyodu. şimdi de ben hiçbi şey yapmam herşeyi sen yapçaksın da demiyo zaten bana. çocuğun altını ben mi değiştircem diyo benim midem bulanır ama sen yapabilirsin diyor.
nikahıma 15-20 gün kaldı. düğünüm de 3-4 ay sonra. ne yapmam lazım şu an bilmiyorum. elim kolum bağlı. ben bu konuyu bu kadar önemserken ve bu konu evlilik konusunda bende soru işaretleri oluştururken, o herkes kendi yemeğini kendi yapsın, kendi ne istiyosa onu yesin isterse dışarda yesin şeklinde çıkıyo işin içinden.

Yani yemek yapmak sorun değilde, tavır hoş değil. Pazarlık yapmak şimdiden. Sizin de rahatsız olduğunuz nokta buysa, söyleyin bence. Yemek yaparım seve seve ama senin şimdiden pazarlık yapman hoş değil deyin bence.
Bence aile yapısına falan da pek bakmıyor bu işler. Benim eşim ailesine hiç yardım etmezdi, annesi öle derdi. Sen evlenince zorluk çekeceksin, hiçbirşey yapmaz, çorabını bile toplamaz çok dağınık sorumsuz derdi. Ama eşim ben temizlik yaptım mı kızıyor, gene yordun kendini ben yaparım diyor. Yani iş birazda sizde bitiyor.

eğer o eve erken geldiği günler yemeğimizi hazırlıyorsa ben de hazırlarım.
eğer yapmıyor yine yemeği benden bekliyorsa yapmam.
sonuçta ben de çalışıyorum derim. illaki yemek yapan taraf kadın olacak diye bir şey yok..

bizim evde yemekleri %70 eşim %20 ikimiz %10 da ben yaparım.
zaten yaptığım yemek bişeye benzemiyor resmen.

pazarlık yapan o değil aslında benim :) konuyu açan ve ev işlerinde eşit emek verelim konusunda ısrarcı olan benim. ben de ağır bi işte çalıştığım için onun benden beklediği erken gelince yemeği sen yaparsın düşüncesini ben de ondan bekliyorum. diyom o zaman sen de erken gelince yemeği yaparsın diye, yok olmaz ben tek başıma yemek hazırlamam diyo. işinden değil aslında çalışkandır bi iş yaparken üşenmez, erkeklik gururundan böyle diyo. erkekliğine toz kondurmaz bizimkisi. Allah nasip ederse çocuk olunca da sen evdeyken bakarsın, işteyken de bakıcı bakar diyo.

evlenince ve aynı evde yaşamaya başlayınca bu tarz konular kendiliğinden yolunu buluyor, şimdiden pazarlığını yapıp,strese girmeyin, bunlar gerçekten ufak tefek şeyler... hayatınız boyunca her gün birlikte yemek yapamayacağınız gibi her gün de yemek yapmayacaksınız zaten... bazen 2 gün aynı yemeyi yersiniz, bazen sadece bir çorba yada makarna (bunlar da yemek sayılmaz sonuçta emek gerektirmiyor)

Doğru söylüyorsun katılıyorum sana.

Mesela benım eşimde bekarden çok simartilmis 6senenin üstüne olmuş kayinvalidem suyuna varana kadar ayağına getirirdi görümcelerım yine öyle ama şimdi benimle birlikte herşeyi yapar tuvalet banyoda yıkar bulaşıkta yıkar yemekte yapar boğazına da düşkündür kayinvalidem yaptır kızım ben öyle alıştırdım ama sen alıştırma ömür geçmez diyor e bende dediğini yapıyorum

öyle herkez kafasina göre takilsin olurmu, niye evleniyorsunuz o zaman, yemek yapmak istemeyebilir diyelim (!) uzun
süredir de kendi ilgileniyormus yemek islerinle, belki bundan dolayi artik eve gelince sicak yemegim olsun rahat olayim
diye düsünüyordur, bu bir kenara kabul ettin diyelim, cocuk konusunda cok duyarsiz yani ara sira bile olsa cocuguna
bakmayacakmi saka falan yapmis olabilirmi, o evdeyken niye cocuga bakici baksin :44:

Daha şimdiden bunları söylüyorsa sen yardımı falan unut bence.
Yapmadıgı zaman da ben sana demiştim diyip çıkacak işin içinden.

Ayrıca çocuk konusunda da çok duyarsız.
Tamam çocuğu olmadan anlamaz ama bez değiştirmeyi bile ağzına dolamış.
Ne var yani bez değiştirmekte.
2 çocuğumuz var eşim bezlerini de değiştirdi, yemeklerini de yedirdi, uyuttu da.
Hatta oğluma bebekliğinin ilk bir yılı dönüşümlü baktık.
Ben işe sabah gidiyordum eşim öğleden sonra gidiyordu.
Bakıcıya vermeyelim ben bakarım diye de kendi dedi...

Erkekler böyle demeyin, yapan erkekler de var.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…