Nikahta ne takılır? Takacağınız şeyi neye göre seçiyorsunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bayram sabahına hiç yakışmayan bi konu olacak ama affedin. Öncelikle iyi bayramlar.

Benim haftaya bir arkadaşım diğer hafta başka bir arkadaşımın nikahı var. İkisi de nikah olacak. Düğün-takı konularında yabani birisi olduğum için ne takılır bilmiyorum. Birisi eski iş yerimden arkadaşım, 3 yıldır tanışıyoruz. Diğer üniversiteden arkadaşım ama okul bittikten çok sonra samimiyet kurduk. Onunla da 3 yıldır samimiyiz. Ne takılır doğruyu söylemek gerekirse taktığım bana geri dönecek kafasında değilim. Para takmak ayıp olur gibi geliyor. Çeyrek takmak beni baya zorlar aynı ay içinde. Gram da zorlar, ama onun altında takmak ayıp olur gibi geliyor. Ne takılır kızlar?
0,5 gram altın 250 tl civarında ben 3 yıllık bir arkadaşa bundan fazlasını takmazdım bence tam kararında

Bayram sabahına hiç yakışmayan bi konu olacak ama affedin. Öncelikle iyi bayramlar.

Benim haftaya bir arkadaşım diğer hafta başka bir arkadaşımın nikahı var. İkisi de nikah olacak. Düğün-takı konularında yabani birisi olduğum için ne takılır bilmiyorum. Birisi eski iş yerimden arkadaşım, 3 yıldır tanışıyoruz. Diğer üniversiteden arkadaşım ama okul bittikten çok sonra samimiyet kurduk. Onunla da 3 yıldır samimiyiz. Ne takılır doğruyu söylemek gerekirse taktığım bana geri dönecek kafasında değilim. Para takmak ayıp olur gibi geliyor. Çeyrek takmak beni baya zorlar aynı ay içinde. Gram da zorlar, ama onun altında takmak ayıp olur gibi geliyor. Ne takılır kızlar?

Sana geri dönüşü olacak mı bilmiyorum tabi ama 200 lira takılabilir şu zamanda pek ayıp değil. Yarım gram da olabilir ama 995 saflıkta olmasına dikkat et.

şimdi ben şöyle yapıyorum
bana kim ne taktıysa aynen onu takıyorum
bana hıc bırsey daha takılmadıysa (bekarsam veya ben evlenırken bu sahısla tanısıklıgım yoksa cok sonra tanısmıssak ) sahısın yakınlık sevıyesıne bakıyorum mesela kuzenım veya en yakın arkadasımsa gucum neye yeterse onu takıyorum veya ceyızı ıcın bırseyını ben karsılıyordum

yanı yerıne ve adamına gore bır durum bu

para takmak ayıp olmaz bu arada
yakın akrabaları bıle altın takmaya zorlanacaktır bu sene durum ortada kendınızı sıkıntıya sokmayın
yapabılecegım yardımcı olabılecegım bırsey var mı demenız bıle cok mutlu edecektır arkadasınızı

Ben olsam altın takmazdım. Arkadaşlıklar gelip geçici çünkü. Bana geri gelir diye bir düşüncemde yok. Hayrıma takarım, 200 tl uygun bence.

yarım gram takılabilir ya da hediye götürülebilir. yarım hatta çeyrek gram çok yaygınlaştı malum fiyatlardan sonra.
para takmak da çok normal, sadece işlev açısından altın ya da kalıcılık açısından eşya götürmeyi tercih ediyorum ben.
y.dışında hediye listeleri var, hem insanlar kara kara düşünmüyor hem de aldığın hediye işlevsel oluyor. ben çevremde duymadım keşke olsa :D

Yakınlık derecesine göre değişir bence. Tabii gelire de bağlı. Benim çok yakın arkadaşım evlenecek çeyrek takacağım. Gönül ister tam takayım ama beni zorlar. Çok yakınlık yoksa gram ya da para olur bence. Para da ayıp olmaz anormal bir dönemden geçiyoruz kimsenin bütçesini bilemeyiz.

insan ancak çoook değer verdiği canından birine falan öyle çeyrek, gram falan takar bu dönemde.
madem ne takarsam döner kafasında değilsiniz, hiçbir şey takmayın.
zaten gram olmuş 500 yine hatta bu yaz bitmeden 600'ü de görürse şaşırmam, hani aramızda kalsın da analizleri sağlam biri var onu takip ediyorum, yatırım tavsiyesi olmasın tabii ama durumlar malum, onu demek istiyorum.
bir şey takmamak da ayıp yaa derseniz 100 veya 200 takın, kimse için kendinizi yormayın.
en değerli sizsiniz bu dünyada, unutmayın.
o özel günlerinde yanlarında olmanız bile bir hediye.

tekrar baktım da iş arkadaşıymış ya. sallayın gitsin biliriz o iş arkadaşlarını.

Ben evlendiğimde çoğu arkadasim 1 2 yıldır çalışıyordu. Iki sene öncenin piyasasında Ailecek tanistiklarimiz çeyrek takti Cocukluk arkadaşlarım yani. Yakin ama okuldan isten arkadaşlarım gram takti. Is hayatına yeni girmiştik hepimiz çok gençlik düşünmeleri takmalari beni asiri mutlu etmisti. Gram takardim yakin arkadasimsa

İkiyuz TL takın. Bence iyi bı para. Çok yakın değilsen yüz TL de olur.

Ben yazın evlenen arkadaşıma bütçem anca bu kadar elverdiği için yarım gram takmıştım. En azından altın tlye göre daha az değer kaybeder mantığıyla. Bunu da düşünebilirsiniz 250-260tlye hallolur işiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X